2020-11-08
早前嚟到太子誤打誤撞見到呢間cafe,仲見到餐牌有比較少見既石燒牛扒就決定試下。 石燒美國安格斯穀飼翼板牛扒(+30 轉套餐,包餐湯、沙律、飲品、甜品)Cafe通常都好少會有牛扒,呢度仲要係做石燒,而且有唔少選擇,例如西冷、肉眼,仲有羊架,我哋今次叫咗呢個冇乜聽過既翼板牛扒,原來就係平時聽到既flat iron,+$30就有晒餐湯、沙律、飲品同甜品,勁豐富,餐湯係蘑菇忌廉湯,而甜品就係豆腐雪糕。牛扒好大條,嚟到嘅時候只係輕輕燒熱咗表面,要自己一邊切一邊燒,好好玩,食到最後石板熱力仲keep到。牛扒開頭比較多筋同淡味,不過切到第3、4舊開始,之後大半條都係無筋而且夠軟腍,肉味超級濃,而且肉質燒到啱啱好(曲線讚自己XD),入面仲有少少粉紅,不過生熟度可以自己控制既。另外仲有燒汁,同埋薯角配茄汁,好飽肚。 西西里茄茸煙肉三文魚意大利飯夏日炎炎真係要食返啲清新開胃嘅菜色,呢個西西里茄茸煙肉三文魚意大利飯不失為一個好選擇。除左望落色彩鮮豔好吸睛之外,食落有啲茄茸酸酸甜甜咁真係幾開胃,最有誠意嘅係成個飯非常足料,每一啖都可以食到有三文魚。 人均消費:$160推介指數(10分為滿分):9分
西西里茄茸煙肉三文魚意大利飯
人均消費:$160