2011-01-11 52 浏览
放工搭車常經過呢間食肆,心想必要試一次,就選擇了一個冇咁趕的午餐時間去~餐牌內有印度SET,好似好好食咁,但係唔係好敢食新款食物,所以都係揀D穩陣D的食~炭燒牛肉串 ($98)有點韌,但肉汁很多,很好吃~朋友點了香煎羅非魚柳 ($88)她說OK~ 但我沒有試~整體環境很好,LUNCH時間也給一張四人枱,坐得很舒服~侍應服務很好,我一坐低張枱有D不平,佢立即幫我整好,唔會扮睇唔到~雖然價錢有點貴,但會再來的.

炭燒牛肉串 ($98)
有點韌,但肉汁很多,很好吃~

朋友點了香煎羅非魚柳 ($88)
她說OK~ 但我沒有試~

整體環境很好,LUNCH時間也給一張四人枱,坐得很舒服~
侍應服務很好,我一坐低張枱有D不平,
佢立即幫我整好,唔會扮睇唔到~
雖然價錢有點貴,但會再來的.
2010-12-13
2010-12-28 77 浏览
watier & waitress are nice,平靚正清靜,預先book,但到場都只係得3,4檯人。- 羊扒超正!- Tandoori Chicken 乾左 D 。- Iced Cappuccino 正。- Garlic Naan 伴 Chicken Tikka Masala 唔太辣,好味!
庆祝纪念
圣诞节
Chicken Tikka Masala, Garlic Naan
座位與座位間非常闊落
可要求自成一角座位
羊扒
2010-11-28 80 浏览
看見食評,決定一試印度菜。菜名exact name 不記得,overall quite good 但我食開spicy food ,下次會請廚師不用就香港人囗味。叫了胡椒脆餅,鐵板乾咖哩無骨雞,vegetarian fried rice, mango lassi,素咖哩角,all v yummy. 唯一太油的是那個薯仔naan. 廚師and waiters all v friendly. 不過星期六晚也只有七八枱客,多d promotion 會好d. 我讚了廚師(老闆?)三次,加油呀! 下次指明要印度人spicy level 先!
2010-11-27
  • 如上
2010-09-26 46 浏览
同樣是開在公司樓下的餐廳,在開業初嚐了一遍。此店裝修和佈局均是十分簡約,是為一種另類特色。點了一個全蛋奄列早餐,奄列很肥美(足足有半碟之大),而且煎出來色澤均勻。它是以全蛋做的,但卻毫不肥膩,很不俗。而且裡面有的火腿絲、蕃茄、磨菇等材料,分佈平均。附餐一共四片麥包,烘得夠乾身,而且有淡淡麥香,配上軟牛油,更香滑。唯一不足是咖啡的味道較苦(即使加了兩包糖)。

唯一不足是咖啡的味道較苦(即使加了兩包糖)。
全蛋奄列
2010-05-24
$33 (早餐)
全蛋奄列
2010-08-27 28 浏览
今天吃了一頓精美午餐, 味道唔錯, 樣靚, 味道好! 貴左D但久唔久對自己好D食餐好既都唔錯.SET LUNCH有幾款由$78-108都有, 頭盆可以選沙律或湯, 我地都選擇沙律, 意外地好!主菜我選左馬來西亞咖哩蝦+蝦片, 好味! D汁辣度&咖哩味道啱晒我口味!之后一杯飲品或甜品, 但如果飲品及甜品兩樣都有的話就VERY GOOD啦!
2010-08-27
2010-08-16 59 浏览
收到免費甜品贈券,今日試食,女侍應界紹食印度餐,因為廚師係印度人,我地叫咗杯芒果lassai,1杯星期特飲,1客咖哩雜菜,1客tandori雞,1客nann,1客roti。芒果lassai 正中好味星期特飲 係檸檬葉,青檸茶,幾好味 咖哩雜菜 細細碗味濃,配nann幾好 tandori雞 鐵板上,洋底,2隻脾,味正中唔怕乾 甜品係焦糖炖蛋,夠creamy
芒果lassai 正中好味
星期特飲 係檸檬葉,青檸茶,幾好味

咖哩雜菜 細細碗味濃,配nann幾好

tandori雞 鐵板上,洋底,2隻脾,味正中唔怕乾

甜品係焦糖炖蛋,夠creamy

2010-08-16
2010-07-19 37 浏览
仨人行,感受印式風情。在凱撒沙律及希臘式沙律之中,選了味道輕重的希臘式沙律。原因在於有芝士,哈﹗味道不錯,如果是次橄欖數量多一點就PERFECT!……在侍應介紹下,選了咖喱雞加印度餅。味道很好,可能是少吃/少接觸的原因,感覺新鮮。當中也點了燒雞,鐵板上,色、香俱備。最後來了一客印式炒飯,應該是用印度米去煮制,有別於絲曲、珍珠米。香草味道滿溢,但程度是可接受,易入口。配其漿汁,味道更不同,值得推介一試﹗下次要加甜品﹗因為今次沒有ORDER.....
仨人行,感受印式風情。
當中也點了燒雞,鐵板上,色、香俱備。
下次要加甜品﹗因為今次沒有ORDER.....
GREEK SALAD
CURRY, NAAN
INDIAN FIRED RICE
2010-07-18
GREEK SALAD
CURRY, NAAN
INDIAN FIRED RICE
2010-07-02 46 浏览
觀塘工廠區的驚喜!間中會去觀塘工廠區出差,要揾嘢食來來去去都係D茶餐廳GA LA. 想揾D坐得舒服食物又唔錯都幾難...但係上兩個星期俾我發現到D驚喜喎!哩間CORNER 90地點就真係比較僻D,但係你哋如果知道大水渠近麗港城大馬路嗰邊GEI鴻圖道,就應該唔難揾到GEI! 佢位置係CORNER 位, 可能咁叫CORNER 90 GWA!間餐廳裝修簡潔,帶有少少地中海FEEL,但係就出奇地乾淨,又有D輕音樂做陪襯,環境好舒適,我估第時間PRIVATE PARTY哩個地方都係唔錯選擇. 食物方面哩,我哋選咗幾款INDIAN DISH試吓味道,我一向都對INDIAN FOOD無乜興趣,但係老闆話要點INDIAN菜一齊SHARE,咁雖然餐廳有其他西餐,我哋都點咗三四樣INDIAN DISH囉~有驚喜喎~其實D菜式係咩名我都唔係好識, 但係一定要叫: INDIAN YELLOW RICE:好掂! 平時食嗰D好DRY,哩間就做得好好,飯軟硬適中,又野味! 蕃茄咖哩雞 + PLAIN NANN: 正!好juicy~ 燒雞: 好juicy~好野味呀! 飲品mangolisa: 芒果乳酪飲品.好清甜,
觀塘工廠區的驚喜!

有驚喜喎~

其實D菜式係咩名我都唔係好識, 但係一定要叫:
 INDIAN YELLOW RICE:好掂!
 平時食嗰D好DRY,哩間就做得好好,飯軟硬適中,又野味!
 蕃茄咖哩雞 + PLAIN NANN: 正!好juicy~
 燒雞: 好juicy~好野味呀!
 飲品mangolisa: 芒果乳酪飲品.好清甜,唔會太甜,少少酸,好開胃~

甜品雪糕:掛住傾計,溶晒~
但係味道都好ok

2010-06-26
2010-05-25 86 浏览
越來越多公司搬到觀塘,比較高級的食肆也越來越多。這間位於鴻圖道90號的Corner 90,就在新的商業大廈"觀塘223"附近。裝修幾靚,趁同事生日,進去試試~lunch set $78,有意粉、雞、羊及魚可以選擇,還有兩款印度餐。跟餐可選沙律或餐湯是日意粉 :三文魚意粉 - 三文魚很少,意粉味道也麻麻燒春雞 - 半隻小型燒春雞份量幾夠,雞肉很林,附有薯蓉,味道不錯。烤羊脾 - 同樣配搭薯蓉,賣相不錯,聽說味道也ok餐飲咖啡 - 一般啦用餐之後,大部分人有點不太夠飽的感覺,比較適合適量少的人~_~
越來越多公司搬到觀塘,比較高級的食肆也越來越多。
裝修幾靚,趁同事生日,進去試試~

跟餐可選沙律或餐湯

是日意粉 :三文魚意粉 - 三文魚很少,意粉味道也麻麻

烤羊脾 - 同樣配搭薯蓉,賣相不錯,聽說味道也ok

餐飲咖啡 - 一般啦

餐前沙律