2025-08-06 533 浏览
是晚和住屯門朋友食好西,佢介紹左依間,估唔到西餐又幾高質喎。餐廳以園林佈置和落地玻璃設計,營造出小清新的感覺。美食多選擇,最後揀了套餐全面食下。由頭盤至甜品都好滿意,用心製作要俾個讚。煙三文魚沙律沙律菜新鮮爽脆,配軟嫩鹹香的煙三文魚,清新開胃。牛肝菌忌廉湯菇菌味十足,味道濃郁,口感creamy,幾高質。黑糖餐包餐包香甜,口感軟糯,加cream cheese好正。即刨黑松露帶子扁意粉 $198扁意粉口感煙韌好掛汁,加上黑松露忌廉醬汁菇菌味芳香好,非常好食。配煎香的帶子,口感軟彈。即刨黑松露加持下,增添了層次感。烤美國牛柳伴香煎鵝肝 $368鵝肝表面焦脆,入口即溶,酥軟甘香,令人印象深刻。牛柳厚切七成熟,肉質粉嫩,保持了肉汁和牛味,搭配燒汁,配菜也健康美味。提拉米蘇 +$30Tiramisu 大件夠二人分享,表面灑滿可可粉,口感濕潤而軟滑,不會過於甜膩,帶有濃郁的咖啡酒香。飲品選擇了檸茶和朱古力,味道正常發揮。

餐廳以園林佈置和落地玻璃設計,營造出小清新的感覺。

煙三文魚沙律
沙律菜新鮮爽脆,配軟嫩鹹香的煙三文魚,清新開胃。

牛肝菌忌廉湯
菇菌味十足,味道濃郁,口感creamy,幾高質。

黑糖餐包
餐包香甜,口感軟糯,加cream cheese好正。

即刨黑松露帶子扁意粉 $198

烤美國牛柳伴香煎鵝肝 $368
烤美國牛柳伴香煎鵝肝

提拉米蘇 +$30

飲品
選擇了檸茶和朱古力,味道正常發揮。
2025-08-04
烤美國牛柳伴香煎鵝肝
2025-07-02 1728 浏览
舒適嘅環境,好似走入左田園一樣,無論慶祝,定三五知己gathering都好岩,已經食過幾次黑糖餐包餐前送上,微溫柔軟,咬落去好香黑糖味,唔加cream cheese都好食Set main course 燒美國安格斯特級肉眼扒 (10OZ) $398 配紅酒燒汁跟胡麻醬沙律菜🥗,幾新鮮仲有是日餐湯(南瓜湯),香濃南瓜味,夠曬creamy肉眼扒大大塊,肉質鮮嫩,外皮燒到焦脆,裏面嘅肉能夠保持肉汁,咬落柔軟Set 新鮮海膽蟹肉意粉 $238 海膽好鮮甜完全唔腥,夾雜着好多蟹肉,菇,令成個意粉個鮮味都提升,意粉軟硬度適中,成個醬汁都充滿左海膽味,都幾抵食意式水牛芝士薄餅🍕$148Pizza 係薄批,批邊咬落係脆既,水牛芝士香濃,做到拉絲嘅效果,口感煙韌,加埋蕃茄仔、茄醬,呢個酸甜芝士味越食越開胃套餐Add on 甜品 $30 心太軟 (朱古力)配雲呢拿雪糕暖暖的心太軟,一切開朱古力醬就瀑布式咁流出黎,濃濃嘅朱古力香,唔會好甜飲品選擇幾多,點Set main course可以用優惠價加配特色飲品🍋‍🟩青檸梳打 $20 拌勻底層嘅青檸汁,青檸味清新,飲落幾開胃🍑水蜜桃烏龍芝士奶蓋 $22烏龍茶底

Set main course
燒美國安格斯特級肉眼扒 (10OZ) $398 配紅酒燒汁
跟胡麻醬沙律菜🥗,幾新鮮
仲有是日餐湯(南瓜湯),香濃南瓜味,夠曬creamy

Set 新鮮海膽蟹肉意粉 $238

意式水牛芝士薄餅🍕$148

套餐Add on 甜品 $30
心太軟 (朱古力)配雲呢拿雪糕

飲品
🍋‍🟩青檸梳打 $20
拌勻底層嘅青檸汁,青檸味清新,飲落幾開胃
🍑水蜜桃烏龍芝士奶蓋 $22
烏龍茶底清香,水蜜桃香甜,好似飲緊水果茶咁,配合頂層嘅芝士奶蓋,好香芝士鹹香味
2025-06-05
  • 黑糖麵包
  • 新鮮海膽蟹肉意粉
  • 燒美國安格斯特級肉眼扒
2025-08-15 0 浏览
屯門出名多美食,不過我哋今次唔去市中心,試吓呢間屯門友介紹嘅隱世西餐廳。餐廳嘅裝修係田園風,環境舒適,仲有室外座位,不過今日落雨我哋就坐返室內啦。脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁😍😍😍😍😍豬手都好大份,豬手外皮金黃酥脆,做到皮脆,但係肉質又唔會乾,仲可以保留到肉汁。配上蜜糖黑椒汁,甜甜地,層次豐富。酸椰菜同豬手一齊食,解膩又清爽。龍蝦🦞汁意大利飯配香蒜牛油焗龍蝦尾😍😍😍😍😍呢個係晚市套餐,已經包咗頭盤,同餐湯。龍蝦汁意大利飯,香氣濃郁,每粒飯都吸收咗龍蝦湯汁,意大利飯口感偏硬,好有正宗意大利風味。香蒜牛油龍蝦尾,牛油味好香,龍蝦尾肉質緊實,好彈牙,輕輕一剝就可以成舊取出,啖啖肉。甜品: 心太軟配雲呢拿雪糕🍧😍😍😍😍😍跟餐可以加配甜品,我就揀咗心太軟。外層蛋糕鬆軟,切開之後中間朱古力醬超流心,搭配雲呢拿雪糕一齊食,冷熱交融。而且呢個心太軟,得到了甜品界最高評價,就係唔太甜🤣。心太軟為今晚嘅晚餐畫上了圓滿的句號。

脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁😍😍😍😍😍

龍蝦🦞汁意大利飯配香蒜牛油焗龍蝦尾😍😍😍😍😍

甜品: 心太軟配雲呢拿雪糕🍧😍😍😍😍😍
2025-08-14
呢間位於 屯門良德街嘅DINELAND西餐廳,最近好受屯門朋友推介,話晒佢哋嘅 脆皮德國鹹豬手 平靚正又好味!今次我就即刻嚟試吓,仲順便試埋佢哋嘅 安格斯牛扒Dinner Set 同 芝士肉醬千層麵!
* 脆皮德國鹹豬手配酸椰菜($178):皮脆肉嫩,酸椰菜提味,份量夠曬足,性價比超高!* 燒美國安格斯肉眼扒Dinner Set($398):包餐湯、煙三文魚沙律同餐飲,牛扒香口多汁,牛扒控必試!* 經典芝士肉醬千層麵($158):芝士香濃,肉醬入味,層層分明,CP值極高!
呢間餐廳以 灰色主調,糅合 園林設計 同 現代風格,仲有 室外座位,氣氛悠閒~食物 分量足,價錢 合理親民,真係屯門區一個高質西餐好選擇!✨📌 餐廳地址:

📌 餐廳地址:

2025-08-14 0 浏览
Dineland屯門良德街3號豐連地下1號舖🍤屯門龍蝦🦞鮮味高手🍤法式龍蝦湯勁吸引,濃稠到好似飲緊精華,蝦味直沖腦門!龍蝦汁意粉配焗龍蝦尾更誇張,龍蝦肉彈到可以打乒乓球,汁撈飯根本停唔到口~ 蕃茄辣肉醬貓耳朵辣得過癮,最後杯Latte中和晒,完美收尾!屯門街坊唔使周圍走啦,呢度值得N刷!#屯門Dineland #Dineland龍蝦湯 #龍蝦汁意粉好味 #屯門美食推介 #貓耳朵必點🦞🍝☕️🔥📍

Dineland

🍤屯門龍蝦🦞鮮味高手🍤

屯門街坊唔使周圍走啦,呢度值得N刷!

🦞🍝☕️🔥📍
ฅ՞•ﻌ•՞ฅ屯門冇book位食唔到既𝔻𝕚𝕟𝕖𝕝𝕒𝕟𝕕 •͈˽•͈ 今次黎到呢間位置唔算優勢但長期都滿座既cafe🖤🤍Dinner時段仲要免加一‼️另外dinner set仲包埋黑糖包 前菜 餐湯 野飲😳都真係幾抵食下✨♡龍蝦汁意大利飯配香蒜牛油焗龍蝦尾 $258賣相100分💯超有誠意既龍蝦🦞risotto👩🏻‍🍳龍蝦尾大大隻😍仲要好貼心咁起左肉 好容易就食到😋龍蝦肉彈牙得黎又保留住紥實既感覺🥹入口鮮甜 配上香蒜牛油更加惹味呢😋risotto係粒粒分明略硬嗰種 好有咬口🤓每粒都掛曬龍蝦汁 creamy得黎又唔會太漏😝♡鵝肝多士 +$78跟餐可以用優惠價加一件鵝肝多士😳大大舊鵝肝再加上少少黑醋汁 味道更加昇華✨✨鵝肝入口即化既感覺 質感都算creamy😋食落好香鵝肝本身獨特既內臟香氣🤤♡牛油果大蝦沙律配香橙油醋汁 $88沙律份量都幾大份😳足足有五隻大蝦🦐輕輕煎過 食落都好爽口彈牙😋牛油果🥑偏生少少🥲啲沙律菜都好新鮮好清新🥰成個沙律健康得黎又可以解下膩😚♡𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊 +$30跟餐竟然加$30就有咁大個Tiramisu🥹可可粉苦到啱啱好👌🏻偏向濕潤少少 但係好濃咖啡味都幾唔錯☺️♡芝士奶蓋芒果

♡龍蝦汁意大利飯配香蒜牛油焗龍蝦尾 $258

♡鵝肝多士 +$78

♡牛油果大蝦沙律配香橙油醋汁 $88

♡𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊 +$30

♡芝士奶蓋芒果四季春 +$22
♡荔枝梳打 $38
兩個都好啱夏天飲既特飲🍹好清新好解渴🥳

📍DINELAND (屯門)
2025-08-13 0 浏览
餐廳喺建生與田景輕鐵站之間,除咗有室內,仲有戶外座位。餐廳裝修糅合咗園林與現代風格,簡約設計+大自然元素,配上落地大玻璃,既有浪漫嘅氛圍亦有清新嘅感覺。餐廳提供多款唔同國家嘅美食,有pizza、意大利飯、即開生蠔等。我哋今次就叫咗主餐牌嘅脆皮德國咸豬手,豬手好大隻,勁脆,送上餐桌時已經切好,肉汁juice,配菜有西蘭花、粟米芯、酸菜同脆薯皇。另外叫咗一個黑松露忌廉野菌意大利飯,意大利飯軟硬度適中,黑松露嘅濃郁香氣同奶油嘅濃厚口感互相平衡。朱古力心太軟配雲喱嗱雪糕,心太軟外皮香脆、切開流出火熱嘅溶岩朱古力,配上一球冰凍嘅雲喱嗱雪糕,正!蜂蜜牛油雞翼雞翼金黃酥脆,表面裹上蜂蜜牛油醬,甜而不膩,肉質juice。脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁$178黑松露忌廉野菌意大利飯$138蜂蜜牛油雞翼$52朱古力心太軟配雲喱嗱雪糕$68
餐廳喺建生與田景輕鐵站之間,除咗有室內,仲有戶外座位。

蜂蜜牛油雞翼

脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁$178
黑松露忌廉野菌意大利飯$138
蜂蜜牛油雞翼$52
朱古力心太軟配雲喱嗱雪糕$68
2025-08-10 0 浏览
屋企人住係屯門 所以想搵間近近地既西餐廳一家人食飯上網見到有人推薦呢間 就book左位試吓本身唔熟屯門 覺得呢到都少少難搵🤧雖然係揸車去 但附近都無乜泊車位 變左都要啲時間先搵到 所以遲左少少 🤏🏻入到去差唔多滿哂座 見到餐牌種類都好多而且價錢唔貴 黎到每樣野食都唔算細份全部都好好食 連餐包都好好食😂特別想講既係生蠔 🦪 叫左兩轉 總共食左一打好新鮮 !另外就係甜品心太軟都非常好食 😋唯一一個缺點就係晚市既用餐時間有啲短只有90分鐘 變左有啲急但都明白佢地要做下一轉生意但整體黎講都好好 👍🏻有機會會想再食
屋企人住係屯門 所以想搵間近近地既西餐廳

• 朱古力心太軟
  • 生蠔
  • 黑糖麵包
2025-07-30 412 浏览
開心要食甜品,唔開心梗加要食甜品。朋友話帶我去園林食dinner set chill 下📌黑糖包 🖤🍞一坐低,waiter即刻送上熱辣辣嘅黑糖包!仲未搣開已經聞到陣陣黑糖香,甜而不膩,搣開仲有陣陣熱氣冒出, 配上cream cheese,入口即化📌套餐包沙律、大蒜薯蓉餐湯同餐飲✨即刨黑松露帶子扁意粉套餐🖤🦪🍝即刨黑松露嘅香氣一上枱已經撲鼻而來,濃郁得嚟唔會太重,啱啱好!帶子鮮甜彈牙、扁意粉煮得煙韌有嚼勁,掛滿creamy嘅醬汁,每一啖都係黑松露嘅精華!✨龍蝦汁意大利飯配香蒜牛油焗龍蝦尾🦞🍛呢個真係視覺同味覺嘅雙重享受!😍 成隻龍蝦尾大大隻,足足有手板咁大,已經幫你起好晒肉,對於我呢啲懶人真係福音!😌龍蝦肉鮮甜嫩滑!意大利飯粒粒分明,吸收晒龍蝦汁嘅精華,濃郁得來唔會太膩📌Tiramisu☕🍰蛋糕濕潤得來好綿密,入口即化,咖啡酒香濃而不嗆,甜度岩岩好,食完真是一個圓滿嘅ending!🥰 份量都好足,兩個人share都夠晒!

📌黑糖包 🖤🍞

📌套餐包沙律、大蒜薯蓉餐湯同餐飲

✨即刨黑松露帶子扁意粉套餐🖤🦪🍝

✨龍蝦汁意大利飯配香蒜牛油焗龍蝦尾🦞🍛

📌Tiramisu☕🍰

2025-07-28 517 浏览
超有格調嘅餐廳,昏暗色燈光營造出溫馨又chill嘅氛圍,完美適合享用高級餐點的西餐廳!黑糖包真係開胃小驚喜!外層烤得微脆,內裡軟糯,散發濃郁黑糖香,甜而不膩,咬落有陣陣焦糖嘅溫暖滋味!沙律清新開胃表面有拉花,朱古力濃香撲鼻,甜度啱啱好,入口絲滑又暖胃!南瓜湯暖心又順滑!南瓜嘅天然甜味同奶香完美融合,入口濃郁但唔重,飲落好似被溫暖包圍!湯頭細膩,帶點淡淡嘅香料味飯粒軟糯,吸滿龍蝦汁嘅濃郁鮮甜,入口有陣陣海鮮同牛油香!焗龍蝦尾外焦內嫩,蒜香同龍蝦肉嘅彈牙口感好正,食落好似置身豪華海鮮宴!意粉煮得彈牙,裹上輕盈嘅醬汁,海膽嘅鮮甜同蟹肉嘅嫩滑完美混搭,入口滿口海洋滋味!外層微脆,切開流出濃郁朱古力漿,入口暖暖甜甜,配上雪糕嘅冰涼口感,熱冷交錯好滿足,朱古力香濃唔膩,食落好似甜品夢境法式焦糖燉蛋精緻又美味!表面焦糖烤得金黃脆口,輕敲一聲裂開,露出下面滑嫩嘅蛋奶 custard,入口絲滑香甜,焦糖嘅微苦同蛋香好平衡

沙律清新開胃

表面有拉花,朱古力濃香撲鼻,甜度啱啱好,入口絲滑又暖胃!

【🚞DINELAND | 🌴屯門小清新Cafe】.屯門建生一帶新樓林立,單位細細時,樓下嘅餐廳就特別多,今次嚟到DINELAND園林文青感覺滿滿,同朋友食野傾偈幾舒服😌.🍃黑糖麵包夠熱,幾香黑糖味,牛油唧花好靚。.🍃黑松露忌廉帶子扁意粉扁意粉通常稱Linguine,黑松露忌廉醬好香,意粉乾身條條分明,帶子煎得香口,幾好食!.🍃香煎三文魚配蜜糖芥末蛋黃醬三文魚煎得香口,芥末醬好夾,配菜薯仔粒粒驚喜地好食,食薯條以外嘅好選擇!.🍃Mocha & 熱檸水咖啡好飲,拉花幾靚。.💝《蠔門夜宴》生蠔🦪優惠,1打生蠔+紅/白酒一枝💰$298。鍾意食生蠔嘅朋友留意👀.🍴DINELAND📍屯門良德街3號豐連地下1號舖🚇建生輕鐵站.
【🚞DINELAND | 🌴屯門小清新Cafe】

🍃黑糖麵包
夠熱,幾香黑糖味,牛油唧花好靚。

🍃黑松露忌廉帶子扁意粉

🍃香煎三文魚配蜜糖芥末蛋黃醬

🍃Mocha & 熱檸水
咖啡好飲,拉花幾靚。

🍴DINELAND
📍屯門良德街3號豐連地下1號舖
🚇建生輕鐵站
2025-07-24 428 浏览
屯門西餐好去處-Dineland ,好適合朋友👫閨密👭聚會,環境好chill,享受當下❤️🫶🏻即刨黑松露帶子扁意粉呢道展現左黑松露既奢華風味,配上新鮮帶子,口感滑順,扁意粉彈牙程度恰到好處。黑松露香氣與帶子鮮味相得益彰,令整道菜充滿層次感🤩🫶🏻新鮮海膽蟹肉意粉意粉使用新鮮海膽與蟹肉,令每一啖都散發著海鮮既鮮味。海膽口感creamy與蟹肉甘甜完美融合,意粉吸收左鮮味,增添左多樣口感👍🏻🫶🏻朱古力心太軟心太軟外表看似普通,但一切都在切開的一瞬間揭曉。流心巧克力令人驚喜,搭配雪糕,口感上既豐富又滿足😍

🫶🏻即刨黑松露帶子扁意粉

🫶🏻新鮮海膽蟹肉意粉

🫶🏻朱古力心太軟
2025-07-22 340 浏览
屯門咁老遠 最好就搵個舒舒服服既餐廳同朋友聚啦🙂‍↕️今日就黎左DINELAND chill 呢度有室外位置 可惜既係我真係她怕熱🥵所以就選擇坐係有冷氣嘆既位置✨黑糖包呢個餐前包一叫完野食就新鮮熱辣咁上台啦熱辣辣加上牛油 仲要勁有黑糖香味 👍🏻✨黑松露忌廉寬帶麵配帶子$158呢個🍝係相當之creamy 完全係我大愛帶子又大大粒 煎得相當可口 黑松露味都好濃郁✨脆皮德國咸豬手配酸椰菜 蜜糖黑椒汁$178咁大隻二百蚊有找都咪話唔抵🫣重點係適合我地論論盡盡既人食因為已經切好晒 當殘廢人士咁食就得🤣✨蜜糖芥末籽醬 脆炸粗直薯條$78識我既人都應該知道我係超級薯條迷食西餐點可以冇🍟架🥹仲要加上最鐘意既蜜糖芥末醬 真係食到唔停得口✨芝士奶蓋四季春$42大大杯 水果味仲可以簡簡直冇得輸啦
屯門咁老遠 最好就搵個舒舒服服既餐廳同朋友聚啦🙂‍↕️

✨芝士奶蓋四季春$42
大大杯 水果味仲可以簡
簡直冇得輸啦

2025-07-22 326 浏览
依日夜晚去咗一間別緻嘅西餐廳 Dineland,充滿園林景觀設計,更有戶外座位,遠離煩囂,放空輕鬆一下!餐廳門外有個用餐區,環境恬靜、雅致,座位有分室外及室內。室內地方雖然不大,但以灰色裝修型格,又可見到開放式廚房,感覺輕鬆寫意。是日頭盤 - 煙三文魚沙律開胃前菜,鹹香味適中嘅煙三文魚,加上翠綠鮮爽嘅沙律菜,真不錯~是日餐湯 - 南瓜湯當日餐湯係南瓜湯或可另加 $48 法式龍蝦湯/牛肝菌忌廉湯。南瓜湯好creamy,超濃郁,層次分明,帶有香濃南瓜味,配搭暖笠笠嘅小麥麵包及搽上牛油,絕對滿足我味蕾。即刨黑松露帶子扁意粉         $198香濃又香滑,黑松露一向係最鍾意。片片黑松露超級香,帶子好大粒,厚肉鮮甜,扁意粉煙韌爽滑,散發濃郁黑松露同忌廉香味,每條扁意粉都沾滿醬汁,呢款好好味,值得推薦!法式紅酒燴牛面頰闊蛋麵           $188牛面頰肉質鬆軟嫩滑而不鞋口,香濃嘅紅酒汁完全浸入牛肉內,非常入味,充滿骨膠原。闊蛋麵應該係手工製,食起嚟唔錯,質感彈牙,紅酒及香草令整份麵條鮮甜香濃。鵝肝多士         (+$78)煎至香口嘅鵝肝,質感軟綿豐腴,與置底嘅脆多士結合,翠綠
是日頭盤 - 煙三文魚沙律
是日餐湯 - 南瓜湯
南瓜湯
即刨黑松露帶子扁意粉         $198
法式紅酒燴牛面頰闊蛋麵           $188
法式紅酒燴牛面頰闊蛋麵
鵝肝多士         (+$78)
煎至香口嘅鵝肝,質感軟綿豐腴,與置底嘅脆多士結合,翠綠鮮爽,淋上黑醋汁,食起嚟平衡作用。
鵝肝多士
提拉米蘇       (+$30)
甜品Tiramisu,每日新鮮製作,層次分明,口感超幼滑豐富,值得一試!
凍檸檬茶
凍檸檬茶有檸檬香氣,而且唔會太甜,口感好fresh。

2025-07-21
南瓜湯
法式紅酒燴牛面頰闊蛋麵
鵝肝多士
2025-07-11 776 浏览
今次去咗屯門食西餐,絕對有驚喜,係性價比之選。今次order兩個套餐,一般包括餐前沙律、餐湯同餐包,主菜揀咗牛柳配鵝肝同黑松露帶子扁意粉。「香煎牛柳」肉質柔嫩多汁,搭配焦香既肥美鵝肝,油脂香氣同牛肉完美交融,真係唔錯👍「黑松露帶子扁意粉」用料足夠,黑松露醬沾滿每根麵條,香氣撲鼻不膩口👍生蠔新鮮鮮甜,加$128有6隻生蠔,問咗職員產地係韓國。💰牛柳配鵝肝套餐 $368黑松露帶子扁意粉套餐 $198
生蠔新鮮鮮甜,加$128有6隻生蠔,問咗職員產地係韓國。

💰牛柳配鵝肝套餐 $368
黑松露帶子扁意粉套餐 $198