今天同朋友嘗試了'Be your bartender'活動,只要點任何一款cocktail($100),就有bartender教你調酒,自己cocktail🍸自己冲,又真係幾好的體驗喎~!完全滿足我好奇喜歡新嘗試的心~!.酒吧氣氛唔錯!飛鏢機,桌球,唱K基本野都有得玩~仲可以食shisha,點的野都幾齊,可以食到多款小食和飲品~,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天談心GATHERING是不錯的地方~.*和牛漢堡配炸薯角薯角炸至黃金色,外脆內軟,點些茄醬,正正常常和牛做出來的漢堡,多汁JUICY肉質軟腍有牛味,一份SET已可很飽了.*BlueExplorer & PassionMaze-以Tequila龍舌蘭酒做Base加些blueberry,配以Lime Juice同Egg White,想甜點可加點SimpleSyrup,面頭鋪上片薄荷葉形成點綴,一杯BlueExplorer就成事喇~!-Rum冧酒做Base加些PassionFruit,PineappleJuice,Soda,Lime,GrenadineSyrup,紅色漸層黃色的顏色鮮艷,粒粒PassionFruit,酸酸甜甜,十分開胃
又真係幾好的體驗喎~!完全滿足我好奇喜歡新嘗試的心~!
,點的野都幾齊,可以食到多款小食和飲品~
*和牛漢堡配炸薯角
薯角炸至黃金色,外脆內軟,點些茄醬,正正常常
*BlueExplorer & PassionMaze
紅色漸層黃色的顏色鮮艷,粒粒PassionFruit,酸酸甜甜,十分開胃醒神呢
2019-02-23 41 浏览
當日的highlight絕對係個diy調酒工作坊,order任何cocktail都可以走入去跟bartender學調自己杯酒😹勁好玩🥳🥳🥳試調左一杯,過程幾有趣味,而且自己整杯野又幾好飲😝我地當晚點左《loggia flower》《cucumber bumper》《seesaw gin》同《passion maze》,頭兩杯最好飲👍🏽前者係荔枝加接骨木花,好清香好岩女仔飲🥰後者係青瓜青蘋果加梅酒既cocktail,味道好refreahing😗佢d下酒小食都不錯🤔個《和牛漢堡配炸薯條》同《鐵板肥牛烏冬》算一般般,反而《芝士肉醬nachos》同《蒜香牛柳粒》好味道(。・ω・。)ノ下星期可encore‼️

2019-02-23 300 浏览
同壽星女响尖沙咀食完輕晚餐,佢話要去飲杯嘢傾吓謁減吓壓,帶咗我去寶勒巷隔離嘅赫德道,係上1樓嘅Barbeland。聽講開咗唔係好耐,店內陳設有啲懷舊feel,地方唔算大,麻雀雖小,五臟俱全。有桌球、飛標機、卡拉OK、SWITCH、仲有BOARD GAME玩。今晚主要係想傾吓謁,叫咗兩杯嘢飲。Passion Maze顏色幾靚,有啲日落feel,一粒粒係熱情果籽,壽星女話味道OK。Blue Explorer粉紅+紫紅顏色浪漫,藍莓加青檸汁好夾,透著淡淡嘅龍舌蘭香,清新而略帶甜味,好飲一路傾、傾、傾,齋飲有啲空虛,加多2個小食。炸魚柳配沙律香脆魚柳肉質幾滑,清爽沙律菜新鮮製作呢個韓式炸雞有驚喜,外型趣緻,幾可愛,表皮脆脆一啲都唔油膩,內裡肉汁豐富又好食。臨走先發現有SWITCH玩,仲有比較新嘅孖寶兄弟添其實呢度有啲飽肚食物提供,(烏冬、炒辛辣麵)收工上嚟吹吓水、打吓波,或者幾個朋友聚聚都唔錯喎。
同壽星女响尖沙咀食完輕晚餐,
佢話要去飲杯嘢傾吓謁減吓壓,
帶咗我去寶勒巷隔離嘅赫德道,
係上1樓嘅Barbeland。

聽講開咗唔係好耐,
店內陳設有啲懷舊feel,

地方唔算大,
麻雀雖小,五臟俱全。
有桌球、飛標機、卡拉OK、SWITCH、
仲有BOARD GAME玩。

今晚主要係想傾吓謁,
叫咗兩杯嘢飲。

Passion Maze

顏色幾靚,有啲日落feel,
一粒粒係熱情果籽,
壽星女話味道OK。

Passion Maze

Blue Explorer

粉紅+紫紅顏色浪漫,
藍莓加青檸汁好夾,
透著淡淡嘅龍舌蘭香,
清新而略帶甜味,好飲

一路傾、傾、傾,
齋飲有啲空虛,
加多2個小食。

炸魚柳配沙律
炸魚柳配沙律

香脆魚柳肉質幾滑,
清爽沙律菜新鮮製作

韓式炸雞

呢個韓式炸雞有驚喜,
外型趣緻,幾可愛,
表皮脆脆一啲都唔油膩,
內裡肉汁豐富又好食。

臨走先發現有SWITCH玩,
仲有比較新嘅孖寶兄弟添

其實呢度有啲飽肚食物提供,
(烏冬、炒辛辣麵)
收工上嚟吹吓水、打吓波,
或者幾個朋友聚聚都唔錯喎。

题外话/补充资料: 10%服務費
2019-02-18
$220 (宵夜)
韓式炸雞
2019-02-21 85 浏览
Shisha 好地方💨🌫食飽飯要有一個好既ending 就緊係飲番杯啦樓上半露天酒吧🥳 詳入邊仲有唔同嘅嘢可以比我地玩,又可以唱K又可以定飛鏢同埋仲可以玩桌球👍🏻🥳好抵玩都係$5/round 二想食水煙就可以去露台嗰度,可以望住成條赫德道enjoy this moment 🥳🥰$250/set -我哋揀咗桃味😌🤲🏻最抵食嘅地方係,店員非常之主動去換碳👍🏻😌坐咗一晚換左三次👍🏻😆可以話係長食長有💨💨💨另外就帶咗三杯嘢飲😋Gin and tonic ($99)-Bombay gin🥳 正路野😋夠strong 👍🏻唔會係飲水系列當然重視佢哋嘅signature 🍸 Pink jet ($100)有啲似車厘子味嘅baileys!因為奶方面好重上面仲有篤cream😋Loggia flower($100)荔枝再加埋接骨木花嘅味道真係好夾係小清新系列🍸😋仲見到人哋可以親手調製佢哋嘅🍸叫做「be your bartender」😆又真係幾好玩喎得閒都可以上嚟坐吓飲杯野環境氣氛好啱一班人上嚟吹水飲酒食水煙🥰
Shisha 好地方💨🌫

食飽飯要有一個好既ending 就緊係飲番杯啦
樓上半露天酒吧🥳

好抵玩都係$5/round

$250/set -我哋揀咗桃味😌🤲🏻
最抵食嘅地方係,店員非常之主動去換碳👍🏻😌
坐咗一晚換左三次👍🏻😆可以話係長食長有💨💨💨

另外就帶咗三杯嘢飲😋

Gin and tonic ($99)
-Bombay gin🥳
正路野😋夠strong 👍🏻唔會係飲水系列

當然重視佢哋嘅signature 🍸
Pink jet ($100)

Loggia flower($100)

荔枝再加埋接骨木花嘅味道真係好夾係小清新系列🍸😋

仲見到人哋可以親手調製佢哋嘅🍸
叫做「be your bartender」😆又真係幾好玩喎

2019-02-12 275 浏览
嚟到星期五,搵個地方同朋友傾計,見到呢度好似都唔錯咁,就上去啦。好似係新開,一入去,都係粉紅色,好「迷人」。中間有張大嘅桌球枱,旁邊仲可以扔飛鏢。Happy hour包括埋星期五晚,抵喎。有啲小食可以揀,我地食咗嘢,都只係叫飲品就夠啦。呢杯係loggia flower,有荔枝肉,浸耐咗果肉吸咗啲酒,幾好食。呢杯係cucumber bumper,我自己覺得幾清新,唔會係好苦。呢杯blue explorer 呢度嘅酒係偏甜,非常易入口。Rainbow都唔會辛苦,一shot嘅感覺都幾爽!Shisha係檸檬加mint,唔會好辛苦,有啲清新嘅。我地等雨停下,出左露台,剛剛落完雨,空氣好咗,聽住輕快嘅歌,感覺非常好。

Happy hour包括埋星期五晚,抵喎。

有啲小食可以揀,我地食咗嘢,都只係叫飲品就夠啦。

呢杯blue explorer

呢度嘅酒係偏甜,非常易入口。

Rainbow都唔會辛苦,一shot嘅感覺都幾爽!