2021-04-23 149 浏览
CoHee 嘅裝修以白色同淺木色為主🤍日系簡潔 坐得都幾舒服同relax☺️個Bagel好靚🥯啲三文魚砌到成朵花咁 再配上牛油果同芝士 個味道真係正😍而且啲食材都好新鮮😚旁邊仲有啲沙律菜🥗酸酸地好開胃✨件cheesecake都唔錯 好有芝士味而且入口順滑 但餅底就略嫌有點鬆散 影響咗個口感😕杯嘢飲都好濃郁✨會配埋啲nuts俾你🥜令你唔會有膩嘅感覺😚.ᐟ.ᐟ但店內就只有一個打卡位📸如果想坐可能就要等下啦😳
但店內就只有一個打卡位📸如果想坐可能就要等下啦😳
@coheehk 嘅latte味道相當唔錯☺️尤其係茶味latte好濃而且係令人想一啖接一啖嘅好飲(´∀`•) 而且食物都還好🐿雖然位置比較偏僻 要係元朗再搭巴士或者小巴先入到🚌,不過小編平日3點幾去都要等半個鐘倒🤣真係幾旺ヽ(´∇`)ノ.① 𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙂𝙧𝙚𝙮 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚🍁 ($38)// 依款幾特別幾有驚喜🥰第一次飲伯爵茶朱古力🍫2者味道平衡得好好✨以為有朱古力一定好甜但又意外地唔會過甜🤎先飲到伯爵茶嘅香濃而朱古力再慢慢係最尾淡出😋真係幾好飲又唔伯太膩太甜🐇🤍可以一試再試!//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌖② 𝙋𝙖𝙧𝙢𝙖 𝙃𝙖𝙢 & 𝙎𝙘𝙧𝙖𝙢𝙗𝙡𝙚𝙙 𝙀𝙜𝙜🥖 ($78)// 喺店內都見到有幾多人食緊🌮 整體水準正常無咩特別 不過都唔難食的٩(๑´0`๑)۶ //Food:🌕🌕🌕🌕🌑🌑③ 𝙂𝙚𝙣𝙢𝙖𝙞𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚🍵 ($38)// 第一次見玄米茶latte估唔到都幾有驚喜😻第一啖已經有好香好濃嘅玄米茶香🍵奶泡比起earl grey更加厚身🤏🏼💚//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑④ 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙚 𝘾𝙧𝙪𝙢𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚🍰($38)// 雖然賣相好似一般嘅磅蛋糕咁🤣不過估唔到表層有做到脆卜卜
① 𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙂𝙧𝙚𝙮 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚🍁 ($38)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌖

Food:🌕🌕🌕🌕🌑🌑
Parma  ham  and  scrambled  egg

③ 𝙂𝙚𝙣𝙢𝙖𝙞𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚🍵 ($38)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
Genmaicha  latte

④ 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙚 𝘾𝙧𝙪𝙢𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚🍰($38)
// 雖然賣相好似一般嘅磅蛋糕咁🤣不過估唔到表層有做到脆卜卜🤏🏼💛而且蘋果同肉桂香幾濃🍎Crunchy表層同埋鬆軟嘅蛋糕食落更加有層次🍰 不過食耐咗可能會有啲口乾🙈//
Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
Earl  grey  chocolate

🍂CoHee Studio (元朗)
元朗錦田市街152號地舖

🍮#aiiifoodie
🍔#aiiifoodie_yuenlong #aiiifoodie_元朗 #aiiifoodie_黃店
Genmaicha  latte
  • Earl Grey Chocolate
2021-04-18 95 浏览
/#咖啡撚 @coheehk 作為咖啡撚冇理由唔識CoHee啦~ 今日難得去大西北梗係行入錦田飲下手沖啦!😌CoHee係得冇食物供應但係因為咁, 入到去就係好濃嘅咖啡香~☕️ CoHee雖然細,但係每個位都好好坐. 可以坐bar檯望住barista沖啡, 可以坐窗口位對住出邊冇咩人經過嘅街☀今次小編就試咗兩隻啡,偏Fruity嘅Colombia豆同偏Nutty嘅Yunnan豆. 個人偏好fruity嘅手沖而呢兩隻豆嚟講都係Colombia 豆嘅層次感多啲同有一啲啲甘甜, 相反Yunan豆有啲澀味. 奶啡冇試到但係見到barista出啡過程認真唔求其, 每shot都係磅到準同細心拉花, 都見到舖頭有開workshop, 有興趣可以理解下~最重要係, barista靚仔.推薦: 🌕🌕🌕🌕🌑味道: 🌕🌕🌕🌕🌗價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑服務: 🌕🌕🌕🌕🌑環境: 🌕🌕🌕🌗🌑地點: 🌕🌕🌕🌑🌑

#咖啡撚 @coheehk

最重要係, barista靚仔.

推薦: 🌕🌕🌕🌕🌑
味道: 🌕🌕🌕🌕🌗
價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境: 🌕🌕🌕🌗🌑
地點: 🌕🌕🌕🌑🌑
Colombia La Rivera Yellow Bourbon
2021-04-18 71 浏览
喺錦田一間學校隔離嘅小巷,未行到去間鋪已經聞到陣陣咖啡香😌🔺Single origin 單品咖啡 $48有好多款豆可以揀,今次揀咗Ethiopia Yirgacheffe,聞落有陣陣嘅花香,飲落去有豐富嘅果味,帶少少果酸,唔錯唔錯。🔺芝士蘑菇炒蛋貝果 $78欣賞佢地會烘咗Bagel 令到個包又脆又煙韌,炒蛋同蘑菇就中規中矩,味道整體都唔錯,不過有少少overprice。之後再叫咗杯Latte,鍾意佢地會另外俾細細杯嘅Espresso飲返原本咖啡未加奶嘅原味道💛如果係鍾意咖啡,又對咖啡有研究嘅朋友,呢間文青咖啡店就啱晒,因為佢地原來仲有賣自己炒嘅咖啡豆,亦都有搞Coffee workshop😍
喺錦田一間學校隔離嘅小巷,未行到去間鋪已經聞到陣陣咖啡香😌
單品咖啡

🔺Single origin 單品咖啡 $48
芝士蘑菇炒蛋貝果

🔺芝士蘑菇炒蛋貝果 $78

2021-04-14
單品咖啡
  • Flat  White
2021-04-09 3462 浏览
復活節長假期雖然車爸爸沒有假放,但是我的節目也十分豐富!像在上星期六的黃昏便跟好友們相約到清麗村姑家BBQ,之前更走到錦田來個小遊兼吃頓豐富的午餐!跟一班啡友起去郊遊蒲Cafe是常識吧!但Cafe依家野我真係識條鐵咩!冇問題只要有好友們帶著我便有我好西吃啦!好友提議到錦田這間CoHee Studio於是我們一行八人便一起去吃午餐嚕!來到的時候不算多人而且我們還有Thomas預早去攞位,基本上大約等了15分鐘便可全數分批入座,甫坐下服務員說明了用餐時間是70分鐘,但他們的出品十分迅速絕對夠時間慢慢享用!點好美食和飲品率先送來的當然是咖啡吧!好友們各自選了喜歡的心水咖啡,看見拉花弄得挺精緻算吸引邪!受不起奶的我則選擇了Cold Brew Coffee$68,以可帶走精緻的磨砂玻璃瓶奉客,而且每客咖啡也會跟上數粒杏仁,成個配套也是令我很享受的。這個咖啡味道帶點果香且略帶點酸,味道上顯然不是我杯啡!但這兒的食物十分出色加上服務也好所以整體也令我挺為滿意。咖啡雖未如理想但食物質素不俗非常吸引,首先有巴馬風乾火腿溫泉蛋雜菜沙律$78,份量超級大的沙律絕對足夠我們一檯四人同分享!新鮮的沙律菜上鋪滿鹹

新鮮的沙律菜上鋪滿鹹香柔潤的風乾火腿,再配上一隻盪漾的溫泉蛋,配合油醋汁和蛋液齊享味道絕對是稱心如意的。

這兒吐司有Begel和Ciabatta這兩款包包選擇,我一眼就盯上了煙三文魚牛油果忌廉芝士配拖鞋包$88!

拖鞋包口感比我預期中脆口,上面那牛油果夠香滑配上鹹鮮油潤的煙三文魚,加上新鮮的油醋汁沙律菜真的很美味喔!

另一份好友選了富日式風情的北海道帶子三文魚炒蛋洋蔥拖鞋包$98,色彩繽紛的賣相看見已教人開胃,這個沙律菜我們選配了胡麻醬吃下更為惹味,另外那軟嫩的香煎北海道帶子加上香口的洋蔥炒蛋,這個組合出來的味道我覺得更加吸引!

最後我們還點了一件焙茶芝士蛋糕$48同分享,這個蛋糕吃下口感是綿滑的,可惜芝士味比焙茶味濃多了未能好好平衡得到還有進步空間。
2021-04-03
午餐
2021-04-03 296 浏览
男店員態度差,無下次🥲我同朋友傾傾下計 突然走埋黎話 「我地後面搞緊workshop, 你地細聲d」我同朋友十萬個問號,正常聲量,而且枱枱客都有傾緊計,發出聲音😥如果要搞workshop, 又要超級安靜,建議唔好開放比人入黎食野🙄其實佢開workshop教人沖咖啡,都不停講野,我可唔可以話「我都飲緊咖啡,你地細聲d....」Cafe唔比人傾計...圖書館咩.....認真,食物質素好普通,純粹岩打卡影相再入黎錦田都唔會再食☺️要排隊更加不了👋🏻
男店員態度差,無下次🥲

Cafe唔比人傾計...圖書館咩.....

認真,食物質素好普通,純粹岩打卡影相
再入黎錦田都唔會再食☺️

要排隊更加不了👋🏻
2021-04-01 159 浏览
真心為左呢間cafe而黎錦田,睇人地話預咗要排隊,所以都有晒心理預備排左大約30分鐘就有位啦,個人覺個間cafe 好有Muji style,用左好多木系原素,好有屋企感覺,好chill Order jor flat white and hojicha latte,配埋杏仁俾你,一口咖啡一口nut,成件事昇華左Flat white 幾nutty 幾有咖啡味,唔會俾奶味蓋過左,呢方面值得一讚,而hojicha latte 就不過不失,冇咖啡咁正❤️整體感覺唔錯,下次黎試下食埋野先🥰

2021-03-30 304 浏览
入元朗就好似出城咁.每次去探朋友都想搵時間去試Cafe.錦田有間隱世小店 ..雖然已不再隱世重超多人排 =[]= 朋友都話每次去都好多人排.我地踩單車去大概5點.都真係重有人等但有D係排外賣.如果想靜靜地嘆下咖啡chill下打卡既朋友.建議早少少到.因為要長期排隊🤪位置雖然較爲偏僻.但無阻香港人排隊既心.店員會幫你留電話到有位時會就通知你.而我地有小朋友都無打算等堂食.不過可能接近禁晚市時間.留左名既人無返尼.我地被安排入座快飲一下☕️🤟🏻.店員都好有禮貌👶🏼🍼因為有小朋友同行我地叫左本Babyccino算佢同我地一齊做下文青😂 .我諗應該好少人叫因為Babyccino係熱奶打泡再灑上可可粉同彩虹🌈綿花糖.小文青飲完表示大愛😆.耐我地叫既Long Black 同Caffe Latte比較Nutty--➿ Babyccino (Kids Only) HKD 12➿ Caffe Latte HKD 32➿ Long Black HKD 32
Long Black

Babyccino (Kids Only)
Caffe Latte

➿ Caffe Latte HKD 32
➿ Long Black HKD 32
2021-02-15
Long Black
Babyccino (Kids Only)
Caffe Latte
  • Babyccino
2021-03-30 108 浏览
📍錦上路 -#CoHee Studio——-煙鴨胸牛油果柚子醬貝果-北海道帶子三文魚籽炒蛋洋蔥意式拖鞋包-Dirty-Hojicha Latte (Ice)——呢間Cafe我收藏左一段時間 終於平日過咗嚟試啦 原來平日都幾多人 都係要等位 我諗星期六日 應該仲誇張🤣🤣——-我同朋友叫左兩個包share,首先 煙鴨胸牛油果柚子醬貝果 超足料 牛油果勁多 煙鴨胸都有4-5片左右 真係勁足料😋 貝果🥯口感煙韌 唔算乾身 配上柚子醬幾清新 唔錯呀👍🏻 可惜我冇影到個包 冇圖放出嚟參考 掛住食🤣-另一款 北海道帶子三文魚籽炒蛋洋蔥意式拖鞋包 好好食😋 拖鞋包會鬆軟過貝果 分量睇落去會大分啲🙈 呢個配搭一定唔會唔好食🤣帶子加三文魚籽配炒蛋🤤 真係好好味💕炒蛋分量都多跟咗兩粒帶子加少許三文魚籽 都算抵食 夠飽肚 ☺️——-佢地嘅飲品幾出色🥰 Dirty,Hojicha Latte都好好飲😋 杯Dirty我覺得沖得好靚 唔會好苦 奶夠凍 奶味比例啱啱好 我目前最中意呢間cafe嘅Dirty🥰🥰-Hojicha Latte 一樣出色 焙茶味夠濃夠香 唔會死甜 帶少少甘味 本身中意飲焙
📍錦上路
-#CoHee Studio
-煙鴨胸牛油果柚子醬貝果
-北海道帶子三文魚籽炒蛋洋蔥意式拖鞋包
-Dirty
-Hojicha Latte (Ice)
可惜我冇影到個包 冇圖放出嚟參考 掛住食🤣

北海道帶子三文魚籽炒蛋洋蔥意式拖鞋包
帶子加三文魚籽配炒蛋🤤 真係好好味💕
炒蛋分量都多跟咗兩粒帶子加少許三文魚籽
都算抵食 夠飽肚 ☺️
-Dirty -Hojicha Latte

-Hojicha Latte 一樣出色 焙茶味夠濃夠香 唔會死甜 帶少少甘味 本身中意飲焙茶嘅你 唔好錯過🥰
2021-03-10
下午茶
北海道帶子三文魚籽炒蛋洋蔥意式拖鞋包
-Dirty -Hojicha Latte
  • Hojicha  Latte
  • Dirty
2021-03-25 159 浏览
[錦田]🎏日系簡約咖啡室🎐「雙贏」✌🏻咖啡工作坊💛🦞小龍蝦牛油果拖鞋包🥑🥖Ciabatta 經焗熱後♨️麵包夠大份,餡料豐富,小龍蝦沙律的鹹味帶有wasabi ,加上三文魚籽的鮮味😋美中不足是採用墨西哥牛油果🥑個人喜愛澳洲牛油果,味道較香日式滑蛋雞肉飯💮用料十足,賣相幾靚,作為正餐夠飽有餘,咖喱濃郁,聞落好香,雞蛋剛剛熟🐣入口滑溜💯加埋木魚絲就發揮到畫龍點睛的效果✨Hojicha Latte 焙茶味尚算夠濃,拉花略嫌唔夠美觀Espresso Tonic 層次分明,咖啡香濃,味道一流作為一間出色的咖啡店,CoHee勝在多選擇,有十多款單品豆可逐一品嚐,來自巴西、哥倫比亞、埃塞俄比亞、肯亞等地,自家烘焙有品味的小編🙈對精品咖啡略有研究🙊今次學手沖,Hand-drip Coffee Brewing Workshop,重點係學完之後,全數學費可以換取咖啡用具,名副其實「雙贏」㊙️食物:7/10性價比:7.5/10(咖啡工作坊:9.5/10)環境:8/10服務:7/10🌟 客人自行到櫃枱點單,由店員送餐
[錦田]🎏日系簡約咖啡室🎐
「雙贏」✌🏻咖啡工作坊💛

🦞小龍蝦牛油果拖鞋包🥑🥖

Hojicha Latte
焙茶味尚算夠濃,拉花略嫌唔夠美觀

Espresso Tonic
層次分明,咖啡香濃,味道一流

食物:7/10
性價比:7.5/10(咖啡工作坊:9.5/10)
環境:8/10
服務:7/10

🌟 客人自行到櫃枱點單,由店員送餐
2021-01-31
2021-03-21 584 浏览
If you happen to be near Yuen Long in the New Territories, you may want to check out this coffee place tucked away in Kam Tin.Decor and surroundings gives you a place to chill with food and coffee to compliment.This place has been featured in many articles so it is normally packed, with this in mind went first thing in the morning to be there when it opened (10.00am).  It is divided into 2 shops, but even then not that many tables.Was given a table in the larger of the 2 cafes and ordered a Blac
Was given a table in the larger of the 2 cafes and ordered a Black Sesame Latte, Piccolo, Crayfish Salad, Avocado & Salmon Roe on Ciabatta and Mushroom, Scrambled Egg and Parmesan Cheese on Bagel.
Of course the coffee art is attractive but the Black Sesame Latte was rich in flavour, and smooth to taste.

Black Sesame Latte

For the Piccolo, suited my palate ,which doesnt like anything too sour.

Picolo

The scrambled egg served was nicely cooked, not overdone and still creamy.  Maybe a tad too wet with the mushrooms as it did make the bagel go a bit soggy.

Scrambled Egg & Mushroom Bagel

The crayfish combination offered nice flavours, shame that the topping didnt completely cover the bread.

Crayfish & Salmon Roe Ciabatta

Sandwiches come with a "side" salad with choice of sesame or vinaigrette dressing.

Was lucky that it wasnt overly busy when we visited and was able to finish our coffee and food leisurely.
Certainly a place for IG lovers.
egg & mushroom bagel
picolo
$120 (早餐)
Black Sesame Latte
Picolo
2021-03-18 236 浏览
去完壁畫村同錦田樹屋,就過左黎呢間係錦田人氣高企既咖啡店~CoHee Coffee shop係分開兩邊的,以水泥牆木系作主調,簡約設計,更顯型格,我去到都好晏了,兩邊都滿座,店員話關舖前都無可能有位,所以只好叫外賣Dirty奶夠凍,先飲到espresso 既酸,之後再飲到牛奶既味道,成杯層次分明,顏色夠晒污糟,真係一杯有水準既dirty今次太晏黎無得坐低嘆啡食野係有d可惜,下次黎真係唔好揀weekend同埋要早d

外卖自取
Dirty
人氣真係超高既cafe🤣兩次去都要等位,仲要係平日等位都要預計30-60分鐘去到留底手提電話號碼,有位佢就會打番電話俾你☎️可以去錦田紅磚屋行一圈先🚶‍♂️Earl Grey Chocolate ($38)吾飲咖啡既朋友🤓我大大推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻要飲好有驚喜🙀茶味同朱古力味勁夾完全想像吾到😍Cheese and Onion Bagel滿滿芝士同洋蔥味,味道岩岩好Espresso ($28)Green Tea Latte ($38)好好飲,甜道適中
人氣真係超高既cafe🤣
兩次去都要等位,
仲要係平日
等位都要預計30-60分鐘
去到留底手提電話號碼,
有位佢就會打番電話俾你☎️
可以去錦田紅磚屋行一圈先🚶‍♂️

Earl Grey Chocolate ($38)
吾飲咖啡既朋友🤓
我大大推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻要飲
好有驚喜🙀
茶味同朱古力味勁夾
完全想像吾到😍

Earl Grey Chocolate

Cheese and Onion Bagel
滿滿芝士同洋蔥味,味道岩岩好
Cheese and Onion Bagel

Espresso ($28)
Espresso

Green Tea Latte ($38)
好好飲,甜道適中
Green Tea Latte
2021-02-26
Earl Grey Chocolate
Espresso
Green Tea Latte
2021-03-14 292 浏览
前幾天和朋友去了錦上路這間小cafe。雖然很小一間,但食物質素很高。因為我們是假日去,排了一小時隊才到我們,店員會打電話通知你,等候的時候可以在附近拍照閒逛下,消磨時間。第一碟菜是日式咖喱雞飯,這個菜式應該定時更換的。咖哩非常濃郁,裡面有蘿蔔,雞塊,薯仔,咖哩味很入味,而且燉得很淋,配上熱騰騰的白飯非常惹味,加上上面一層滑蛋更添幾分口感。本人認為滑蛋方面可以厚身少少會比較有層次感。整體這碟咖喱飯是值得推薦。中間還有一段小插曲,當我們為這碟飯拍照時,外面有位大叔經過詢問可否拍一下我們這碟咖喱飯(我們坐透明落地玻璃座位,外面可以看見裡面吃飯🤣),這碟咖喱飯居然吸引了外面的路人拍照,賣相的確不錯。第二碟菜式是三文魚籽炒蛋貝果沙律。這碟沙律也很不錯,貝果是原味,但口感有點硬和少少煙韌,這是我第一次吃這種包類,不知道正常口感是否這樣,不過上面的三文魚籽炒蛋配上貝果,口感就剛剛好了。一點點海咸味的三文魚籽在口裡爆開,非常有趣特別,配上鮮甜多汁的帶子和炒蛋,真的非常好吃,旁邊簡單的沙律也很新鮮用心製作,令人看了耳目一新。第三碟是脆脆蘋果蛋糕。這碟甜品比較普通,個人覺得太甜了,不過旁邊的脆脆很好吃,是

旁邊簡單的沙律也很新鮮用心製作,令人看了耳目一新。

第三碟是脆脆蘋果蛋糕。這碟甜品比較普通,個人覺得太甜了,不過旁邊的脆脆很好吃,是這個蛋糕的亮點,蘋果味也頗重,還有一顆顆蘋果蓉增加了不少口感。但我們兩個人也吃不完,原因這蛋糕太甜了,愈吃愈滯,如果喜歡吃甜品的朋友值得一試。

最後是飲料,分別是Hojicha(培茶)Latte 和Dirty。個人不喜歡喝咖啡,所以叫了一杯Latte。這杯Latte有很濃郁的培茶味,有小甘但不會死甜,配上旁邊的杏仁中和了甘味。另外Dirty起初喝的時候非常苦,到喝了幾口後,下面的牛奶中和了上面的咖啡後非常不錯,一杯咖啡,兩種口味。
Hojicha  Latte
2021-03-07
下午茶
Hojicha  Latte
Dirty
估唔到元朗有間咁chill既文青cafe,好多人排隊,等左差唔多1個鐘先有位! 食物款式唔算多,但賣相靚,幾好味,飲品都有驚喜。如果坐窗口位望住壁畫感覺會更加 relax今次點左兩樣野:(1)吐司及蔬菜沙律(貝果)- 北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥呢個好香,貝果唔硬,加埋炒蛋,配搭好match,不過份量吾算多,或需要另外點餐(2)輕食 - 巴馬風乾火腿拼溫泉蛋雜菜沙律個汁好開胃,整體口感係正既,而且煙肉都足料必試飲品(1)Black Sesame Latte - 口感好滑,有芝麻香味,幾特別(2)Flat White - 想揀平衡度高既朋友不妨試下呢個,唔太苦澀又易入口

今次點左兩樣野:

(2)輕食 - 巴馬風乾火腿拼溫泉蛋雜菜沙律
個汁好開胃,整體口感係正既,而且煙肉都足料

必試飲品

帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥