2025-08-16
《+bread - 油麻地》果然無推介錯,朋友話帶我去一間包我喜歡既麵包店食甜點,原來就係呢間位於油麻地新開分店既+bread😍以前食過佢地既酥皮抹茶撻覺得唔錯,點知而家竟然推出左勁多開心果既產品,簡直係開心果控既天堂呀😆同埋呢度啲麵包蛋糕個造型好似嗰隻人氣公仔Jellycat咁架,個樣勁cute真係唔捨得食呀🥹我地兩個人叫左兩個呢度人氣bagel同埋蛋糕,而位於油麻地既呢間分店仲有得堂食,可以配埋杯咖啡☕️💁🏻♀️芒果楊枝甘露大福蛋糕🍰造型好得意😎個樣整到好似公仔敷緊面膜咁,呆呆滯滯傻更更的好可愛,真心唔捨得食💁🏻♀️開心果切件蛋糕🍰作為開心果控又點可以唔試呢度嘅開心果產品呢?個開心果醬好濃郁,出面係海綿蛋糕配上開心果忌廉,個醬食到好香開心果仁嘅味道,唔會太過甜膩,配返杯泡沫咖啡作為下午茶一流👍🏻💁🏻♀️香港限定菠蘿包貝果🥯呢個菠蘿包bagel又係用咗Jellycat造型,就好似隻公仔戴咗頂菠蘿包皮做嘅帽,如果拎返屋企食的話可以焗返熱個皮,咁就會外脆而個包就軟腍腍,煙煙韌韌,食一個真心飽💁🏻♀️開心果貝果🥯開心果Bagel入面係有開心果蓉同開心果仁醬,口感豐富,而且個外皮都有浸甜甜嘅味
💁🏻♀️芒果楊枝甘露大福蛋糕🍰
💁🏻♀️開心果切件蛋糕🍰
💁🏻♀️香港限定菠蘿包貝果🥯
💁🏻♀️開心果貝果🥯
開心果Bagel入面係有開心果蓉同開心果仁醬,口感豐富,而且個外皮都有浸甜甜嘅味道👍🏻如果開心果醬可以再多啲同濃郁啲就好啦