2021-09-13 391 浏览
放工約咗朋友食飯,見到呢間餐廳喺門口嘅裝飾好靚,所以決定同朋友入嚟試吓。呢度放咗一張長凳,仲有啲燈柱真係好有感覺。我哋叫咗一個香煎鵝肝加橙香多士配芒果甜酸醬,燒芝士龍蝦,peanutbutter banana chocolate smoothie。首先,好快就上咗個鵝肝,可以見到擺盤十分精美,芒果甜酸醬喺底,中間就放左香橙多士,上面放咗半隻手掌咁大嘅香煎鵝肝,淨係睇都係視覺嘅享受。見到鵝肝兩面都煎得啱啱好,拎上嚟就已經聞到嗰一浸脂肪,油香味,放入口即刻融哂,配埋中間脆脆嘅香橙多士,口感非常豐富。鵝肝嘅油香味,配埋香橙多士同埋芒果嘅酸甜味,用黎做開胃前菜真係一流。細細舊一啖放入口,唔會漏,啱啱好。至於主菜燒芝士波士頓龍蝦,一拎上嚟真係好衝擊,首先份量一啲都唔細,有成隻波士頓龍蝦開咗兩邊,面頭仲放晒熱辣辣啱啱融嘅芝士,加仲有兩塊半塊English muffin加上egg benedicts,望落去真係視覺同重量嘅衝擊。平時睇,見到可能比較傳統嘅raclette都係即刻用一把燒熱左嘅刀,用熱力去切開芝士,等佢可以即刻融,流落去食物上面,做到流心溶岩嘅效果。可惜一點呢度見唔到呢一個步驟,上到嚟
呢度放咗一張長凳,仲有啲燈柱真係好有感覺。

可惜一點呢度見唔到呢一個步驟,上到嚟嘅時候,熱到溶晒嘅流心芝士已經放咗喺龍蝦上邊,不過唔緊要,見到咁邪惡,見到一樣咁驚嘆,會嘩一聲!龍蝦味道清淡,可以食到食材本身嘅味道,加上燒芝士濃郁嘅奶香味,就係龍蝦食材嘅最好調味料啦。

另外至於個smoothie,亦都非常之足料,一飲入口已經聞到滿滿嘅花生醬味,花生醬同香蕉混合一齊比較黏口,唔會好稀,俾人放咗太多水嘅感覺,甜甜嘅smoothie配埋比較濃味嘅嘢食,呢個配搭正呀!
2021-09-12 526 浏览
又來多九月咁啱朋友開學所以呢就同佢食一餐開學嘅飯啦,咁下梗係要食得好啲啦,所以呢就嚟咗灣仔呢一間樓上嘅西餐廳😊😊朋友之前嚟過話個感覺好似哈利波特,我一入到黎都有呢個感覺啊。真係好靚,令人好想留喺度傾耐啲解釋多陣野。咁我就叫咗兩個主食同埋一杯嘢飲,分別係brunch’s club salad同埋軟殼蟹漢堡包🤩以及oak banana choco smoothe😊味道真係好好啊,我最鍾意食嘅就軟殼蟹因為真係見到原隻蟹咁樣想同埋真係好新鮮咁樣整出嚟嘅。而呢個沙律亦都非常之有驚喜,佢係有好多材料好足料嘅沙律嚟㗎分別有parma火腿同埋其他辣肉腸呀芝士麵包等等,全部都好好味我覺得用佢來做煮食都可以啊,而呢個Smoothie就係非常之新鮮嘅材料製成,清清地同埋有啲健康啲嘅感覺💛

2021-09-11 450 浏览
Three course menu 288香煎鵝肝 橙香多士 芒果甜酸醬夠哂肥美,芒果同橙香配答令到無咁滯,作為前菜perfect雜海鮮馬賽魚湯配蒜蓉多士非常好飲!如果食得辣的話。。。。。本身唸住飲個湯當減肥,點知決到係辣到我差啲放唔到落口,但味道真心不錯,愛辣必叫藍莓芝士蛋糕好甜,藍莓口味都好出,值得一試自製蟹餅蟹餅太多薯容,感覺似食薯餅多過似蟹餅,不過都煎炸得不錯,夠哂香口膽皮海膽忌廉汁煮意大利闊面及香煎帶子好耐無食過咁好食既意份。海膽忌廉汁夠濃夠多,每一啖都扯到汁上泥。帶子可以煎耐啲再香啲。意份彈牙好口感蘋果批其實係一件蘋果肉桂味嘅蛋糕,味道可以,如果係派會開心啲。Brunch club Salad 138無唸過沙律可以咁大份。好多唔同既肉圍住菜,汁另上,一個人都未必食得哂Citrus Delight 42Pinkie and Peach 52
Three course menu 288
香煎鵝肝 橙香多士 芒果甜酸醬
夠哂肥美,芒果同橙香配答令到無咁滯,作為前菜perfect

雜海鮮馬賽魚湯配蒜蓉多士

藍莓芝士蛋糕
好甜,藍莓口味都好出,值得一試

自製蟹餅

海膽忌廉汁煮意大利闊面及香煎帶子

蘋果批
其實係一件蘋果肉桂味嘅蛋糕,味道可以,如果係派會開心啲。

Brunch club Salad 138

Citrus Delight 42
Pinkie and Peach 52
2021-09-08
  • Brunch Club Salad
呢間環境真係唔錯嘅起碼坐得舒服😌仲記得之前經常想食嘅餐都冇😅每次我都係揀餐湯我欣賞佢哋嘅餐湯西蘭花🥦再配埋佢哋做嘅麵包⋯麵包裏面有果仁⋯好味呀暖暖地⋯今次幾好呀呢個牛真係煎得剛剛好⋯值得一讚餐飲每次我都叫咖啡☕️普通啦又唔係叫好味都唔係叫難飲👅👁每次食飽飽都要食埋甜品先安樂食餐加$10就有個當日嘅糕點👉🏻👈🏻今次加$10嘅糕點係檸檬蛋糕我又覺得有啲失望😞之前嗰幾次食嘅糕點都唔錯㗎都係加$10當日蛋糕🍰喺跑馬地呢間餐廳真係叫做唔錯嘅午餐
呢間環境真係唔錯嘅起碼坐得舒服😌
當日蛋糕🍰
喺跑馬地呢間餐廳真係叫做唔錯嘅午餐
2021-09-06
2021-09-08 293 浏览
Lobster Raclette $198兩隻龍蝦尾上面有好多超多芝士!另外配Egg Benedict!我平時都好鍾意早餐食!正!Kiwi Lamb burger 🍔 $138我哋揀咗medium 超級厚 份量都好大!配埋炸薯!Jack in the box 📦 $88呢個係甜品法式多士同strawberry cream 同ice cream一齊食熱同凍一齊配搭好正!Mixed seafood with cream sauce pasta $128Omg 原來係三文魚🍣另外仲有蝦 青口 蠔 同墨魚Pain Hot chocolate $42Strawberry and cream hot chocolate $48兩杯分別在於一杯有士多啤梨同埋上面嘅cream! 建議大家揀有士多啤梨個款影相同埋飲都好正!10% Service charge Brunch Club & Supper 銅鑼灣禮頓道13號1樓
Lobster Raclette $198
兩隻龍蝦尾上面有好多超多芝士!
另外配Egg Benedict!
我平時都好鍾意早餐食!正!

Kiwi Lamb burger 🍔 $138
我哋揀咗medium 超級厚 份量都好大!配埋炸薯!

Jack in the box 📦 $88
呢個係甜品法式多士
熱同凍一齊配搭好正!

Omg 原來係三文魚🍣
另外仲有蝦 青口 蠔 同墨魚

Pain Hot chocolate $42

10% Service charge

2021-09-07 204 浏览
同朋友慶祝生的~ 搵左間靚靚嘅英式餐廳~ 由於朋友係英國讀書,成日話好掛住英國,所以想比到一個有留學回憶既夜晚佢~ 睇完晚餐set諗左好多要three Course set 還是再 four course set 好,最後都係要左four course set 因為都係差20蚊😝望到佢個湯係Soup of the day, 原黎今日係飲南瓜湯,個麵包一上係黑色點知食落有驚喜,係脆架!飲品我地問職員佢話沙冰好味,我地要左幾款果汁溝埋嘅沙冰是做good morning 同埋檸檬梳打!前菜係鵝肝配橙香多士同芒果甜酸醬,口感唔錯!另外朋友中意食刺身類就叫左酸橘汁醃北海道帶子,有驚喜,居然英式餐廳食到咁好味既刺身。主食由壽星女揀既焗比目魚配橄欖牛油汁同慢煮美國牛扒配普羅旺斯燉菜~焗比目魚幾滑口感唔錯,個人認為個皮都幾脆下個牛扒我同朋友都一致覺得似炆牛扒,但係係好味既、燉菜都做得唔錯!壽星女生日當然唔小得蛋糕啦~ 我地要左芒果芝士蛋糕同埋蘋果蛋糕,兩個蛋糕放咗喺碟到遮住小小happy birthday ,不過壽星女都好開心呀,因為蛋糕好好味
同朋友慶祝生的~ 搵左間靚靚嘅英式餐廳~

前菜係鵝肝配橙香多士同芒果甜酸醬,口感唔錯!

2021-09-06 180 浏览
聽到Brunch Club個名我都以後係食Brunch ~ 都係朋友帶我黎先知係英國餐廳~ 除咗Brunch仲有好多野食我地要左2個dinner SetAppetisers 我地揀左香煎鵝肝跟橙香多士配芒果甜酸醬同酸橘子汁醃北海道帶子。香煎鵝肝煎得外脆內滑,加埋個脆口多士,唔錯,怕油膩就配下芒果甜酸醬一齊食,味道岩岩好!北海道帶子係由酸橘汁醃成架,感覺好新鮮爽口,用酸橘汁醃左先更帶出鮮味!南瓜湯同脆脆既餐前麵包主菜我地叫左慢煮美國牛扒配普羅旺斯燉菜,同埋焗比目魚配橄欖,車釐茄及刺山相牛油汁美國牛扒用黑椒汁焗到好淋好好味,佢個煮法我會形容佢叫做炆牛扒~ 普羅旺斯燉菜係用蕃茄汁做底燉埋茄子翠玉瓜等,做法都好好味焗比目魚配橄欖🫒真係意想不到條魚咁滑同埋配左橄欖係咁好食,平時都好少食橄欖但配左個牛油汁同比目魚居然食唔停最後仲有甜品,芒果芝士蛋糕同埋蘋果蛋糕,兩款蛋糕都好好味,好有係英國旅行既cake shop買既蛋糕既感覺,好正宗嘅外國口味😋飲品我地叫左good morning 沙冰同檸檬梳打!Good morning 沙冰好特別好好味呀!
聽到Brunch Club個名我都以後係食Brunch ~

我地要左2個dinner Set
同酸橘子汁醃北海道帶子。

南瓜湯同脆脆既餐前麵包

飲品我地叫左good morning 沙冰同檸檬梳打!
Good morning 沙冰好特別好好味呀!
2021-09-05 171 浏览
我的靚老婆鐘意到她最愛的銅鑼灣行街,買完心頭好行經肚餓去了一間brunch餐廳食好野!這餐廳Brunch Club & Supper 裝飾充滿歐陸色彩,英國的晚餐好好味啊🤤這dinner set , 有自制蟹餅和鵝肝多士,已好有驚喜,加埋新鮮比目魚和帶子龍蝦汁意大利粉,煮法特別!我本身唔好蛋糕,但連他們的自家製蛋糕都不錯👍十分滿足!銅鑼灣分店:Brunch Club & Supper 地址:銅鑼灣禮頓道13號1樓全層
我本身唔好蛋糕,但連他們的自家製蛋糕都不錯👍十分滿足!

銅鑼灣分店:
地址:銅鑼灣禮頓道13號1樓全層

2021-09-04 145 浏览
銅鑼灣呢間餐廳好似一個洞穴咁,入咗去另一番風味!晚餐有三道菜或四道菜,揀咗四道菜想食得豐富啲!前菜都已經好豐富,有三款蒜麵包,麵包上有煙三文魚、salami、Parma ham~ 三款都好啱我口味,三文魚清清地,salami鹹鹹地,Parma ham就唔係好咸,各有風味~湯都好濃郁,好夠味!主菜慢煮美國牛扒配普羅旺斯燉菜,配有黑椒汁,牛扒慢煮夠林,燉菜有茄子車厘茄等等都好豐富!甜品揀咗藍莓🫐芝士蛋糕🍰,芝士味唔錯!

銅鑼灣呢間餐廳好似一個洞穴咁,入咗去另一番風味!
晚餐有三道菜或四道菜,揀咗四道菜想食得豐富啲!

甜品揀咗藍莓🫐芝士蛋糕🍰,芝士味唔錯!
2021-09-04 142 浏览
Last day dinner 🍲 It is also a new start of the day 😚😚食物喜愛排名😆🦞 Lobster Raclette $198兩隻芝士焗龍蝦🦞尾😋😋啖啖肉👍超多芝士!呢兩個完美配搭黎😈另外配上餐廳🍴出名的Egg Benedict!流心蛋配上cheese 一切開啱啱好流入啲麵包到!Kiwi Lamb burger 🍔 $138比起牛 其實我更鍾意食羊👻👻呢度嘅羊係可以揀熟度我哋揀咗medium 😼😼呢個漢堡入面配左蘑菇同埋洋蔥如果有芝士會仲好!(芝士控)另外薯角超級脆👐🏼Jack in the box 📦 $88呢個係甜品嚟😈係一個好甜嘅甜品如果唔開心食應該幾啱👻👻下層係法式多士 厚身麵包🥯入面係strawberry cream cheese黎有少少玉桂粉味同埋糖漿要配埋上面ice cream一齊食需時20分鐘 即製即食Mixed seafood with cream sauce pasta 🍝 $128我哋本身以為係有蝦 魷魚同d 之後原來係有三文魚🍣有點驚喜了🤣不過我地都係吾食生野但喜歡三文魚嘅都可以試吓佢上面係生的 不過下層嗰啲呢就會有少少
Last day dinner 🍲

食物喜愛排名😆

🦞 Lobster Raclette $198
兩隻芝士焗龍蝦🦞尾😋😋
啖啖肉👍超多芝士!
呢兩個完美配搭黎😈
另外配上餐廳🍴出名的Egg Benedict!
流心蛋配上cheese 一切開啱啱好流入啲麵包到!

Kiwi Lamb burger 🍔 $138
比起牛 其實我更鍾意食羊👻👻
呢度嘅羊係可以揀熟度
我哋揀咗medium 😼😼
呢個漢堡入面配左蘑菇同埋洋蔥
如果有芝士會仲好!(芝士控)
另外薯角超級脆👐🏼

我哋本身以為係有蝦 魷魚同d
之後原來係有三文魚🍣
有點驚喜了🤣不過我地都係吾食生野
但喜歡三文魚嘅都可以試吓
佢上面係生的 不過下層嗰啲呢就會有少少熟架 因為意粉的餘溫😜😜
而mixed 係指蝦 青口 蠔 同墨魚😉😉
意粉係偏冧身個款黎 不過意粉可以自由配搭 我哋揀咗最基本嘅spaghetti

Pain Hot chocolate 🍫 $42
Strawberry and cream hot chocolate 🍫 $48
我係鍾意我個杯! 好邪惡!打卡都不錯👍
上層係勁多忌廉 一路飲佢就會melt 落杯chocolate 到😚

10% Service charge

2021-09-03 149 浏览
昨晚我的朋友生日,帶了佢到了我很喜歡的銅鑼灣brunch名店品嘗美食啦!這間Brunch Club & Supper 開業都有多年了,環境是充滿英國歐洲色彩的,而我一直都鍾情all day breakfast,原來他們的晚餐也是相當一流!🤤我們點了兩個dinner set , 可選前菜有自制蟹餅和鵝肝多士,main course 選咗新鮮比目魚 和鮮帶子龍蝦汁意大利粉🥰 😋最後當然不可以少的自家製蛋糕🍰, 滿足的一晚! Brunch Club & Supper 銅鑼灣禮頓道13號1樓
最後當然不可以少的自家製蛋糕🍰, 滿足的一晚!

2021-09-03 121 浏览
除咗多款嘅all day breakfast, 仲有晚餐~揀咗three course dinner $288好抵!▶️前菜:香煎鵝肝鵝肝煎得金黃好香,配橙香多士,夠香脆,芒果甜酸醬夾埋鵝肝食唔會油膩~▶️海膽忌廉汁煮意大利闊麵及香煎帶子海膽忌廉汁好夠鮮味,食落有啲似龍蝦汁~意大利闊麵好煙韌,有口感~好味!香煎帶子有4片,面上有三文魚籽~賣相靚又好味!▶️甜品:carrot cake蛋糕味道唔錯,唔會太甜~餐廳嘢食好,坐得好,服務仲唔錯~Nice~

▶️前菜:香煎鵝肝

▶️海膽忌廉汁煮意大利闊麵及香煎帶子

▶️甜品:carrot cake
蛋糕味道唔錯,唔會太甜~

餐廳嘢食好,坐得好,服務仲唔錯~Nice~
2021-09-01 337 浏览
呢間餐廳䇄立在銅鑼灣區己有一段日子,仍然保持水準,難怪經常爆滿。Orange Moon橙汁,金筍和西芹顏色好美。清新口味,醒胃。BruschettaTomatoes salsa,牛油果,自家製果仁與其話沙律類別,倒不如說前菜合適啲。有果仁的配搭,增加了解口感。Egg Benedict班尼迪克蛋是餐廳signature ,基乎每一枱客會點的。今晚清清地只加露筍。蛋味好香濃,麵包又鬆軟。絕對不可錯過。Mix Berry Sauce Crepe 嘩!份量好大!喜歡什莓醬,甜而不膩。跟可麗餅好夾。

Orange Moon
橙汁,金筍和西芹
顏色好美。清新口味,醒胃。

Bruschetta
Tomatoes salsa,牛油果,自家製果仁
與其話沙律類別,倒不如說前菜合適啲。
有果仁的配搭,增加了解口感。

Egg Benedict
班尼迪克蛋是餐廳signature ,基乎每一枱客會點的。
今晚清清地只加露筍。
蛋味好香濃,麵包又鬆軟。
絕對不可錯過。

Mix Berry Sauce Crepe
嘩!份量好大!
喜歡什莓醬,甜而不膩。跟可麗餅好夾。

2021-09-01
1K
早餐,真係好重要我好似成日講冇計,因為真係好重要!Brunch Club & Supper 相信大家都唔識都唔駛多介紹食早餐,食到盡當日嘅早餐揀得呢度就冇諗過要節制Starter先嚟個yogurtMuesli. Honey. Fresh fruits 不敗組合!Main 想低碳啲,Brunch & Egg合晒何車三成熟,加埋個靚靚太陽蛋整天就係因為呢個擺盤而feel so blessed一啲都唔係誇張Dessert,係反樸歸真Pancake with Mixed Berries無可避免地相當邪惡但同時正正係愈墮落,愈快落!
早餐,真係好重要
我好似成日講
冇計,因為真係好重要!

相信大家都唔識
都唔駛多介紹

食早餐,食到盡
當日嘅早餐揀得呢度
就冇諗過要節制

Starter先嚟個yogurt
Muesli. Honey. Fresh fruits
不敗組合!

Main 想低碳啲,Brunch & Egg合晒何車
三成熟,加埋個靚靚太陽蛋
整天就係因為呢個擺盤而feel so blessed
一啲都唔係誇張

Dessert,係反樸歸真
Pancake with Mixed Berries
無可避免地相當邪惡
但同時正正係愈墮落,愈快落!
2021-08-31 258 浏览
呢排工作真係非常之忙呀!所以決定放工之後要食好西嚟慰勞下自己!😩😏😝💪🏻呢日就去咗一間老字號嘅英國餐廳,呢間餐廳開業多年都食過好幾次的,貪佢地方夠大同喜歡充滿舊式英國色彩嘅環境,而且去過英國幾次,感覺份外親切!❤️做完嘢都好攰唔想諗食乜,所以就叫咗個set dinner!前菜有北海道帶子刺身,味道超鮮甜,主菜就叫咗慢煮牛扒配燉菜,經過慢煮之後嘅牛扒肉質好鮮嫩而且多汁,一啲都唔韌,仲要份量十足!甜品仲有Brownie蛋糕,個套餐仲包餐湯同餐包的!做完嘢想放鬆吓,所以我另外叫咗杯Cocktail, 食完晒呢餐真係超級勁飽呀!滿足!😝😝😝