2010-08-06 24 浏览
我係過去一個禮拜內食左5間不同既froyo! 呢種熱愛都係因crums而起價目表Regular $28 包一個toppingLarge $32 包兩個toppings+$4多一個topping逢星期六去買regular+1 topping / large會送house crumsFroyo:味道偏酸, 沒有重重的奶味質感偏輕&比其他店的froyo軟熟, 但冇氣泡係中間, 口感一流Topping:雖然crums只賣原味, 冇人地咁多花款, 但佢既toppings絕對贏哂!House crums: 呢個係佢地既主打! 感覺係似碎左既薑餅, 味道好特別, 但因為佢好細粒有時會俾佢choke到, 通常會叫佢俾少d~Mochi: 姐係冇味既糯米慈, 軟綿綿配froyo係perfect match蛋白糖: 又係crums既特式之一, 脆脆地, 入口融化, 唔太甜唔會搶味另外佢地仲有賣scone味道有提子乾﹑朱古力﹑芝士雖然有d貴, 但鬆化程度真係好誇張!我最鍾意芝士味, 夠濃夠香真抵讚!

價目表
Regular $28 包一個topping
Large $32 包兩個toppings
+$4多一個topping

Froyo:
味道偏酸, 沒有重重的奶味
Topping:

另外佢地仲有賣scone
味道有提子乾﹑朱古力﹑芝士
雖然有d貴, 但鬆化程度真係好誇張!
我最鍾意芝士味, 夠濃夠香真抵讚!
regular + mochi $28
2010-08-05
regular + mochi $28
  • house crums
  • 芝士scones
久聞此店之鬆餅非常好食, 又因明星效應而各大小報章均大肆宣傳, 琴日咁岩路經此店當然要領教一下呢個小小鬆餅有可其吸引啦!用$20買左三款味道 - 朱古力, 芝士同埋raisin鬆餅各一, 當我拎個外賣紙袋時第一個反應係: 乜咁輕既?! 莫非偷工減料?! 點都好, 試左味再講, 如果唔好味既俾個月餅咁大既鬆餅都無用啦, 係咪? 隨手拎起一個, 唔... raisins! 鬆餅確實好鬆軟, 提子乾亦非一般乾到扁哂仲要無味個種, 都ok! 再試埋個芝士味, 嘩~ 好濃既芝士味, 鬆餅既質感比raisins味結實少少, 拎上手唔會一揸就碎哂, 可能我比較鍾意食有點質感既鬆餅啦 (就好似以前家鄉雞既鬆餅, so good~~). 至於朱古力味我就覺得麻麻地, 太甜而朱古力味唔夠濃, 相比之下實左失色囉.下次我會試埋yoghurt, 但三十幾蚊一杯又好似... 貴左啲.

3 分钟 (外卖自取)
$20 (其他)
  • 芝士鬆餅
食完飯, 就想去試吓crumbs, 因為見openrice都好多好評。自問就未食過yogurt雪糕, 都幾期待咖。其實佢yogurt ice cream 係得一個味, 就自選配料。我要咗mango + gummy bear。一層酸酸的yogurt ice cream、一層mango、一層酸酸的yogurt ice cream、一層gummy bear。酸酸的yogurt ice cream果然幾開胃, 幾醒神;mango份量都幾多, 唔會酸, ok 甜。夏天食吓, 都幾開心。Service幾好, d侍應好主動推介。

Service幾好, d侍應好主動推介。
2010-07-23
5 分钟 (外卖自取)
$32 (其他)
2010-07-30 11 浏览
由17號拖到依家終於動手寫呢個食評,出開銅鑼灣,加上又鍾意食yogurt既我..既然咁岩經過,梗係要試下啦..因為星期六買大杯會送House Crumbs既關係..所以就買左大杯,同家姐兩個人share..個2個toppings揀左芒果同oreo,再加埋free既House Crumbs就好豐富, 佢d yogurt食落既口感好似比較硬身既軟雪糕咁..唔會好濃yogurt味,連我家姐呢d完全唔食yogurt既人都愛上佢..而且店員好有心機咁一層一層咁擺個d toppings,所以食到尾都唔會得番d yogurt,無曬配料既問題..而且佢個House Crumbs,D肉桂味同D yogurt好夾. 而且32蚊size都ok,食唔多既話,2個人share都得..而且價錢亦都唔算貴,下次再去銅鑼灣必定會再去食,而且想試下佢d英式鬆餅
2010-07-17
  • House crumbs
  • frozen yogurt
Other than the scone, this shop now offers yogurt icecream - I was told it was made of low fat milk - i.e. skimmed milk. Good for me as I was advised not to have too much suger intake. Spent HKD28 dollar and I got a choice of 1 topping. I got blueberry - these were very fresh and big blueberry - the texture was really good. While it was a bit expensive for a cup of yogurt icecream, it solved my sudden craving as I needed some icecream on this very humid and sunny afternoon.

yogurt icecream with blueberry topping
2010-07-29
  • yogurt icecream
2010-07-27
CRUMBS 的名字最近在OPENRICE 好HIT! 今晚去試食一杯原味YOGURT 要了我的銀包32塊, 細細杯, 感覺有點肉赤 不過, 味道真係好正, YOGURT 好幼滑, 入口慢慢溶, 同行的朋友選擇了加上藍莓的口味, 但我都係食返原味下次都會再試, 不過等旺角店開先啦, 比較就腳, HEHE
CRUMBS 的名字最近在OPENRICE 好HIT!
今晚去試食

下次都會再試, 不過等旺角店開先啦, 比較就腳, HEHE
10 分钟 (外卖自取)
2010-07-27 5 浏览
o no....miss out sat days promotion...which can have hse crumbs. when order the big size yogurtPlain yogurt 's texture is quite sticky...:i choose the fruit toppings...not much special.The Hse crumbs impress me n most of customers.NEXT TIME i can visit the MK shop good news for CRumbs'fansand try the rasberry topping..seems tasty

2010-07-26 6 浏览
其實我本來是不愛吃乳酪的因為我覺得它又酸又"鞋"口但自從吃過這間朋友介紹的frozen yogurt後我便開始留意yogurt這東西原來yogurt也可以很好吃的!吃過一次後, 就有舖癮想吃第二次~第一次吃blueberry topping, 感覺一般, 可能我不喜歡酸對酸, 甜對甜於是今次就試它的house crumbs topping愛這個呢! 有玉桂和牛油味, 配搭微酸的yogurt, 有脆有柔, 有鹹有甜, 這才好吃啊~yogurt不用說, 愛這個滑溜的質感, 又不會太酸太甜, 又有奶香味, 像吃雪糕!不過一杯份量對我已經很足夠, 因為吃到後期, 好像愈來愈酸呢~有少少刺喉~另外很想試它的鬆餅, 但吃了晚飯又吃這個已經很飽了所以只試了一小塊芝士味的, 質感很鬆化! 芝士味濃烈, 還有牛油香味呢~正啊! 完全迎合我的口味!下次一定會買來吃~~
其實我本來是不愛吃乳酪的
因為我覺得它又酸又"鞋"口
但自從吃過這間朋友介紹的frozen yogurt後
我便開始留意yogurt這東西
原來yogurt也可以很好吃的!

吃過一次後, 就有舖癮想吃第二次~
於是今次就試它的house crumbs topping
另外很想試它的鬆餅, 但吃了晚飯又吃這個已經很飽了
所以只試了一小塊芝士味的, 質感很鬆化!
芝士味濃烈, 還有牛油香味呢~正啊! 完全迎合我的口味!
下次一定會買來吃~~

2010-07-26 3 浏览
星期六專登黎cwb買d野~順道過黎享用只有星期六既優惠先~雖然食左tea~唔肚餓…但既然當dinner梗係要large size啦..Top ping: mochi + blueberry + crumbs (free)..第一次試呢間既yogurt, 之前黎呢度只買過crumbs~Yogurt既甜度與酸度都幾平衡..鍾意佢奶味唔算重..口感軟滑~酸酸地又夠凍~炎夏嘆杯確一流!!另外,店員落配料落得好整齊..有層次..先o係底部加house crumbs..落yogurt..再加blueberry 同house crumbs..再落yogurt..最後再放上mochi~賣相極吸引..唔會因為人多而求其! 而且配料份量足~抵佢人龍不斷~House crumbs有口感..少少鹹帶牛油香~blueberry大粒又鮮甜..而mochi煙韌得黎軟熟~唔痴牙~最開心係食完冇咁大罪惡感..又滿足呢~
星期六專登黎cwb買d野~順道過黎享用只有星期六既優惠先~

Yogurt既甜度與酸度都幾平衡..鍾意佢奶味唔算重..
口感軟滑~酸酸地又夠凍~
炎夏嘆杯確一流!!

另外,店員落配料落得好整齊..有層次..

先o係底部加house crumbs..落yogurt..

最開心係食完冇咁大罪惡感..又滿足呢~
有層次..有足夠份量既配料!
2010-07-24
5 分钟 (外卖自取)
有層次..有足夠份量既配料!
  • mochi
  • Yogurt
  • house crumbs
2010-07-25
Yogurt 味岩岩好﹐質地滑一滑!! 入口即溶.....超班!!Crumbs 好香牛油味﹐仲非常脆口﹐無得頂!! Blueberry 加得都幾多下....雖然三十幾蚊一杯﹐但係都好抵~~一定會再食!! 愛上................

一定會再食!!
愛上................
外卖送餐
  • crumbs!
晚上十時許,在對面戲院睇完 Toy Story 3,朋友話要來這裡買乳酪。不說也沒留意,這間是賣乳酪的小店...門外站滿等候的人。我們都要 Regular size,朋友要藍梅,我要紅梅。其實,這杯乳酪,賣相跟老麥的新地差不多,但價錢就貴好多,因為打著"健康"的旗號。還有好大部份售價是反映鋪租,我想。說回乳酪,紅梅味酸酸的,加上乳酪不太甜,恰到好處。行吓行吓就食晒... 冇食完雪糕之後的口乾感覺。
不說也沒留意,這間是賣乳酪的小店...門外站滿等候的人

我們都要 Regular size,朋友要藍梅,我要紅梅。

其實,這杯乳酪,賣相跟老麥的新地差不多,
但價錢就貴好多
,因為打著"健康"的旗號。
還有好大部份售價是反映鋪租,我想。

說回乳酪,紅梅味酸酸的,加上乳酪不太甜,恰到好處

行吓行吓就食晒... 冇食完雪糕之後的口乾感覺。
2010-07-20
3 分钟 (外卖自取)
$28 (宵夜)
  • 乳酪
2010-07-23 12 浏览
好好味大size 配二個toppingsmochi+ 糖不甩碎碎 roasted peanut mix即係 糖不甩 哈哈哈第一次食frozen yogurt酸酸地好醒胃MOCHI 夠煙un highly recommended仲有鬆餅試食鬆脆又熱辣辣好好味

好好味

鬆脆又熱辣辣
好好味
2010-07-22
  • Frozen Yogurt
舖頭前總擠滿了人可見它的受歡程度在開舖多月以來都有增無減人潮也是它保持質素的原因吧!因為去得快, 所以不停有新鮮的SCONE出爐!熱騰騰, 香噴噴!!raisin scone, cheese scone r my 菲佛不但鬆化,而且味道濃郁,尢其芝士味,真的好濃呀!光是那股香味已叫你抵受不住!!(raisin不會是那種乾扁的貨式,放心!)新推出的, 朱古力味, 我個人來說並不喜歡不知怎的,好像有點怪.就算吃飽都不要緊,還有yoghurt,做你的飯後甜品 ;)質感幼滑, 軟軟的, 甜甜的THUMBS UP!!!香脆碎好像有點玉桂味(不知道我的味覺是否準確啊~)不過對這種味道不對胃口的, 還是建議試其他toppings 好了我仲要試多D其他味的TOPPINGS! >V<

舖頭前總擠滿了人
可見它的受歡程度在開舖多月以來都有增無減
人潮也是它保持質素的原因吧!
因為去得快, 所以不停有新鮮的SCONE出爐!
熱騰騰, 香噴噴!!

不但鬆化,而且味道濃郁,尢其芝士味,真的好濃呀!
光是那股香味已叫你抵受不住!!
(raisin不會是那種乾扁的貨式,放心!)

新推出的, 朱古力味, 我個人來說並不喜歡
不知怎的,好像有點怪.

就算吃飽都不要緊,
還有yoghurt,做你的飯後甜品 ;)
質感幼滑, 軟軟的, 甜甜的
THUMBS UP!!!
香脆碎好像有點玉桂味(不知道我的味覺是否準確啊~)
不過對這種味道不對胃口的,
還是建議試其他toppings 好了

我仲要試多D其他味的TOPPINGS! >V<
2010-07-20
4 分钟 (外卖自取)
  • yogurt
  • scone
2010-07-20 7 浏览
對於超市有售的乳酪我一直都不怎麼喜歡吃但自從有一次吃過froyo後驚為天人跟男朋友一星期至少吃一次有時星期六他中午放工後到銅鑼灣逛街我都提議去crumbs吃乳酪逢星期六買large size還附送house crumbs他們自家製的house crumbs帶有肉桂香我一般會要藍莓和士多啤梨toppings但上星期試過mochi和椰果都不錯呀他們的乳酪好像沒有其他froyo店那麼快溶掉而且配料都放在中間才o即另一層比其他店來得更有心思另外他們的scone也不錯的我最喜歡芝士味總括來說夏天吃froyo真是一大享受!!
對於超市有售的乳酪我一直都不怎麼喜歡吃
而且配料都放在中間才o即另一層
比其他店來得更有心思
另外他們的scone也不錯的
我最喜歡芝士味
總括來說夏天吃froyo真是一大享受!!
外卖自取
$32 (其他)
  • yogurt
2010-07-18 4 浏览
很久前已在openrice看見這間人氣小食店,於是經過銅鑼灣時便慕名一試。要了數件鬆餅,而這裡每次最少要三件的。由於當然太飽,因此買了後待看完電影才吃。但可能放了一段時間的關係,已有點淋,但相信即食會是鬆化的。而餅的味道不是太甜,是剛剛好的程度。這裡還有另一特色乳酪,下次一定要再來試試。

這裡還有另一特色乳酪,下次一定要再來試試。