再 訪 店 系 列 …泰國爆紅泰式奶茶店,開幕第一日我已經嚟左潮聖👀 今次知道出左期間限定,所以專登嚟試試佢兼打個靚卡🤤😚-☆ 泰國奶茶飄雪 HKD$88哩個真心特別,就連去左咁多次泰國都無見過!佢將正宗泰式奶製作成綿綿冰,好有心思💕 每一啖刨冰都有濃濃奶茶味,絕對真材實料!啲冰質地非常幼滑,但溶得較快,所以要食快啲啦😆 配料仲有一碟小饅頭同涼粉,連埋個泰式奶茶醬一齊倒哂落去,令整個甜品更加豐富同香濃,絕對一試便愛上😍😍-☆ 正宗泰國沙拉檸檬茶 HKD$29哩杯檸檬茶味道幾特別,感覺幾清新☺ 蛇皮果酸酸甜甜,寧舍開胃醒神,啱哂依家咁熱既天氣飲,夠哂解渴消暑👍
再 訪 店 系 列 …
☆ 泰國奶茶飄雪 HKD$88

☆ 正宗泰國沙拉檸檬茶 HKD$29
正宗泰國沙拉檸檬茶

2019-07-25
下午茶
正宗泰國沙拉檸檬茶
2019-07-28 61 浏览
我本來就唔好泰式奶茶,之前飲過幾次,依然印象唔好,無一間覺得好飲。主因都係因為太甜,無茶味。甜同多冰係泰式奶茶特色,只係唔岩我口味。呢間泰國過江龍,我又想試試。叫左少甜,又成杯都係冰,甜度尚可接受,但唔覺得好飲。我都未必會再飲。

我都未必會再飲。

2019-07-27 47 浏览
🔅銅鑼灣♾ChaTraMue🔅🔸銅鑼灣渣甸街49號地舖.終於回到香港可以打卡這家泰茶了😭其實最近香港發生的一系列事情 我很多天都沒有發文的心情 糾結了挺多天的 現在更希望是 看到美食的大家可以放鬆緊繃的心情🥺因爲家人關係 沒法上街跟大家作戰 只能默默為大家加油打氣.🍹泰國奶茶29HKD比普通的奶茶要更有茶澀 也會微微偏甜一點點😳完全是泰茶的感覺 雖然有一杯的冰塊 奇怪是 即便冰融了 味道也沒有很大程度沖淡🤯是本身太甜了嗎 更合我口味了.🍵泰國奶綠29HKD朋友點的👭綠茶的茶澀感會淡一點 反而更帶有清香 而且沒有奶茶的甜度 更加解渴的感覺💦.🍦雙拼冰淇淋25HKD驚喜之選😳奶茶味濃郁到像在喝一樣 而且口感很順滑 有雪葩的感覺 所以也超級容易融化 份量還不少 這個天沒吃完就融了大半了
🔅銅鑼灣♾ChaTraMue🔅
🔸銅鑼灣渣甸街49號地舖
🍹泰國奶茶29HKD
🍵泰國奶綠29HKD
🍦雙拼冰淇淋25HKD
2019-07-27 152 浏览
成日經過呢間鋪頭都見到排晒長龍😯但今日竟然咁啱唔洗排隊喎加上自己都未試過飲泰式奶茶一於嚟試試佢啦!✨✨正宗泰國奶茶(港幣$29)+斑蘭碧綠珍珠(港幣$5)佢嘅茶底唔算好滑 而且奶味都較淡 ☕️ 至於珍珠就唔太食到有斑蘭味同埋煮得太淋 有痴底嘅情況出現啊😖因為本身幾期待斑蘭珍珠會係點所以呢方面有啲失望啦🙁份量都幾少 飲完見到有成半杯係冰❄️不過始終都係我第一次飲泰式奶茶所以我就評論唔到佢係屬於好唔好飲啦👀不過不失 可以一試咁啦!👻
成日經過呢間鋪頭都見到排晒長龍😯
但今日竟然咁啱唔洗排隊喎
加上自己都未試過飲泰式奶茶
一於嚟試試佢啦!✨✨

正宗泰國奶茶

正宗泰國奶茶(港幣$29)+斑蘭碧綠珍珠(港幣$5)

佢嘅茶底唔算好滑
不過始終都係我第一次飲泰式奶茶
所以我就評論唔到佢係屬於好唔好飲啦👀
不過不失 可以一試咁啦!👻
外卖自取
台灣茶,韓國咖啡,日本茶,我係香港成日都飲到🤔今日有機會試到呢間泰國茶 ChaTraMue。佢有紅茶,最hit嘅泰式奶茶,仲有玫瑰系列飲品☺不過因為今日去到都比較夜,佢啲奶茶暢銷到好多都已經買斷市😣我能夠買到呢一杯玫瑰泰式奶茶都已經叫做算好彩😚最正係佢個杯係可以重用,好靚👍飲落去甜度啱啱好,玫瑰味香得嚟又唔會覺得太俗,都啱我飲😋 佢有講佢哋沖嗰陣時,會特登係成杯都會落滿冰(係真係成杯都係冰)😂😂 所以我覺得都係快少少飲咗佢🤔唔好擺太耐,如果唔係啲冰溶咗就會溝淡咗,我自己覺得😋下次我諗住試下佢嘅泰式紅茶😎

玫瑰泰式奶茶
2019-07-25
15 分钟 (外卖自取)
玫瑰泰式奶茶
2019-07-26 132 浏览
泰國人氣手標茶ChaTraMue終於黎到香港喇👏🏾👏🏾👏🏾, 今日咁岩去銅鑼灣做野, 當然買杯飲啦🤗店舖環境都好靚好乾淨而且有得堂食打下卡🍽🇹🇭正宗泰國奶茶 - 少甜 ($29) *甜度可以按個人喜好去選擇, 不過❄️冰既份量就已經固定咗Size都算是大杯的!的確係好濃茶味, 口感好香滑, 就是比較偏甜, 不過飲飲下D冰開始溶就中和返個甜度(一般黎講泰式飲品都是比較偏甜, 如果唔太偏好甜野既朋友記得揀少甜啊!)

店舖環境都好靚好乾淨而且有得堂食打下卡🍽

🇹🇭正宗泰國奶茶 - 少甜 ($29)
*甜度可以按個人喜好去選擇, 不過❄️冰既份量就已經固定咗
正宗泰國奶茶

Size都算是大杯的!

2019-07-26 97 浏览
琴日經過已經見到佢新出榴櫣ice-cream🍦。已經流曬口水、雙眼👀發光。但係因為太太太飽、所以唯有放棄。今日特登路過🙊、係特登路過😂、去試下個榴櫣雪糕啦。我叫可店員哥哥、呢個是不是期間限定。佢話係🤦🏻‍♀️。咁咪抱住橫又食掂又死。食完先減肥既一貫作風。叫左個🍦。同埋泰式奶茶。1️⃣泰式奶茶:當然係主打👉對我來講是偏甜2️⃣榴櫣雪糕:我選擇左杯裝、不要雪糕筒、非常奇待👉會飄來榴櫣之香。但好可惜👉係冇咩榴櫣味。我send相比朋友睇、朋友重問我係咪抹茶雪糕😂。後悔mode😅。
琴日經過已經見到佢新出榴櫣ice-cream🍦。
已經流曬口水、雙眼👀發光。
但係因為太太太飽、所以唯有放棄。

1️⃣泰式奶茶:當然係主打👉對我來講是偏甜

榴櫣雪糕

2019-07-25 27 浏览
📍#泰式奶茶 🇹🇭($29)早前係葵廣飲過好味的地道泰式奶茶,諗住都冇幾多間可以有呢個質素,點知發現左另一間更好(個人主觀口味only)。 .葵廣的茶味比較濃Cha Tra Mue奶味比較重,而且整體而言比葵廣更濃更滑更泰國feel。.😋味道:8/10🙃回頭:8/10
📍#泰式奶茶 🇹🇭($29)

葵廣的茶味比較濃
😋味道:8/10
🙃回頭:8/10
2019-07-21
  • 正宗泰國奶茶
2019-07-24 85 浏览
這間是近期最出名的泰式奶茶店,難得來到銅鑼灣,當然要來潮聖喇!😆晚上10時,遠處已看到排隊的龍,排隊買票之外還要排隊等奶茶!店員一邊當收銀一邊叫號,辛苦了~大約等了十分鐘左右就有了喔~時間蠻快的,店員每次都會出5至6杯再叫號。以前在泰國喝過的奶茶都是爆甜的,而這杯橙橙的泰式奶茶,第一口入口的是甜奶味道,然後在喉嚨裡散發著濃烈的茶味,很有趣的感覺啊🤪因為先入口的是甜味,所以冰量滿滿整杯的,冰溶化後會較淡,易入口多了,終於明白為什麼店員說不能走冰🤓.❤️mylittle評分:8💫❣️mylittle回頭率:70%

❤️mylittle評分:8💫
❣️mylittle回頭率:70%
2019-07-18
2019-07-24 35 浏览
朋友話飲過呢杯玫瑰花奶茶有神奇既功效,攪到我要過試試佢,估唔到呢間泰國茶飲店開左一段時間仲咁多人排隊,得左10分鐘左右,呢杯花茶有個朵叫排毒茶,有排毒作用,鋪頭都有告示牌寫住,飲完要確保洗手間在附近😂,指示要慢慢飲,唔可以飲太快,我跟足晒咖,成杯野係超多冰,呢度規定左冇得少冰咖,好似係泰國飲咁爽,夠晒冰凍,飲落口有玫瑰花香,唔算太濃醇,配埋甜甜既奶,其實幾好飲,重點來啦,我飲完搭車返屋企,3個鐘之後就去左一次大大,唔知算唔算排左毒

朋友話飲過呢杯玫瑰花奶茶有神奇既功效,攪到我要過試試佢

2019-07-21 31 浏览
放工經過呢間泰式奶茶店,有啲頸渴就入咗去買咗杯嘢飲,朋友只嗌咗個沙冰食。奶茶店舖門面唔算好多人裏面仲有好寬敞嘅位置有枱櫈畀客人坐。個沙冰係奶茶沙冰隔離仲有畀旺旺小饅頭,同涼粉,同埋一小杯特濃奶茶, 可以畀我哋到落去個沙冰面度。 成個set好吸引,都幾新鮮, 而且奶茶沙冰上面仲有一個厚厚嘅芝士奶蓋。另外我哋嗌咗一個泰國沙拉檸檬茶, 味道都幾特別, 幾清新, 冰凍甜到我哋都冇特別更改不過個人覺得泰國嘢本身都係偏甜所以如果唔喜歡太甜嘅朋友可以下次嗌少甜。整體嚟講,個人覺得呢間嘅性價比都還可以,下次我會再嚟食多一次佢個奶茶飄雪,因為奶茶味都真係幾香。
2019-07-21 53 浏览
雖然貴過喺泰國飲,但其他地方冇得飲到咁正嘅斑蘭珍珠,所以翻到嚟香港貴啲都要飲佢。泰式奶茶飲得多今次就飲抹茶latte加斑蘭珍珠。抹茶味濃,嗌半糖啱啱好,冰量冇得變,所以飲到尾都仲有好多冰。珍珠夠煙韌,有淡淡斑蘭味。
外卖自取
2019-07-20 64 浏览
經過銅鑼灣附近,就算飽到上心口都決定要試埋佢【Cha Thai泰式奶茶雪糕🍦$25】 由於🥚男朋友戰鬥力歸零,得返小編👧🏻自己一個食,最後都食淨少少🥺。其實杯雪糕既味道根本就係泰式奶茶既還原版,令我更加掛住係泰國🇹🇭旅行個時,每日最少要飲一杯泰式奶茶☕️♥️。我自己就覺得唔會太甜,因為泰式奶茶既味道本身就係偏甜👍🏻轉咗少甜版就冇咗泰式奶茶既精髓啦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦

🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦
泰式奶茶雪糕
泰式奶茶雪糕
2019-07-19 31 浏览
一直都很掛念之前泰國飲過的手標泰式奶茶,所以知道銅鑼灣開了手標奶茶,就買一杯試試。因為開張熱潮已過,不用排隊。泰式奶茶本身偏甜,所以少甜會剛剛好。味道和泰國飲過的一樣好飲,但冰粒不是碎冰,扣很多分。冰粒份量亦不是滿杯,只有少少。香港試的話一次就夠,想飲會直接在泰國飲
原味泰式奶茶

因為開張熱潮已過,不用排隊。

香港試的話一次就夠,想飲會直接在泰國飲
2019-07-07
原味泰式奶茶
2019-07-19 38 浏览
泰國好出名的茶飲店/甜品店登陸香港銅鑼灣啦‼️佢唔止飲品賣,仲有甜品架!暫時只有呢一間,唔好去錯!室內有位置可供顧客坐低慢慢食慢慢飲!一入到去即係寧靜晒,而且啲位好舒服!休息好地方!.今次我食左個「泰國奶茶飄雪」$88同飲左杯泰國沙拉檸檬茶$29飄雪意思指碎冰/刨冰咁,啲冰好細好薄,入口即溶,而且好奶茶味,怕唔夠味仲有奶茶醬自己加,濃味淡味自己選擇!仲有涼粉粒&小饅頭餅加入去,更有口感,好脆好爽!一句講晒:好味👍🏻另外叫左杯泰式沙拉檸檬茶,係紅色架!好得意!佢唔會好似我地飲開個啲咁甜,淡淡地清清地而且仲有獨特泰國既茶味,一飲你就知🤣
泰國好出名的茶飲店/甜品店登陸香港銅鑼灣啦‼️
佢唔止飲品賣,仲有甜品架!暫時只有呢一間,唔好去錯!
室內有位置可供顧客坐低慢慢食慢慢飲!
一入到去即係寧靜晒,而且啲位好舒服!休息好地方!
今次我食左個「泰國奶茶飄雪」$88
同飲左杯泰國沙拉檸檬茶$29

另外叫左杯泰式沙拉檸檬茶,係紅色架!好得意!
佢唔會好似我地飲開個啲咁甜,淡淡地清清地
而且仲有獨特泰國既茶味,一飲你就知🤣