2025-06-26 338 浏览
呢間餐廳平時已經成日幫襯🤣貪佢環境會舒服 而且食物質素有保證今日同朋友再次黎到食佢哋嘅晚餐😋主食方面 嗌左兩款 分別係紐西蘭肉眼扒🥩 同埋 明太子海鮮薄餅🍕肉眼扒生熟度控制得啱啱好 保留到肉汁而且肉眼扒肥瘦剛好 肉質夠哂軟腍🤭明太子海鮮薄餅 餅底薄但唔會好乾柴保留到粉團既煙靭口感 而且海鮮餡料好足😋小食嗌左 雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條一上枱見到 雞翼同薯條非常之新鮮熱辣🤪雞翼同薯條炸得非常脆身 完全冇過火青檸蜂蜜柚子醬好清新 夠哂解油膩😜佢哋嘅飲品好多款式 今次揀咗開心果朱古力奶昔 同 凍冰磚鴛鴦🧊朱古力奶昔唔會過分甜 朱古力味濃郁🍫冰磚鴛鴦揀咗走甜 令茶味更加突出 餐廳質素一直都好有保證 經過絕對值得試下🤭
呢間餐廳平時已經成日幫襯🤣

冰磚鴛鴦揀咗走甜 令茶味更加突出

餐廳質素一直都好有保證 經過絕對值得試下🤭
2025-06-17
2025-06-25 407 浏览
Comfy by Chef's Stage Kitchen 位於📍觀塘成業街東廣場地下,就近港鐵官塘站,裝修簡約,水泥牆身,牆上以動物壁畫裝飾, 環境舒適,空間感足夠。食物以西式為主,沙律,意粉,意大利飯,薄餅,漢堡,甜品,小食等。飲品方面有花茶,果茶,特式奶茶/咖啡等凍冰磚鴛鴦玫瑰以expresso制成冰粒,加入玫瑰花碎奶泡,倒入冰凍的奶茶,味道有淡淡玫瑰清香,又有奶茶及咖啡香味,口感順滑。凍紫薯latte打成沙冰的latte,入口冰涼,帶有微甜紫薯味。水牛芝士無花果巴馬火腿沙律材料豐富,有帶彈性的水牛芝士,軟滑有嚼口,鹹鹹的巴馬火腿,配上新鮮無花果,青爽的沙律菜,脆口碎果仁,清爽醒胃。香煎鱸魚柳鱸魚皮煎至香脆,鱸魚肉口感滑溜,以清甜南瓜溶做醬汁,再加上香脆碎果仁,令口感更豐富。黑松露雜菌意大利飯意大利質感creamy,飯粒口感軟糯,加上黑松露獨特的濃郁的香味,朋友非常鍾意。

飲品方面有花茶,果茶,特式奶茶/咖啡等

凍冰磚鴛鴦玫瑰

凍紫薯latte

打成沙冰的latte,入口冰涼,帶有微甜紫薯味。

水牛芝士無花果巴馬火腿沙律

香煎鱸魚柳

黑松露雜菌意大利飯

• 黑松露雜菌意大利飯
2025-06-22 360 浏览
唔係見有人推薦,都唔知東商場有間cafe仲要係寵物友善,有得陪坐,又有冷氣涼天氣咁熱,最岩食份芒果蟹肉牛油果沙律清新、豐富多層次 的融合完美平衡了甜、鮮、柔滑搭配牛油果油膩感,每一啖都充滿驚喜Pan Fried Seabass Fillet香煎海鱸份量驚人,有兩大塊,魚表皮金黃酥脆配菜有青醬雜菜同南瓜蓉估唔到都幾有驚喜,好食!燒美國安格斯牛胸腹,日本蘭王溫泉蛋飯牛胸腹入口超嫩,牛肉味濃加埋隻蘭王溫泉蛋,好難唔好食Espresso TonicIce Cappuccino估唔到佢地啲咖啡幾出色!
唔係見有人推薦,都唔知東商場有間cafe
仲要係寵物友善,有得陪坐,又有冷氣涼

天氣咁熱,最岩食份芒果蟹肉牛油果沙律

清新、豐富多層次 的融合
完美平衡了甜、鮮、柔滑
搭配牛油果油膩感,每一啖都充滿驚喜

Pan Fried Seabass Fillet
香煎海鱸份量驚人,有兩大塊,魚表皮金黃酥脆
配菜有青醬雜菜同南瓜蓉
估唔到都幾有驚喜,好食!

燒美國安格斯牛胸腹,日本蘭王溫泉蛋飯
牛胸腹入口超嫩,牛肉味濃
加埋隻蘭王溫泉蛋,好難唔好食

Espresso Tonic
Ice Cappuccino
估唔到佢地啲咖啡幾出色!
2025-06-14 760 浏览
「東廣場有間高質Coffee!?」小編今次就帶大家黎到觀塘地標東廣場,同大家介紹一間幾Chill幾出色既Coffee 一 Comfy by Chef's Stage @comfybychefsstage🌟朱古力咖啡 $44佢地既咖啡可以自選奶底,而小編既朱古力咖啡就選擇左全脂奶,飲起上黎朱古力香濃,口感順滑🤤👍🏻🌟紐西蘭肉眼扒 $294肉眼扒油脂豐富,牛肉味濃,而且仲煎得好靚仔,一切開可以見到肉質依然粉嫩,牛扒既配菜薯餅亦煎得金黃,帶微微香脆🤤👍🏻👍🏻🌟意大利芝士蛋糕 $48除左主食以外,不得不提佢地既甜品亦相當出色Tiramisu口感濕潤,芝士香滑,帶微微酒香🤤👍🏻👍🏻🌟香烤美國雞翼配薯條 $58雞翼炸得非常香脆,而醬汁小編今次就選擇左燒烤醬,酸酸甜甜之餘帶些小微辣,令整體更惹味🤤👍🏻👍🏻🌟法式蟹肉海鮮龍蝦湯+酸種麵包 $58龍蝦湯非常香濃,而且有一絲絲既蟹肉,非常足料🤤👍🏻📍Comfy by Chef's Stage地址:觀塘東廣場地下G25-31 & G59號舖#觀塘 #comfybychefsstage #牛扒 #肉眼扒 #東廣場 #龍蝦湯 #酸種包 #留港消費 #支持小店
「東廣場有間高質Coffee!?」

🌟朱古力咖啡 $44

🌟紐西蘭肉眼扒 $294

🌟意大利芝士蛋糕 $48
除左主食以外,不得不提佢地既甜品亦相當出色
Tiramisu口感濕潤,芝士香滑,帶微微酒香🤤👍🏻👍🏻

🌟香烤美國雞翼配薯條 $58

🌟法式蟹肉海鮮龍蝦湯+酸種麵包 $58
龍蝦湯非常香濃,而且有一絲絲既蟹肉,非常足料🤤👍🏻

📍Comfy by Chef's Stage
地址:觀塘東廣場地下G25-31 & G59號舖

#觀塘 #comfybychefsstage #牛扒 #肉眼扒 #東廣場 #龍蝦湯 #酸種包 #留港消費 #支持小店 #覓食觀塘 #食在觀塘 #為食關注組 #觀塘食乜好 #朱古力咖啡 #香港美食地圖 #紐西蘭肉眼扒 #意大利芝士蛋糕 #香烤美國雞翼配薯條 #法式蟹肉海鮮龍蝦湯 #九十後行到邊食到邊
#Coffee
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2025-05-29 1015 浏览
觀塘東廣場呢間Comfy地方大好闊落,主打西式食品、咖啡,朝早嚟食可以飲埋咖啡☕️🍴Lobster Bisque with Crab Meat, Seafood and Sourdough龍蝦湯好香濃,Sourdough十分香脆,可以同Sourdough一齊食,湯有少少蟹肉🍽️Tonkatsu Mentaiko Risotto明太子Risotto好creamy,仲揀咗炸豬扒做配搭,同樣炸得出色🍽️Smoked Salmon Egg Benedict Sourdough又係自己鐘意嘅Benedict配一樣咁鍾意嘅Sourdough,一切落去,蛋汁流晒出嚟,同煙三文魚一齊食,絕配👍🏻🍴Tiramisu口感較實淨嘅Tiramisu,味道唔錯,酒味香🥛Oreo Milkshake🥛Banana & Avocado Milkshake兩杯Milkshake都精緻好飲,口感濃稠不太甜🚩Comfybychefsstage📍觀塘成業街7號寧晉中心東廣場地下25-31 &59號

🍽️Tonkatsu Mentaiko Risotto

🍴Tiramisu
口感較實淨嘅Tiramisu,味道唔錯,酒味香

🥛Oreo Milkshake
🥛Banana & Avocado Milkshake
兩杯Milkshake都精緻好飲,口感濃稠不太甜

🚩Comfybychefsstage
📍觀塘成業街7號寧晉中心東廣場地下25-31 &59號
今日收工後,我去咗觀塘成業街嘅 Comfy Food Coffee同朋友聚一聚,呢間餐廳以簡約舒適為主題,氛圍非常chill,服務員亦十分年輕而且熱情有禮。我首先揀左明太子帶子意粉($142),呢道菜嘅意粉煮得剛剛好,口感煙韌,帶子非常鮮甜,明太子醬汁濃郁但唔會過膩,整體味道層次豐富。另外,我點左肉眼牛扒($178),揀咗三成熟,牛扒外層微微焦香,內裡非常嫩滑多汁,配埋餐廳嘅醬汁,味道非常出色,係呢餐嘅亮點之一。小食方面,我揀左焗雞翼配薯條(柚子蜜醬)($58),雞翼嘅外皮烤得香脆,內裡肉汁豐盈,搭配微酸而清香嘅柚子蜜醬,令味道更加突出。薯條亦係熱辣辣上枱,口感香脆,幾有水準。另一款小食係炸大啡菇($58),外層炸粉香脆,包住嫩滑多汁嘅蘑菇,入口香氣十足,尤其適合鍾意菌類嘅朋友。飲品方面,我叫咗Bailey’s 薄荷摩卡($68),呢杯飲品係甜品同咖啡嘅完美結合,薄荷味唔會太重,搭配咖啡嘅濃香同Bailey’s嘅酒香,層次分明,非常滿意。另外,冰肉桂蘋果拿鐵($52)亦係一個驚喜,清新的果香同肉桂味道完美互補。最後,我地揀咗 Tiramisu($58)作為甜品,鬆軟嘅口感配上濃郁咖啡味

另外,冰肉桂蘋果拿鐵($52)亦係一個驚喜,清新的果香同肉桂味道完美互補。最後,我地揀咗 Tiramisu($58)作為甜品,鬆軟嘅口感配上濃郁咖啡味,甜而不膩。

埋單後總共 $675.4(連加一),雖然價錢稍高,但食物質素同服務都係唔錯。最後埋單之後仲有兩個coin完夾玩具蛋,原來每消費滿$300就可以玩一次。
我同朋友都夾到啊,入面有coupon! coupon仲要冇話最低消費!
2025-05-26
2025-05-23 824 浏览
而家天氣開始熱☀️☀️☀️圓圓去食嘢真係要去有冷氣嘅寵物友善餐廳先得🐶🐶木系裝修感覺好清新💚💚餐廳嘢食選擇好多薄餅意粉甜品奶昔,樣樣都有啱晒心多嘅我哋🤭🤭毛孩用餐可以坐靠廣場嘅座位,座位都唔少🐶🐶▶️柑橘伏特加拿鐵 估唔到呢個組合口味超夾,下午茶飲啱晒▶️法式蟹肉海鮮龍蝦湯夠晒鮮味,仲有麵包點▶️黑松露薯條🍟即叫即摘好香口啊▶️意大利芝士蛋糕成個蛋糕都好Creamy,幾大份又好味😀😀
而家天氣開始熱☀️☀️☀️
圓圓去食嘢真係要去有冷氣嘅寵物友善餐廳先得🐶🐶
木系裝修感覺好清新💚💚
餐廳嘢食選擇好多薄餅意粉甜品奶昔,樣樣都有
啱晒心多嘅我哋🤭🤭
毛孩用餐可以坐靠廣場嘅座位,座位都唔少🐶🐶
▶️柑橘伏特加拿鐵
估唔到呢個組合口味超夾,下午茶飲啱晒

▶️法式蟹肉海鮮龍蝦湯夠晒鮮味,仲有麵包點
▶️黑松露薯條🍟即叫即摘好香口啊
▶️意大利芝士蛋糕
成個蛋糕都好Creamy,幾大份又好味😀😀
2025-05-20 606 浏览
今日去觀塘行街,見到呢間西餐廳有好多選擇幾吸引~肉眼扒(三成熟)火候控制得剛剛好, 外層煎到焦香, 牛扒🥩充滿肉汁, 肉味香濃~明太子珍寶鮮帶子扁意粉帶子煎得香脆~ 忌廉汁有滿滿嘅明太子, 味道好濃郁, 扁意粉好掛汁, 超好味😋香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條雞翼熱辣辣, 炸到好脆好香口~沾上甜甜酸酸嘅青檸蜂蜜柚子醬, 好惹味! 仲有粗薯條🍟添~真係食到停唔到口🤤士多啤梨乳酸梳打/蜂蜜提子檸檬梳打兩杯梳打味道都唔會好死甜~ 而家天氣炎熱最啱就係飲梳打好解渴💖意大利芝士蛋糕成個蛋糕都好Creamy, 而且都幾大份~唔會好甜好漏! 呢間餐廳餐點嘅選擇好多元化~份量都算幾大份! 餐廳環境都唔錯, 近門口有啲綠植裝飾可以打卡~ 下次再嚟試吓其他嘢!
今日去觀塘行街,見到呢間西餐廳有好多選擇幾吸引~

肉眼扒(三成熟)

明太子珍寶鮮帶子扁意粉

香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條

士多啤梨乳酸梳打/蜂蜜提子檸檬梳打

意大利芝士蛋糕
成個蛋糕都好Creamy, 而且都幾大份~唔會好甜好漏!

2025-05-20 528 浏览
🌿優雅木系Cafe ☕️被植物圍繞著 約姊妹們gathering 休閑寫意呢度嘅西式料理,打卡又好味由其我至愛酸種包🥗Buffalo Mozzarella Fig & Parma Ham Salad《清新系列》水牛芝士、帕馬火腿、沙律菜、甜合桃配🇮🇹意大利甜醋,份量足2-3人🦀Avocado & Crab Scrambled Egg Whites
Sourdough Toast牛油果、蟹肉、炒蛋白、沙律菜、酸種色柔軟滋味,淡淡鮮蟹肉🦞Lobster Bisque with Crab Meat, Seafood and Sourdough+$跟海鮮龍蝦湯濃稠口感配香軟酸種包🍝Tiger Prawn Linguine With Tomato Sauce大蝦爽彈鮮味,濃濃茄醬掛面配餅乾條 特別開胃+$ 🌿Honey Fruit Oolong Tea+$ 🍫Pistachio Chocolate Milkshake《夏日特飲》水果茶茶底,獨特清幽開心果朱古力~堅果香氣與朱古力濃郁甜膩,兩杯都好適合炎熱打卡🍴Croffle with Oreo Cookie & Caramel Banana 瑞士.
🌿優雅木系Cafe ☕️被植物圍繞著
約姊妹們gathering 休閑寫意
呢度嘅西式料理,打卡又好味
由其我至愛酸種包

Sourdough Toast
牛油果、蟹肉、炒蛋白、沙律菜、酸種色
柔軟滋味,淡淡鮮蟹肉

+$跟海鮮龍蝦湯濃稠口感配香軟酸種包

大蝦爽彈鮮味,濃濃茄醬掛面配餅乾條 特別開胃

+$ 🌿Honey Fruit Oolong Tea
《夏日特飲》水果茶茶底,獨特清幽

瑞士.MOVENPICK Vanilla口味配溫層牛角酥窩夫Oreo、cream和香蕉,甜品控至愛😍

💸消費滿$300享夾🥚蛋機一次,飯後過手引
2025-05-14
下午茶
用餐优惠
試食活動
  • 牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包
耐唔耐都要同我老公二人世界一下,今次我又掉低咗個女,同佢去咗觀塘東廣場嘅Comfy by Chefs Stage,舖頭環境舒適,裝潢現代,木系濃郁,非常適合同朋友或家人聚餐。✨難得鋸扒食西餐,梗係唔可以放過食ribeye stick😍個囡唔响度,即刻叫咗個五成牛排,牛排嘅口感嫩滑,肉質多汁,搭配適度嘅調味,仲有配搭埋蔬菜薯蓉,真係一路食一路up頭!😍😍✨加 $58有個松露薯條,所以叫埋!平時食開嗰啲薯條都好腍,呢道嘅薯條外脆內軟,適量海鹽再加最重要嘅黑松露醬,好惹味!✨另外叫咗個四川椒鹽培根香腸意大利麵,見到個咁中式風味嘅意大利麵,即刻有啲興趣試下。意大利麵嘅口感彈牙,麵條煮得啱啱好,吸晒所有醬汁,而且四川椒鹽嘅香辣味令到成道菜好有層次感,搭配埋培根香腸,又香又辣!最後唔夠10分鐘食晒😂飲品叫左✨開心果朱古力奶昔,奶昔濃郁,朱古力同開心果嘅搭配令人驚喜,唔會互相搶味,而且仲有啲開心果粒,飲嘅時候好有口感!✨Oreo 奶昔,我叫嘅時候係完全打安全牌,香甜可口,濃郁嘅餅乾味道👅同我expect嘅味道一樣🥰🥰✨最後叫埋個甜品- Tiramisu 提拉米蘇層次分明,咖啡味道恰到好處,搭配輕盈

飲品叫左

✨最後叫埋個甜品- Tiramisu
提拉米蘇層次分明,咖啡味道恰到好處,搭配輕盈的乳酪! 令人一啖接一啖😋😋
2025-05-10
2025-05-15 420 浏览
久唔久都會同同事去呢間西餐廳食lunch,我覺得佢算係觀塘入面Top5 好食嘅西餐~明太子珍寶帶子扁意粉明太子汁好濃郁令意粉好入味,而且啲意粉軟硬度啱啱好。帶子食落幾新鮮爽口,配埋菇同蘆筍一齊食,感覺好滿足冬陰功軟殼蟹意大利飯呢道fusion 菜有驚喜,冬陰功汁酸酸辣辣好開胃,而軟殼蟹亦炸得好香脆,雖然大大碟但都好快食曬牛油果香蕉奶昔奶昔打得幾滑,牛油果同香蕉出奇地match,口感唔錯而且又飽肚。玫瑰西柚阿里山金萱烏龍茶呢杯飲品賣相唔錯,上面有玫瑰花瓣同乾西柚片,幾有心思。玫瑰同西柚夾埋一齊少少酸酸甜甜咁又幾唔錯,飲落幾清新同可以解膩。意大利芝士蛋糕個Tiramisu 口感幾滑溜,唔會過甜,兩個女仔share 啱啱好~

明太子珍寶帶子扁意粉

冬陰功軟殼蟹意大利飯

牛油果香蕉奶昔

玫瑰西柚阿里山金萱烏龍茶

2025-05-13 338 浏览
🐒s翻咗學,成日都同老公近近地拍下拖,撐下枱腳。無意中比佢揾到間木系又休閑嘅cafe 😍原來仲依到仲係寵物友善餐廳,下次可以叫埋朋友帶佢哋狗狗一齊嚟🥰📍comfybychefsstage🍱 Lobster Bisque with Crab Meat, Seafood &Sourdough 👉🏻龍蝦湯夠哂香,味道非常濃稠👉🏻蘸埋酸種麵包蘸食,完美吸收湯汁精華🍱 Shrimp Tempura With Sakura Ebi & Wasabi Mayo👉🏻炸得好脆,好香口👉🏻配埋沙律醬幾開胃👉🏻面頭仲要勁多櫻花蝦,承意十足🍱 Rib Eye Steak(Rare)👉🏻 外皮焦香👉🏻 肉質好juicy 🍱 Soft Shell Crab Risotto In Tom Yum Style👉🏻 成隻軟殼蟹上😍👉🏻 炸到脆卜卜👉🏻好濃郁嘅冬陰功味🍱 Tiramisu 👉🏻份量好大份(建議share)👉🏻口感綿滑👉🏻唔會太重咖啡酒味🥤Ice Mocha👉🏻香濃細滑🥤Pistachio Chocolate Milkshake 👉🏻朱古力味濃郁👉🏻賣相吸引👉🏻如果開心果味再重就100分📍 Comfy by

📍comfybychefsstage

👉🏻龍蝦湯夠哂香,味道非常濃稠
👉🏻蘸埋酸種麵包蘸食,完美吸收湯汁精華

👉🏻炸得好脆,好香口
👉🏻配埋沙律醬幾開胃
👉🏻面頭仲要勁多櫻花蝦,承意十足

🍱 Rib Eye Steak(Rare)
👉🏻 外皮焦香
👉🏻 肉質好juicy

👉🏻 成隻軟殼蟹上😍
👉🏻 炸到脆卜卜
👉🏻好濃郁嘅冬陰功味

🍱 Tiramisu
👉🏻份量好大份(建議share)
👉🏻口感綿滑

👉🏻賣相吸引
👉🏻如果開心果味再重就100分

📍 Comfy by Chef's Stage
觀塘成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖

#小店分享 #觀塘 #觀塘cafe #木系 #休閑 #咖啡 #開心果 #香港美食 #小店 #香港媽媽 #blogger #吃喝玩樂 #foodie
  • Tiramisu
  • Pistachio Chocolate Milkshake
  • Shrimp Tempura With Sakura Ebi & Wasabi Mayo
依家大部份香港餐廳都轉咗用Qr Code 落單,呢間都唔例外,水都係要自己斟,Tabasco ,黑胡椒都係要自己行出去攞 所以一d都唔明白點解要俾服務費? 淨係攞嘢食嘢飲去你張枱就要比加一 🤷🏻‍♀️ Rib eye steak $188 加明太子薯條+$68 算幾好薯條粗身,拎出嚟熱辣辣幾好食牛扒叫做五成熟,啱啱好,都冇乜筋冬陰功軟殼蟹risotto 就比較淡唔似冬陰功,唔難食不過好普通$142 叫咗杯凍Mocha $44 ,咖啡味重啲,冇乜朱古力味,飲剩半杯 咁嘅價錢,冇服務,個座位又唔係坐得特別舒服,個感覺好似喺food court食飯 🤣 (我坐喺單邊黑色圓枱)都係試完一次就算

薯條粗身,拎出嚟熱辣辣幾好食
牛扒叫做五成熟,啱啱好,都冇乜筋

都係試完一次就算

2025-05-11 256 浏览
觀塘東廣場隱藏了一間舒適而溫馨的小餐廳「Chef's stage kitchen」 ,他們裝潢簡約而富現代感,讓人有種舒適的感覺。開心果朱古力奶昔奶昔有著醇厚香濃的朱古力香,散發陣陣開心果香,絲滑順喉,甜而不膩。黑糖伯爵茶鮮奶咖啡黑糖與伯爵茶完美融合,香醇濃郁,口感順滑。芒果蟹肉牛油果沙律味道酸甜清爽,一掃悶熱,絕對是夏日開胃冷盤。紐西蘭肉眼扒生熟程度控制得恰到好處,口感軟嫩多汁,肉味香濃。明太子珍寶帶子扁意粉帶子鮮嫩肥美,意粉非常掛汁,口感creamy,味道濃郁,鹹香惹味,令人停不了口。意大利芝士蛋糕口感輕盈,散發淡淡朱古力香,令人回味。

開心果朱古力奶昔

黑糖伯爵茶鮮奶咖啡
黑糖與伯爵茶完美融合,香醇濃郁,口感順滑。

芒果蟹肉牛油果沙律
味道酸甜清爽,一掃悶熱,絕對是夏日開胃冷盤。

紐西蘭肉眼扒
生熟程度控制得恰到好處,口感軟嫩多汁,肉味香濃。

明太子珍寶帶子扁意粉

意大利芝士蛋糕
口感輕盈,散發淡淡朱古力香,令人回味。

2025-05-09 262 浏览
💕私心推薦有驚喜嘅文青cafe🍝—▫️餐廳:Comfy by Chef's Stage▫️地點:全香港有2️⃣間分店觀塘成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖港鐵觀塘站 B2 出口, 步行約3分鐘▫️營業時間⏰:星期一至星期日 12:00-21:30▫️價錢:~$100+—美味:🍝🍝🍝🍝+0.2🍝環境:🍝🍝🍝🍝價錢:💰💰💰+0.7💰服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳—👧🏻👦🏻都唔算成日食Cafe😆呢間本來以為喺東廣場冇乜特別🤓估唔到木系設計100分之餘😆😆😆嘢食嘢飲甜品小食,樣樣都高質🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻must go🥰—📍明太子帶子意粉價錢:$142分數:🍝🍝🍝🍝+0.2🍝Must try ‼️‼️😆😆個明太子汁好濃味,仲有四大嚿帶子😆好厚肉好好食‼️‼️🫶🏻🫶🏻Must try🤓加埋紫菜好正🫶🏻🫶🏻叫咗唔夠5分鐘就有得食🤣—📍櫻花蝦天婦羅價錢:+$68(跟餐)分數:🍤🍤🍤🍤估唔到有咁多隻😆😆櫻花蝦多到滿瀉🥰🥰加埋少少Wasabi醬汁幾特別—📍肉眼扒-五成熟價錢:$178分數:🥩🥩🥩🥩+0.1🥩估唔到份量都咁多😆😆😆叫五成熟啱啱好唔會太生,唔會太熟😆😆佢肉汁幾香濃,食落嘅味都好出—📍士多啤梨窩
💕私心推薦有驚喜嘅文青cafe🍝

📍明太子帶子意粉
價錢:$142
分數:🍝🍝🍝🍝+0.2🍝

📍櫻花蝦天婦羅
價錢:+$68(跟餐)
分數:🍤🍤🍤🍤

📍肉眼扒-五成熟
價錢:$178
分數:🥩🥩🥩🥩+0.1🥩

📍士多啤梨窩夫
價錢:+$78
分數:🧇🧇🧇🧇+0.1🧇
估唔到竟然有movenpick雪糕😆😆仲要成杯🥰🥰外脆內軟既croffle🫶🏻🫶🏻加埋士多啤梨果醬同士多啤梨好好食🤓唔會膩

📍Honey fruit oolong tea
價錢:$46
分數:🍵🍵🍵🍵
賣相想已經好吸引😍😍飲落去好fresh🥰唔會死甜

#好西 #打卡 #薯仔 #西餐 #正餐 #手工意粉 #西餐廳 #美食 #牛肉 #意大利菜 #pasta #iphoneonly#cafe #燒肉 #bestoftheday #東廣場 #amy_in_kt #觀塘