2024-04-17 277 浏览
位於荔枝角D2 Place嘅一間東南亞菜餐廳,裝修好靚,而且嘢食都好特別,今日同朋友特登去打卡鐵板酸辣汁牛肉串呢隻粵式酸辣汁幾特別,從來都未食過,職員會將鐵板擺低,跟住就會林晒燒汁,酸酸甜甜,好開胃,作為前菜就好啱,牛肉味道香濃,有咬口桔仔芥露燴虎蝦呢個係我最鍾意嘅,蝦好大隻,加咗芥末,但係又唔會好辣,反而好Creamy嘅感覺,食完想再食香辣膏酸辣汁豬頸肉炒河唔算好難,豬頸肉好大嚿,炒得好香,有唔同嘅配菜,例如蛋、蔥,不過重點係佢都幾大碗,兩個人食咗好飽越式提拉米蘇越南Style嘅提拉米蘇,同西方嘅提拉米蘇有啲唔同,越南嘅係偏冇咁甜,但係又好好食!推介越南咖啡底下多咗煉奶,再加上咖啡,飲落去好絲滑火龍果芒果士多啤梨Smoothie 自己揀生果整,可以揀三樣,有唔同嘅生果可以揀,飲完都覺得自己好健康,都幾好飲,而且又靚又方便打卡
,今日同朋友特登去打卡

桔仔芥露燴虎蝦

香辣膏酸辣汁豬頸肉炒河

越式提拉米蘇

越南咖啡
底下多咗煉奶,再加上咖啡,飲落去好絲滑

火龍果芒果士多啤梨Smoothie
2024-03-29 215 浏览
參觀展覽,順便逛下D2 Place,這間餐廳都幾入,要細心D才揾到。選了二人餐。拼盤分量都多,越南春卷幾脆,蔗蝦都彈牙。香茅豬扒都多,蔥花再多一點更好。軟殼蟹撈檬,檬粉覺得粗左D,味道不過不失。二人餐都十分飽肚。青檸梳打,不用加錢。

拼盤分量都多,越南春卷幾脆,蔗蝦都彈牙。

香茅豬扒都多,蔥花再多一點更好。

青檸梳打,不用加錢。

2024-03-29
午餐
2024-03-26 284 浏览
20/3/2024📍Chill Vietnam Cuisine and Bar係D2 place 嘅越南餐廳 裝修幾靚 係木系嘅色調 感覺好乾淨 燈光偏暗都幾好氣氛 連餐具都擺得好有心思 職員service幾好 😙餐廳長期播緊越南歌 真係好有越南風情😂座位好多 平日夜晚嚟walk-in 都冇問題 但都可以OpenRice 訂位 ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨越式生蝦 ($28)每日都有唔同嘅promotion 我哋星期三去食 果日做緊有$28/4隻🦐見幾平就試試佢啲蝦都幾新鮮彈牙 呢個價錢呢講都算大隻醬汁好重香茅味 唔駛點太多 但唔係好辣✨黑松露蒸粉卷 ($88)呢樣係3月係special menu 首先分量真係好少 得兩嚿 真係兩啖就食完😂 性價比好低如果唔黑松露加持 味道都冇乜特別 只係啲蔬菜碎係入面 而且俾黑松露搶曬啲味✨越式芝士咖喱農夫包 配牛柳 ($158)咖哩唔係好辣 面頭果片芝士可有可無 撈埋都食唔出芝士味 不過睇上去就好fancy食唔出越式咖哩有咩特別 但係幾好食嘅 總共有7嚿牛柳 幾厚身 煮得好腍 好好食👍🏻 個包好大個 擺咗一陣都脆脆哋 切開嚟沾咖哩食真係
20/3/2024
餐廳長期播緊越南歌 真係好有越南風情😂

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨越式生蝦 ($28)
啲蝦都幾新鮮彈牙 呢個價錢呢講都算大隻
醬汁好重香茅味 唔駛點太多 但唔係好辣

✨黑松露蒸粉卷 ($88)

✨越式芝士咖喱農夫包 配牛柳 ($158)
食唔出越式咖哩有咩特別 但係幾好食嘅
總共有7嚿牛柳 幾厚身 煮得好腍 好好食👍🏻
個包好大個 擺咗一陣都脆脆哋 切開嚟沾咖哩食真係冇得輸!
好彩得一嚿薯仔,唔係就真係碳水炸彈

✨牛板腱火車頭雜錦牛河 ($98)
配料有🐮牛𦟌、肥牛片、牛丸、牛柏葉 同埋好多芽菜
牛𦟌切得好薄☹️比較鐘意台灣牛肉麵果種厚身啲嘅牛𦟌 有咬口啲
肥牛片一啲都唔肥 唔錯 唔鐘意太肥嘅牛肉
另外果兩樣就正正常常啦 無咩好特別
但係湯底唔夠濃味 有啲失色😕

✨自選smoothie ($68)
有十幾款配料可以揀 最多可以揀3樣 除咗水果之外 仲有花生醬同曲奇 但我哋就唔想食得咁肥仔啦
揀咗士多啤梨🍓牛油果🥑椰子🥥 係想像唔到嘅配搭 但出到嚟又幾好飲喎😋 飲到士多啤梨嘅酸甜同椰子嘅香 牛油果味就唔係好明顯
不過牛油果令口感rich 啲 都幾好
但如果冇咗上面嘅cream就更加好啦

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋兩個人食咗 $484 (連加一)
啲野食都幾好食👍🏻雖然價錢唔平 但環境都值嘅

推薦指數🌟:4/5
📍 荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓301號舖
2024-03-20
最近同朋友plan緊去越南旅行🇻🇳,由於未成行一於嚟位於荔枝角D2 Place嘅呢間越南餐廳-Chill Vietnam Cuisine and Bar,裝潢門面設計帶點療癒小清新,唔講以為係打卡cafe🤭~🫶🏻海防爆炒香茅雞腎平時好少食雞腎嘅我,睇到menu相望落好似幾惹味咁,就諗住order一份嚟試試,點知食落有驚喜!爆炒香茅雞腎用咗大量香茅炒過,每一粒食落口感都好爽脆,十分香口惹味!🫶🏻煙三文魚伴魚子米紙卷三文魚子爆漿嘅口感好突出,配埋三文魚同生菜食落口感好清新,估唔到呢個清清地都好好食!🫶🏻桔仔芥露燴虎蝦小店選用新鮮虎蝦搭配桔仔芥露調味,口感鮮嫩多汁,味道濃郁好入味,不過食落偏辣,如果食唔到辣嘅朋友仔可以問問小店可唔可以少辣~🫶🏻牛板腱火車頭雜錦牛河一碗入面有齊牛丸、牛柏葉、牛𦟌、牛板腱肉,份量好足料兩個人share食岩岩好,湯底濃郁加埋青檸辣椒,味道level up!🫶🏻越式芋圓椰汁凍鍾意椰香嘅朋友仔一定要order呢個試試!椰汁凍口感綿密,椰香味好出,整體食落層次超豐富!上面嘅芋圓更加用咗浪漫心形砌成,好打卡able,大家絕對唔可以錯過呢道精緻又豐富嘅甜點!🩵

🫶🏻海防爆炒香茅雞腎

🫶🏻煙三文魚伴魚子米紙卷

🫶🏻桔仔芥露燴虎蝦

🫶🏻牛板腱火車頭雜錦牛河

🫶🏻越式芋圓椰汁凍
2024-03-22 131 浏览
沙嗲串燒拼盤($88)🍢🍡雞同埋豬肉串燒各三寸,雞肉超Juicy,本身調味都好足夠,點埋醬汁更惹味.炙燒虎蝦鮮芒米紙卷($108)🍤🥙虎蝦肉新鮮彈牙,米紙用咗勁甜嘅鮮芒果,🥭成個感覺好清新,作為前菜好開胃.會安鮮雞湯河($78)一上枱勁大碗🍲🍲同埋聞到好香嘅雞湯味道🍗似係媽媽煲嘅雞湯,上面一堆鮮雞肉,好嫩滑,差唔多飲晒個湯😊.桔仔芥露燴虎蝦($158)🦐🦐餐廳王牌菜式,醬汁調味獨特,用咗多種材料熬製而成,桔仔味道突出🍊酸酸甜甜配合芥辣味道,口感豐富多重層次.越式芋圓椰汁凍($68)賣相一流🍧🍧以為細細份,點知入邊內有乾坤,芒果、芋圓、西米露、士多啤梨、朱古力脆脆配上清甜椰汁凍,好鍾意🌴

🐽 爆炒香茅雞腎一上枱勁香,色香味俱佳,雞腎經過炒製後好酥脆,內裡卻保持了爽口既口感。香茅的香氣融合其中,讓整道菜更加迷人🐽 黑糖椰青燒豬豚肉串豬豚肉串經過燒烤後,質地鮮嫩多汁,肉質肥瘦相間,黑糖同椰青的甜味與豬肉的香味完美結合,帶來了獨特的風味🐽 軟殼蟹牛油果米紙卷軟殼蟹炸到外脆內嫩,搭配新鮮的牛油果和脆爽的米紙卷,口感好清新,好適合作為開胃菜🐽 香菜辣椒膏豬頸肉炒河豬頸肉切片均勻,經過炒製後更加鮮嫩,而辣椒膏和香菜的加入,讓這道菜帶有一絲絲的辣味和清新的香氣,河粉好氣十足好入味🐽 越式芋圓椰汁奶凍清爽可口,芋圓口感Q彈,搭配椰汁奶凍的香甜,絕對是一道完美的結尾
🐽 爆炒香茅雞腎

🐽 黑糖椰青燒豬豚肉串

🐽 軟殼蟹牛油果米紙卷

🐽 香菜辣椒膏豬頸肉炒河

🐽 越式芋圓椰汁奶凍
記得之前曾經都黎過D2 Place同一個位置到食飯,估唔到咁快轉左手,變成左一間越南餐廳🇻🇳見星期一都有咁多人黎食,質素應該都有保證既,就衝左入去試🤭-🎈蒜蓉燒扇貝 $10/隻 (優惠價) 真心好抵食啊!!最衰每人只可以加購一隻🥹😢扇貝好大隻,而面頭仲有埋蒜蓉同埋香蔥,啖啖肉勁好食🥳呢個組合完全冇得輸💯-🎈鐵板酸辣汁牛肉串 $108男朋友仔大讚好食😍 牛肉夠哂軟稔😌酸辣汁食落偏辣但好惹味!-🎈椰汁叻沙葉燴青口伴油條 $148網上都好多人推薦呢個菜式~出面比較少食到椰汁叻沙配青口呢個組合🤣每粒青口都吸哂椰奶香味🤭餐廳仲伴上炸油條,幾得意好打卡🙆🏻‍♀️個人建議應該剪開條油條,逐少咁沾上個醬汁一齊食💗食落係真係幾match!-🎈牛板腱火車頭雜錦牛河 $98超大碗!食完碗牛河簡直係飽到上心口了😳湯底濃郁,裡面既配料分別有牛丸、牛柏葉、牛𦟌同牛板腱,呢個價錢好抵食🙌🏻-🎈越式傳統糕點 $38熱辣辣蒸好既紫薯糕😍煙煙韌韌得黎一啲都唔甜😋略嫌呢個糕點價錢上有啲進取🫣-🎈越式芋圓椰汁凍 $68望落啲餡料都好多啊😝椰奶凍非常滑溜,配埋士多啤梨片、芒果粒、芋圓、西米、脆脆片,口感極為豐富!最特別係個底仲有

🎈蒜蓉燒扇貝 $10/隻 (優惠價)

🎈鐵板酸辣汁牛肉串 $108
鐵板酸辣汁牛肉串

男朋友仔大讚好食😍 牛肉夠哂軟稔😌酸辣汁食落偏辣但好惹味!
🎈椰汁叻沙葉燴青口伴油條 $148

🎈牛板腱火車頭雜錦牛河 $98
牛板腱火車頭雜錦牛河

🎈越式傳統糕點 $38
越式傳統糕點

🎈越式芋圓椰汁凍 $68
越式芋圓椰汁凍

望落啲餡料都好多啊😝椰奶凍非常滑溜,配埋士多啤梨片、芒果粒、芋圓、西米、脆脆片,口感極為豐富!最特別係個底仲有埋紅豆蓉啊🤭
🔸Chill Vietnam Cuisine and Bar
📍荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓301號舖
2024-03-11
牛板腱火車頭雜錦牛河
越式傳統糕點
越式芋圓椰汁凍
2024-03-13 2633 浏览
今日網友聚會,難得大家都鍾意越南菜🇻🇳,所以我就揀咗間位於荔枝角嘅Chill Vietnam Cuisine and Bar,一個中心位置方便大家🥰。我地平日夜晚去,未夠7點🕖已經差唔多坐滿人,好彩一早book咗位😄。四人餐 $728蒜蓉牛油雞翼一碟有4️⃣大隻雞中翼,外層炸漿非常香脆🥰,內裏肉質依然保持濕嫩,帶淡淡的蒜香🧄牛油🧈味。越式燒豬頸肉豬頸肉🐖烤至表面焦香🔥,肉質依然軟嫩juicy,蘸埋泰式酸辣汁🌶,更加醒胃惹味😋。鐵板酸辣汁牛肉串店員即場係鐵板上面淋上酸辣汁🌶,立即聞到陣陣酸辣味,牛肉🐂肉質軟腍有牛味,推薦👍!芝士農夫包配豬頸肉麵包外層非常香脆,但入面卻鬆軟無比🥰,麵包吸收哂芝士🧀和咖哩汁,再配搭juicy嘅豬頸肉🐖,呈現多種口感😍。炙燒虎蝦鮮芒米紙卷米紙卷夠煙韌,入面餡料豐富除咗有虎蝦🦐和芒果🥭外,仲有青瓜絲、蘿蔔絲、檬粉等,食落好有層次感😋。燒豬腩肉撈檬豬腩🐖烤得香口乾身😍,檬粉口感滑溜煙韌🥰,配上甜酸汁再撈勻所有配菜一齊食,味道清新又醒胃😋。辣椒膏豬頸肉炒河河粉條條分明,夠鑊氣而且炒得乾身,一啲都唔油膩😋。是日甜品今日係芝士蛋糕,口感軟滑夠creamy🥰。越式芋圓椰汁凍

四人餐 $728

蒜蓉牛油雞翼

越式燒豬頸肉

芝士農夫包配豬頸肉

炙燒虎蝦鮮芒米紙卷

燒豬腩肉撈檬

辣椒膏豬頸肉炒河
河粉條條分明,夠鑊氣而且炒得乾身,一啲都唔油膩😋。

是日甜品
今日係芝士蛋糕,口感軟滑夠creamy🥰。

越式芋圓椰汁凍 +$38
原個椰子🥥,入面放了椰奶凍,再配上芋圓、多款水果、西米、脆片,非常之好味🤤。

Tiramisu +$38
Tiramisu表面的忌廉口感香滑微甜🥰,中間夾雜濕潤的手指餅乾,充滿微微的咖啡香味😋。

總括而言,四人餐價錢真心唔貴,份量亦唔少,食到我地都好飽。
2024-03-05
2024-03-08 1862 浏览
.放工睇戲前去左D2 Place嘅一間越南🇻🇳餐廳食晚餐CHILL VIETNAM CUISINE & BAR🍹餐廳嘅菜色比較有特色,人均大概250左右..椰汁叻沙葉燴青口伴炸油條 148青口數量好多,叻沙椰奶味濃,廚師放了幾粒辣椒🌶️粒調味,非常輕微食到小小辣椒香,令充滿椰香嘅叻沙昇華到另一個層次,今次係我第一次食唔係黃黃橙橙嘅叻沙,好有新鮮感,而且配上油條,令呢個菜色更有餐廳嘅個人特色,幾中意呢味菜!!..黑糖椰青 豚肉串 108椰青肉非常入味,已由白色變成黑糖褐色,豚肉串屬於半肥瘦,入口有點油脂,唔會太瘦但都唔會太肥..蒜蓉牛油雞翼 78蒜蓉牛油雞翼菜色看似普通且常見,但廚師做得同樣出眾,炸蒜完全無輕手,多到想撈飯食,雞翼好入面,香濃蒜蓉牛油味,雞翼經油炸後變得好香脆,但內層肉質依舊能保持鮮嫩多汁👍🏻..越式芋圓椰汁凍 68越式芋圓椰汁凍係原個椰子🥥,入面放了椰奶凍,多款口感嘅配料,包括芋圓(提供煙韌口感)、脆片、新鮮水果,椰奶凍好香濃椰奶味,真材實料..地址:Chill Vietnam Cuisine and Bar (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓301
放工睇戲前去左D2 Place嘅一間越南🇻🇳餐廳食晚餐

荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓301號舖
2024-03-07
  • 椰汁叻沙葉燴青口伴炸油條
2024-03-08 279 浏览
和朋友來到交通很便利的D2 Place One一起品嚐久違的越南菜~ 牛板腱火车头杂锦汤河 好大一碗 份量十足 汤底浓郁 牛肉粉粉嫩嫩 河粉劲道软壳蟹米纸卷软壳蟹新鲜出炉 青瓜丝 萝卜丝 檬粉以及软壳蟹的搭配真是健康又清爽的感觉 蟹肉炒饭颗粒分明 虾肉和蟹肉给的份量也是很有誠意 滿滿一大盤越式甜湯好精巧的椰子殼 裏面有好多不同顏色的jelly 冰冰涼涼再配上椰奶 清爽可口 甜蜜絲滑但 明明有靠外大一點的位置沒有讓我們坐,一整晚都冇人,下次服務可以靈活一些😅

牛板腱火车头杂锦汤河
好大一碗 份量十足 汤底浓郁 牛肉粉粉嫩嫩 河粉劲道

软壳蟹米纸卷

蟹肉炒饭
颗粒分明 虾肉和蟹肉给的份量也是很有誠意 滿滿一大盤

越式甜湯

去朋友屋企玩完 近近地嚟咗D2 Place搵嘢食😋不嬲都知D2 place 3樓主要係餐廳為主,但發現原來走廊深處有間高質越南餐廳 Chill Vietnam Cuisine and Bar😛軟殼蟹牛油果紙米卷🥑$108軟殼蟹嘅香脆 配埋牛油果嘅甜軟 再用薄薄嘅紙米卷住 非常匹配 份量亦大大舊👍🏻手工製河內蒸粉卷 🥠 $78透透地嘅粉皮 滑得嚟又唔厚👍🏻餡內有肉碎、蝦米、木耳絲等 足料豐富越式芝士咖喱農夫包🥧 $158農夫包十分抵讚 由頭食到尾都仍保持香脆鬆軟,咖喱非常開胃 配上豬頸肉 令人食唔停牛板腱火車頭雜錦牛河🍜 $98入面有牛丸、牛柏葉、牛𦟌、牛板腱肉,份量兩個人share食都得👍🏻湯底濃郁 加埋青檸辣椒 味道更提升薑檸燉蛋🥚$38擺盤非常驚喜 有啲唔捨得食🥹薑味濃 口感滑 亦唔會太甜 隔離裝飾嘅水果都比我食晒🤭見另有二人同四人餐一樣吸引😋下次再同朋友過黎食過😙

軟殼蟹牛油果紙米卷🥑$108

見另有二人同四人餐一樣吸引😋下次再同朋友過黎食過😙
  • 薑檸燉蛋
  • 越式芝士咖喱農夫包
2024-03-07 93 浏览
🚩Chill Vietnam Cuisine and Bar又帶我出嚟識新朋友‼️今次就嚟咗D2place 覓食,估唔到依家D2place都開咗幾多餐廳,啱晒一大班人放工之後過嚟好chill下~餐廳裝修幾有異國風情感,我哋平日夜晚嚟都幾多人,所以記得要預先book位🤌🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈四人套餐 $728 ✨蒜蓉牛油雞翼新鮮炸起🔥入口先係蒜香味皮嘅位置邊咬邊滲出雞油香滾油快炸,雞翼keep到肉汁✨越式燒豬頸肉外皮微微焦香豬頸肉肥瘦適中,整體唔乾身✨鐵板酸辣汁牛肉串即場淋上泰式酸辣汁 ((有少許攻鼻啦牛肉肉質好淋,但又唔似落左鬆肉粉推薦👍🏻✨芝士農夫包配豬頸肉咖喱味香濃,農夫包吸滿醬汁仲有好粉嘅薯仔墊底不過食到最尾就點厭有少少鹹✨灸燒虎犌鮮芒米紙卷非常清新嘅小吃好多青瓜蘿蔔絲增加口感芒果亦都夠甜,層次好豐富✨燒豬腩肉撈檬✨辣椒膏豬頸肉炒河呢個款主食調味都做得唔錯撈檬溫度同埋煙靭程度都啱啱好炒河有鑊氣又唔會太油膩🍳✨越式芋圓椰汁凍✨ TiramisuTiramisu餅底略嫌有少少過濕咖啡味唔苦椰汁凍有驚喜,好多配料份量好足🥥
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈四人套餐 $728
✨蒜蓉牛油雞翼
新鮮炸起🔥
入口先係蒜香味
皮嘅位置邊咬邊滲出雞油香
滾油快炸,雞翼keep到肉汁

✨越式燒豬頸肉
外皮微微焦香
豬頸肉肥瘦適中,整體唔乾身

✨鐵板酸辣汁牛肉串
即場淋上泰式酸辣汁 ((有少許攻鼻啦
牛肉肉質好淋,但又唔似落左鬆肉粉
推薦👍🏻

✨芝士農夫包配豬頸肉
咖喱味香濃,農夫包吸滿醬汁
仲有好粉嘅薯仔墊底
不過食到最尾就點厭有少少鹹

✨灸燒虎犌鮮芒米紙卷
非常清新嘅小吃
好多青瓜蘿蔔絲增加口感
芒果亦都夠甜,層次好豐富

✨燒豬腩肉撈檬

✨越式芋圓椰汁凍
✨ Tiramisu
Tiramisu餅底略嫌有少少過濕
咖啡味唔苦
椰汁凍有驚喜,好多配料
份量好足🥥
2024-03-07 84 浏览
D2 place 除了特色小店外 3樓也有很多不同美食小店進駐今日探索一家新店Chill Vietnam Cuisine and Bar餐廳燈光很有情調 走簡約韓風☕️好中意蘆葦草裝飾整體特別舒服😌 好chill chill⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆黑松露蒸粉卷(2件)全新口味! 矜貴黑松露蒸粉卷爽滑粉皮 入面有碎豬肉, 香菇, 蝦米等配料再配上越南醬油 有風味~ 味道 👅口感都好吃 一定要趁熱品嘗🥗燒豬腩肉沙律少見以燒豬腩肉沙律main 豬腩肉兩邊燒得金黃香口味道鹹鹹的 配生菜等🥬做沙律🥗好開胃🫕香茅魚露浸蜆超香香茅味 用靚靚石頭🪨湯碗盛載碗內浸滿很多蜆肉 很飽滿🍜會安鮮雞湯檬檸粉份量頗大碗 青檸 芽菜另上檬粉口感爽 太腍太碎雞肉以手撕形式呈上 肉質嫩滑🙂🍰越式提拉米蘇 越南咖啡浸泡手指餅的提拉米蘇😍帶濃濃越南咖啡☕️香中間鋪滿芝士奶油 口感濃郁😋 甜而不膩有士多啤梨、藍莓等點綴裝飾==============================
D2 place 除了特色小店外
3樓也有很多不同美食小店進駐
今日探索一家新店
Chill Vietnam Cuisine and Bar

餐廳燈光很有情調 走簡約韓風☕️
好中意蘆葦草裝飾
整體特別舒服😌 好chill chill

⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
黑松露蒸粉卷(2件)
全新口味! 矜貴黑松露蒸粉卷
爽滑粉皮 入面有碎豬肉, 香菇, 蝦米等配料
再配上越南醬油 有風味~
味道 👅口感都好吃 一定要趁熱品嘗

🍰越式提拉米蘇
越南咖啡浸泡手指餅的提拉米蘇😍
帶濃濃越南咖啡☕️香
中間鋪滿芝士奶油 口感濃郁😋 甜而不膩
有士多啤梨、藍莓等點綴裝飾

被夸爆的越南餐廳,座落在荔枝角D2 PlaceChill Vietnam Cuisine and Bar,主打越南菜系佳肴,從环境到菜品,全都让人想要狂竖大拇指~餐廳位于香港交通便利的荔枝角街區,在这个美味林立、新店层出的核心商圈里,它的出现打破了异国菜肴的传统画风,进店就是满目越南风情装饰,仿佛穿越到东南亚小城;点缀那些色彩明艳的布局,越南风情十分浓郁。餐廳服務热情周到,以摩登、自然、轻盈的姿态,诠释了新派越南菜的风味与体验。
被夸爆的越南餐廳,座落在荔枝角D2 Place
星期六都會陪媽咪出下街行下, SHOPPING 下.荔枝角有批發巿場, 又有多個購物商場, 當然都唔少得有餐廳可以醫肚啦一去到掛住SHOPPING 都忘記了肚餓, 但到左3點半下午茶時間, 真係餓到頂唔到, 決定去醫肚先媽咪辣野又唔岩食, 薯條就更加唔岩佢啦最後揀左Chill Vietnam Cuisine and Bar 呢間食越南粉既餐廳媽咪揀左"海防鮮蟹肉蕃茄湯檬" ,湯底用蝦殼熬製,所以好香蝦膏味🦐 媽咪讚口不絕, 話下次一定要再ENCORE我就揀左 "生熟牛肉湯河(牛板腱)" , 呢個湯底好重牛味, 真係好YUMMY, 下次我都會再食呢個粉. 極力推介.因為我唔係午巿時間, 人流唔多, 下次會再試下其他食品
星期六都會陪媽咪出下街行下, SHOPPING 下.

媽咪辣野又唔岩食, 薯條就更加唔岩佢啦
因為我唔係午巿時間, 人流唔多, 下次會再試下其他食品
海防鮮蟹肉蕃茄湯檬
生熟牛肉湯河(牛板腱)
2024-03-02
海防鮮蟹肉蕃茄湯檬
生熟牛肉湯河(牛板腱)
  • 越南粉