Cafe Cheri 在旺角活化工廈裏面, 環境舒適寬敞 ,剛好遇上聖誕裝 , 餐廳每個角落佈置充滿聖誕氣氛 , 特別喜歡室外用餐區 , 種滿綠色植物及檸檬樹 , 還有一個舒適的吊椅, 打卡一流 , 十分 chill 的感覺, 坐在舒適椅上,寫意地嘆下聖誕套餐 ,再嘆一杯清新的果茶, 享受一下聖誕節歡樂氣氛!聖誕午市套餐 $268/1位🔸️聖誕特飲橙汁特飲, 入口清新冰爽, 酸酸甜甜, 是滋味的開端。🔸️雜菌忌廉湯/ 蕃茄湯 濃稠順滑的雜菌忌廉湯,淡淡的奶香味道, 還吃到粒粒滑溜的雜菌。 蕃茄餐湯, 香稠順滑,還有脆卜卜的蒜蓉包跟配, 令人胃口大開。🔸️香煎刺身帶子虎蝦拼雞扒配雜菜薯蓉擺盤漂亮吸引, 大粒圓潤的帶子, 兩面煎到金黃色, 味道柔潤鮮甜。 大隻虎蝦,表面有微微焦香,蝦肉爽彈, 鮮味十足。 雞扒的雞皮焦脆, 雞肉好嫩滑, 跟配的薯蓉又香又滑, 滋味得讓人停不了口。🔸️美國特級牛小排配雜菜薯蓉薄切大片的美國特級牛小排, 香氣十足 , 輕輕力已經好容易切開, 入口軟嫩, 仲充滿肉汁。🔸️法國直送甜品 紅絲絨蛋糕乳酪蛋糕鮮紅色的紅絲絨蛋糕 , 增添視覺享受, 入口超級鬆軟, 加上滑溜的

聖誕午市套餐 $268/1位
🔸️聖誕特飲
橙汁特飲, 入口清新冰爽, 酸酸甜甜, 是滋味的開端。

🔸️雜菌忌廉湯/ 蕃茄湯

🔸️香煎刺身帶子虎蝦拼雞扒配雜菜薯蓉

🔸️美國特級牛小排配雜菜薯蓉

🔸️法國直送甜品
紅絲絨蛋糕
乳酪蛋糕
鮮紅色的紅絲絨蛋糕 , 增添視覺享受, 入口超級鬆軟, 加上滑溜的忌廉, 令人一口接一口,沉醉於魔力中。乳酪蛋糕,中心夾滿新鮮士多啤梨及滑溜的忌廉, 大口咬下, 先嚐到香濃乳酪奶香, 伴隨是士多啤梨甜香,完美融合。

🔸️餐飲
血橙果粒茶
蘋果薑果粒茶
果粒茶 , 放在嘴邊 , 已聞到陣陣的水果香氣, 喝一口, 血橙清新帶微酸果香,清新解渴。蘋果薑果粒茶, 清爽的蘋果甜香, 帶淡淡的薑的微辣, 風味迷人。

🔸️附送聖誕精緻小禮物
每位客人送上聖誕吊飾的匙羹及叉小禮物, 好有心思 , 精緻又實用。

踏入聖誕月🎄好多食店都陸陸續續推出唔同既聖誕餐🍴今次就率先去到位於旺角同大角咀交界既一間cafe☕️店舖以一身粉紅色為主 同時已經換上唔同既聖誕裝飾🔔以開放式既設計打造寬敞既空間 仲有露天位置可以用餐👍🏼除咗新推出既聖誕set lunch之外餐廳亦都有聖誕afternon tea set😍同樣吸睛➷聖誕lunch set有齊餐湯 主菜 飲品同甜品🍰係開始食之前先黎一杯Welcome drink🍹清新既香橙口味🍊同fruit punch既味道差不多😌🪐 特式香烤BB雞配雜菜薯條食BB雞既我就揀咗配蕃茄湯🍅酸酸地味道又幾開胃烤雞既油份唔算好重 但又唔會好乾身😋肉質唔嚡口 味道都醃得幾入味佢既配菜都好多 有兩三款做伴碟 滲入咗啲雞油更惹味👍🏼佢既薯條係蕃薯條黎既 每條都炸到脆卜卜 甜甜地😋§🪐 香煎三文魚柳配野菜薯蓉食三文魚既🧸就飲雜菌忌廉湯🍄係濃厚而有咬口既配搭三文魚四邊都煎到外脆金黃 入口依然保持啖啖魚香🐟薯蓉都可以話係好襯既配搭🥔軟棉棉既質感唔會太腬§食飽仲有法國直送既cut cake做甜品😍再嘆埋杯啡咁就好滿足喇☕️➷Christmas系列係12月1號開始就有供應喇🤓點選聖誕餐牌更加會送
踏入聖誕月🎄好多食店都陸陸續續推出唔同既聖誕餐🍴

食飽仲有法國直送既cut cake做甜品😍

再嘆埋杯啡咁就好滿足喇☕️

Christmas系列係12月1號開始就有供應喇🤓
點選聖誕餐牌更加會送上聖誕精品小禮物一份🎁
不過記得set lunch同afternoon tea都需要預訂📞
afternoon tea就要先俾$300 deposit 留意返喇‼️

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-12-02
雜菌忌廉湯
蕃茄湯
香煎三文魚柳配野菜薯蓉
2023-12-08 101 浏览
又到聖誕✨又到聖誕✨ 聖誕就快到啦梗係要去食下聖誕大餐🥰 預先感受一下聖誕氣氛✨ 上網睇到呢間Cafe Cheri新開, 而且聖誕午餐 性價比高😍😍 只係268一位🫢 梗係要率先試下啦💨聖誕特飲➡️ 其實係橙汁野菌忌廉湯/蕃茄湯➡️ 二選一餐湯, 個人比較鍾意嘢菌忌廉湯🤗特色香烤bb雞配雜菜薯條/ 香煎刺身帶子虎蝦拼雞扒配雜菜薯蓉/ 美國特級牛小排一配雜菜薯蓉/ 香煎三文魚柳配野菜薯蓉 ➡️四選一, 特色香烤bb雞肉質嫩滑, 皮敲得好脆, 而且食落一啲都唔乾👍👍👍 美國特級牛小排牛味好香濃, 雖然係牛小扒但係一啲根都冇,廚師應該處理過👍 值得一讚💖法國直送甜品/homemade cheese cake➡️ 食到呢度我已經飽到癲咗, 但係面對住甜品😍 我都係忍唔住要繼續食😆Ginger black coffee (節日限定) ➡️ 薑味好醒神暖胃, 搭配black Coffee, 薑味和咖啡味調和得非常好👍👍👍 呢個真心推介Double espresso➡️ 咖啡味超級超級超級濃😳 而且有炭燒味✨附送聖誕小禮物😍 係一對隻有聖誕吊飾嘅小匙羹🤗🤗🤗 有節日氣氛得嚟又實用👍 好有心思✨✨喺Cafe Ch

聖誕特飲➡️ 其實係橙汁

喺Cafe Cheri 享用聖誕午餐係一次好開心嘅體驗, 環境新淨又舒適✨ 仲有好大個室外庭園😍 性價比極高, 二百零蚊食到高質素聖誕午餐真係好抵👏👏👏 而且份量真係好多🤗 一定飽住肚咁樣走🫢

👌🏻最近搞裝修搞到頭都大埋,同男朋友係旺角訂完牆磚之後,咁岩係附近見到呢間 Cafe 有做聖誕 Lunch Set,佈置野食都精緻可愛,決定入去以美食療癒心情!🙆‍♀️🧚🏻‍♀️ Christmas Lunch Set ( $ 268 /人)👅 Welcome Drinks - Fruit Punch坐低無耐店員就送上兩杯Fruit Punch作Welcome Drinks,果味十足,酸甜開胃,味道偏甜 🍇🍎🍑👅 雜菌忌廉湯呢碗湯呈較濃既雜菌香氣,忌廉味適中,同蒜蓉包幾襯~👅 蕃茄湯蕃茄味道十分濃郁,湯汁稠杰微甜偏酸,開胃之選~ ☺️👅 香煎三文魚柳配 野菜薯蓉個人頗滿意既一碟主菜 ✨✨ 三文魚煎得剛好,皮脆而肉質乾爽,煎後魚油微微滲出,原汁原味食用已經十分有滋味~ 💜👅 香煎刺身帶子。虎蝦拼雞扒配 雜菜薯蓉值得一推既一道主菜‼️帶子結實鮮甜,煎後染上油香,食完令人回味。虎蝦大隻彈牙,蝦香美味。最正既係煎雞扒,肉質嫩滑柔軟,點唔點醬食都同樣出式~👅 The Garden蛋糕質感柔軟鬆化,一層層以忌廉及雜莓填滿,一咬滿口果香與忌廉甜味 😇👅 Opera呢份咖啡朱古力蛋糕超好食‼️咖啡味香醇、朱古
👌🏻

👅 雜菌忌廉湯
呢碗湯呈較濃既雜菌香氣,忌廉味適中,同蒜蓉包幾襯~

👅 蕃茄湯
蕃茄味道十分濃郁,湯汁稠杰微甜偏酸,開胃之選~ ☺️

👅 香煎三文魚柳配 野菜薯蓉

👅 香煎刺身帶子。虎蝦拼雞扒配 雜菜薯蓉
值得一推既一道主菜‼️

👅 The Garden

👅 Opera
呢份咖啡朱古力蛋糕超好食‼️咖啡味香醇、朱古力味濃郁,甜度剛好,有mousse cake 輕柔綿密既口感,大推‼️‼️

食完個Lunch set, 餐廳仲送多個聖誕餐具盒,好有 Feel 🎄🎄

▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️
Cafe Cheri (旺角)
📍旺角弼街8號九龍企業大廈4樓401-402室
💸 $ 268 /人

2023-12-03
1K
2023-12-05 23 浏览
Hohoho☃️ Xmas is Coming! 投入聖誕老人魔法世界,豔紅的聖誕花下,與小雪人浪漫邂逅,營造出有氣氛的聖誕下午茶。三層架盛載著美味糕點,與閨蜜展開一起度過温馨愉快的週末! CHRISTMAS TEA SET 2023 ($598 FOR 2)附送聖誕精美小禮物一份甜點✨迷你法式鬆餅✨馬卡龍✨朱古力布朗尼✨迷你芝士蛋糕焗得鬆軟的Muffin,充滿牛油香,內裡填滿鮮藍莓果醬,口感清新香甜,💖十分窩心。馬卡龍入口鬆脆杏仁味清香,也喜歡草莓的酸甜滋味。布朗尼酥脆,朱古力味香濃,配上果仁脆脆,蜜甜吸引。芝士蛋糕綿軟,淡雅芝士味,表面滑溜的藍莓慕絲,❤️莓香誘人。鹹點 ✨煙三文魚忌廉芝士卷✨巴馬火腿蜜瓜✨鵝肝特級牛小排✨無激素煙鴨胸無花果多士✨香蒜炙燒刺身帶子✨冬蔭功蝦飯堡柔嫩的三文魚,捲入香滑忌廉芝士,鮮味且口感豐沛。巴馬火腿質感油潤,搭配多汁哈蜜瓜,清爽開胃。喜歡香氣撲鼻的鵝肝,品嚐到鵝肝的脂香,伴以厚身牛小排,惹味可口,十分邪惡。酸辣的泰式冬蔭功 啖啖青檸香味,辣度適中,加上爽彈蝦肉,鮮香吸引。炙燒刺身帶子,燒至金黃,邊沿焦香,底部綿密的薯蓉,味道細緻吸引。CHRISTMAS

附送聖誕精美小禮物一份

✨鵝肝特級牛小排
✨無激素煙鴨胸無花果多士
✨香蒜炙燒刺身帶子
✨冬蔭功蝦飯堡

CHRISTMAS LOG CAKE (HOMEMADE SPECIALITY)
充滿聖誕節色彩,樹幹蛋糕是海綿蛋糕塗抹上鮮奶油,加上聖誕花點綴,看到已心花放。軟綿的蛋糕內層,層層輕盈的忌廉,大口咬下,質感蓬鬆,濃濃的朱古力香,令人甜絲絲!

GINGER BREAD COFFEE OR TEA
拉花吸睛,伴碟有薑餅人曲奇,奶泡柔順,呷一口滑溜奶泡,醇滑薑味慢慢散發,也不減咖啡香,十分温暖。
打卡靚靚聖誕下午茶🤭🎄 cafe主打法國直送西式糕點及自家特色健康美食 更有優雅露台座位~ 而近排則推出聖誕lunch set同tea set 兩個set都要先預訂~ 而tea set要比翻$300 deposit~ ====CHRISTMAS TEA SET 2023 $598 for two成個set都好有聖誕feel~ 更附送聖誕精美小禮物一份😆====鹹點: ᪥巴馬火腿蜜瓜᪥ 鵝肝特級牛小排᪥ 無激素煙鴨胸蕪花果多士᪥香蒜灸燒刺身帶子᪥ 冬蔭功蝦飯堡᪥ 煙三文魚忌廉芝士卷最欣賞香蒜灸燒刺身帶子 除咗帶子鮮甜亦煎得好香之餘 底層配上嘅黑松露薯蓉都好夾🤭====甜點:᪥ 迷你法式鬆餅᪥ 馬卡龍 ᪥ 朱古力布朗尼᪥ 迷你芝士蛋糕====᪥ CHRISTMAS LOG CAKE充滿聖誕氣氛嘅log cake😻 係朱古力卷蛋===᪥ ginger latte᪥ iced chocolate

成個set都好有聖誕feel~ 更附送聖誕精美小禮物一份😆

充滿聖誕氣氛嘅log cake😻 係朱古力卷蛋
===

᪥ ginger latte
᪥ iced chocolate
又到聖誕又到聖誕🎄✨️💝💫聖誕節最開心就係有好多應節嘅食物食😍呢間位於旺角嘅隱世樓上cafe就率先推出左一個勁靚勁有聖誕氣氛嘅🎊CHRISTMAS TEA SET 2023🎊(供應時間 :Mon-Fri after 2:30pm & Sat 2:00pm)Tea set 有三層,分別有甜點同咸點🩷Cheri's Sweet🥞迷你法式鬆餅🍪馬卡龍🍮朱古力布朗尼🧁迷你芝士蛋糕Something Salty🥨煙三文魚忌廉芝士卷🍈巴馬火腿蜜瓜🥯鵝肝特級牛小排🧇無激素煙鴨胸無花果多士🫓香蒜灸燒刺身帶子🦐冬蔭功蝦飯堡仲有一個好靚自家製嘅🍰CHRISTMAS LOG CAKE真係望到都唔捨得食💝☕️Ginger bread coffee ☕️Latte(+$10 ΤΟ ΕΝJΟY APPLE GINGER FRUIT TEA OR BLOOD ORANGE FRUIT TEA)🎁🎁附餐仲會送聖誕精美小禮物一份🍴✨️(送完即止)✨️ $598 FOR 2✨️(10% SERVICE CHARGE)喺唔喺望到都好吸引,想即刻嚟食同感受一下聖誕節嘅氣氛呢?!🤗⭐俾多少少資料大家呀,由12月1號開始,餐廳有Christ
又到聖誕又到聖誕🎄✨️💝💫
聖誕節最開心就係有好多應節嘅食物食😍

Tea set 有三層,分別有甜點同咸點🩷

Cheri's Sweet

🍰CHRISTMAS LOG CAKE
真係望到都唔捨得食💝

☕️Ginger bread coffee
☕️Latte

🎁🎁附餐仲會送聖誕精美小禮物一份🍴✨️(送完即止)

✨️ $598 FOR 2✨️
(10% SERVICE CHARGE)

⭐俾多少少資料大家呀,
由12月1號開始,餐廳有Christmas tea Set 同 Christmas Lunch Set兩款都有供應啦!
心動嘅朋友快啲打電話嚟book啦🎊😍

(✨️提一提大家,兩個餐都係要預訂嘅,tea set就要比 $300 deposit先)

2023-12-01
  • 聖誕節Tea Set
2023-11-02 230 浏览
今日約了朋友在旺角午餐,未想到吃什麼,睇完建材,發現附近有間樓上cafe,即管上去試吓,行入大堂,發覺係一座活化工廈,大堂企理華麗,上到去覺得好舒服。我哋叫咗一個午餐鴨胸沙律+latte,另外一個松露長通粉+double expresso ,另外再加咗件cake,食物方面,真係無得頂,食得出㕑師的手藝,原來都係五星級酒店出來的。食完先發覺外面,有個平台位環境十分優美,城市綠舟,值得同愛人再來😋😅🤟🏻
黑松露什菌長通粉
有機鴨胸沙律
The  garden
2023-11-02
黑松露什菌長通粉
有機鴨胸沙律
The  garden
以為商業大廈只有office?! Cafe Cheri就好似沙漠中既綠洲一樣,餐廳位置有別於一般cafe座立係人來人往既街道,反而隱身係一橦商業大廈之中🙆🏻‍♀️餐廳位於大廈4樓,環境好開揚!室外內佈置用心,打卡一流!好推介佢哋嘅輕食牛油果蝦雜菌牛角酥🥐!成件事match到爆😍😍大蝦好新鮮又大大隻,肉質仲好爽口彈牙🍤兩邊都煎到金黃色好香口💁🏻‍♀️牛油果份量都多,而且雜菇都好好食,成個配搭我好鍾意!嘅配菜薯條都好高質,金黃色好香脆!手撕豬肉紅火龍果竹炭漢堡配自家製粉紅汁係佢地seasonal菜式,見佢幾特別又試吓🙆🏻‍♀️手撕豬肉幾香口,火龍果同粉紅汁偏香甜,配搭幾新穎特別,竹炭漢堡食落幾清新🧏🏻‍♀️值得一題,佢哋嘅咖啡幾好飲,係我鍾意嘅nutty💁🏻‍♀️| 牛油果蝦雜菌牛角酥 $108| 手撕豬肉紅火龍果竹炭漢堡配自家製粉紅汁$118 (seasonal)📍 旺角弼街8號九龍企業大廈4樓401-402室🌟人均消費:$101-200🌟菜式:#goodgirltummy西式 #goodgirltummycafe🌟地區:#goodgirltummy旺角

值得一題,佢哋嘅咖啡幾好飲,係我鍾意嘅nutty💁🏻‍♀️

| 牛油果蝦雜菌牛角酥 $108

📍 旺角弼街8號九龍企業大廈4樓401-402室
🌟人均消費:$101-200
🌟地區:#goodgirltummy旺角

• 牛油果蝦雜菌牛角酥
今年除了偶然的關係吃到聖誕Tea Set,其實和朋友也有另外約特地吃的。Cafe Cheri 位於旺角一個隱蔽地方,會有露台的用餐位置隱蔽到即是路過都不會發現這大廈會有Cafe,所以星期五去到完全不見有其他客人我們是被她Instagram發佈的照片吸引到才發現。這間Cafe會有早鳥優惠,在指定日子前預訂聖誕Tea Set可享有九折。CHERI'S CHRISTMAS SPECIAL下午茶 ($568/For Two)茶架明顯有用心裝飾過,還送每人一個聖誕樹造型的香薰蠟燭!餐飲有 Ginger Bread Coffee﹐很濃很順口又不會太甜,配了一塊薑餅人餅乾。朋友點了蝶豆花茶,也是有配一塊餅乾,是聖誕樹來的喔!鹹點部份比較少只有四款,個人喜歡 冬蔭公蝦飯堡,因為有小驚喜。 蝦很彈牙,最重要是冬蔭公味很突出、酸酸辣辣的很惹味。另外還有 自家製迷你和牛漢堡、魚子醬煙三文魚多士,炙燒刺身帶子雜菌薯蓉杯 其實都不錯,特別是帶子更軟嫩香口,不過可能是影相影太久的關係,雜菌薯蓉的部份有點油。中層開始已經是甜品,鬆餅 有蘋果玉桂和紅菓兩款,前者較甜一點,不過喜歡它的肉桂味幾濃,鬆餅的口感也是超鬆軟。
我們是被她Instagram發佈的照片吸引到才發現。

茶架明顯有用心裝飾過,還送每人一個聖誕樹造型的香薰蠟燭!
朋友點了蝶豆花茶,也是有配一塊餅乾,是聖誕樹來的喔!
CHERI'S CHRISTMAS SPECIAL下午茶 (For Two)
Ginger Bread Coffee
蝶豆花茶

蝦很彈牙,最重要是冬蔭公味很突出、酸酸辣辣的很惹味。
另外還有 自家製迷你和牛漢堡魚子醬煙三文魚多士
炙燒刺身帶子雜菌薯蓉杯 其實都不錯,特別是帶子更軟嫩香口,
不過可能是影相影太久的關係,雜菌薯蓉的部份有點油。
冬蔭公蝦飯堡

中層開始已經是甜品鬆餅 有蘋果玉桂和紅菓兩款,
紅莓扭紋酥 因為有紅莓的清新果酸,所以即使是酥吃落也不會太油膩。
栗子芝士窩夫 窩夫稍微乾了些,但這層的甜點都不太甜。
栗子芝士窩夫

頂層的甜點有三款,出奇地 馬卡龍 是三款中最不甜的。
朱古力脆脆圈 是粟米脆片加上朱古力,這個甜到只吃了幾口就放下了。
歌劇院蛋糕是小鹿的樣子,很可愛!朱古力味幾濃。

最後還有用泡芙砌成的聖誕樹,實在太適合打卡了吧!
香蕉加上朱古力慕絲原來都幾夾。最後太飽,剩下的泡芙要打包。
题外话/补充资料: 可以滿足打卡且食物味道不錯,實在屬於CP值高喔! 是地點離地鐵站有點遠,要走點遠路那樣子。
2022-12-23
Ginger Bread Coffee
冬蔭公蝦飯堡
2022-12-27 420 浏览
📍 Cafe Cheri (旺角)餐廳環境開揚👍🏻室內室外位置都好闊落🪑坐得舒服🌟室外望落好chill☀️但怕凍既我今次坐室內🤣聖誕下午茶好靚好有氣氛🎄😍店員服務都好好👍🏻上Tea Set後會逐一介紹食物🥰食物好食😋仲有禮物送🎁 送咗個聖誕樹形狀嘅番梘🎄so cute!🌟Christmas Afternoon Tea Set☕️🎄$568 for 2pplTea Set一黎到就非常吸睛👀三層架上面有聖誕絲帶同埋小擺設☃️💕甜點🧁比較多😅✨鹹點只有一層但特別又高質🤤刺身新鮮😋 🌶️冬陰功蝦飯堡🦐幾特別🤩煎香既飯🍙酸酸辣辣幾開胃😋✨甜點唔會太甜太漏🤩頂層有件有reindeer🦌既Opera Cake😍朱古力味濃🍫 仲有淡淡咖啡酒香😋唔會太甜👍🏻✨除咗個三層架之外,仲有一個好得意嘅聖誕樹泡芙🎄😍泡芙入面係朱古力醬,感覺有少少漏😅但係泡芙書下面嘅香蕉朱古力慕絲勁好食😍好多香蕉片😋同埋朱古力慕絲唔會太甜😆味道好夾好好食🤤✨Apple Ginger Fruit Tea🫖淡淡的蘋果&薑味🍎清香好飲😋又唔會太辣👍🏻好暖身嘅感覺✨Blood Orange Fruit Tea橙味好出🍊清香好飲😋📍 Cafe Ch
📍 Cafe Cheri (旺角)

✨Apple Ginger Fruit Tea🫖
淡淡的蘋果&薑味🍎清香好飲😋又唔會太辣👍🏻好暖身嘅感覺

✨Blood Orange Fruit Tea
橙味好出🍊清香好飲😋

📍 Cafe Cheri (旺角)
旺角弼街8號九龍企業大廈4樓401-402室
2022-12-16 338 浏览
之前嚟過坐outdoor幾舒服見餐廳出咗聖誕tea set🧑‍🎄咁啱行開旺角就諗住試下有提前打電話留tea set遲咗小小到但好好留咗近聖誕樹位比我地今日落雨就無開outdoor Tea set好靚唔記得每層詳細食咗咩喇但味道唔錯😂泡芙聖誕樹好得意底下嗰層有驚喜仲有小禮物香薰送員工態度好好本身無打算寫comment但食完忍唔住要讚下加上坐得舒服肯定會再encorebtw如果想打卡的話聖誕樹旁得兩張檯可以試下打電話睇留唔留到當然outdoor有得開就更好
之前嚟過坐outdoor幾舒服

聖誕樹旁得兩張檯
可以試下打電話睇留唔留到
當然outdoor有得開就更好
2022-12-10 243 浏览
環境乾淨裝修特別舒適嘅樓上Cafe,選用嘅餐具好明顯全部都襯晒顏色好靚。影相打卡最啱,我哋一家三口試咗冬陰功大蝦意粉,肉醬千層闊麵及聖誕節期間供應嘅二人Tea Set, 飲品就試左Rose Latte, Hazel Nut Latte及0% Malt Beer, 食物飲品賣相都非常靚,味道亦非常之出色,性價比高。Tea Set分量款式我哋都覺得大滿足。員工亦非常友善。好開心好chill嘅一餐。食tea set仲有小禮物香薰蠟送。👍🏻😋
2022-12-10
  • 冬陰功大蝦意粉,肉醬千層闊面,Tea  Set
2022-11-08 283 浏览
見佢新開諗住試吓,諗住平平常常就合格,點知咖啡真係好難飲,唔係講笑得個死苦仲要$41貴過其他出色好多嘅coffee shop,除非真係諗住去打卡影相如果唔係真係唔好去飲咖啡,除非飲開屎水
2022-02-23 532 浏览
跟很久沒見的友人約了飯聚就選了這間很吸引的餐廳來個 ʟᴜɴᴄʜ !ᴄᴀғᴇ ᴄʜᴇʀɪ 位於一棟還在整修中的大樓 𝟺/ғ經過的 𝟷/ғ - 𝟹/ғ 也還是空的 (笑)一上去 𝟺/ғ 就有點驚喜了 : )店分為 ɪɴ/ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ 空間 室內大概有六七張桌子戶外則有約五張附遮陽傘的用餐桌空間感滿滿 而且裡外裝潢就是 ɪɢ-ᴀʙʟᴇ 的風格陽光灑下來的時候真的很 ᴄʜɪʟʟ 呢到達時 ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ 已經滿座了耶𓋪 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘺 𝘉𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘚𝘦𝘢𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘈 𝘓𝘢 𝘒𝘪𝘯𝘨 𝘙𝘪𝘤𝘦𓋪 𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯 & 𝘌𝘨𝘨 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘊𝘳𝘰𝘪𝘴𝘴𝘢𝘯𝘵𓎾 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 ( 𝘙𝘦𝘨𝘶𝘭𝘢𝘳 )𓎾 𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘐𝘤𝘦𝘥 𝘛𝘦𝘢餐廳當時也算是新開 但餐點選擇已經很多了ᴘᴀsᴛʀʏ 三文治 蛋糕等等輕食甜品已經佔據整頁還有意粉 飯類的主食也不少喔點了一個煙肉蛋沙律牛角包煙肉粒份量蠻多的 加上沙律不會覺得太鹹調味很足 不會覺得只吃牛角包的感覺 芝士白汁焗海皇飯也算蠻有誠意的喔有魚柳 蝦 帶子 青口等等的材料芝士白汁味道比較淡呢 焗飯要濃味才好吃啊 ~本來想吃到後面再點甜品 到後面已經有點飽了所
跟很久沒見的友人約了飯聚
就選了這間很吸引的餐廳來個 ʟᴜɴᴄʜ !

ᴄᴀғᴇ ᴄʜᴇʀɪ 位於一棟還在整修中的大樓 𝟺/ғ
經過的 𝟷/ғ - 𝟹/ғ 也還是空的 (笑)
一上去 𝟺/ғ 就有點驚喜了 : )
店分為 ɪɴ/ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ 空間 室內大概有六七張桌子
戶外則有約五張附遮陽傘的用餐桌
空間感滿滿 而且裡外裝潢就是 ɪɢ-ᴀʙʟᴇ 的風格
陽光灑下來的時候真的很 ᴄʜɪʟʟ 呢
到達時 ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ 已經滿座了耶
𓋪 𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯 & 𝘌𝘨𝘨 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘊𝘳𝘰𝘪𝘴𝘴𝘢𝘯𝘵
𓎾 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 ( 𝘙𝘦𝘨𝘶𝘭𝘢𝘳 )
𓎾 𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘐𝘤𝘦𝘥 𝘛𝘦𝘢

煙肉粒份量蠻多的 加上沙律不會覺得太鹹
調味很足 不會覺得只吃牛角包的感覺
芝士白汁焗海皇飯也算蠻有誠意的喔
有魚柳 蝦 帶子 青口等等的材料
芝士白汁味道比較淡呢 焗飯要濃味才好吃啊 ~
本來想吃到後面再點甜品 到後面已經有點飽了
所以就作罷了
飲品點了焦糖拿鐵 可能也是咖啡太淡
焦糖醬的味道 ᴄᴏᴠᴇʀ 了咖啡
友人的芒果紅茶也是正常發揮不過不失 ~

不過店員服務都很 ɴɪᴄᴇ 耶
會主動遞上碟子 我們吃完還會問要不要 ʀᴇғɪʟʟ 水