2019-04-23
咁啱係灣仔嗰邊做完嘢,同事就話帶我去附近食墨西哥菜,好少食呢一種菜式所以都好有興趣試一試。大蝦芒果沙律$168估唔到都真係幾大訓,裏面有好多粒大蝦都比較爽口,同埋芒果都好甜,不過啲蝦就咸小小啦,墨西哥雞湯$65上湯用嫩雞熬製,有八粟米,蕃茄,新墨西哥辣椒,牛油果,青檸,香脆玉米條及芫荽呢個雞湯個雞唔係好突出,因為裏面好似冇咩雞肉,但係裏面嘅材料好豐富,雖然冇得食雞但係又清新嘅雞香味,比較雜錦,如果鍾意食湯渣同埋鍾意飲比較濃郁嘅湯可以選擇呢個。煙燻10安士美國牛扒$238配薯角,藍芝士及南瓜籽醬牛扒我哋就揀咗5成熟,個牛嘅做法同平時食嘅有啲唔同,煙燻嘅原因表面比較濃香,而且用嘅香料都同出面有啲唔同絕對可以一試。炸肉桂芝士蛋糕$68炸芝士蛋糕, 撒上肉桂糖配焦糖醬和雲呢拿雪糕平時我唔係特別鍾意食芝士蛋糕,不過朋友鍾意食所以就同佢share啦,估唔到都幾大件,表面真係完全係一舊香脆嘅炸皮,蛋糕嘅芝士味都比較清新,反而肉桂味道較為突出。配搭埋側邊嘅雪糕同埋焦糖醬食就豐富得多。因為朋友要揸車就揀咗啲無酒精嘅飲品,費事比人話醉酒駕駛啦哈哈!Shirley Temple $48Fruit Punch
大蝦芒果沙律$168
墨西哥雞湯$65
煙燻10安士美國牛扒$238
配薯角,藍芝士及南瓜籽醬
炸肉桂芝士蛋糕$68
炸芝士蛋糕, 撒上肉桂糖配焦糖醬和雲呢拿雪糕
Shirley Temple $48
Fruit Punch $48
同想像中嘅味道差唔多,雜果賓治嗰個味道就比心目中更加豐富清新!