哥哥搬到元朗,近年來我也多了到元朗的機會,今次和哥哥一家人到形點,因為有小朋友的關係,大家都想找個坐得舒服、菜式選擇多的餐廳☺️在網上看到Chilli Lime 的相片,覺得不錯!去到現場,店家還非常應節地擺放了聖誕樹,逗得小朋友十分高興。鮮蝦沙律配薄荷香茅汁鮮蝦沙律比想像中惹味,原來配上薄荷和香茅汁後,有香茅的香氣,又有薄荷的清新,醒一醒胃💓馬來西亞咖喱雞配黃飯和烤餅馬來西亞咖喱不算太辣,充滿椰奶和香料的香氣,小朋友也可輕嚐一口😆大人和小朋友都喜歡烤餅,喜歡其煙煙韌韌,點上咖喱汁後更滋味。再用咖喱雞配黃飯,黃飯粒粒分明又有咬口,非常配。飛天通菜通菜分量多,夠新鮮,用上新鮮香料炒,好夠鑊氣😇椰子雪糕非常有泰國地道風味,配料有香脆花生、新鮮椰絲👍🏼椰子雪糕味濃,有少許冰沙,超好吃🤤

在網上看到Chilli Lime 的相片,覺得不錯!

鮮蝦沙律配薄荷香茅汁

馬來西亞咖喱雞配黃飯和烤餅

飛天通菜

通菜分量多,夠新鮮,用上新鮮香料炒,好夠鑊氣😇

椰子雪糕

2021-11-28 61 浏览
Yoho mall 星期六晚上好多餐廳都好滿,要排隊見呢間唔洗排就即去🤣食物質素唔差!可能位置無咁好?所以無乜人?餐廳都好有氣氛,有人生日會播埋生日歌我地叫左Pad Thai, 泰式椰菜苗同炭燒豬頸肉~我地最喜歡pad Thai, 味道算濃份量挺多!蝦都有五六隻,對得起價錢泰色椰菜苗都好入味係蒜蓉味炭燒豬頸肉味道就正正常常~無特別~可試其他
Yoho mall 星期六晚上好多餐廳都好滿,要排隊
見呢間唔洗排就即去🤣
食物質素唔差!可能位置無咁好?所以無乜人?
餐廳都好有氣氛,有人生日會播埋生日歌

我地叫左Pad Thai, 泰式椰菜苗同炭燒豬頸肉~
我地最喜歡pad Thai, 味道算濃
份量挺多!
蝦都有五六隻,對得起價錢

泰色椰菜苗都好入味
係蒜蓉味

炭燒豬頸肉味道就正正常常~無特別~可試其他
2021-11-16 1263 浏览
最近形點商場換了很多裝修不錯的餐廳,昨天與好朋友選了一間來試一試🤣餐廳樓底頗高😜,主燈用了幾盞長形水晶吊燈,牆上掛了一些畫像🎑,加上木製餐桌🪑的配合,感覺有典雅華麗藝術的氣息💃。這裏的座位寬敞舒適👍🏻,適合家庭👨‍👩‍👦‍👦及朋友👭飯聚的地方,餐廳還有户外用餐區的。這是一間食多國菜的餐廳,餐牌上有泰國菜、馬拉菜、新加坡菜 及越南菜,可以在一間餐廳吃齊大部份的東南亞菜👍🏻🔸原隻炭燒魷魚🦑$108一碟有2條魷魚,比一般多了一條😘,炭燒味很香,魷魚size也不小,配甜酸醬,正😋,可惜不敢吃太多.......怕膽固醇高😅🔸泰式柚子鮮蝦沙律 $88柚子清新,味道多層次,鮮蝦🍤爽脆鮮甜 ,只顧吃,忘了怕照添😂🔸海鮮冬蔭功大蝦湯 $108冬蔭功湯底的香茅味濃郁,不會很辣🌶,酸味跟辣味平均👏🏻。海鮮配料方面也很足夠,有魷魚、帶子、青口、還有大隻大頭蝦🦐🔸印度酥油薄餅$28有蓬鬆酥皮嘅口感,外脆內軟,牛油味香濃,配咖喱簡直是絕配👏🏻👏🏻🔸牛油雞咖喱$128咖喱味道不是很重,最適合我這種又想食咖喱但又怕過辣的人,雞肉不是嫩滑但絕不嚡口。🔸泰式蝦餅$88一碟有四件,非常厚肉,口感Q彈,食泰菜不可缺少的蝦餅!

🔸原隻炭燒魷魚🦑$108

🔸泰式柚子鮮蝦沙律 $88

🔸海鮮冬蔭功大蝦湯 $108

🔸印度酥油薄餅$28

🔸牛油雞咖喱$128

🔸泰式蝦餅$88
一碟有四件,非常厚肉,口感Q彈,食泰菜不可缺少的蝦餅!

🔸泰式蝦炒河粉$138
大大隻的蝦🦐非常鮮美,配料辣椒乾、花生粒細心的放碟旁邊,方面食客需求、隨意自由撈粉😍

🔸鑊仔炒雜菜$78
雖是名為鑊仔炒菜,但上枱是用碟奉上的,這沒有太特別。

🔸泰式鹽焗燒魚$228
燒魚很juicy💦,但可能是鹽焗的關係,個人覺得咸了一點點😅

侍應經常會主動為客人添水,整體來說,環境、服務及價錢都值得讚賞!👍🏻
2021-11-13
  • 印度酥油薄餅
  • 牛油雞咖喱
  • 原隻炭燒魷魚
📍 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝗟𝗶𝗺𝗲 @ 元朗​ღ 牛油雞咖喱 $128ღ Plain Nann $28ღ Roti Canal $28ღ 串燒沙嗲六串 $118ღ 泰式生菜包 $138ღ 越式炸春卷 $88ღ 香茅炸雞翼 $78ღ 飛天通菜 $88ღ Fruit Float $60ღ Yellow Sky $60 Mango Smoothie $55​Yoho 一期地下新餐廳越開越多🤣全部主力sell氣氛有酒飲好chill~呢間除咗嘢食ok 呢啲天氣夜晚坐出面都真係舒服學朋友話齋 而家食泰菜真係唔洗再入九龍城喇😂雖然佢味道唔係100%泰國味道 無咁重口味但味道都合格有餘( ͡° ͜ʖ ͡°)除咗泰國嘢 仲有越南、印度菜選擇!我係唔係幾鍾意個春卷姐 偏油同埋嗰餡全部係淋嘅肉碎 唔係我expect嘅味道😂仲有串燒牛都麻麻(好似無食過好食嘅牛肉串燒不過其他肉就好ok😋回頭指數😼3/5(區內人可以一試(^ー^)
📍 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝗟𝗶𝗺𝗲 @ 元朗

ღ 香茅炸雞翼 $78
ღ 飛天通菜 $88
ღ Fruit Float $60

Yoho 一期地下新餐廳越開越多🤣
全部主力sell氣氛有酒飲好chill~
呢間除咗嘢食ok 呢啲天氣夜晚坐出面都真係舒服
學朋友話齋 而家食泰菜真係唔洗再入九龍城喇😂
雖然佢味道唔係100%泰國味道 無咁重口味
但味道都合格有餘( ͡° ͜ʖ ͡°)
除咗泰國嘢 仲有越南、印度菜選擇!
我係唔係幾鍾意個春卷姐 偏油
同埋嗰餡全部係淋嘅肉碎 唔係我expect嘅味道😂
仲有串燒牛都麻麻(好似無食過好食嘅牛肉串燒
不過其他肉就好ok😋

回頭指數😼3/5(區內人可以一試(^ー^)
Nann
串燒六串
泰式生菜包
越式炸春卷
泰式生菜包
2021-11-08 159 浏览
係Yoho搵到間outdoor都可以坐嘅餐廳,餐廳環境同裝修都好chill,服務員大部分都係東南亞人,就好似去左旅行咁😆香炸洋蔥秋葵絲 $62好得意嘅一品!原來係將秋葵切絲,加埋洋蔥絲一齊炸,初時口感同一般炸洋蔥絲一樣,但食落有秋葵嘅口感,有趣。泰式蝦餅 $68最愛嘅蝦餅!好厚肉炸得好食😋傳統咖哩羊肉 $138見到「傳統」兩隻字就想試下,好濃印度咖哩味,羊肉完全唔腥,仲好淋好入味,但羊肉份量唔算多,稍為可惜。講到食咖喱就一定唔少得配搭烤餅一齊食😋蒜香炸餅 $28印度酥餅薄餅 $28充滿牛油香,好食😋而且價錢好實惠,可以瘋狂encore🤣炒雜菜食得熱氣野多都要食返炒雜菜平衡一下,好有泰式風味🥺無得飛嘅日子下,想感受下東南亞美味可以嚟試下!天氣轉涼後坐outdoor位都好chill,值得再嚟👍🏻

香炸洋蔥秋葵絲 $62

蒜香炸餅 $28
蒜香炸餅

印度酥餅薄餅 $28
印度酥餅薄餅

充滿牛油香,好食😋而且價錢好實惠,可以瘋狂encore🤣

炒雜菜
炒雜菜

食得熱氣野多都要食返炒雜菜平衡一下,好有泰式風味🥺

香炸洋蔥秋葵絲
泰式蝦餅
傳統咖哩羊肉
蒜香炸餅
印度酥餅薄餅
2021-10-31 276 浏览
今天中午我和家人來到元朗 YOHO MALL找餐廳吃午餐,本來想吃上海菜,可惜由於太多人排隊的關係,最後唯有來到這間主打不同東南亞國家的多國菜餐廳吃飯了,但是食物味道卻不似預期...No.1【松發肉骨茶】 $108雖然肉骨的份量十分多,但是肉質卻比較粗糙和堅韌,可能是所有的精華已經滲透進湯水中吧,但湯水只是充滿著濃濃的咸味,完全不是肉骨茶應有的味道,我們就好像喝中式的瘦肉湯一樣,簡直完全不正宗!No.2【串燒沙嗲】 $118這份串燒是全場最美味的食物,我們分別點了雞肉和豬肉各三串,雞肉十分嫩滑可口,鮮美多汁,而豬肉則香滑柔軟,肉汁四溢,最後配上有滋有味的沙嗲醬後,味道立即更上一層樓,美味得讓人久久縈繞!No.3【香炸蟹肉粟米餅】 $108由於粟米餅炸的時間太長了,所以外皮相當厚,實際上蟹肉的份量卻十分少,基本上我們只是吃到粟米+炸皮而已,所以這道菜大家不用嚐試No.4【泰式蟹肉炒飯】 $148這個價錢我們便不期望蟹肉有幾多了,隨便有些蟹籽和蛋白伴飯便可以,不過炒飯卻沒有什麼味道,淡而無味的,如果可以濃味一點便更好了No.5【印度酥油薄餅】 $28其實酥餅應該配上咖哩會更美味,不過家人並

松發肉骨茶&串燒沙嗲&泰式蟹肉炒飯&血腥瑪麗

泰式蟹肉炒飯

泰式蟹肉炒飯
No.5【印度酥油薄餅】 $28
印度酥油薄餅
其實酥餅應該配上咖哩會更美味,不過家人並不吃辣所以便只單點一份酥餅,酥皮的質感煙煙韌韌,並且充滿著淡淡的小麥香氣,即使沒有沾上任何醬汁都相當美味

No.6【血腥瑪麗】 $75
血腥瑪麗
今次我貪新鮮點了號稱世上最難喝的雞尾酒「血腥瑪麗」,喝了一口之後,那種味道簡直讓人「一試難忘」!完全是「實至名歸」!如想珍惜生命,請遠離血腥瑪麗

血腥瑪麗

價錢方面,松發肉骨茶 $108,串燒沙嗲 $118,香炸蟹肉粟米餅 $108,泰式蟹肉炒飯 $148,印度酥油薄餅 $28,血腥瑪麗 $75,餐廳設有加一服務費,最後四人總共 $644

總結來說,今次午餐中只有1-2款食物出色,其餘簡直不值得一提,我發現多國菜很多時候食物都不夠正宗,簡單來說即是「兩頭唔到岸」,所以下次我們都是去食主打一類菜式的餐廳算了
2021-10-23
2021-10-25 629 浏览
呢個月食左3次東南亞菜, Thaiology, 泰屋 Sawadee Thai 同呢間。Thaiology 既咖哩炒軟殼蟹同香酥薄餅好食, 泰屋我就推介佢地既金柚鮮蝦🦐沙律同濕炒豬肉河粉。因為見到MENU有我愛吃的Gado Gado 先發現原來Chilli Lime係一間供應多國菜色既餐廳, 泰國, 印尼, 越南同印度都有。我地點左加多加多, 泰式咖喱雞腿, 菠蘿🍍海鮮炒飯, 酥油薄餅, refresh your mind 同 yellow sky。加多加多 - 醬汁不甚香濃之餘, 最大既問題就係D菜出曬水, 把原本已經味道不足的醬汁再溝稀D。向好既方面睇, 呢道菜好健康, 餐廳將剛烚好的各式蔬菜新鮮滾熱辣咁送到客人面前, 佢地既蔬菜的確是碧綠爽脆的, 但跟加多加多沒有關係。菠蘿海鮮炒飯 - 嗌比呀仔🧒食, 我都食左少少, 蝦爽口但魷魚唔掂🙅🏻‍♀️, 雪藏味重又霉霉地。泰式咖喱雞腿 - 泰式咖喱我首選有加雞蛋🥚的, 第二就係呢款Massaman curry, 鍾意佢比起其他咖哩無咁辣。 Chilli Lime 的Massaman味道不錯, 香濃頗有層次。但可惜, 雞腿唔得, 又係好大陣

泰式咖喱雞腿 - 泰式咖喱我首選有加雞蛋🥚的, 第二就係呢款Massaman curry, 鍾意佢比起其他咖哩無咁辣。 Chilli Lime 的Massaman味道不錯, 香濃頗有層次。但可惜, 雞腿唔得, 又係好大陣雪藏味, 肉質鬆散。
酥油薄餅 - 就個菜色名黎睇, 我會expect呢款食物味道應該係酥脆油潤香口的, 但Chilli Lime 既呢塊酥油薄餅😔唔香唔油唔脆, 好乾身。
最後飲品也只是一般, 酸味太出, 生果味欠奉。
Chilli Lime 食物味道平平, 可取的是餐廳環境舒適, 高樓底開揚設計, 加上地利優勢同接受預約, 相信還是會有它的捧場客, 其實餐廳只要改善一下食材的來貨質素就已經好好多。

2021-10-24 209 浏览
同朋友諗住喺元朗近近地,搵間舒舒服服嘅coffee shop坐低飲杯嘢☕️切吓生日蛋糕🎂傾吓計,點知中哂伏(食物完全貼唔到堂,network好差,story都load唔到),蛋糕都唔切嗱臨fing開隻手衝落樓走嘅時候無少少內疚🤪落樓下轉場😅再飲杯嘢🥂切蛋糕🎂傾吓計😅早排嚟過Chilli Lime食晚餐,食物質素唔錯,又幾好坐,又唔洗等位,今次嚟食tea,飲食體驗無落差😄飲食記錄:❶原隻炭燒魷魚魷魚燒得好香,有炭燒味😍有驚喜🎊雖然魷魚唔算好大隻,但有2隻都幾均真👍🏻❷ 香茅炸雞翼雞翼炸得香脆,但略嫌香茅味太重😅份量方面都係好驚人,有成7隻!

飲食記錄:

❶原隻炭燒魷魚
原隻炭燒魷魚

❷ 香茅炸雞

2021-10-14
下午茶
原隻炭燒魷魚
2021-10-24 316 浏览
Chilli Lime係一間食東南亞多國菜嘅餐廳,令我印像最深刻就係佢menu bread & pancake(即係我地平時籠統稱呼嘅印度薄餅)嗰頁,有成8款咁多😲✨嗌咗2款嚟點咖喱食☺️🥘覺得佢嘅印度菜係值得推介💁🏻‍♀️飲食記錄:印度酥油薄餅之前食過印度朋友整嘅印度薄餅chapatis, 同平時食嘅naan好唔一樣,薄得嚟有少少厚度,外脆內軟,牛油味香好多,有蓬鬆酥皮嘅口感🤤chilli lime嘅印度酥油薄餅(又稱roti canai/ roti prata)好接近朋友整嘅薄餅!(仲要都係熱辣辣整起😍)頭先上網check, 谷哥大神話chapatis係roti嘅一種,唔怪得咁似🧐點唔點咖喱食都好味😍want more and more🤤🤤🤤牛油雞咖喱喺牛油嘅平衡下,咖喱味唔算好重,啱又想食咖喱,又怕好濃味嘅我☺️驚喜嘅係雞肉無煲到好腍,好驚咖喱雞啲雞肉軟吱吱好似好唔新鮮咁~蒜蓉味烤餅即係平時食嘅naan💁🏻‍♀️烤餅熱辣辣送上😍好香蒜蓉味~泰式生蝦生蝦肉質唔算特別彈牙但都唔會腍吱吱。餐具無筷子,朋友話可能東南亞正宗食法食用手食🤨❔咁我又跟住試啦😅又要夾坐片蒜,又要點汁,食到我捩咁棄😩泰式

飲食記錄:

蒜蓉味烤餅

即係平時食嘅naan💁🏻‍♀️烤餅熱辣辣送上😍好香蒜蓉味~

泰式生蝦
泰式生蝦

泰式椰菜苗
泰式椰菜苗

同我理解嘅泰式椰菜苗有少少唔同,依個傾向似蒜炒再灑炸蒜,唔係好覺有蝦米、指天椒依啲調味料🤔

越式軟殼蟹紙米卷
越式軟殼蟹紙米卷

餡料都算多款式,有沙律菜、蘿蔔、青瓜、蟹籽同埋軟殼蟹,但覺得蘿蔔同青瓜應該要切絲,同埋覺得紙米卷感覺有啲濕😅

Mojito
Mojito

Honey whisky sour
Honey whisky sour
2021-09-30
2021-10-17 178 浏览
今日同屋企人食飯同咗佢去新開嘅呢間 Chilli 係食印度菜同泰國菜嘅餐廳餐廳裝修豪華麗但係點優雅嘅印度風 入到去仲見到好多當地人喺度食飯 證明口味夠曬正宗啦椰漿牛肉咖哩 唔好睇佢細細兜其實份量好多㗎 入面嘅牛肉炆得又淋又入味 仲帶點椰香味道 牛肉一夾就化開火侯控制得啱啱好 咖哩味濃郁香而不膩印度酥油薄餅 薄餅非常香脆 外面脆卜卜入面軟綿綿 仲有陣陣嘅牛油香 最特別係佢一層一層索汁能力好強 點埋椰漿咖哩一齊食 簡直絕配啊凍檸茶味道冇乜特別 茶底幾香濃 酸酸甜甜解暑一流

凍檸茶味道冇乜特別 茶底幾香濃 酸酸甜甜解暑一流

2021-10-13 1089 浏览
依間餐廳一次過可以食晒越南菜印度菜同泰國菜連cocktail都有 可以chilled一chilled 連啲嘢飲嘅presentation都好正幾個人share就可以食到唔同款炭燒豬頸肉 $98每片都切得好薄個醬幾特別質感係杰杰哋 味道就甜甜哋辣辣哋同啲豬頸肉幾夾串燒沙嗲 (6串) $118豬牛雞3款肉都燒得夠香脆而且食落都仲幾juicy沙嗲醬就正常發揮 中上質素~越式軟殼蟹米紙卷 (4件) $108啲料爆晒出嚟味道相對清新健康泰式青咖喱雞 $128食泰國嘢必嗌嘅青咖喱味道溫順唔太辣 仲有少少甜味忍唔住就咁飲咗幾啖而啲雞雞都夠入味同嫩滑印度酥油薄餅 $28食泰國嘢要食咖喱 食咖喱又一定要配埋餅餅暖暖哋 酥酥脆脆 配咖喱一流馬來炒粿條 $128大鄉里唔知咩係炒粿條 仲糾結咗好耐嗌唔嗌😂嚟到先知原來即係炒河粉炒得好夠鑊氣 好惹味 配料又多 唔錯唔錯食物ok 坐得舒服 環境又幾好啱晒幾個朋友仔嚟
依間餐廳一次過可以食晒越南菜印度菜同泰國菜

同啲豬頸肉幾夾

串燒沙嗲 (6串) $118
豬牛雞3款肉都燒得夠香脆
而且食落都仲幾juicy
沙嗲醬就正常發揮 中上質素~

越式軟殼蟹米紙卷 (4件) $108

• 印度酥油薄餅
  • 泰式青咖喱雞
  • 馬來炒粿條
2021-10-11 173 浏览
出乎意料之外好食的泰菜朋友聚會後本來諗住隨心喺商場搵嘢食消費券出咗周圍都係人 咁就間間都攞飛排隊估唔到呢間最快有位 本來話要等半個鐘 但係服務員好快就call我地話有位啦呢度嘅服務員態度好好 又有禮貌 店內環境都好有泰國風味 枱與枱之間都常常寬躺 唔會有強烈嘅擠迫感 叫咗四杯Cocktail 🍹yum yum大蝦西柚沙律 啲蝦係好新鮮爽脆 西柚又好甜 食完好開胃蟹肉魚肚羹好有Thai 風味粟米炸蟹肉餅呢個配搭好好食 四個人一人一件😋沙嗲唔會乾爭爭仲好Juicy 係沙嗲汁最好俾多啲蒜蓉炒椰菜苗必食之選青咖喱雞配烤餅 真係比足雞件泰式乾炒牛河河粉 配上足夠蔬菜 個河粉炒完仲吾油好乾身 同檯4人均表示食得好滿足
出乎意料之外好食的泰菜

2021-10-10
  • 炸蟹肉粟米餅
  • 泰式柚子鮮蝦沙律
2021-10-10 110 浏览
This newly opened Thai restaurant locates on the ground floor, below the pizza express. The restaurant is exceptionally spacious. The interior is very colourful. There’s a bar area located right at the centre of the restaurant. We ordered lamb curry with cheese naan, chicken tikka and soft shell crab wraps. The naan was very delicious when it’s dipped into the lamb curry. The curry was absolutely fantastic, but the lamb was a bit dry, in my opinion. The soft shell crabs were crispy. When the wra

We ordered lamb curry with cheese naan, chicken tikka and soft shell crab wraps. The naan was very delicious when it’s dipped into the lamb curry. The curry was absolutely fantastic, but the lamb was a bit dry, in my opinion. The soft shell crabs were crispy. When the wraps were mixed with the sour sauce, we didn’t feel the greasy feeling from the soft shell crabs. My favourite dish is chicken tikka. It was sizzling when the waiter served it. The chickens were so tender and well-seasoned. When we gave some fresh lemon juice to the chickens, the flavour reached a whole other level. I think this restaurant will be one of our favourite Thai restaurants.
2021-10-08
2021-10-09 107 浏览
元朗Yoho 開咗間新嘅泰菜😆呢日決定試試佢!餐廳寬敞,坐得好舒服,裝潢充滿泰國風情☺️串燒沙爹($118)有豬、牛、雞三款,肉質嫩滑,燒得好香口😍沙爹醬偏甜,花生醬味濃,好惹味!泰式椰菜苗($78)椰菜苗清甜爽脆,加咗香蒜特別惹味!甜豬肉蝦膏炒飯($138)呢個炒飯好特別,豬肉乾脆脆地,加埋用蝦膏炒嘅飯,食落好香口,仲有啲青木瓜沙律同埋豆角粒拌碟,為炒飯增添清爽口感。芒果糯米飯($88)芒果清甜,糯米飯有普通糯米、紫米同蝶豆花味,熱辣辣,軟軟糯糯,好好食😍😆
元朗Yoho 開咗間新嘅泰菜😆呢日決定試試佢!

餐廳寬敞,坐得好舒服,裝潢充滿泰國風情☺️

串燒沙爹($118)

泰式椰菜苗($78)
椰菜苗清甜爽脆,加咗香蒜特別惹味!

甜豬肉蝦膏炒飯($138)

芒果糯米飯($88)

2021-10-05
  • 芒果糯米飯
  • 串燒沙爹
元朗出名美食多, 唔單止舊街有超多小食餐廳, 今日仲被我發現YOHO MALL有一間唔係好起眼既靚餐應。今日放工去YOHO MALL行街食飯, 平時一般都只會留意到上面一埋貴價餐廳。但今日好想食泰國菜, 就被我搵到喱間係地下既Chilli Lime。一入門口, 發現Chilli Lime 入面既空間遠遠比係出面睇既大。同一般香港餐廳好唔同, 喱到無論係台凳既大細,樓底高低 或是侍應們既服務, 都完全令你以為去緊旅行, 超級CHILL 同埋環境好舒服!!空間對於香港人黎講實在太緊要, 所以每次去一D空間好大或者裝修好靚既餐龐, 都會對佢特別有好感。今次同朋友叫左柚子蝦沙律﹑PHA THAI ﹑ 青咖喱(雞肉)同埋酥餅。不得不讚係佢個柚子蝦沙律超級新鮮, 柚子清甜MIX埋蝦同特制醬汁非常開胃, 食落又冇罪惡感, 推薦大家食喱個沙律作為前菜。PAD THAI 同咖喱都好足料,鍾意青咖喱既朋友留意,喱到既青咖喱有好香椰奶味,配搭埋入面既雞肉同瓜,用黎食酥餅勁正。今次我哋叫做酥餅同埋蒜蓉烤餅,特別推介呢度嘅酥餅!因為真係好有勁道,好煙韌~~今次同朋友係夜晚黎食飯,但係呢度嘅環境超級適合下晝過嚟飲

今次同朋友係夜晚黎食飯,但係呢度嘅環境超級適合下晝過嚟飲酒傾偈,見到餐牌上面有happy hour時間🤣下次可能會下晝都過嚟試吓。
2021-10-06