Cacao Sampaka (崇光百貨)

Cacao Sampaka (崇光百貨) (已結業)

Cacao Sampaka (崇光百貨) (已結業)
hkyuyuyu1
迷你香茅青蘋果蛋糕
hkyuyuyu1
2021-05-22
关注
🎂Cacao Sampaka HK🧁適逢SOGO大減價,我都會去SOGO 血拼一番💸今日經過呢間位於SOGO超市的蛋糕店🍰,我就深深被呢間蛋糕店裏面非常別緻既蛋糕吸引住😍之後就買左一個外型同味道都好特別既迷你蛋糕享用一下❗️順便打下卡📸🍏迷你香茅青蘋果蛋糕🍰外型似足要個青蘋果🍏非常可愛😍打卡一流📸蛋糕設有餅乾🍪作餅底,而蛋糕既餡係由青甜既青蘋果肉同埋青蘋果味慕絲組成🧁當中更帶著一點香茅味😂配搭非常特別🤣美味指數:⭕⭕⭕❌❌賣相指數:⭕⭕⭕⭕⭕️抵食指數:⭕⭕⭕❌❌查看更多
sue sue yip
2021.05.17 cacao sampaka
sue sue yip
2021-05-18
关注
2021.05.17 cacao sampaka可一不可再,行開Sogo,買反個蛋糕慶祝下先。唔知揀咩好,問店員有咩款(冇甘甜)推介,佢話青蘋果/柚子/石榴。諗住石榴少食,就試下。反到屋企切黎食。個殼好甜,好似平時蛋糕個塊朱古力牌甘甜。入面係好似溶溶地既雪糕,係咪要雪架?r晒頭,唔通我反屋企反得太耐?都食到少少石榴味,不過唔會再買,可以有其他選擇。查看更多
幸福肥豬
~非一般的朱古力蛋糕~
幸福肥豬
2021-04-19
关注
今晚同朋友慶祝生日,夜晚8點先記起無預備蛋糕,好彩行到SOGO見到呢間上年到港開業嘅小熊蛋糕,即買!平面嘅小熊蛋糕有好多口味,但只有半磅嘅size,大概最多只夠4個人分享。今次揀咗啡色嘅熱情果朱古力小熊,估唔到臨急臨忙都可以加$20配朱古力生日牌蛋糕整個都係mousse cake,雖然呢間店主打西班牙皇室朱古力,但蛋糕最令我驚喜嘅反而係個mousse食落好light,又唔會過甜,食完都唔會有油膩感,十分出色,中間嘅熱情果醬亦都酸甜適中,同朱古力十分配搭查看更多
fat pooh
賣相同包裝都100分
fat pooh
2021-03-03
关注
係sogo supermarket個層被Cacao Sampaka既蛋糕吸引住,適逢買4件有優惠,我就好開心咁揀左4件迷你香茅青蘋果蛋糕外層是青色既糖皮再搽上糖膠,較甜,入面既mousse係有香茅味的,中間有青蘋果果肉,味道都幾清新迷你柚子熱情果星球蛋糕白朱古力既蜂巢,外層係黃色糖皮,入面係mousse 同柚子熱情果肉,酸酸地咁唔太甜迷你魔法黑森林蛋糕黑色外層係薄薄朱古力脆皮,入面係朱古力mousse同酸酸地既莓醬,整體甜度係可接受迷你夢幻香橙白朱古力慕絲蛋糕橙色既外層真係好似一個橙,不過白朱古力就相對較甜4件mini cakes賣相又精緻又扮得似,連包裝盒都好靚,真係100分,味道總括黎講都幾夾幾好味,係有d款我覺得甜左少少查看更多
+ 2
一開盒就有朱古力香☺️
jjjing
2021-01-21
关注
老公生日 落Sogo搵個cake 佢最鍾意就係朱古力慕絲蛋糕 搵左幾間都無 點知畀我見到呢隻bear bear 😍 外型好得意 仲係70%黑朱古力 價錢公道 👍🏻推介推介👍🏻 朱古力味好出又滑 絕對吾係cheap朱古力味 老公都好滿意 買完先係網上睇番佢係西班牙過嚟嘅品排 佢仲有個青蘋果🍏型嘅cake我下次有機會一定要試下 查看更多
chanling1120
chanling1120
2020-10-30
关注
迷你柚子熱情果星球蛋糕($54)賣相: 很棒,很可愛很精緻放蛋糕的盒子: 很精緻,把蛋糕固定,不會移位味道: 整體味道清新------------------------------在蛋糕上面放有一片白朱古力,以及一點點銀色的東西應該是銀箔吧,很精緻,底部放有仿朱古力牌(是紙來的不能食用)切開後,黃色的外皮應該是甜糖皮(咬下去感覺脆脆的) ,裏面包着慕絲及熱情果柚子果肉查看更多
dandeliondays
青蘋果迷你蛋糕🍏
dandeliondays
2020-08-13
关注
Cutest apple cake that looks exactly like the emoji🍏 The apple core was filled with diced apple surrounded by lemongrass flavoured mousse which tasted pretty refreshing!造型很逼真的青蘋果蛋糕🍰最外層是青綠色的糖皮 一直以來總覺得糖皮好看不好吃 這個糖皮的味道卻令人改觀蘋果肉則是香茅味的慕絲中間有粒粒青蘋果果肉整個味道很清新 不會太甜膩🌿查看更多
香茅青蘋果迷你蛋糕
香茅青蘋果迷你蛋糕
WahWah1819
一見難忘的青蘋果
WahWah1819
2020-07-24
关注
今天到銅鑼灣崇光百貨購物,途經在地庫的Cocoa Sampaka 店,被它的精緻漂亮的蛋糕所吸引,最後便了一件迷你蛋糕試試。聽聞此店是致力於推廣傳播可可文化,我本應試其招牌經典朱古力迷你蛋糕,但卻被那在櫥窗內的青蘋果所吸引。最後還是選了極其逼真的立體青蘋果,待日後才試可可吧!~迷你香茅青蘋果🍏蛋糕 ($59)賣相造型一流,令人一見難忘。放小蛋糕的盒子亦非常精緻,放便攜帶,又不會移位。除了外型,靑蘋果蛋糕亦有內涵。味道清新,香茅味尤其獨突。青蘋果上的小金箔片頓時令它變得矜貴。切開青蘋果蛋糕,便清楚見到手造功夫的精巧。中央爽甜的鮮青蘋果粒是被軟滑的忌廉包裹著,青色的外皮是軟軟的甜糖皮。青蘋果的頂部是可可做的,底部是一片甜曲奇餅和仿朱古力牌。整體來說,這迷你蛋糕外型仿真度極高,味道特別又多層次,但個人覺得若是可減甜就更理想了。查看更多
+ 8