最近景峰都開咗好多新嘅餐廳🍴所以就同屋企人一齊試吓呢間西餐嘅食物🫶🏻-我自己都幾滿意個環境,一嚟坐得幾舒服,二嚟background music營造到成個環境都好有feel 🎼 -1.oyster meal set—🦪六隻生蠔(三款種類)+一杯白葡萄酒·Taylie No.1我自己食落去就覺得呢款生蠔係三隻裏面最清淡嘅,食落去幾清甜,最重要係冇腥味!以及有少量嘅堅果香味,令生蠔更鮮甜。•Fine de Claire No. 1呢款嘅海鮮味會更加突出,需要加入少許檸檬汁,更能突出海鮮味,含有較香嘅海水味。·Jolene Mauger No. 1呢款嘅礦物味比較重,而且係三款裏面肉質最肥美嘅,大大隻食落去勁滿足!食落口就比較creamy有口感。-2.前菜:黑松露薯條🍟薯條份量較多,適合幾個朋友一齊share食黑松露醬都俾得幾多,一啲都唔吝嗇!薯條炸得都幾香脆,裏面嘅薯泥都幾滑,唔會乾爭爭。3.香辣蒜味蜆意粉意粉汁含有羅勒,洋蔥,黑胡椒,九層塔等香料-意粉上有少量橄欖油,以及辛辣味道蜆:少量海水味以及以鹽及咸味作為主要調味-4.honey moon(無酒精)•白葡萄酒Honey moon 飲
1.oyster meal set—🦪
六隻生蠔(三款種類)+一杯白葡萄酒

·Taylie No.1
以及有少量嘅堅果香味,令生蠔更鮮甜。

•Fine de Claire No. 1

·Jolene Mauger No. 1

2.前菜:黑松露薯條🍟
薯條份量較多,適合幾個朋友一齊share食
黑松露醬都俾得幾多,一啲都唔吝嗇!
薯條炸得都幾香脆,裏面嘅薯泥都幾滑,唔會乾爭爭。
香辣蒜味蜆意粉
意粉汁含有羅勒,洋蔥,黑胡椒,九層塔等香料
意粉上有少量橄欖油,以及辛辣味道
蜆:少量海水味以及以鹽及咸味作為主要調味
4.honey moon(無酒精)•白葡萄酒
Honey moon 飲落去似係橙汁加檸檬汁嘅texture.葡萄酒香醇有少量甜味,酒精味並不太突出!
屯門人應該都知道虹橋一帶越來越多好嘢食落大雨見到近近地即刻出去chill out返晚😂 (平時經過我以為淨係飲酒 happy hour 冇其他嘢食😂冇刻意留意Lol)之前有屯門友介紹即刻試吓6:30 去到啱啱停雨暫時未有好多人😊打頭陣叫咗$188 6隻🦪生蠔 (老公覺得呢個質素呢個價錢其實都幾抵食😋)店舖同事細心介紹~👍🏻$188 6pcs 質素🦪👍🏻第一隻法國 店經理建議配埋個醬汁食帶返出啲鮮味第二隻愛爾蘭 好creamy ❤️(老公最鍾意)第三隻都係法國 重口味礦物味重啲好有海水味好新鮮嘅蔬菜沙律同埋椰菜花忌廉湯西班牙青口配薯條青口爽口彈牙 薯條亦都熱辣新鮮 薯條可以配返青口個醬一齊食仲鮮甜 有驚喜就算唔食生蠔都唔怕仲有青口炸薯條意粉或者risotto 😋黑松露細啡菇risotto 雖然松露味道未算好出 但係啖啖啡菇 對於鍾意食菇菌嘅我好滿意 仲有帶咗兩杯飲品一杯有酒精🍷一杯冇酒精😙City hall cooler (mocktail)鍾意佢個賣相❤️打卡之餘好睇又好清涼 八掛問咗店員有啲乜😂~~有荔枝,Home made 荔枝糖水,yogurt同檸檬汁 420威士忌🥃蘋果木煙燻味見

屯門人應該都知道虹橋一帶越來越多好嘢食
落大雨見到近近地即刻出去chill out返晚😂

6:30 去到啱啱停雨暫時未有好多人😊
即開生蠔

店舖同事細心介紹~👍🏻
$188 6pcs 質素🦪👍🏻

第一隻法國 店經理建議配埋個醬汁食帶返出啲鮮味
第二隻愛爾蘭 好creamy ❤️(老公最鍾意)
第三隻都係法國 重口味礦物味重啲好有海水味

黑松露細啡菇risotto

仲有帶咗兩杯飲品一杯有酒精🍷一杯冇酒精😙
打卡之餘好睇又好清涼
威士忌🥃蘋果木煙燻味
見到先生食得開心又飲得放心(因為返屋企都近🥳)所以過咗愉快嘅一餐
2022-06-09
即開生蠔
  • 青口薯條
2022-06-12 40 浏览
紅橋嘅餐廳bar,環境好寬敞,坐滿約1x人左右,燈光唔太暗,所以都算幾適合同朋友三四個一枱食晚餐傾計。生蠔拼盤,暫時餐廳做緊個優惠係$188包一個生蠔盤同埋一杯酒。每份有三款生蠔,每款兩隻,店員亦有介紹可分成三個層次去品嘗:由最淡色,到中間的肥美加肉質較creamy,到最後的比較重海水咸味,全部都冇平時廉價生蠔的臭味。蘑菇湯,好足料而有濃厚嘅蘑菇味,湯嘅濃度適中,唔會”傑”到好似汁咁,都埋最緊要夠熱。炸物拼盤,雖然都係常見嘅雞翼、薯條同埋蟹鉗等等,但不得不提炸得好有心機,唔會炸到太乾同”鞋”身,每款炸品嘅時間控制得剛好。卡邦尼意粉,餐廳做法係屬於較濃味嘅做法,意粉軟硬度煮得唔錯。最後餐飲點左420同埋City Hall Cooler,前者以tequila, Whisky等等較重酒味嘅cocktail,後者就較清新,以Lychee Yogurt混合Soda的無酒精飲品,相當醒胃,賣相好吸引。

2022-06-07
2022-06-09 44 浏览
同老公放工 突然大雨被困虹橋🌧🌧一於食埋晚餐先返屋企啦😬近排紅橋多咗好多新嘅高質餐廳畀city hall個格局吸引咗, 想飲番杯chill一下😝第一次來,裏面格局舒服 裝修時尚餐具都好靚呢. 特別一讚 店員 哥哥 服務非常好👍仲為我哋介紹菜式呢飲品非常多款選擇 而且仲好鬼賣相好 靚 . 打卡一流 Peachy Bomb 🍹非常特別,用上Gin 橙汁乳酪 桃味 混入橙汁當中,酒味吾濃,非常適合女士 😻😻city hall cooler 分別係乳酪梳打水同埋荔枝 同樣賣相當吸引 試咗佢哋三款生蠔 每人每款一隻 🤤🤤絕對新鮮仲有濃濃嘅海水味添每隻口感唔同店員介紹順序 可以試到三隻號不同嘅特質😬😬西蘭花忌廉湯好鬼大碗呢 濃稠適中 口感唔錯感覺好健康添😍😍田園沙律伴意大利黑醋唔會太甜 椰菜好新鮮 每次食西餐仲要叫上一個🤣🤣法式白酒煮青口配薯條份量超多 👍青口都鮮甜 酒味不會很濃 薯條可以點醬汁,另一番風味一定正過點茄汁Bbq烤豬肋條 上枱有點嚇親 😱😱七條骨嘅豬肋條 仲有沙律和薯條做side dish 真係超級大其實適合三至四人share 肋骨 非常淋,肉味好香,剛好脫骨正呀最後全部清曬😝
同老公放工 突然大雨被困虹橋🌧🌧一於食埋晚餐先返屋企啦😬

好鬼大碗呢 濃稠適中 口感唔錯感覺好健康添😍😍

田園沙律伴意大利黑醋
唔會太甜 椰菜好新鮮 每次食西餐仲要叫上一個🤣🤣

法式白酒煮青口配薯條

肋骨 非常淋,肉味好香,剛好脫骨正呀

最後全部清曬😝😝我哋都覺得有啲誇張 款款食物都好好味
食下食下唔覺意就食曬啦真係要喺隔離球場跑返幾圈先得喇🤣🤣

好有驚喜,估唔到屋企附近有間咁高質嘅西餐

見到仲有其他好多不同嘅菜式,一於過嚟試下其他飲埋生啤正呀👍🤜
2022-06-05 36 浏览
以前好少會同朋友喺屯門飲嘢,多數都會出去市區飲。今次偶然發現咗呢一間地理位置方便,環境唔錯,價錢適中,嘢食同嘢飲都唔錯嘅酒吧,一路食一路飲個人非常之放鬆,下次會再來的!!
2022-03-30 69 浏览
今次黎到呢間餐廳嗌左一個闊條面食!闊條面黎到見到個碟勁大個😂😂😂而闊條面望落得好小咁!之後食落去個味超級好食!!而且個汁撈都好好味😋😋同埋食完都會好飽,另外佢有個餐湯都好好飲!推介,推介!
今次黎到呢間餐廳嗌左一個闊條面食!
闊條面黎到見到個碟勁大個😂😂😂
而闊條面望落得好小咁!
之後食落去個味超級好食!!
而且個汁撈都好好味😋😋
同埋食完都會好飽,
另外佢有個餐湯都好好飲!
推介,推介!
2022-03-03 78 浏览
自從冇晚市之後好耐冇飲過酒. 經過虹橋見到有間酒吧餐廳就諗住入去止吓癮順便食埋個tea🍹Bueno Ferrero呢杯酒係由榛子酒、菠蘿汁同檸檬汁整成賣相一流❤️超啱打卡飲落嘅味道好似繽紛樂.甜甜哋啱晒女仔飲🍵Mint Mocha Latte綠茶味濃郁. 但mint就較淡薄貼心嘅係糖會另外上. 客人可以自己喜好加🦀炸軟殼蟹大大隻好多膏. 脆口唔油膩🥣忌廉蘑菇湯蘑菇味香濃. 每啖都充滿蘑菇碎味道偏清淡. 無過多調味料🍝辛香料茄醬大蝦扁意粉蝦肉彈牙大隻. 意粉偏軟身辛香料茄醬辣得非常刺激. 味道香濃🍞香煎鵝肝黑陳醋野菜多士就好似加大版嘅鵝肝多士咁🤣麵包索滿咗鵝肝嘅油香味. 加埋牛油感覺豐富

🍹Bueno Ferrero
呢杯酒係由榛子酒、菠蘿汁同檸檬汁整成
賣相一流❤️超啱打卡

辛香料茄醬辣得非常刺激. 味道香濃

🍞香煎鵝肝黑陳醋野菜多士
就好似加大版嘅鵝肝多士咁🤣
麵包索滿咗鵝肝嘅油香味. 加埋牛油感覺豐富
紅橋呢間西班牙菜餐廳值得再嚟幫襯!😋👍🏻環境舒服,職員服務態度好好!.我哋今日叫咗兩個Set Lunch同一個小食每個Set Lunch都會包埋餐湯/沙律,是日餐湯係蘑菇湯,所以我哋揀咗沙律🥗。🍽:沙律嘅醋落得適中,唔會太過酸,另外亦加了魚子,增添口感。.「蒜香牛油香煎阿根廷紅蝦」$98🍽:呢個小食嘅名改得好好,因為一上菜就聞到好香嘅蒜同牛油味😂,同埋大家鍾意食蝦又怕剝蝦殼嘅朋友就可以唔使擔心啦!😆因為佢係剝咗殼去煎嘅,食落肉質鮮甜。.「三文魚配火箭菜意大利飯」$88🍽:三文魚切粒,加上三文魚子,令到整體充滿口感,意大利飯亦唔會偏硬,個人推介呢個飯!👍🏻.「安格斯牛肉漢堡配薯」$98🍽:職員定老闆!?😂好細心地幫我哋將漢堡切開,方便我哋食。☺️安格斯牛肉充滿肉汁,令到漢堡包食落唔會乾,薯條份量亦好多!.Set Lunch免費包茶/冰橙茶/汽水🍽:冰橙茶酸甜開胃,重點係餐廳係用長條形嘅冰,幾特別!😂.Set Lunch加$10可轉飲咖啡系列🍽:綠茶latte,濃郁綠茶味,唔需要加糖已經好飲!😋
紅橋呢間西班牙菜餐廳值得再嚟幫襯!😋👍🏻
環境舒服,職員服務態度好好!
我哋今日叫咗兩個Set Lunch同一個小食
每個Set Lunch都會包埋餐湯/沙律,
是日餐湯係蘑菇湯,所以我哋揀咗沙律🥗。

「蒜香牛油香煎阿根廷紅蝦」$98
因為佢係剝咗殼去煎嘅,食落肉質鮮甜。

「三文魚配火箭菜意大利飯」$88

「安格斯牛肉漢堡配薯」$98

Set Lunch免費包茶/冰橙茶/汽水
🍽:冰橙茶酸甜開胃,重點係餐廳係用長條形嘅冰,幾特別!😂

Set Lunch加$10可轉飲咖啡系列
🍽:綠茶latte,濃郁綠茶味,唔需要加糖已經好飲!😋
  • 三文魚配火箭菜意大利飯
  • 蒜香牛油香煎阿根廷紅蝦
2022-02-28 47 浏览
係紅橋岀名多野食,原來除左街頭小吃,都有高質西餐廳,呢間bar restaurant 就啱晒我地,就算唔飲酒都有啖好食。好,睇吓有咩好食先。跟餐有南瓜湯,餐湯一啲都唔馬虎,濃濃嘅南瓜味,上面有忌廉同麵包粒,睇下個湯幾濃稠。辛香料茄醬大蝦扁意粉,每隻蝦都新鮮多肉,扁意粉掛滿茄醬,食落再帶點香辣,仲有香草呢到個味再多個層次。安格斯牛肉漢堡配薯條,暖笠笠嘅burger 最好食,個burger外脆內軟,個安格斯超厚身,好重牛味,仲有滿瀉醬汁,令到個包更juicy。香茅柑橘炸雞翼,脆卜卜雞皮有輕微柑橘味幾特別,雞翼大大隻,裡面啖啖肉。仲包一杯飲品,加10可轉coffee,叫左Mint matcha latte同Mocha,飲品都有心機,有基本拉花,而且甜味適中,mint matcha個薄荷夠特岀,飲完喉嚨都爽嘅。

好,睇吓有咩好食先。

2022-02-24 334 浏览
餐廳:City Hall Tapas Bar地區:屯門地址:屯門井財街19號嘉熙大廈地下B2及B3號舖日期:20/2/2022時間:5:00pm人數:2人 等位: 0mins 價錢: $254上星期咁啱行過食越南野見到有呢間餐廳就決定下次放假嚟食,因為見到性價比都幾高裝修風格亦我比較鍾意嘅一種。我哋嗌左一個lunch set安格斯牛肉漢堡配薯條($98),同一個afternoon tea set烤八爪魚多士配辣味千島醬及薯條($98),再嗌左個小食炸蟹鉗($58),免費配兩杯檸檬茶及南瓜湯,總共$254。南瓜湯幼滑香濃,而且充滿柔滑香甜的口味,當日天氣冰冷,黎一碗南瓜湯感覺暖笠笠,好舒服🤗⭐️安格斯牛肉漢堡⭐️麵包外酥內軟,夾著好厚牛肉漢堡,係我見過最厚牛肉漢堡之一,肉汁非常Juice🤤,真心好好食🤩,配搭新鮮蔬菜、芝士、蕃茄,而且係即時製作,熱辣辣,滿足的程度難以言喻😝⭐️烤八爪魚多士⭐️多士外表烤得香脆賣相超吸引😋,而內裡的麵包口感柔軟配上八爪魚柔軟肉質又鮮甜😚,每啖都帶點焦香味及軟腍八爪魚,配上辣味千島醬,相當惹味👍⭐️炸蟹鉗⭐️蟹鉗肉略大炸至金黃色,口感特別香脆彈牙😙,配上醬汁美味又可口。
餐廳:City Hall Tapas Bar

⭐️烤八爪魚多士⭐️
烤八爪魚多士配辣味千島醬及薯條

⭐️炸蟹鉗⭐️
炸蟹鉗

整體非常不錯可惜當日有啲凍,如果唔係坐戶外更加有氣氛☺️
2022-02-20
南瓜湯
烤八爪魚多士配辣味千島醬及薯條
  • 烤八爪魚多士
2022-02-22 40 浏览
虹橋高質西餐酒吧💛 【#CityHallTapasBar 】午餐 粟米辣肉腸薄餅 $68用左長方形切嘅薄餅,材料均勻又鋪滿晒粟米辣肉腸,再加上好厚嘅半溶芝士,口感一流仲有拉絲真心推介!Afternoon tea set 烤八爪魚多士配辣千島醬 $98真心推介呢個下午茶套餐,多士入面的配料足夠到夾唔晒,烤八爪魚夠晒新鮮惹味,加上脆口嘅多士真係雙重口感嘅衝擊,估唔到再加埋辣千島醬一啲違和都冇,仲加上左味道嘅層次!炸軟殼蟹(兩隻)$88小食一定要叫呢個炸軟殼,炸得香脆不特止仲有少量七味辣粉係面做調味,咬落去啖啖肉鮮香入口又夠味道!配餐湯及飲品南瓜湯 十分香濃Hot Lemon Yuzu Honey 冬天飲夠晒溫暖 柚子味重過蜜糖 甜到入心City Hall Tapas Bar (屯門)屯門井財街19號嘉熙大廈地下B2及B3號舖

午餐 粟米辣肉腸薄餅 $68

炸軟殼蟹(兩隻)$88

配餐湯及飲品
南瓜湯 十分香濃

City Hall Tapas Bar (屯門)
屯門井財街19號嘉熙大廈地下B2及B3號舖
2022-02-18 273 浏览
去tapas bar點可以唔試下西班牙小食😙超香蒜味嘅 蒜香牛油香煎阿根廷紅蝦 ,去左殼食落好方便,啖啖肉😋蒜香沾滿蝦肉,蝦鹹香好出,再啜埋蝦頭啲膏,jeng~💕炸蟹鉗 金黃外皮薄脆,蟹膠彈牙本身見到門外All Day Breakfast牌已經覺得好吸引,有炒香過嘅蘑菇、香脆煙肉🥓蕃茄🍅炒蛋🍳香腸、薯餅🤩樣樣份量都唔少,差啲食唔落牛角包🥐配杯Earl Grey 份外醒神😎Lunch Set 餐湯係蘑菇忌廉湯,口感夠香又夠thick,幾開胃。見到隔離檯嘅 安格斯牛肉漢堡配薯條 賣相好得所以又叫🤣 烘過嘅麵包皮好香脆,安格斯牛肉厚厚一塊,再加上半溶芝士同蔬菜,食落多汁又充滿牛油香,口感豐富,果然好食嘅burger係唔需要多餘配料🍔💯辛香料茄醬大蝦扁意粉,辣醬帶有香料味幾特別,有一種異國風情,同意粉好夾,仲愈食愈辣🔥中意食辣一定會覺得好正!呢度嘅Dirty奶味較重,飲落香滑,weekend嘆返杯啱曬🥳唔飲咖啡茶嘅話,仲有果汁選擇🍹
蒜香牛油香煎阿根廷紅蝦

炸蟹鉗 金黃外皮薄脆,蟹膠彈牙
All  Day  Breakfast

配杯Earl Grey 份外醒神😎
Earl  Grey

餐湯

辛香料茄醬大蝦扁意粉

Dirty

唔飲咖啡茶嘅話,仲有果汁選擇🍹
Apple  Juice

辛香料茄醬大蝦扁意粉
Dirty
Apple  Juice
2022-02-17 41 浏览
虹橋出名多餐廳美食,今次揀咗喺酒吧享用午餐。脆軟殼蟹多士🥪 / $78因為late lunch,又可以試埋tea set🤭😂,韓式吐司做法,麵包搽滿牛油烘,除咗軟殼蟹,仲有蛋做餡料,麵包大小比起平時外賣店嘅大起碼1/3😨但食落每一啖都有咬到軟殼蟹,隻蟹都幾大🤣而且仲有配埋薯條。吞拿魚薄餅🍕 / $68長方形大小,雖然唔係薄批,但焗得夠脆身,而且份量好足,加埋芝士、沙律醬、冇得輸嘅配搭😋今餐食咗好多澱粉質,好飽🤰🏻炸魷魚圈🦑 / $78👍🏻👍🏻👍🏻粉漿夠薄,魷魚彈牙,唔點醬就咁食都好好味。
虹橋出名多餐廳美食,今次揀咗喺酒吧享用午餐。

脆軟殼蟹多士🥪 / $78

吞拿魚薄餅🍕 / $68

炸魷魚圈🦑 / $78
👍🏻👍🏻👍🏻粉漿夠薄,魷魚彈牙,唔點醬就咁食都好好味。
2022-02-12 32 浏览
🐳之前來過這裡附近一次,另外開車也經過這邊幾次,今天就決定來一個早一點的晚餐。🐳安格斯牛肉漢堡配薯條💰98配餐湯+熱咖啡💰10牛肉漢堡份量size剛好,味道也十分出色,麵包很軟,很香,加上安格斯牛肉煎得剛熟,正!至於薯條十分十分好吃,真的”外皮薄而脆”,內部熱騰騰,雖然超級熱氣,但十分吸引! 🐳香煎鵝肝黑陳醋野菜多士💰98配沙律+焦糖咖啡最近愛上吃鵝肝,如果餐廳提供鵝肝食物,必定是我的首選。首先多士焗得非常好,軟硬度適中,再塗上薄薄的蜜糖,內裡有一塊厚厚的鵝肝,再加上新鮮的生菜,整個多士很豐富,很好吃😋🐳蒜香牛油香煎阿根廷紅蝦💰98這個是由店員推薦的,非常值得一試!廚師已幫忙脫蝦殼,十分方便!紅蝦十分鮮味和惹味,蝦頭還有蝦膏,蝦身也十分大隻,不錯不錯!

🐳安格斯牛肉漢堡配薯條💰98
配餐湯+熱咖啡💰10

🐳香煎鵝肝黑陳醋野菜多士💰98
配沙律+焦糖咖啡

🐳蒜香牛油香煎阿根廷紅蝦💰98
2022-02-01 70 浏览
新年實在食左太多中菜,真係要食番西餐平衡下心靈❤️ 成日行過依間Tapas Bar都覺得入面裝修好靚好chill🤩 今次終於有機會試下,發現原來係咁高質,好後悔之前淨係識食隔離間米線😂牛臉頰肉醬扁意粉 $88最鐘意食牛臉頰,因為牛臉頰肉係特別嫩滑既部位,牛肉味都十分濃郁🤤 好喜歡特別調製既肉醬,同牛臉頰肉好夾,配上軟硬適中既扁意粉🍝 依個意粉真心有驚喜💯大蝦牛油果醬蛋多士 $78一邊食一邊諗起人氣韓式吐司🍞 真係超級足料,除左有海量🦐🥑仲有煎成半熟既蛋餅,捲左香蔥夠曬惹味😋 伴碟既薯條🍟都好好食,剛炸起熱辣辣好正😈芝士脆炸蝦球 $58蝦丸中間有拉絲熱溶芝士🧀 勁脆口,絕對係一流既送酒小食🍻午餐同afternoon tea set都可加$20配餐湯(當日既芝士忌廉西蘭花湯超好飲💯)或沙律及飲品,我揀既冰橙茶好好飲,好清新又不太甜👍

牛臉頰肉醬扁意粉 $88

大蝦牛油果醬蛋多士 $78

芝士脆炸蝦球 $58
蝦丸中間有拉絲熱溶芝士🧀 勁脆口,絕對係一流既送酒小食🍻

2022-01-26
  • 牛臉頰肉醬扁意粉