2009-08-29 57 浏览
唱k lunch 叫左個焗芝士海鮮飯我鐘意食芝士 而且又係一聽個名就知好似好多料咁所以叫左呢個面頭好多芝士.....正!!飯好香我食到既海鮮有蜆 墨魚 帶子 瑤柱飯&芝士&海鮮份量都算多...唔錯有生日蛋糕送 好細個-0-cream多過cakecake都幾軟熟如果cream小d cake多d就好了
唱k lunch 叫左個焗芝士海鮮飯
我鐘意食芝士 而且又係一聽個名就知好似好多料咁
所以叫左呢個
面頭好多芝士.....正!!

飯好香

cake都幾軟熟
如果cream小d cake多d就好了
2009-08-25
2009-08-26 40 浏览
下午去cwb睇完戲winnie話好耐冇唱k好想唱其實........我本身真係冇打算去唱但見佢咁恨唱 就去唱啦之後大家飛左去megabox唱!搭mtr果陣即刻book房5點左右去到 話唱到8點 2個人happy hour學生價$55實數 + k buffet $29(另加1)平好多 $82.5咋~~豬紅蘿蔔夠晒入味超正!金菇肥牛個味都非常好!豉椒炒蜆 好細粒 冇嘜肉食 同埋好多都甩晒出黎 搞到我要慢慢搵肉食-0-金錢肚上次又係咁 今次又係咁 依然係咁鹹 仲未改善唔洗咁重手呀嘛!三文魚sushi 舊三文魚幾新鮮 都幾厚!手卷既紫菜好淋 唔脆 好難咬開!泰式鳳爪酸酸地少少微辣!好味!!煙三文魚都不錯!豆腐花幾滑 不過冇嘜豆味!依日d甜品唔太吸引 我地都唔係食左好多係有舊朱古力蛋糕吸引到我地!好味!食到好飽 係咁食食食睇番之前d食評 好羨慕人地果日有得食心太軟
下午去cwb睇完戲
winnie話好耐冇唱k好想唱
其實........我本身真係冇打算去唱
但見佢咁恨唱 就去唱啦

之後大家飛左去megabox唱!
搭mtr果陣即刻book房
5點左右去到 話唱到8點 2個人
平好多 $82.5咋~~
豬紅蘿蔔夠晒入味超正!
金菇肥牛個味都非常好!
豉椒炒蜆 好細粒 冇嘜肉食
同埋好多都甩晒出黎 搞到我要慢慢搵肉食-0-
金錢肚上次又係咁 今次又係咁
依然係咁鹹 仲未改善
唔洗咁重手呀嘛!
三文魚sushi 舊三文魚幾新鮮 都幾厚!
手卷既紫菜好淋 唔脆 好難咬開!
泰式鳳爪酸酸地少少微辣!好味!!
煙三文魚都不錯!
豆腐花幾滑 不過冇嘜豆味!
依日d甜品唔太吸引 我地都唔係食左好多
係有舊朱古力蛋糕吸引到我地!好味!
食到好飽 係咁食食食

睇番之前d食評 好羨慕人地果日有得食心太軟
嘩睇下有幾多隻碟!
2009-08-17
2009-08-16 35 浏览
同朋友慶祝生日 選擇左k lunch果段時間lunch方面 有好多款 例如咖喱飯..意粉..焗飯..定食等等我選擇左饅魚定食 我覺得條饅魚幾長 而且饅魚好有燒汁味&好濃味.. 又香.. 正!d飯我諗有起碼2碗平時家庭碗既份量 饅魚配飯 饅魚食哂 d飯仲剩 所以d飯真係好多又有麵豉湯 烏冬...麵豉湯都ok 而烏冬浸在湯入面 有d蛋絲既配料又有吞拿魚既東西&中華沙津&豆腐中華沙津同超級市場買果d 冇咩分別豆腐好滑 但我個人唔鐘意食整體上lunch 唔錯!!朋友生日...有生日蛋糕&香檳送但因為個lunch又多了 個胃已經冇法再將食物填滿 所以個生日蛋糕冇食度 而且費時浪費食物不過就有飲香檳 香檳既味好似果汁汽水d服務麻麻地 唔知係咪只係個別 總之就感覺到果個人清潔時 好有不滿既態度
同朋友慶祝生日 選擇左k lunch果段時間
又有麵豉湯 烏冬...
麵豉湯都ok 而烏冬浸在湯入面 有d蛋絲既配料
又有吞拿魚既東西&中華沙津&豆腐
中華沙津同超級市場買果d 冇咩分別
豆腐好滑 但我個人唔鐘意食
整體上lunch 唔錯!!

朋友生日...有生日蛋糕&香檳送
但因為個lunch又多了 個胃已經冇法再將食物填滿
所以個生日蛋糕冇食度 而且費時浪費食物
不過就有飲香檳 香檳既味好似果汁汽水

2009-08-07
庆祝纪念
生日
2009-08-14 16 浏览
我一向都係neway既fans, 噙日第一次幫襯mega box ceo係因為聽人講d嘢食ok,所以試下,點知,我真係想讚下d 甜品,好食到爆, 尤其係心太軟,cheese cake, 而且個dessert師傅好好人, 見到d心太軟唔夠派,叫d人下次先排,唔駛d人白等,同埋佢好主動,又勁有笑容,學劉華話齋:今時今日,咁先係服務態度!! 就係因為咁,我地同d fd 都會再黎幫襯,仲有會叫埋其他人幫襯.

2009-08-13
  • 心太軟
  • cheese cake
2009-08-13 120 浏览
忘記左打依篇食評........好多都好模糊==第1次唱dinner既k第1次一家四口去唱去ceo neway試下d野係米真係咁好食6點半去到~~話可以唱到凌晨5點9但兩老點會肯......見好多食評都讚依度d野好食同款多但我食果日 d款唔係多 又唔好食好多野都好咸熟食又麻麻!sashimi又薄cici 冇口感唯一係甜品好especially 朱古力蛋糕超濃朱古力味 好richy 正!同屋企人都食左好多4個人去食 會有2個牌食d特別既野7點半先開始比拎 排隊等拎蠔都等左幾個字我冇食 屋企人食 話好普通 冇嘜味!酒水又貴 nuts又貴 d野又唔係特別好食一定唔會再係依度唱dinner k
忘記左打依篇食評........
好多都好模糊==

第1次唱dinner既k
第1次一家四口去唱
去ceo neway試下d野係米真係咁好食
6點半去到~~話可以唱到凌晨5點9
但兩老點會肯......

見好多食評都讚依度d野好食同款多
但我食果日 d款唔係多 又唔好食
好多野都好咸
熟食又麻麻!
sashimi又薄cici 冇口感
唯一係甜品
especially 朱古力蛋糕
超濃朱古力味 好richy 正!
同屋企人都食左好多
4個人去食 會有2個牌食d特別既野
7點半先開始比拎 排隊等拎蠔都等左幾個字
我冇食 屋企人食 話好普通 冇嘜味!

酒水又貴 nuts又貴 d野又唔係特別好食
一定唔會再係依度唱dinner k
2009-06-18
2009-08-09 43 浏览
同兩個朋友泥唱K...一上到17/F..得喎..個埸好靚!好華麗!入到房都好新,見到私人洗手間,正..唔使周圍搵...點哥用touch screen!野食方面都好正,三個人都點左刺身拼盆有前菜,刺身,sushi,烏冬等等...味道唔差架!整體感覺好好,房間設施:音響..打燈..洗手間,以至食物質素都好滿意!!!價錢方面都係$50左右一位,幾抵!呢間係我去過咁多間最好既一間~
同兩個朋友泥唱K...一上到17/F..
得喎..個埸好靚!好華麗!
入到房都好新,見到私人洗手間,正..唔使周圍搵...
點哥用touch screen!

野食方面都好正,三個人都點左刺身拼盆
有前菜,刺身,sushi,烏冬等等...味道唔差架!
價錢方面都係$50左右一位,幾抵!

呢間係我去過咁多間最好既一間~
刺身拼盆
刺身拼盆
2009-08-04 60 浏览
第一次來Mega-box唱K,故意挑選K Buffet時段,可以任食任玩,輕鬆一番我們六時半到達,Buffet正在進行中了(估計在六時已經開始)。想享用buffet,加$40便可,學生則只需加$20。平日來說,每人平均消費約$18x,學生就$16x。這裡無論環境、服務、設施都很好,每間房都有獨立的洗手間,不用到外面去,十分方便。至於食物,以K Buffet來說,我覺得算是不俗,有壽司刺身、熱葷、自助打邊爐、燒物、烚菜、甜品,雖然味道只是平平,但會定時添加,也有職員在場幫手,都幾好架。不過要數算整晚最興奮的是,竟然有心太軟食,水準還要一點也不賴,最重要是可以任加雪糕哈哈(但不知道心太軟是否天天供應)。在八時開始,在甜品counter會設一條專for排心太軟的隊,每次只限焗十個,每人只可拿一個,下一round要等半小時之後,非常搶手。小妹一發現有心太軟食,立刻排了頭位,邊排邊看著焗爐內的心太軟,要等十分鐘的,要吃真的要些耐性。終於焗好了,本來對它是沒甚期望的,誰知是有驚喜的。一切下,好流心,朱古力醬是稠稠的,不是很稀的那種,味道也夠香濃,蛋糕亦做到外脆內軟,不過內層有些位置牛油味略重,比較

(但不知道心太軟是否天天供應)。在八時開始,在甜品counter會設一條專for排心太軟的隊,每次只限焗十個,每人只可拿一個,下一round要等半小時之後,非常搶手。小妹一發現有心太軟食,立刻排了頭位,邊排邊看著焗爐內的心太軟,要等十分鐘的,要吃真的要些耐性。終於焗好了,本來對它是沒甚期望的,誰知是有驚喜的。一切下,好流心,朱古力醬是稠稠的,不是很稀的那種,味道也夠香濃,蛋糕亦做到外脆內軟,不過內層有些位置牛油味略重,比較濕潤,不夠平均,但以k buffet水準來說,這個心太軟合格有餘了~
吃得也滋味呢
。可惜是夜沒有云呢拿雪糕,改以士多啤梨伴吃,沒所謂啦,自助雪糕實在太好,不知不覺吃了很多球,雖然是牛記/雀巢,但都好滿足呢。

享用k buffet的客人,每位會派發一個牌,憑此牌可換取特色食物,我要了蟹粉雞皇翅,份量頗大,味精略重,但材料都幾足。朋友的芝士焗蠔一般而已,都幾乾。其他甜品,當中以Tiramisu和蘋果批比較好,其次是cheese cake,相反Moouse cake就不好吃。大約九時,甜品種類會開始多,這時可多加留意。

第一次唱k有心太軟吃,好開心呢~加上玩了一整天,好relax。我會再去的~
熱葷不錯
我的心太軟~好味bor
流心的~
  • 心太軟
2009-07-15 19 浏览
未黎過ceo .. 朋友又話呢到d 野好好味.. 今日終於黎左 3個人叫左 雞扒定食 2x 軟殼蟹天婦羅咖啡館定食 .. 一黎到 .. 超大份呀 .. 食落去 .. 唔單止唔差 .. 仲叫好好味$45 一個lunch .. 唔洗+1 .. 又可以唱k .. 好抵 !!下次想黎試下dinner

未黎過ceo .. 朋友又話呢到d 野好好味..
今日終於黎左

3個人叫左
雞扒定食
2x 軟殼蟹天婦羅咖啡館定食 ..

一黎到 .. 超大份呀 ..
食落去 .. 唔單止唔差 .. 仲叫好好味
好抵 !!

下次想黎試下dinner
(非会员)
2009-06-15 63 浏览
我同BF 今日先去過呢間CEO 唱K,不過...我想問其他人係咪開張果時去所以唔同呢???D 嘢食同尖沙咀的neways 差不多攞嘢食時都聽到周邊的人係度彈~地方己經有點隔洩, 枉我山長水遠去到最差係我地5點9 唱到8點9 的, 8點就走入嚟提醒只唱到8點9,一個字後又入嚟話要埋單先...跟住一到夠鐘搭正就CUT 歌仲走入嚟收嘢, 一般都可唱多15-20分鐘!首歌都未唱完!杯嘢都未飲完出到去發現又冇人?都唔係爆啫, 駛唔駛咁趕客???><呢間嘢只有一樣讚..........係每間房都有個獨立洗手間咁大把!!
我同BF 今日先去過呢間CEO 唱K,

不過...我想問其他人係咪開張果時去所以唔同呢???

D 嘢食同尖沙咀的neways 差不多

攞嘢食時都聽到周邊的人係度彈~

地方己經有點隔洩, 枉我山長水遠去到

首歌都未唱完!杯嘢都未飲完

出到去發現又冇人?都唔係爆啫, 駛唔駛咁趕客???><

2009-06-14
2009-05-10 33 浏览
CEO 銅鑼灣同尖咀都去過,最差係尖咀。最好係呢度!本來係聽同事講呢度有 touch screen 係張檯度點歌黎既,點知無 touch screen.....一到 17/F,嘩,兩排大酒滘,一跟行入去像迷宮一樣,分了不同區的裝潢,有Aladin feel、中國風、等等,極易 lost!見人地包房開 party個間房超大全落地玻璃,全海境加成排 sofa, 雖然好似有少少無左私穩咁 (門口都係 glass),但個間房超靚。夠氣派!我地自己間房都超大 8 個人,有 4 支 mic,有180 度海境,king-sized sofa & cushions,三面 LCD monitor加四排 sofa,大大張檯可以面對面坐添!好開心呀,個自助餐個度好靚又勁多野食,眼花撩亂,唔知食乜好。有個 waitor 會不停行黎行去 check 野食夠唔夠。大家分頭喪羅一 round 返房都食到飽。見人地有張 card 可以羅大大隻既糖心鮑魚既?鐵板牛柳粒、芝心丸、泰式鳳爪、片皮鴨 (每人兩片)、點心 (每人再籠)、腸仔、抄烏冬、菜,etc。太多記唔晒! 牛柳粒&芝心丸最好味湯碗好別緻,甜品亦都係不錯,有
CEO 銅鑼灣同尖咀都去過,最差係尖咀。

最好係呢度!

大家分頭喪羅一 round 返房都食到飽。

見人地有張 card 可以羅大大隻既糖心鮑魚既?

湯碗好別緻,甜品亦都係不錯,有 crepes (每人一塊) 揀,雪糕仲有個哥哥幫手 but。

9:30pm,大概一個鐘頭一班,早半個鐘跟經理說想坐 CEO 租的免費車去旺角或東九龍就得,太好 service 了。(雖然個經理有 d 黑面)

總括黎講 $170 (加埋五支啤酒),有咁既食物、景色,服務真係抵到爛!

係 d 歌唔夠新囉。
2009-05-07
2009-04-06 74 浏览
原本尋日睇完個食評~諗著去9龍灣食野~點知同友人心血來潮想去唱k尋日又睇左一個食評~見到megabox間ceo好似好靚咁~就雙雙去左試下啦~其實一入到去已經覺得呢間ceo好靚~入房果陣都覺得呢到有d迷公feel~一入到間房~另一個視覺享受~2個人用一間幾大既房不在話下~房內既裝飾都係咁靚~好鍾意佢張sofa~>v<!佢房入面既要控制既野都可以輕觸式的~d "芒"又夠大~一個勁舒適既環境唱k~講到音質~我覺得呢間neway真係好ok~值得去既ceo~野食方面~$1既dinner真係抵到喊~仲要有勁多野揀~我地叫左法國鵝肝焗海鮮飯同香草焗肉醬菠菜麵即叫即整~熱著上既~味道比平時既neway野食更好~只係$1 ja>o<!!!!始終人地唔係主打野食都做得ok好~一點都不馬虎呀!雖然我地係唱最貴既時段~但係有6折~雖然要比佢迫要蝦條~但係圍番一個人都係$118食埋dinner唱埋k~真係抵!!仲有一樣佢做得好貼心既係~有專車送你去mk or kowloon一帶~驚死你唱得晏要坐taxi~這個服務夠好掛~抵佢有咁多個哈哈笑~我都要比番個先^v^!
原本尋日睇完個食評~諗著去9龍灣食野~
點知同友人心血來潮想去唱k
尋日又睇左一個食評~
見到megabox間ceo好似好靚咁~
就雙雙去左試下啦~

其實一入到去已經覺得呢間ceo好靚~
入房果陣都覺得呢到有d迷公feel~
一入到間房~
另一個視覺享受~
2個人用一間幾大既房不在話下~
房內既裝飾都係咁靚~
好鍾意佢張sofa~>v<!

佢房入面既要控制既野都可以輕觸式的~
d "芒"又夠大~
一個勁舒適既環境唱k~
講到音質~
我覺得呢間neway真係好ok~
值得去既ceo~

野食方面~
$1既dinner真係抵到喊~
仲要有勁多野揀~
我地叫左法國鵝肝焗海鮮飯同香草焗肉醬菠菜麵
即叫即整~熱著上既~
味道比平時既neway野食更好~
只係$1 ja>o<!!!!
始終人地唔係主打野食都做得ok好~
一點都不馬虎呀!

雖然我地係唱最貴既時段~
但係有6折~
雖然要比佢迫要蝦條~
但係圍番一個人都係$118
食埋dinner唱埋k~真係抵!!

仲有一樣佢做得好貼心既係~
有專車送你去mk or kowloon一帶~
驚死你唱得晏要坐taxi~
這個服務夠好掛~
抵佢有咁多個哈哈笑~
我都要比番個先^v^!
$1 dinner menu one
$1 dinner menu two
法國鵝肝焗海鮮飯
香草焗肉醬菠菜麵
discount 都dis 左成百幾蚊~宜家唱k真係抵過之前好多~希望佢唔好咁快冇左個折@@
2009-04-05
$1 dinner menu two
法國鵝肝焗海鮮飯
香草焗肉醬菠菜麵
2009-04-04 29 浏览
我都係第一次見到間neway係可以咁靚見到個裝潢真係嚇一跳!大開眼界.職員帶我地入房時好似行左入迷宮一樣不停轉黎轉去,我地仲話等陣肯定唔識去洗手間!!哈哈點知一入到房就見到個私人洗手間唔洗怕要搵間房真係好華麗!!好blingbling哈哈連點哥都用touch screen,,好正不果佢壞壞地既: (成日同我地停唱!好嬲職員好親切,因為我地係klunch但我地去到已經2點,係last order.就幫我地即刻落單,但佢既服務絕對唔係機械式!仲不停同我地講笑,好friendly!!: )當食物黎到既時候我地嘩聲四起!!因為賣相太靚啦!我地點左 - 刺身/壽司拼盆: 拼盆入面仲有冷烏冬、麵豉湯、炸薯餅、前菜、炖蛋 刺身都唔錯!但有幾件好似無乜味道!冷烏冬,前菜同薯餅真係好好味! - 鰻魚飯: 入面仲有冷烏冬、麵豉湯、炸薯餅、前菜 鰻魚燒得老左d.. -吞拿魚天使麵: 天使
我都係第一次見到間neway係可以咁靚

見到個裝潢真係嚇一跳!大開眼界.
職員帶我地入房時好似行左入迷宮一樣
不停轉黎轉去,我地仲話等陣肯定唔識去洗手間!!
哈哈點知一入到房就見到個私人洗手間
唔洗怕要搵
間房真係好華麗!!好blingbling
哈哈
連點哥都用touch screen,,好正
不果佢壞壞地既: (成日同我地停唱!好嬲

職員好親切,因為我地係klunch
但我地去到已經2點,係last order.
就幫我地即刻落單,但佢既服務絕對唔係機械式!
仲不停同我地講笑,好friendly!!: )
當食物黎到既時候我地嘩聲四起!!
因為賣相太靚啦!

- 鰻魚飯: 入面仲有冷烏冬、麵豉湯、炸薯餅、前菜
鰻魚燒得老左d..
-吞拿魚天使麵: 天使麵好淡味=.=
- 雞球焗飯:一般,淡味

整體感覺好好,房間設施:音響..打燈..洗手間.都好滿意

食物賣相真係一大驚喜,因為平日klunch既lunch都唔會好: (
但佢既焗飯..焗意都有進步空間..
megabox雖然唔方便,但唱k都一定要黎!!

2009-04-03
  • 日式午餐
2009-03-23 17 浏览
好正呀 好正呀新開果然係新開輕觸式屏幕電視做電腦 monhahaha講吓 D 野食啦好食日式定食有麵鼓湯 冷麵 三小碟小食 唔少得就梗係主菜啦個海南雞飯都好好食gd下次唱 K 一定要黎呢間!!!
好正呀 好正呀

好食
日式定食有麵鼓湯 冷麵 三小碟小食 唔少得就梗係主菜啦
個海南雞飯都好好食
gd

下次唱 K 一定要黎呢間!!!
2009-03-23
2009-02-21 26 浏览
第一次黎呢間CEO....仲係新開....入到黎有迷路既感覺....好大裝修好靚!!!19人俾左間大房....一打開窗簾....有180度既無敵海景....超靚!!野食方面.....我叫左刺身SET DINNER....夠新鮮.....之後仲叫左幾SET BLACK LABEL唯一唔好既地方係D枱太細......差唔多20人.....一人叫一個SET係一定唔夠位擺......要擺係sofa度.....同埋d電制位又整正係中間無遮擋......攪到成日"click"度..... total 6xxx

total 6xxx
  • 刺身