2024-04-17
位於荔枝角D2 Place嘅一間東南亞菜餐廳,裝修好靚,而且嘢食都好特別,今日同朋友特登去打卡鐵板酸辣汁牛肉串呢隻粵式酸辣汁幾特別,從來都未食過,職員會將鐵板擺低,跟住就會林晒燒汁,酸酸甜甜,好開胃,作為前菜就好啱,牛肉味道香濃,有咬口桔仔芥露燴虎蝦呢個係我最鍾意嘅,蝦好大隻,加咗芥末,但係又唔會好辣,反而好Creamy嘅感覺,食完想再食香辣膏酸辣汁豬頸肉炒河唔算好難,豬頸肉好大嚿,炒得好香,有唔同嘅配菜,例如蛋、蔥,不過重點係佢都幾大碗,兩個人食咗好飽越式提拉米蘇越南Style嘅提拉米蘇,同西方嘅提拉米蘇有啲唔同,越南嘅係偏冇咁甜,但係又好好食!推介越南咖啡底下多咗煉奶,再加上咖啡,飲落去好絲滑火龍果芒果士多啤梨Smoothie 自己揀生果整,可以揀三樣,有唔同嘅生果可以揀,飲完都覺得自己好健康,都幾好飲,而且又靚又方便打卡
,今日同朋友特登去打卡
鐵板酸辣汁牛肉串
桔仔芥露燴虎蝦
香辣膏酸辣汁豬頸肉炒河
越式提拉米蘇
越南咖啡
底下多咗煉奶,再加上咖啡,飲落去好絲滑
火龍果芒果士多啤梨Smoothie