2023-04-30 348 浏览
前嗰排同同事講起先發現竟然有人唔識Beans‼️係我去九龍灣必食嘅飯堂 完全唔明點解會有人唔識‼️難得今次嚟到青衣城分店無人排隊 終於有得食🥺佢地宜家連酒精搓手液都有唔同嘅香味 有各種水果味同花味 好加分✨黃金蟹肉意粉 ($86)賣相吸引 蟹肉都幾多 上面有濃濃嘅蟹膏同咸蛋黃 醬汁都夠creamy 撈埋成碟意粉食 味道一流 意粉彈牙亦好掛汁 值得推薦💛推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.5/5】ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ #siu4mai_私心推薦

黃金蟹肉意粉 ($86)

推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟

#siu4mai_私心推薦
2023-04-16 328 浏览
青衣成日都俾人話係美食沙漠,今日咁啱經過呢度,比我搵到Beans! 佢位於青衣城二期,出地鐵站轉右上電梯就到。雖然係星期六,不過排咗唔算好耐,大概15分鐘就食到啦~ -❤️黑松露忌廉軟殼蟹意粉呢個意粉果然冇令我失望!黑松露味濃郁,食落口淡淡都係醬汁,仲要配埋趣博博嘅軟殼蟹,完全係大滿足🤤🤤份量都好足夠,食完勁飽鍾意食黑松露嘅人,一定要試吓!-❤️蟹籽海鮮薄餅呢個薄餅都好好食!佢唔算大份,建議可以同朋友當小食咁分享一齊食都算足料,係食到一粒粒扇貝啱晒鍾意食海鮮嘅我🤩-❤️黑松露薯條(加配)呢個薯條一定要食!!又係黑松露味MAX 嘅小食食完仲有得問佢添一次醬汁不過食得太多會好鹹😂😂-總括嚟講都係幾好嘅體驗!服務都唔錯,會再幫襯✨
青衣成日都俾人話係美食沙漠,
今日咁啱經過呢度,比我搵到Beans!
佢位於青衣城二期,出地鐵站轉右上電梯就到。
雖然係星期六,不過排咗唔算好耐,
大概15分鐘就食到啦~
❤️黑松露忌廉軟殼蟹意粉
呢個意粉果然冇令我失望!
黑松露味濃郁,食落口淡淡都係醬汁,
仲要配埋趣博博嘅軟殼蟹,
完全係大滿足🤤🤤
份量都好足夠,食完勁飽
鍾意食黑松露嘅人,一定要試吓!
❤️蟹籽海鮮薄餅
呢個薄餅都好好食!
佢唔算大份,
建議可以同朋友當小食咁分享一齊食
都算足料,係食到一粒粒扇貝
啱晒鍾意食海鮮嘅我🤩
❤️黑松露薯條(加配)
呢個薯條一定要食!!
又係黑松露味MAX 嘅小食
食完仲有得問佢添一次醬汁
不過食得太多會好鹹😂😂
總括嚟講都係幾好嘅體驗!
服務都唔錯,會再幫襯✨
成日都聽到好多人話青衣住就住得舒服,但係就係一個美食荒漠,基本上係青衣都唔會搵到特別好食嘅餐廳,不過近年開始多咗啲特色小店,叫咗冇之前咁荒漠,而其中一間如同甘泉般的「Beans」,我相信大家都唔陌生,基本上可以話係味道上嘅保證卡邦尼意粉 $106 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟基本上每次嚟都一定會叫佢哋嘅卡邦尼意粉,因為我覺得佢哋嘅卡邦尼意粉係少數做到creamy 得嚟又唔會好滯,就算一個人食晒一個都唔會好唔舒服,頂胃咁,而且味道唔會太濃太淡,份量又足!黑蒜鮑魚意粉 $128 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟唔好以為黑色一粒粒嘅就係鮑魚😂其實佢全份只有一隻細鮑魚仔,就連蜆肉嘅份量都多過佢,差啲以為佢係黑蒜蜆肉意粉,唔係黑蒜鮑魚意粉,不過鮑魚仔嘅味道都唔錯,只不過真係太少,其實佢整體味道都好好,蒜味突出得嚟又唔會太濃味,就係蜆肉和鮑魚份量太少,性價比唔高凍檸蜜 味道正正常常,唔會太甜,食完卡邦尼意粉可以解膩Double Espresso $22因為當日好眼瞓🥱所以為咗精神啲,先叫Double Espresso ,味道正常作為在美食荒漠中的一片甘泉,就算不在繁忙時段都有機會要等一陣位以上均是我個人觀感,每個人

卡邦尼意粉 $106 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

黑蒜鮑魚意粉

黑蒜鮑魚意粉 $128 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

凍檸蜜

味道正正常常,唔會太甜,食完卡邦尼意粉可以解膩

Double Espresso $22

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

2023-03-19 313 浏览
來訪過好多次的西餐廳食物水準不錯而且價錢親民今次試咗一個名字好特別既甜品 - GAT甜品名非常引起我既好奇心所以決定一試GAT $72好特別既一個甜品外表是桔子但其實是炸奶黃麻糬球外脆內軟配上乳酪雪糕及曲奇碎多重口感
來訪過好多次的西餐廳

外脆內軟
配上乳酪雪糕及曲奇碎
多重口感
2023-03-14 233 浏览
蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉意粉上面滿滿既鹹蛋黃醬鹹蛋黃油多到漏咗出旁邊,非常吸引鹹蛋黃醬既咸香好濃烈,亦有沙沙的口感蟹蓋上面裝咗好多蟹膏蟹膏加埋 濃郁嘅鹹蛋黃醬味道非常夾

意粉上面滿滿既鹹蛋黃醬
鹹蛋黃油多到漏咗出旁邊,非常吸引
鹹蛋黃醬既咸香好濃烈,亦有沙沙的口感

蟹蓋上面裝咗好多蟹膏
蟹膏加埋 濃郁嘅鹹蛋黃醬味道非常夾
2023-03-13
午餐
2023-03-11 205 浏览
Oreo 麻糬流心吐司免費升級加既羊奶芝士絲,口感比一般芝士更柔軟同幼滑鹹鹹地既芝士絲,同本身甜嘅吐司形成幾得意既反差吐司係似一個小盒子係用竹炭麵包整的麵包烘得外脆內軟中間係煙韌嘅麻薯盒子吐司上有雪糕球平時好怕食到太乾身嘅吐司但係呢個吐司內外醬料都充足,幾 juicy 完全唔乾身下午茶時段去食,價錢仲會平啲

Oreo 麻糬流心吐司

免費升級加既羊奶芝士絲,口感比一般芝士更柔軟同幼滑
鹹鹹地既芝士絲,同本身甜嘅吐司形成幾得意既反差

吐司係似一個小盒子
係用竹炭麵包整的
麵包烘得外脆內軟
中間係煙韌嘅麻薯
盒子吐司上有雪糕球

平時好怕食到太乾身嘅吐司
但係呢個吐司內外醬料都充足,幾 juicy 完全唔乾身

下午茶時段去食,價錢仲會平啲
2023-03-08 262 浏览
下午約三點左右到餐廳,睇餐牌時門口侍應都好熱情邀請客人進店。進店就坐後侍應就叫我同朋友掃QR CODE落單,落單個時認為熟食無咁快到,打算直接上埋甜品,但等候時間都好快,差唔多同一時間上齊野飲,熟食同甜品。檸檬蜂蜜(凍)跟餐$0, 味道出乎意外,蜂蜜味與檸檬都能夠融為一體,亦唔會有太多冰搞到融咗之後淡曬。檸檬蜂蜜(熱)跟餐$0黃金蟹肉意大利粉 $88, 蟹肉充滿意粉,蟹味濃郁。黑松露軟殼蟹意大利粉,$88,黑松露愛好者唔可以錯過,沾滿每一條意粉,軟殼蟹略顯不夠熱和份量偏小,沒有配菜齋食意粉有啲寡。檸檬慕斯蛋糕 $28, 小山圓綠茶蛋糕$28 (跟餐價)。檸檬慕斯味道清新,中間食到有啲檸檬果皮味,外型亦十分討好。綠茶蛋糕就普普通通,沒有想像中的綠茶味,中間Cream先食到綠茶味,紅豆餡太小。

檸檬蜂蜜(熱)跟餐$0

黃金蟹肉意大利粉 $88, 蟹肉充滿意粉,蟹味濃郁。

檸檬慕斯蛋糕 $28, 小山圓綠茶蛋糕$28 (跟餐價)。
檸檬慕斯味道清新,中間食到有啲檸檬果皮味,外型亦十分討好。
2023-03-07
  • 檸檬蜂蜜,黃金蟹肉意大利粉,檸檬蛋糕
2023-03-06 191 浏览
🔹Beans the Rambler🔸地址:青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號難得放假,去咗青衣城食lunch。Beans 呢間人氣cafe,出名要排隊先有得食。我哋12點半開始排隊,1 點就有得入去坐低。我哋去叫咗甲羅燒黃金蟹肉意粉,油封鴨腿肉意大利飯同巴馬火腿pizza。甲羅燒黃金蟹肉意粉蟹膏和蟹肉非常多,撈埋一齊食落去就感受到濃郁的蟹味,超滿足。油封鴨腿肉意大利飯令人有啲失望嘅係佢唔係原隻鴨腿上,而是一些鴨腿肉塊。鴨肉食落去都算滑,意大利飯的味道都算不錯。巴馬火腿pizza上面鋪滿了大量的火箭菜,讓這道pizza的味道非常清新,配上巴馬火腿的鹹香味,值得一試。套餐仲包冷熱咖啡,檸檬蜂蜜或者黑糖薑母茶。
🔹Beans the Rambler
🔸地址:青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號

甲羅燒黃金蟹肉意粉

油封鴨腿肉意大利飯

巴馬火腿pizza

套餐仲包冷熱咖啡,檸檬蜂蜜或者黑糖薑母茶。
👧🏽 與朋友聚舊而走入美食沙漠~青衣其實餐廳選擇都多 但大多數都係連鎖集團餐廳經過千挑細選之下 揀左多好評既 𝖡𝖾𝖺𝗇𝗌♥︎🍝 黑松露軟殼蟹意大利粉 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟤𝟤賣相擺盤超美的~灑滿的黑松露醬意粉軟硬度剛好 掛汁力高軟殼蟹則炸到好脆身 又不會太油膩🍕千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟢𝟪迷你 𝖯𝗂𝗓𝗓𝖺 細細個 兩個女生剛剛好薄餅分四份 每塊都有粒帆立貝加上厚厚芝士 蟹籽蟹柳和千島醬口感十分豐富 超𝖩𝗎𝗂𝖼𝗒~ᜊ大大滿足感🤤🍟 𝖡𝖤𝖠𝖭𝖲 小食拼盤 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟦𝟪食物熱辣辣上枱 見到最愛既雞翼 唔客氣啦!水牛城單骨雞翼 醬汁惹味帶點微辣焦糖單骨雞翼 滿滿焦糖醬 𝖲𝗈 𝗌𝗐𝖾𝖾𝗍🍯仲有啤酒洋蔥圈 肉醬薯條 🫕 自家製龍蝦海鮮濃湯 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟪龍蝦湯同海鮮配料 分開用茶壺同湯碗上枱侍應即場將湯斟落湯碗 十分有趣 😂配料充足 但湯味比較淡 飲左一半已經放棄了🍋 檸檬柚子蛋糕檸檬造型嘅柚子慕絲蛋糕 入口滿滿濃郁柚子味🍰 卷·山政小山園抹茶蛋捲 入面有果凍和紅豆🫘味道偏甜 整體上一般☕️ 黑糖薑母茶黑糖味道比較淡 薑味偏重凍凍地天氣飲一杯熱茶解膩~最適合𝖡𝖾𝖺𝗇𝗌 係一間連鎖餐廳 質素亦有一定保證不過最
👧🏽 與朋友聚舊而走入美食沙漠~青衣

加上厚厚芝士 蟹籽蟹柳和千島醬
口感十分豐富 超𝖩𝗎𝗂𝖼𝗒~ᜊ大大滿足感🤤
小食拼盤

🍟 𝖡𝖤𝖠𝖭𝖲 小食拼盤 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟦𝟪
食物熱辣辣上枱 見到最愛既雞翼 唔客氣啦!
水牛城單骨雞翼 醬汁惹味帶點微辣

𝖢 / 𝖯 ♥︎♥︎♥︎♡♡
蘋果茶
  • 黑松露軟殼蟹意粉
2023-02-19 275 浏览
平時要排隊我一定唔會排,但係呢間例外,因為真係好好味!Pizza有 honey 甜甜地好食,啲佢最出名真係甜品,真係好好好好食,仲叫外賣走!彩虹咖啡噱頭野,可以不理 😆 八爪魚夠軟,好味!
2023-02-03 331 浏览
今天又是影相日,剛去了青衣公園影紅葉,由於公園要影相的地方不多,所以6點幾就去了青衣城晚飯,看到有荳子就想去吃了,朋友是超級不喜歡排隊,還好因為荳子有限時,所以他都願意等.安排入座後,由於附近都比較窄,所以背囊腳架等都只能放枱下.有cream那杯是熱愛爾蘭咖啡,看到實物是有點後悔,因為忌廉是減肥的大敵😅味道不是我所喜愛的,咖啡有點澀. 朋友那杯好像是碟荳花梳打,好飲的.蟹棒帶子pizza, 好吃. 餅身香脆,芝士和海鮮酸酸甜甜很夾,第一次吃這裡的pizza, 覺得比漢堡好食.黑松露軟殼蟹意粉,好食😋黑松露基本上都冇得輸.tiramisu, 基本上沒被表面的可可粉燭親就可以😆濃濃的咖啡味加上滑嫩的蛋糖餅混合物,為完美的晚餐畫上了句號.題外話,在我旁有兩張4人枱都是family, 湊巧他們叫的都一樣,都是薄餅,薯條和雞翼😆😆

安排入座後,由於附近都比較窄,所以背囊腳架等都只能放枱下.

黑松露軟殼蟹意粉,好食😋黑松露基本上都冇得輸.

2023-01-01
2023-01-31 345 浏览
文青咖啡店荳子🥕燒豬仔骨(半份)$228一上枱勁大條,有成8條骨,勁多肉,用左慢煮跟住再焗,肉質有d位易咬有d位略鞋,味道正常偏淡,所以有另上bbq汁可以再點黎食。底下墊勁多薯條,大大條,食完都好飽🥕黃金蟹肉意粉$118⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有一隻蟹裝住一隻蛋黃,入面勁多蟹膏,全部撈埋一齊再倒落意粉度再撈埋一齊食,成件勁正勁邪惡,醬汁勁creamy ,細細碟食落都好飽。🥕千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅$86⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有原粒帆立貝,配搭在pizza度都幾特別,粒帆立貝就咁拮黎食,個pizza底比較鬆軟,就好像吃緊麵包一樣。🥕黑松露薯條 跟餐+$28⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️薯條夠粗夠大條,炸得十分香脆可口,再點埋勁濃郁既黑松露醬,完全食到停5到口。🥕Autumn Breeze$⭐️⭐️⭐️⭐️☆表面放左粒栗子,好多栗子蓉,栗子蓉既味道清淡清香,中間有cream,再配上撻底,整體不錯。🥕Tiramisu 跟餐+$28⭐️⭐️⭐️⭐️☆濃郁咖啡香,夠creamy,忌廉芝士同cream既比例剛好,所以食完都不會太膩。🥕特濃朱古力(熱)$42表面多種朱古力真係睇見都好邪惡,仲撒上左可可粉,飲落微苦好香朱古力味,完全不會甜。🥕榛子拿鐵(凍)$39
文青咖啡店荳子

Tiramisu

🥕特濃朱古力(熱)$42

特濃朱古力

🥕榛子拿鐵(凍)$39⭐️⭐️⭐️⭐️☆
加左錢要燕麥奶,奶味足,微苦,都幾香下。

======詳情======
Beans the Rambler
青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號舖
================
#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #葵芳好去處 #葵芳美食 #RR葵芳 #RR荃灣 #RR西餐 #西餐 #黃金蟹肉意粉 #薯條 #黑松露薯條 #特濃朱古力 #栗子撻 #甜品控 #甜品 #朱古力 #pizza #Tiramisu #豬仔骨 #咖啡店 #荳子
千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅
黑松露薯條
Autumn Breeze
Tiramisu
特濃朱古力
2023-01-23 274 浏览
因為朋友送咗張免費甜品Coupon, 所以特登去搵邊到有Beans。 就去左青衣呢間食,企係門口嗰陣特登問個Staff點樣使用張coupon,佢只係答我「一定要堂食」,就轉身走咗。我一心都諗住去堂食,既然嚟到就照入去坐低。知道要用Apps落單就再舉手問Staff應該點樣使用張coupon,佢就話照點兩個甜品就會有一個免費。點知一開始想揀嘅都無哂,最後點左以下兩款:Tiramisu 馬期卡彭芝士.咖啡手指餅 $42Mix Berries Mille Feuille Beans 雜莓.雲呢拿吉士拿破崙 $42最令人諗唔明嘅係點解食緊嘅時候,有個Staff走來清潔塊膠板😵‍💫 而附近冇人嘅枱又唔清潔。

Tiramisu 馬期卡彭芝士.咖啡手指餅 $42

2023-01-15
2023-01-21 242 浏览
第一次幫襯這間餐廳,在門口走過已被它的環境吸引著。餐廳採用落地大玻璃,觀景十分瞭闊,室內環境亦十分舒適,在裡面食野令人感覺好放鬆。餐廳在繁忙時間非常受歡迎,所以食完都要走,未可以慢慢享受餐廳的環境。餐廳服務一流,侍應很好禮貌,在繁忙的時間都能兼顧到客人的需要。點了白汁扇貝闊條麵,什菌意大利飯。因為闊條麵散熱速度比risotto快,如果闊條麵溫度可以再高一點會更加好。芝士薯條邪惡又美味。凍檸蜜淡而香,Cuppucino 偏苦,個人比較喜歡果味重一些。下次應該會再來試試甜品和推薦給身邊朋友。

下次應該會再來試試甜品和推薦給身邊朋友。

2023-01-21
雖然每次都要排隊,但Beans確實是約會的好地方,餐廳裝修雅致舒適。今次等了不需20分鐘便能入座,侍應還安排我們坐一個大卡位所以特別開心卡邦尼意粉咸道適中,用料豐富,是每次必點意粉之一。芝士薯條雖然很怕熱氣,但無法抗拒薯條魅力配埋濃濃之士醬汁,真係食到唔停口。帆立貝Pizza帆立貝很飽滿,配搭埋千島醬及芝士,真的很美味。熱伯爵茶Latte男朋友說很好飲,拉花都幾靚,下次都要再order 我就點左橙汁,跟餐配是可以任飲,真係很抵。

今次等了不需20分鐘便能入座,侍應還安排我們坐一個大卡位
所以特別開心

卡邦尼意粉
咸道適中,用料豐富,是每次必點意粉之一。

芝士薯條
雖然很怕熱氣,但無法抗拒薯條魅力
配埋濃濃之士醬汁,真係食到唔停口。

帆立貝Pizza
帆立貝很飽滿,配搭埋千島醬及芝士,真的很美味。

熱伯爵茶Latte
男朋友說很好飲,拉花都幾靚,下次都要再order

我就點左橙汁,跟餐配是可以任飲,真係很抵。