2020-08-15 106 浏览
<Chocobon mini> $32 It’s my first time trying this chocobon from @cinnabonhk The smell of cinnamon in my nose and the watching the person who was making the cinnabon attracted me to buy it😋 it tasted pretty good! With chocolate surrounded every layers😍 it’s a nice treat💕 would like to try the original cinnabon!
<Chocobon mini> $32
Chocobon  mini
3 分钟 (外卖自取)
Chocobon  mini
2020-08-10 119 浏览
今次咁岩經開過江龍Cinnabon肉桂卷店😊忍唔住😂哈哈❤️原味肉桂卷❤️厚厚一層糖霜置頂🧁麵包質感濕潤軟綿肉桂味深透整個卷😚而且味道恰到好處❤️朱古力卷❤️頂層鋪滿糖霜同朱古力🍫中間層層更卷住朱古力🥰岩哂朱古力控❤️焦糖合桃卷❤️糖霜上淋上焦糖醬🍮食到粒粒合桃增添口感如果唔怕甜不妨試試😁都唔錯架每款肉桂卷仲有分Size☺️超細心正常/Mini/Bite🤗3種Size😉適合唔同為食人仕店員仲話放係冰箱仲keep到1個月😘再叮熱番就回覆原始美味

今次咁岩經開過江龍Cinnabon肉桂卷店😊忍唔住😂哈哈
每款肉桂卷仲有分Size☺️超細心
正常/Mini/Bite🤗3種Size😉適合唔同為食人仕
店員仲話放係冰箱仲keep到1個月😘再叮熱番就回覆原始美味
2020-07-28 166 浏览
一早已聽講香港會開一間專賣肉桂卷嘅舖頭,今日終於有幸去試下。一去到已經聞到好香嘅肉桂味,仲有幾款選擇,我立即選擇困難症上身。但諗諗下都係食一件Classic,再加杯熱cappuccino 先試一試。我叫店員幫忙切開4分,因為其實佢一件都幾大件下,三十幾蚊。好重牛油香,都有好強勁嘅肉桂味,但又唔會甜到喊。好開心可以食到佢 寫完呢件後悔買得一件咁小。

Classic

我叫店員幫忙切開4分,因為其實佢一件都幾大件下,三十幾蚊。

好重牛油香,都有好強勁嘅肉桂味,但又唔會甜到喊。
好開心可以食到佢 寫完呢件後悔買得一件咁小。
Classic
2020-07-22 134 浏览
留美大學時期少不了的Cinnabon來到香港用上少糖配方又會一直推出特別的口味,特別適合香港人的口味。開了在奧海城最近終於有機會到訪!Caramel Pecanbon Minibon $35這個應該是我最喜歡的味道,經典而帶點核桃的口感呢!Caramel Apple Minibon $35期間限定的蘋果味顏色及味道比較清新,感覺也比較健康呢!Strawberry Balsamic $35飲料有清新的Cinnafizzies,這個味道酸酸甜甜,顏色也很好看呢!Mochalatta Chill $34除此之外,這裡還有咖啡或邪惡的招牌飲品!這杯是店員推薦的,果然巧克力味濃又帶點咖啡香,超邪惡!

Caramel Pecanbon Minibon $35

這個應該是我最喜歡的味道,經典而帶點核桃的口感呢!

Caramel Apple Minibon $35

期間限定的蘋果味顏色及味道比較清新,感覺也比較健康呢!

Caramel Apple Minibon

Caramel Apple Minibon
Strawberry Balsamic
Mochalatta Chill
2020-07-21 149 浏览
一直好想試Cinnabon 好耐,今日終於的去心肝行去奧海城買 。首先評吓相中兩個minibon, classic 上面嘅cream cheese 幾好味,chocobun 個朱古力醬夠濃,但cinnamon 味可以再重d。新出左個caramel apple minibun, 蘋果同玉桂不嬲係best friend, 所以一定好味,因為喺附近即刻食,有d狼狽所以冇影到。呢排疫情又起,少左人出街,所以老闆都要出黎助陣,振奮到員工士氣,佢地都好落力同客交流,唔知揀咩味同大細佢都好落力俾你。只可惜百密一疏,事後check 到呢間店唔係同路人,唔會再有下次喇👋👋

2020-07-20
2020-07-16 213 浏览
行過舖頭聞到勁香,忍唔住買咗兩個大嘅,但係其實都唔平,佢會問你係咪即時食,咁我話係,溫度都其實幾暖我就食左原味同朱古力肉桂卷互相比較之下原味好食d,玉桂粉&糖霜同麵粉嘅糅合唔錯,但係都真係比較多糖同好甜,所以一定要叫埋杯嘢飲先叫做冇咁口渴本身份人唔鍾意飲咖啡覺得佢苦,但食完甜野真係要搵d野中和下如果唔係會好漏會食唔落佢杯Cinnamon roll算易入口撈埋啲cream就會好濃郁,飲完完全唔會覺得咖啡苦,因為肉桂卷實在太甜啦

我就食左原味同朱古力肉桂卷

本身份人唔鍾意飲咖啡
覺得佢苦,但食完甜野真係要搵d野中和下
如果唔係會好漏會食唔落
佢杯Cinnamon roll算易入口
2020-07-13 1347 浏览
Cinnabon之前喺香港開左第一間分店,啱啱開既時候大排長籠👬👭 Annie當時為左食佢都排過一陣子ga👀 Cinnabon係美國品牌,肉桂卷主打三款口味,分別為經典原味、朱古力及焦糖胡桃,今次專程嚟食佢新推出既限定口味 - 玉桂蘋果🍎·🌟期間限定Caramel Apple Minibon加入酸酸甜甜既蘋果醬🍎 酸甜可口既蘋果醬除左可以減低肉桂卷既甜膩,仲令肉桂味道更上一層樓😻 而中間夾雜既蘋果粒令口感仲多左一個層次添😋·Cinnabon既玉桂卷之所以咁受歡迎🤩 全因佢用上印尼出產既Makara肉桂,經典原味同焦糖合桃中間都會包住哩層咁獨特既肉桂😽 再加上每一款肉桂卷表面都會淋上厚厚既招牌cream cheese,味道香濃juicy,令人一食便愛上💓 而唔食肉桂既你都有好選擇,店家好貼心地推出以朱古力粉取代肉桂既朱古力口味🍫·玉桂卷分開現場即食及過左30分鐘返屋企食,返到屋企整返熱佢一樣既滋味😋 而Annie個人更偏愛凍食呢👍 肉桂卷喺室溫可以存放2-3日,放入雪櫃則可以存放30日。·特別一提,Cinnabon既咖啡☕ 係用上日本咖啡豆,飲落清澈順喉,同肉桂好夾呢!

🌟期間限定Caramel Apple Minibon

2020-06-28
下午茶
2020-07-13 97 浏览
終於來朝聖🇺🇸美國人氣過江龍肉桂卷💛來自美國的Cinnabon在當地擁有多間分店超有人氣!三款常駐口味分別是原味、焦糖核桃、朱古力其中原味同焦糖核桃中間都會包住印尼makara肉桂不鍾意肉桂味的就可以選擇純朱古力味都一樣好食最近更推出期間限定的蘋果肉桂口味🍎酸酸甜甜的蘋果粒搭配甜甜的忌廉芝士霜減低膩度之餘香氣四溢肉桂味更突出大建議家吃肉桂卷的時候可以嘗試搭配咖啡 我就試左配coldbrew 味道超match🥰又或者可以配雲呢拿雪糕 都好好食!Size方便亦都好貼心 有正常size/mini size/bite size三種適合唔同胃口的人如果係同朋友開party訂細細件的bite size就超適合一口一個好方便 而且賣相可愛仲有限定的藍莓味和海鹽焦糖味😋店員話假如吃不完可以室溫放兩至三天都無問題之後微波爐加返熱就回復最美味的狀態喇!
終於來朝聖🇺🇸美國人氣過江龍肉桂卷💛
來自美國的Cinnabon在當地擁有多間分店超有人氣!
三款常駐口味分別是原味、焦糖核桃、朱古力
其中原味同焦糖核桃中間都會包住印尼makara肉桂
不鍾意肉桂味的就可以選擇純朱古力味都一樣好食
最近更推出期間限定的蘋果肉桂口味🍎
酸酸甜甜的蘋果粒搭配甜甜的忌廉芝士霜
減低膩度之餘香氣四溢肉桂味更突出
大建議家吃肉桂卷的時候可以嘗試搭配咖啡
我就試左配coldbrew 味道超match🥰
又或者可以配雲呢拿雪糕 都好好食!

Size方便亦都好貼心
有正常size/mini size/bite size三種
適合唔同胃口的人
一口一個好方便 而且賣相可愛
仲有限定的藍莓味和海鹽焦糖味😋
店員話假如吃不完可以室溫放兩至三天都無問題
之後微波爐加返熱就回復最美味的狀態喇!
2020-07-10 767 浏览
位於奧海城的Cinnabon,是一間美國人氣肉桂卷專門店。品牌在1985年美國西雅圖開業至今,已在48個國家開了過千分店,日本、馬來西亞、泰國都設分店,如今終於在香港開店,相信會令一聚甜魔大感興奮呀。香港分店以外賣為主,客人能看到肉桂卷的整個製作過程。由焗製、抹上糖霜、售賣、調製飲品等等,都清晰展示,客人食得安心又放心。看到一盤又一盤新鮮出爐的肉桂卷,一陣又一陣的肉桂香甜,令人忍不住購買一堆回家呀!餐廳主力售賣肉桂卷,招牌的三款口味,匀非常吸引,包括: 經典原味、朱古力、焦糖核桃。肉桂卷有三種大小可選,分別為Cinnabon 經典、Minibon迷你 和 Bonbites 一口,而且更可加配醬料,真的太邪惡啦!經典肉桂卷 $38(經典) $29(迷你) $30/4件(一口)個人最愛原味肉桂卷,焗好後會抹上自家製忌廉芝士糖霜,熱度令糖霜微微溶化,跟質感濕潤鬆軟,且有微微煙靭口感的肉桂卷,配合起來,實在完美! 採用印尼出產的Makara肉桂製作,獨特無二的甘甜香味,令人一口接一口吃個不停。焦糖胡桃卷 $46(經典) $35(迷你)比原味肉桂卷更邪惡的配搭,非焦糖胡桃莫屬啦! 在原味肉桂卷上
位於奧海城的Cinnabon
,是一間美國人氣肉桂卷專門店。

香港分店以外賣為主,客人能看到肉桂卷的整個製作過程

,令人忍不住購買一堆回家呀!

餐廳主力售賣肉桂卷,招牌的三款口味,匀非常吸引

焦糖胡桃卷 $46(經典) $35(迷你)

比原味肉桂卷更邪惡的配搭,非焦糖胡桃莫屬啦! 在原味肉桂卷上,淋上焦糖漿和核桃粒,緩緩流出的焦糖醬,使肉桂卷多一份甜蜜層次。

朱古力卷 $42(經典) $32(迷你) $33/4件(一口)

不愛吃肉桂的朋友們,不等於不能光顧Cinnabon哦。朱古力卷採用朱古力粉代替肉桂粉,再擠上朱古力醬即成。甜度最高,邪惡萬分,一樣美味。

Strawberry Yogurt $38(12oz) $42(16oz)

雖然店員指,跟肉桂卷最配的飲品是黑咖啡,但作為甜魔,甜上加甜才是我的不敗選擇呀。
2020-07-01
2020-07-08 143 浏览
美國人氣過江龍肉桂捲。Cinnabon 呢間係美國🇺🇸非常出名的Cinnabon今年2月已經登陸香港😻諗住過左人潮先黎試,但當日到訪發覺依舊受歡迎😸Cinnabon有三款常駐口味,包括:原味、焦糖核桃、朱古力🍫最近更推出一款期間限定的🍎蘋果焦糖肉桂捲🍎十分之好食😋蘋果肉酸酸地再配搭甜甜的忌廉芝士霜,加埋香氣四溢的肉桂味,味蕾的確幸福😋😋另外Cinnabon仲推出一盒bite size的Bonbite party box超級吸引我😍當中有兩款口味「藍莓味及焦糖海鹽味」是Bonbite size先有架~店員姐姐有教路,肉桂捲係要熱辣辣先好食🤤🤤而唯獨藍莓口味冷熱皆宜🤤總結:Cinnabon的每款口味都好好食👍🏻👍🏻👍🏻回家叮一叮佢,肉桂味便充斥整個家。加杯咖啡☕️做早餐~真係十分享受💖💖有機會經過一定要試試😙
美國人氣過江龍肉桂捲。Cinnabon

2020-07-06 217 浏览
終於都試咗呢間人氣過江龍肉桂卷喇!之前真係實在太多人排隊喇!佢地唔止相賣吸引,連用料同製作方便都非常講究!由搓麵糰、發酵、焗製,都喺現場新鮮製造!所以不時都會聞到香噴噴嘅味道!肉桂卷主要分咗3款口味同大細,經典原味、焦糖合桃、朱古力係常規嘅口味~另外仲會喺不定期推出期間限定口味!今次就有「焦糖蘋果肉桂卷」!- 焦糖蘋果肉桂卷呢款現場即食比較好,因為有大量嘅蘋味粒喺上面,下層就有軟熟嘅肉桂卷,切開嘅時候仲有流心效果,酸酸甜甜嘅蘋果,配埋甜甜嘅半溶糖霜,味道好夾!夏天食零舍開胃!- Cinnamon Roll Cinnabon除咗有肉桂卷外,亦有好多款飲品!有咖啡類、茶類同幾款特色飲品,當中有杯士多啤梨黑醋,口感似梳打,入口酸甜,好特別!不過因為食甜野嘅關係,我就揀咗杯咖啡類「Cinnamon Roll 」。咖啡果同焦糖好夾,入口唔會太甜,帶有咖啡香同甘味,配埋甜甜嘅肉桂卷食真係一流!- Minibon (9 pcs)去到食得一個又點會夠!當然要帶啲返屋企俾埋屋企人試!一次過有齊3款味嘅Minibon就最啱喇!經典肉桂卷:拎走嘅話返屋企記得一定要叮返熱!因為佢地會另外塗上一層糖霜,叮完之後

- 焦糖蘋果肉桂卷

- Cinnamon Roll

- Minibon (9 pcs)
就最啱喇!
經典肉桂卷:
拎走嘅話返屋企記得一定要叮返熱!因為佢地會另外塗上一層糖霜,叮完之後變得半溶,入口又甜又濕潤,麵包卷又保持到軟熟!加上淡淡嘅肉桂香,好好食~
焦糖合桃:
想味道再豐富啲,依款焦糖合桃就啱晒!喺原味肉桂卷上面再加上焦糕同合桃粒!膽心食落會太甜?放心,因為加咗合桃,所以可以中和返~
朱古力卷:
如果唔鍾意肉桂味,或者係朱古力控嘅話,仲有一款係朱古力卷!入面改用咗朱古力粉,而上面就有大量朱古力醬!超濃朱古力味!

幾款口味入面,我最鍾意焦糖蘋果肉桂卷!
其他3款口味就會係焦糖合桃>經典原味>朱古力。因為佢地個肉桂味真係唔同啲,即使我平時唔係特別鍾意肉桂,但都覺得好好食!而且好足料,下次可以直接買個大嘅當Lunch都得!

Cinnabon (大角咀)
大角咀海庭道18號奧海城二期地下G06號舖
2020-07-05 796 浏览
位於大角咀奧海城二期地下G06號舖的Cinnabon,主打美式肉桂卷。曾經在外地旅行時吃過肉桂卷,味道念念不忘,想不到在香港也能夠吃到肉桂卷。這分店的肉桂卷以外賣為主,點了一盒9件的中型MINIBON。肉桂卷有三款選擇,大的Cinnabon、中的Minibon,以及一口尺寸的Bonbites。Combo (組合)的MINIBON 有三款口味:CARAMEL PECANBON (焦糖核桃口味)CLASSIC (經典口味)CHOCOBON (巧克力口味)肉桂卷擺放得整整齊齊,賣相精緻吸引。個人最喜歡吃CARAMEL PECANBON - 焦糖核桃口味。焦糖味道香甜,和肉桂的味道頗為合襯,順便一提,因為肉桂卷的味道相對地較為Heavy,建議和朋友分享。筆者會把肉桂卷切開,慢慢享用。另外,配搭無糖的飲品如清茶、齋啡享用,感覺更加平衡。。CARAMEL APPLE MINIBON麵包店會推出不同期間限定的口味,這款焦糖蘋果Minibon的味道相當不錯。酸酸甜甜的蘋果醬令肉桂卷感覺更清新,而且有粒粒蘋果。MOCHA CHILLATTA朋友則點了一杯Mocha 沙冰,Mocha味道頗為濃厚。

CLASSIC (經典口味)
CHOCOBON (巧克力口味)

CARAMEL APPLE MINIBON

MOCHA CHILLATTA

朋友則點了一杯Mocha 沙冰,Mocha味道頗為濃厚。

2020-06-30
  • Mini Caramel Pecanbon
  • Minibon
2020-07-04 117 浏览
試咗美國人氣Cinnabon,最啱一眾好甜嘅朋友。佢哋用Makara 肉桂造出黎嘅Classic Roll係有份獨特嘅香甜甘味!買齊經典原味、朱古力、焦糖核桃3款,食時加番熱嚟食真係正啲,糖霜融化後更甜香搭配埋柔軟煙韌嘅麵團,口感濕潤又鬆軟。呢個時候配埋杯黑咖啡☕️咁就係超正嘅美式下午茶啦😊😊😊仲有脆脆嘅肉桂卷脆片,當零食亦好唔錯😉。
試咗美國人氣Cinnabon,
最啱一眾好甜嘅朋友。
買齊經典原味、朱古力、焦糖核桃3款,
呢個時候配埋杯黑咖啡☕️咁就係超正嘅美式下午茶啦😊😊😊
仲有脆脆嘅肉桂卷脆片,當零食亦好唔錯😉。
我覺得cinnabon🌎🔥🍞🧁🥠係全球最正肉桂卷🥰係上天掉下來的甜點🤩🤩🤩!📍主打3款口味:經典原味🥠、朱古力🍫、焦糖核桃🍯📍限定:玉桂蘋果🍎(久唔久會轉其他新口味)📍一口size:仲有藍莓味🍇📍 肉桂脆片👍🏻☕️滿滿招牌糖霜🍦🍫🍮熱食/凍食一樣咁好味,加熱後牛油玉桂香氣撲鼻,一咬醬汁多到爆曬出嚟,好ooey gooey!包包一層層,咬落軟彈煙韌,香氣十足👍🏻!款款都濃郁好味,揀唔到最愛, 各有特色,甜而不膩😋,啖啖juicy !另外,佢地既咖啡和飲品都好正😋😋📍咖啡☕️選用日本豆,係佢哋獨特的Cinnabon blend ,其他地方飲唔到㗎!📍 Oreo沙冰🍪🍫🥛都好正,好足料,啖啖曲奇🍪,濃郁厚身!

📍主打3款口味:經典原味🥠、朱古力🍫、焦糖核桃🍯
📍限定:玉桂蘋果🍎(久唔久會轉其他新口味)
📍一口size:仲有藍莓味🍇
📍 肉桂脆片👍🏻☕️

另外,佢地既咖啡和飲品都好正😋😋

• Mini Caramel Pecanbon
  • Minibon
2020-07-03 173 浏览
今日帶住我嘅最愛(肉桂卷)去野餐🥰上次食過返塵味,今次野餐特別訂一個同朋友一起食,一次過可以試唔同味道呢個一口肉桂卷係要前一日預定,每一個都係當日人手做既,真係好新鮮,而且細細個嘅size好方便我呢d懶人,唔使切,一個放入口,咬落軟彈煙韌,好滋味,超滿足第一次買肉桂卷無經驗😂職員問我要熱定涷,我諗到無諗,話要熱啊。講真直覺一定覺得熱係最好😏不過原來我錯了😖話說我係買佐第二日當早餐食,當然係放去微波爐叮來食,講真,我當時都覺得好食😋但原來我都係無食到佢最好食嘅味道,今次醒佐,如果買完立刻食一定係熱嘅,第二食,最好係凍,因為凍嘅只不過係當日新鮮冷卻之後淋上佢地最出名既招牌糖漿 第二日叮個20秒,保住佢最原汁原味的狀態,甘樣先可以真正食出佢最精華嘅味道一層層表面光滑嘅糖醬,咬落軟彈煙韌完全唔會因為叮完而覺得咬落去有乾嘅口感,而係真正食到最好味嘅肉桂卷,下次一定要識甘食😏😆每次佢地耐唔耐都會出下d限量新品,今次我見佢地出佐caramel apple minbon,上面淋滿好香嘅肉桂醬仲可以食到粒粒蘋果,好正😋呢個食法都幾特別,新野值得試😎知道佢地嘅咖啡全部都係採用日本荳,一直想試,今次見到佢地
今日帶住我嘅最愛(肉桂卷)去野餐🥰
上次食過返塵味,今次野餐特別訂一個
同朋友一起食,一次過可以試唔同味道

一層層表面光滑嘅糖醬,咬落軟彈煙韌

知道佢地嘅咖啡全部都係採用日本荳,一直想試,今次見到佢地最緊飲料優惠由11點到下午3點都做緊買一送一優惠,我叫佐一杯Caramel apple chiliatta,另一杯Yuzu Grapefruit,真係幾有驚喜,呢杯Caramel apple chiliatta係用冷欲佐嘅咖啡再加上桂圓,呢個搭配真係完美,本身好怕桂圓嘅味道搶佐咖啡嘅味,但完全唔會,咖啡keep住佢完本香濃嘅味道,而桂圓恰恰再將個口感層次化,豐富佐咖啡單一嘅口感
而另一杯Yuzu Grapefruit,好有summer feel,啱曬夏天飲,有酸酸甜甜既果醋味,再加上檸檬片,好淸新又消暑,女仔飲更加零負擔,減緊肥都飲得😆😌

今次飲品方面真係比佐好大驚喜我,除佐肉桂卷好食,佢地個飲品都好用心去調製,對佢地對食物務求做到更好的想法幾欣賞,仲有其他飲品下次都想試,特別係檸檬茶,係一杯冇咖啡因嘅茶,聽落去都幾特別,好想試啊😂

除佐肉桂卷佢地仲有出肉桂脆片,好香嘅桂圓味,脆脆地,當零食都幾好,而且又唔使叮返熱,如果再加上佢地招牌糖漿
甜而不膩,口感又更加豐富佐,呢個食法值得試下,仲有好多款式想試,下次又有藉口可以去了😂🥰