2008-01-08 19 浏览
遲來之食評。一個人工作後的Late lunch again……這地方是澱粉王男友的recommendation。食物:1.Regular Cappuccino : ok,espresso底是香,但未至於有股留口裏的餘香,奶泡很滑,最加分可能喺1882的chocolate powder拉花(?)字樣。後來澱粉王話Marocchino Bicolore (with黑白朱古力) 先最出名,下次先試lu。2.Dante: 其實喺大sandwich,一個大黑籽Baguette with lobster, eggplant, red & yellow pepper, sundried tomatoes and avocados。呢個麻麻,味算唔好食,但收95大元就唔expect 只得到Delifrance水準,lobster 肉算多同大舊,但無鮮味,肯定喺急凍,我最鍾意嘅sundried tomatoes……吓?!! 得兩少塊……整個sandwich好淡味,因為每樣材料都喺淡味嘅,可能無特別嘅sauce配合(只有少許cream cheese?? 還是mayonnaise?? 塗响麵包裏),成個sa
遲來之食評。

食物:
2.Dante: 其實喺大sandwich,一個大黑籽Baguette with lobster, eggplant, red & yellow pepper, sundried tomatoes and avocados。呢個麻麻,味算唔好食,但收95大元就唔expect 只得到Delifrance水準,lobster 肉算多同大舊,但無鮮味,肯定喺急凍,我最鍾意嘅sundried tomatoes……吓?!! 得兩少塊……整個sandwich好淡味,因為每樣材料都喺淡味嘅,可能無特別嘅sauce配合(只有少許cream cheese?? 還是mayonnaise?? 塗响麵包裏),成個sandwich都無character,但喺呢個喺全店最貴嘅sandwich wor!!!

本來掙扎叫Dante定Baby Spinach Salad,結果唔知喺咪真喺揀錯。睇menu嘅ingredients介紹,Baby Spinach Salad有sliced apple 及當然喺Baby Spinach,但令我想叫喺佢講話with balsamic dressing,不過後來驚一個人食唔哂無叫,唔知喺咪叫好彩呢,因為可能都喺希望越大失望越大。

都喺個句,貴唔緊要,最緊要值(food quality),但我覺得呢到唔喺lor……

不過service就幾好嘅。
2007-12-25 21 浏览
(19/12/07)在ifc飲過這間咖啡,水準很出眾。行過見到,這裡也開一分店,座位佈局很舒適,一定要嘆嘆~在友善的侍應介紹下,老公選了"1882",朱古力/咖啡/奶泡分成三層,靘之餘,朱古力味很香濃。我點了Choccoline,大約係以咖啡/咖啡Gelato/咖啡豆打碎溝成,很喜歡那口感,cocktail酒杯份量,可以再來一杯嗎? haha...Foscolo朱古力蛋糕,最愛那朱古力蛋糕內層的chocolate mousse & crips,正!聽聞Tiramisu、Pizza也不錯,下次要試試呢!
聽聞Tiramisu、Pizza也不錯,下次要試試呢!