2022-10-19 176 浏览
💛 #觀塘 收工又喺公司附近學嘢,今日有多啲時間可以食好啲,就同朋友嚟到呢間bubble tree🥰 一直都好鍾意呢度嘅意粉,今次就嚟試多啲嘢😚🍔 瘋狂芝士日本飛彈牛漠堡 ($98)第一次食bubble tree嘅漢堡,揀咗呢個餐廳推薦嘅日本飛彈牛,個牛好juicy好多汁,又夠厚😋 個芝士真係超「瘋狂」,佢係一「磚」芝士咁厚咁多,勁正!漢堡包包面同包底都超級脆,我好少會食晒個包,但呢個真係太好食😭💓 裏面仲有番茄、生菜,營養均衡(好似係😝)🍝 大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯 ($64)呢個南瓜汁意大利飯都係超拉絲㗎🤭 仲有好大舊嘅啡菇,啡菇軟腍多汁,仲好細心切咗片🥰🍨 朱古力心太軟配雪糕 (+$28)心太軟疊住雪糕再疊cream變成一座塔,好靚🥰 熱嘅心太軟混合凍嘅雪糕好夾,朱古力控表示大愛😬🫶🏻🍞 墨汁包多士 (+$8/3件)超脆超大塊的墨汁多士😚🍲 番茄甘荀湯、紫薯湯 (+$5/each)湯好濃,紫薯湯入面仲有粒粒紫薯㗎~😙☕️ Rose Latte (+$12)🍫 朱古力 (+$12)加曲奇碎、榛子嘢飲可以免費選擇加唔同嘅toppings、甜度等,超貼心💓 Rose latte好香好
💛 #觀塘

瘋狂芝士日本飛彈牛漠堡

🍔 瘋狂芝士日本飛彈牛漠堡 ($98)
大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯

🍝 大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯 ($64)

🍨 朱古力心太軟配雪糕 (+$28)

🍞 墨汁包多士 (+$8/3件)
超脆超大塊的墨汁多士😚

🍲 番茄甘荀湯、紫薯湯 (+$5/each)
湯好濃,紫薯湯入面仲有粒粒紫薯㗎~😙

☕️ Rose Latte (+$12)
🍫 朱古力 (+$12)
加曲奇碎、榛子
嘢飲可以免費選擇加唔同嘅toppings、甜度等,超貼心💓 Rose latte好香好好飲😋

2022-10-18
  • 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡
明明已經加底,兩個意大利飯都加咗大,結果只有外賣膠飯盒一半未到嘅份量,其實你哋好唔好意思?定係本身個份量真係咁細?呢度嘅意大利飯唔係半生熟,係直情生!我明白正宗意大利飯(Risotto)外表軟滑但中心仍保留些微硬度,就像未煮熟的米飯,但好明顯煮嘅時間未夠,仍然似原始生米的質地。肉醬意粉淡茂茂,往好處諗,就係冇落味精,但係顏色味道都勁淡,唔可以稱得上係肉醬意粉。全晚唯一食得落嘅係忌廉汁意粉。喺OpenRice約咗時間去拎,但係都比原定時間要等多15分鐘,趕時間煮?我唔知道呢度堂食嘅質量如何,但係今次嘅外賣非常令人失望,仲要係拎返屋企同阿媽慶祝生日,嚇到佢老人家以為外面啲外賣質素都係咁。真係冇下一次!

外卖自取
2022-10-09 97 浏览
🇭🇰Bubble Tree 觀塘隱世工廈平價西餐🍴😍觀塘好多隱世餐廳 就黎試下呢間好評幾多既🤔由東廣場開到工廈 Openrice Book左唔洗等✔️我地假期前一日黎 入到去見到都幾full好彩唔洗排隊 QR code自助落單同拎餐具等等 雖然環境唔算好靚 不過食物都不錯 👍🏻而且非常抵食 一個set 先一百頭🤭👍🏻staff都好nice🍝藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉(💰$98)因為睇相好靚已經睇中左佢 擺盤的確有花心思😏意粉軟硬適中 蒜香 忌廉汁做底 唔會太薄太厚乾濕都適中 青口份量亦好多 有成8粒 🍔瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡(💰$98)另一個吸引既就係佢既burger menu🤤🤤有好多款可以揀 vegan 既選擇都有 價錢完全唔貴個包好大個 麵包烘得好脆日本飛驒牛扒都幾厚 juicy 有牛味✔️上邊仲有層厚厚的布里芝士🧀味道唔會好重 所以唔洗擔心咁大舊芝士會好濃成個burger 食落去唔會太濕配左薯條🍟同沙律菜🥗 薯條厚身帶點辣粉♨️熱辣辣脆身惹味🥗田園素菜沙律 配牛油果(+💰$8)跟餐可以用超抵價加配小食飲品甜品😱😱沙律用左黑醋 仲有埋牛油果🥑絕到唔hea呢個價錢已經冇得頂🙌🏻🙌🏻-🎃南
🇭🇰Bubble Tree 觀塘隱世工廈平價西餐🍴😍
觀塘好多隱世餐廳 就黎試下呢間好評幾多既🤔
由東廣場開到工廈 Openrice Book左唔洗等✔️
我地假期前一日黎 入到去見到都幾full
好彩唔洗排隊 QR code自助落單同拎餐具等等
雖然環境唔算好靚 不過食物都不錯 👍🏻

🍝藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉(💰$98)
因為睇相好靚已經睇中左佢 擺盤的確有花心思😏
意粉軟硬適中 蒜香 忌廉汁做底 唔會太薄太厚
乾濕都適中 青口份量亦好多 有成8粒

🍔瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡(💰$98)
另一個吸引既就係佢既burger menu🤤🤤
味道唔會好重 所以唔洗擔心咁大舊芝士會好濃
成個burger 食落去唔會太濕
配左薯條🍟同沙律菜🥗
薯條厚身帶點辣粉♨️熱辣辣脆身惹味

🥗田園素菜沙律 配牛油果(+💰$8)
跟餐可以用超抵價加配小食飲品甜品😱😱
沙律用左黑醋 仲有埋牛油果🥑絕到唔hea
呢個價錢已經冇得頂🙌🏻🙌🏻
🎃南瓜湯(+💰$5)
南瓜湯好驚喜 足料得誇張😱
超creamy 杰身 幾乎可以話佢係一碗南瓜蓉
甜甜地幾好飲 超抵✔️✔️
🍫Mocha(+💰$8)
Mocha 有埋拉花 味道偏甜 咖啡味唔算重
不過算是好不錯的餐飲了😎
🍋Iced Lemon Tea(+💰$5)
2022-10-09 103 浏览
今日又返到我經常去嘅觀塘公司做嘢啦成業工業大廈係出晒名嘅美食集中地朋友介紹 今日嚟到2樓嘅一間餐廳 十二點幾去食晏晝已經好多人叫咗兩樣嘢食 第一樣係安格斯牛肉滑蛋鐵板伴飯另一個係大啡菇雞肉配南瓜汁意大利繪飯食物OK 的 環境都舒適 多選擇 唔怕冇嘢啱食件事算隱陣 價錢見仁見智 如果日日食就未必不過個人唔太喜歡QR code落單/自助拎餐具枱櫈可以闊落啲 上菜速度快少少就會更好下次經觀塘會再試 就咁睇都幾十款食物 漢堡好似幾吸引
今日又返到我經常去嘅觀塘公司做嘢啦

枱櫈可以闊落啲 上菜速度快少少就會更好
下次經觀塘會再試 就咁睇都幾十款食物
漢堡好似幾吸引

2022-10-09 73 浏览
放工去工廈食晚餐,上網見到好多好評,價錢又合理。果然好味又抵食,最鐘意食鐵板飯,墨魚汁多士同蘋果茶❤️瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98 另外加$5加飲品 加$5加湯漢堡扒好juicy好香肉味!薯條熱辣辣好食!食唒成個勁飽🤣吉列海老滑蛋蓋鐵板飯 $89包湯包飲品有甜甜黑椒醬,配飯食一流!吉列蝦好脆口仲要有5條好豐富,配埋滑蛋同粟米食好正🥰墨汁包多士 $8呢個有驚喜😍烘到好香脆,有淡淡墨汁味好食!熱蘋果茶 $5好香蘋果味好鐘意好好味呀😍朱古力心太軟 跟餐加$28雪糕好似石板街味,香濃幼滑,配埋心太軟一冷一熱好正呀!

漢堡扒好juicy好香肉味!薯條熱辣辣好食!食唒成個勁飽🤣

吉列海老滑蛋蓋鐵板飯 $89包湯包飲品

墨汁包多士 $8
呢個有驚喜😍烘到好香脆,有淡淡墨汁味好食!

熱蘋果茶 $5
好香蘋果味好鐘意好好味呀😍

朱古力心太軟 跟餐加$28
雪糕好似石板街味,香濃幼滑,配埋心太軟一冷一熱好正呀!
2022-10-07 66 浏览
去觀塘整鍵盤,順便去試下附近啲工廈有咩好食😆上網見到呢間評價唔錯,價錢又ok,重點係係我整鍵盤個幢大廈對面咋!即刻狗衝過去啦 舖內座位舒適,牆上有塊黑板畫左店名同啲公仔,好靚,唔知可唔可以比顧客畫畫呢😂 佢既食物性價比都幾高,我同朋友一共叫左三款野食,勁飽!蟹籽·蘆筍·煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉 $60意粉好有咬口,係我鍾意既偏硬身既意粉,煙三文魚好大片,勁滿足! 芝士墨西哥薄脆片 $48估唔到墨西哥薄脆片竟然係熱辣辣,又脆又熱😆上面洋蔥、牛油果、蕃茄粒撈埋一齊,食落一啲都唔油呀👍🏻脆片本身唔醮醬都夠味,醮埋芝士醬就多左個口感,佢既芝士醬好有芝士味但又唔係死鹹,用黎醮墨西哥脆片真係好夾💕 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98漢堡包好厚,一啖咬唔晒成個包既大細呀!去到個陣咁啱見到佢送貨,啲漢堡肉真係寫住日本飛驒牛架🤣真材實料呀👍🏻牛肉一啲都唔乾,煎得啱啱好,咬落入面仲有肉汁架! 薯條一啲都唔油,表面已經有調料粉,如果覺得唔夠仲可以醮茄汁,我影左陣相,再食埋其他野最後先食薯條,但仲係脆架👍🏻可能係啲薯條夠粗,無咁易腍🤪呢間真心高質,環境又靚,可以encore呀😆💕

佢既食物性價比都幾高,我同朋友一共叫左三款野食,勁飽!

蟹籽·蘆筍·煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉 $60

芝士墨西哥薄脆片 $48

瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98

呢間真心高質,環境又靚,可以encore呀😆💕
2022-10-06 57 浏览
BUBBLE TREE CP值很高的工廈餐廳 煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉 $58蝴蝶粉嘅質感同味道都不俗,白汁亦都夠creamy,配埋煙肉及白菌就好夾😋凱撒沙律配煙三文魚$60煎三文魚都夠甜美,帶着陣陣煙薰味道,惟份量比較小。而蔬菜部份好足夠,夠爽脆。
BUBBLE TREE
CP值很高的工廈餐廳

煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉 $58

凱撒沙律配煙三文魚$60
2022-10-02 1086 浏览
觀塘有唔少的工廈餐廳 其實都係臥虎藏龍 假期前的週末晚上 門庭若市😂 差d連個位都冇😙Bubble Tree 抵食係因為可以優惠價加配前菜 飲品和甜品 🍮 加後價錢平均百鬆d 😆我地叫左Chef Special 日式飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85 上菜時鐵板熱辣辣 滑蛋嫩滑 賣相精美 飛驒牛肉質層次感分明 牛香味濃 這個價錢黎講冇得輸😬+8 墨汁包多士 入口都算脆口 份量三大塊 有少少似竹炭包的感覺 +5 南瓜🎃湯南瓜蓉都幾濃 但又唔算太飽濟 幾有誠意 另一個主菜我地叫左100%純牛肉手打漢堡 🍔$70 牛肉漢堡非常厚實 配上生菜🥬蕃茄 漢堡汁 漢堡包都易切脆口 加上有竹簽兩人share 冇難度👍🏻水牛城雞翼 6隻$48雞翼大大隻 煎到金黃色色澤鮮明 雞肉肉質鮮嫩 鎖到肉汁✨甜品 - 朱古力心太軟雪糕 加$28心太軟都有流心效果 有半熟軟綿的口感 最好就係一上碟熱辣辣品嘗 配上雪糕冷熱交融 正‼️配上兩杯餐飲凍檸茶$5 整個晚餐都非常抵食 😬

+8 墨汁包多士

配上兩杯餐飲凍檸茶$5
整個晚餐都非常抵食 😬
2022-09-30
2022-09-24 141 浏览
Bubble Tree🌳 @zono.diary蟹籽,蘆筍,煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉💲5️⃣4️⃣意粉味道偏淡 所以要配埋煙三文魚食咁就啱啱好 佢有兩大塊 又唔會太鹹 好好食😋但個蒜味可以再重少少🧄 佢仲有蘆筍做配料 又嫩又爽 令個口感豐富哂烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯💲7️⃣7️⃣我地真係驚訝咗😂 係超級無敵大隻 2個女仔食完全食唔晒 佢煮得好入味 完全離骨🦴 好容易切 肉質鮮嫩加埋佢個汁真係無得頂 食到頂住個肚都要食🤩Marshmallow Latte☕️ ➕💲8️⃣咖啡味偏淡 重奶味 唔會太甜 配料可以自己選擇 我哋就揀左棉花糖搭配咖啡 棉花糖中和返咖啡既苦澀🤤好飲 朱古力心太軟配雪糕➕💲2️⃣5️⃣可以食到一半叫佢上甜品 所以黎到既時候仲係熱辣辣 個cream比較快溶 要快啲食😝 朱古力醬好好味 配埋雪糕同cream wow 係天堂 ~整體唔會太甜 值得一試👍🏻Nachos💲4️⃣8️⃣墨西哥片上面有好多香料既粉末 (佢落香料嘅時候可能唔落得唔勻 所以有啲會比較鹹🙃)有少少洋蔥,牛油果同蕃茄粒 仲有搭配左一個雪凍左既芝士醬 味道有啲似紅色嗰包零食🤭 如果可以多少少蔬果粒 令到佢食落冇咁膩同鹹就會好D 食呢個會好想叫
Bubble Tree🌳 @zono.diary

蟹籽,蘆筍,煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉
蟹籽,蘆筍,煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉💲5️⃣4️⃣

烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯💲7️⃣7️⃣

Marshmallow Latte☕️ ➕💲8️⃣

朱古力心太軟配雪糕

朱古力心太軟配雪糕➕💲2️⃣5️⃣

Nachos
Nachos💲4️⃣8️⃣
墨西哥片上面有好多香料既粉末 (佢落香料嘅時候可能唔落得唔勻 所以有啲會比較鹹🙃)有少少洋蔥,牛油果同蕃茄粒 仲有搭配左一個雪凍左既芝士醬 味道有啲似紅色嗰包零食🤭 如果可以多少少蔬果粒 令到佢食落冇咁膩同鹹就會好D 食呢個會好想叫番杯啤酒 啤一啤佢😂

佢價錢抵又好食 仲要免加一
推介推介🤤

味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻
推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍴Bubble Tree
📍 觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
2022-09-23 84 浏览
觀塘不嬲出名多工廈美食,而且平靚正!今次呢間餐廳好平,唔使收加一,有靚啡飲又有好多唔同嘅pastry🥐,仲有招牌鐵板飯,感覺上似茶記同Cafe合體!餐廳唔大,但都坐得闊落舒服。茶水同餐具都係自助形式,落單用QR code,仲可以我喺入面即刻俾埋錢,落完單坐一陣啲嘢就黎齊晒啦🫶🏻!------------------------------🍳◖照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯◗ $89大大條原條照燒鰻魚,加埋個滑蛋蓋鋪喺飯上面,香辣黑椒汁淋喺係鐵板飯上面,Keep住熱辣辣,有少少飯焦,好惹味,汁連飯咁食真係勁滿足!🫕◖南瓜湯◗ 跟餐口感綿滑,好creamy又有口感!🍫◖朱古力心太軟配雪糕◗ +$28甜品可以後上,朱古力心太軟配士多啤梨雪糕,心太軟好熱,加埋面頭有啲士多啤梨嘅雪糕,一熱一凍,士多啤梨雪糕嘅酸味仲可以中和下朱古力心太軟嘅甜漏!雪糕同心太軟嘅口感同味道都配合得幾好,唯一美中不足嘅係心太軟冇流心。🍘◖墨汁包多士三件◗ +$8純粹想試吓個墨汁包有幾特別,烘得夠趣好似餅乾咁,但味道就普通,冇咩特別🍵◖綠茶鮮奶◗ +$8加咗棉花糖,飲落完全係抹茶latte嘅味道,有少少綠茶粉嘅口感,加埋粒棉花糖
🍳◖照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯◗ $89

🫕◖南瓜湯◗ 跟餐
口感綿滑,好creamy又有口感!

🍫◖朱古力心太軟配雪糕◗ +$28

🍘◖墨汁包多士三件◗ +$8

🍵◖綠茶鮮奶◗ +$8
加咗棉花糖,飲落完全係抹茶latte嘅味道,有少少綠茶粉嘅口感,加埋粒棉花糖,等啲甜味慢慢用落杯奶到,正呀!

🍝◖黑椒鯷魚蕃茄醬吞拿魚菠菜意粉◗ $60
鯷魚食落微辣,用咗菠菜意粉,所以口感上會軟腍啲。意粉裏面夾雜着啲吞拿魚肉菠菜同埋西蘭花,裏面嘅菠菜同西蘭花好入味,帶有啲啲辣味同埋鯷魚嘅鮮味,增加口感,仲有滿滿嘅蛋白質!

🍠◖紫薯湯◗ +$5
佢個紫薯湯好正,好稠係糊狀,啖啖紫薯肉,紫薯好香好好甜!

🥗◖田園素菜沙律配牛油果 ◗ +$8
平平哋加返個菜,都有¼個牛油果喺入面,一啲都冇手軟!

🌹◖Rose Latte◗ +$8
個latte底應該幾好,自己衰貪心係咁加野,加咗玉桂同榛子,全部都叫咗好搶味嘅味,同玫瑰嘅味道有少少撞。可以自己試下唔同味道mix & match🤣,話唔定有驚喜!

🌟Encore指數:8/10
每個套餐都包基本嘢飲同埋湯,就算加嘢都係加少少但係有大大份!佢下午茶時段有好多pastry輕食選擇,佢嘅全麥可麗餅🌯真係好正呀,今次試唔到,絕對值得下次黎再試!佢啲咖啡/latte有靚靚嘅拉花,可以自選兩款topping,可以加榛子、焦糖、玉桂、碎曲奇、薄荷、忌廉、棉花糖,任君選擇,然後再揀埋甜度同奶嘅份量,一杯半DIY嘅飲品就完成🍹!
Bubble Tree 📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室隱世工廠餐廳~黎到爆場👀好彩好快有位😃雜肉配巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁意粉🍝$62濃郁蕃茄汁🥫配上多款唔同肉包括鴨胸、腸仔、雞肉同埋巴馬臣風乾火腿意粉軟硬度適中~連埋配料口感豐富味道唔錯🍝🤝瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡🍔$98🤣開頭唔明點解叫做瘋狂芝士🧀一上碟就明哂🤭超大塊芝士夾係漢堡到芝士好似牛肉禁厚👀日本飛驒牛漢堡外皮煎到十分香脆,完美鎖住肉汁😍好味跟餐優惠👀🤭勁抵⬇️我跟加士沙律、甜品、多士同埋飲品🍹田園雜菜素沙律🥗配牛油果🥑+$8$8呢個價錢無得輸😂仲要有半個牛油果🥑份量唔小~CP值高墨汁包多士+$8有成3塊多士🙌烘到好香脆泡沫咖啡+$12 可以自選配料我簡左加焦糖 &榛子🌰焦糖榛子泡沫咖啡😍好飲紐約芝士切餅配雪糕球+$28 雪糕窩夫+$28兩款甜品嘅雪糕球係一樣味果仁焦糖雪糕🍦好好味🤤填梳吸引打卡一流總額呢間餐廳菜式選擇多🤝性價比極高👍🏻仲環唔需要加一✨最緊要來之前訂定位😃
Bubble Tree
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室

隱世工廠餐廳~黎到爆場👀好彩好快有位😃

雜肉配巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁意粉🍝$62
濃郁蕃茄汁🥫配上多款唔同肉
包括鴨胸、腸仔、雞肉同埋巴馬臣風乾火腿
意粉軟硬度適中~連埋配料口感豐富
味道唔錯🍝🤝

瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡🍔$98
🤣開頭唔明點解叫做瘋狂芝士🧀
一上碟就明哂🤭超大塊芝士夾係漢堡到
芝士好似牛肉禁厚👀
日本飛驒牛漢堡外皮煎到十分香脆,
完美鎖住肉汁😍好味

跟餐優惠👀🤭勁抵⬇️
我跟加士沙律、甜品、多士同埋飲品🍹

田園雜菜素沙律🥗配牛油果🥑+$8

填梳吸引打卡一流

總額呢間餐廳菜式選擇多🤝性價比極高👍🏻仲環唔需要加一✨
最緊要來之前訂定位😃

2022-09-17 84 浏览
係網上睇到有間餐廳,食評都唔錯,午餐就去呢間食,好彩早左去,之後要去吃記得要預約,餐廳唔大,環境都可以,見到廚房做緊咩!叫野食可以當場落單或電話落單比錢,都算方便,唯一少少問題就係自己網絡接收普通,現場有Wi-Fi ,電話比錢比較慢,食物黎到樣見到好細碟,以為吃唔飽,點之係好鬼飽!南瓜湯,個人極度喜歡!

南瓜湯,個人極度喜歡!
2022-09-15
  • 南瓜湯
2022-09-15 70 浏览
聽朋友講左好耐觀塘工廈好多隠世cafe今日就去左佢地介紹既Bubble Tree度食dinner 😋cafe入面環境舒適座位都好闊落好適合放左工嚟同朋友食野吹下水 💁🏻‍♀️我地叫左南瓜湯嚟試 🥣個湯好重南瓜味同好滑口飲落好香口好有口感主菜就叫左一個藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉白酒份量預得好好提起青口既香味之餘亦唔會食到太重酒味青口數量都好多好抵食同埋叫左日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯份量同樣都係好足夠漢堡扒好大塊煎得好靚食落好香口又好有肉汁😋滑蛋蛋味都好濃好嫩滑一啖扒一啖蛋飯真係好好味🤤推介大家試一試小食叫咗水牛城雞翼少少辣辣地好香口Share食就岩岩好飲品就叫左杯熱Rose Latte同埋熱蘋果茶Rose Latte奶泡沖得好滑好易入口加左少少玫瑰碎碎令到玫瑰味道都好出唔會太甜🌹至於蘋果茶就好足料飲完杯茶仲可以食埋入面啲果肉員工都好有禮貌放工去到cafe真係好舒服好relax而且呢個價錢喺觀塘食黎講都幾抵食叫多幾款都唔會好貴
聽朋友講左好耐觀塘工廈好多隠世cafe

放工去到cafe真係好舒服好relax
而且呢個價錢喺觀塘食黎講都幾抵食
叫多幾款都唔會好貴
2022-09-13 96 浏览
觀塘成業大廈出名餐廳多今次去食一間獲openrice 開飯熱店大賞既- Bubble Tree 餐廳定價平 食物款式好多 質素又唔錯☺️啱晒觀塘區同朋友聚餐另外餐具要去紫外光消毒箱自取客人自取餐具 非常衛生 餐牌係手繪畫作 非常用心。。🥘香煎三扒滑蛋蓋鐵板有餐湯餐飲三文魚大塊 有2件 肉質鮮嫩 芝士蓋魚面 再加上滑蛋蓋飯抵食之選🍠紫薯湯 紫薯湯市面比較少見有濃濃的紫薯味 味道啱啱好 不會過甜🍞墨汁包多士 $8 墨汁款多士 少見脆口🍨朱古力心太軟配雪糕 +$28跟餐加$28 真係抵食 重有雪糕🍦🥪煙燻黑椒燒牛肉•大啡菇墨汁包三文治輕食之選 三文治🥪1份2 方便share 同食用煙燻牛肉 凸顯牛肉本身既氣味再配大啡菇 增加口感🍗Kara-age 炸雞炸雞粒配有沙律菜🥗可以減油膩 炸雞粒香脆可口 唔會炸得太乾
觀塘成業大廈出名餐廳多

炸雞粒配有沙律菜🥗
可以減油膩
炸雞粒香脆可口 唔會炸得太乾

2022-09-12 784 浏览
觀塘工業區實在有太多隱藏美食了  今天要介紹的餐廳一直在我必試清單內 因為聽好多FOODIE朋友講 佢地食物質素好正 今日就帶埋大小姐去試下 大小姐好中意食青口 所以佢揀左藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉 擺盤好靚 意粉軟硬度適中 配上香濃的忌廉汁 太好味了 青口煮得剛剛好 PERFECT 而我就揀選了日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 唔好睇少依個飯 嫩嫩的滑蛋蓋在熱熱的飯上 再沾上黑椒汁來吃 好食到唔知用咩字去形容 而牛漢堡外面煎到香香脆脆 裡面充滿肉汁 非常JUICY 面層再撒上芝士碎 是一道絕不馬虎製作的美食 忘了講這邊的午餐都有餐湯 還讓你自己選 我們就點了南瓜湯 煮得很綿滑的南瓜湯 真是很好喝哦 吃飽了主菜當然少不了甜品 心太軟配雪糕 暖暖的心太軟蛋糕 拌上冰凍特雪糕 再沾一點忌廉 太豐富滿足的一餐 在觀塘區工作的你們太有福了 可以常常來這裡吃美味的午餐  如果你們有其他好介紹記得告訴我哦
觀塘工業區實在有太多隱藏美食了

今天要介紹的餐廳一直在我必試清單內