2025-03-05 239 浏览
一直都留意咗呢間尖沙咀嘅餐廳都好耐,因為佢裏面有好多熊仔公仔,用嚟打卡超級靚我超鍾意佢嘅美式燒排骨配BBQ醬,排骨嘅肉質厚實,而且好Juicy唔會柴,BBQ醬的味道濃郁卻不過於甜膩,再配搭埋Shum咗少小小辣味粉嘅薯條同新鮮嘅沙律。令整體的口感更加平衡。而南瓜蟹肉意大利粉都好正,這道意粉的醬汁非常特別,用南瓜為基底,口感滑順,帶有淡淡的甜味。蟹肉的新鮮和南瓜的香氣交融在一起,令人驚喜。意粉煮得恰到好處,吸收了醬汁的味道。最後一杯香橙茉莉冰茶作為飲品,而香橙的酸甜和茉莉的香氣融合,十分解渴,而且唔會甜。

2025-03-02 333 浏览
⛲尖東噴水池旁邊的西式餐廳「Awesome Bar & Cafe 」,以Bearbrick為主題設計,長樓梯兩側放滿BearBrick,吸睛繽紛又打卡🐻🍲是日餐湯(Hk$48): 清香酸甜番茄配雜菜碎粒,穩健開胃之選🍕全份夏威夷薄餅(Hk$148): 邊緣微焦脆口,拉絲芝士裹著酥脆薄餅底, 千島醬汁充滿熱帶風味,菠蘿果甜與煙燻火腿鹹香鮮明🍫心太款(Hk$98): 外層蛋糕微脆,叉尖輕觸即湧黑朱古力岩漿。苦甜平衡得宜,配雲呢嗱雪糕冷熱交融🍹柑橘菠蘿梳打(Hk$58): 柑橘酸爽中滲出菠蘿甜,氣泡細密不嗆喉,海洋藍般清新解膩🍸士多啤梨荔枝梳打(Hk$58): 粉紅色少女感十足,莓果香甜主導,荔枝淡雅香氣點綴其中,口感清爽(All subject to 10% service charge)📍Awesome Bar & Cafe 尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖(港鐵紅磡站 D1 出口, 步行約6分鐘)

📍Awesome Bar & Cafe
尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖
(港鐵紅磡站 D1 出口, 步行約6分鐘)
位於尖沙咀❣︎Awesome Bar & Cafe❣︎係一間全港最大型玩具主題餐廳,餐廳擺滿多款唔同人氣👑Bearbick公仔,打卡一流📸餐廳地方好大,落地玻璃設計,可以望到尖東噴水池景色😍喺到用餐非常舒適寫意。❣︎南瓜蟹肉意大利粉❣︎$128成個南瓜🎃上,誠意十足👍🏻超多蟹肉,南瓜蓉加埋醬汁勁creamy,每一條意粉都充滿住南瓜同蟹肉咪道。❣︎溫泉蛋卡邦尼意大利粉❣︎$108醬汁味道超濃郁😋👍🏻煙肉鹹香,溫泉蛋蛋汁岩岩好👍🏻賣相吸引又好食。❣︎焦糖脆脆拿鐵❣︎熱$45 凍$54熱飲拉花好靚😍口感溫和,充滿香醇嘅奶味,加上焦糖嘅甜味,層次分明。凍飲口感滑順。

❣︎南瓜蟹肉意大利粉❣︎$128

❣︎溫泉蛋卡邦尼意大利粉❣︎$108

❣︎焦糖脆脆拿鐵❣︎熱$45 凍$54

2025-02-18
2025-02-27 243 浏览
在尖沙咀海濱花園一帶,有不少食肆的,所以不定期會去覓食一番。記憶中感覺特別的餐廳,就是這家「BearBrick」主題店,走進大門已是打卡位。多個「BearBrick」在樓梯旁擺放整整齊齊,可以慢慢打卡一下📸。小清新風格環境舒適,這裡還有多個模型可以欣賞🙈。 -熱鮮奶咖啡 HKD$42 | 凍鮮奶咖啡 HKD$48不論是咖啡、茶飲或果汁也有,酒精飲品和無酒雞的打卡飲品的選擇也很多。這次去的是下午時間,就來杯咖啡提提神唄。咖啡味道香濃,感覺奶味較重的。凍飲不會太多冰塊,所以味道沒有變淡。-哈密瓜巴馬火腿 HKD$108飯前小吃挺喜歡吃這個,一份有6件份量,每一件有竹籤挺方便吃的。哈密瓜和巴馬火腿這個味道挺夾的,哈蜜瓜香甜多汁,巴馬火腿較有嚼感,充滿咸香味真香。-西班牙海鮮飯 HKD$208賣相吸引份量十足欵,這個是二人份量,熱辣辣原鍋上味道挺香的。海鮮食材用料豐富,裡有帆立貝、青口、大蝦及魷魚圈,新鮮海鮮爽口彈牙,吃得到食物鮮味欵。飯質煙韌有嚼感,醬汁香濃惹味,醬汁均勻沾在飯上,做得挺入味的。-

熱鮮奶咖啡 HKD$42 | 凍鮮奶咖啡 HKD$48

哈密瓜巴馬火腿 HKD$108

西班牙海鮮飯 HKD$208

2025-02-19
午餐
2025-02-26 232 浏览
行過唔知以為係間潮流玩具舖~原來係型格西餐廳嚟🤩一入去就忍唔住係咁打卡,點影都靚🤣🤣勁多bearbrick😍😍😍😍好壯觀呀!!!!!上到樓上環境都好chill好開揚闊落~~同朋友談心定慶祝節日都好適合🫶🏻🫶🏻🫶🏻💜法式鵝肝多士鵝肝煮得啱啱好恰到好處🪿~配埋鬆脆多士口感一流🥰~💜 波士頓龍蝦燉飯(二人份)龍蝦大大隻啖啖肉好足料🦞🦞燉飯夠creamy軟滑好味~💜士多啤梨荔枝梳打💜雜莓芒果冰茶

💜法式鵝肝多士
鵝肝煮得啱啱好恰到好處🪿~配埋鬆脆多士口感一流🥰~

💜 波士頓龍蝦燉飯(二人份)
龍蝦大大隻啖啖肉好足料🦞🦞燉飯夠creamy軟滑好味~

💜士多啤梨荔枝梳打
💜雜莓芒果冰茶

法式鵝肝多士
波士頓龍蝦燉飯(二人份)
士多啤梨荔枝梳打 / 雜莓芒果冰茶
2025-02-12
  • 波士頓龍蝦燉飯
2025-02-24 214 浏览
今日同老公去尖東拎野,順便係附近搵間餐廳食個午餐。行經過俾呢間潮舖吸引咗,原本以為唔係餐廳😂😂因為一望上去勁多bear brick以為係玩具舖,點知係有餐牌係門口位隔離,食cafe形式。我同老公都想上去食。我地叫左夏威夷薄餅🩷🩷🩷🩷🩷呢個好有驚喜,原本諗住佢係好細份望個餐牌,點知黎到都好大份又好食,個醬係我最愛既千島醬,加埋菠蘿粒,粟米粒同煙肉芝士,再加上少少蕃茄汁,好正!係小朋友最愛,岩我地口味。鵝肝多士🩷🩷🩷🩷🩷個多士好多脆身,加上酸甜既黑醋汁,配上鵝肝好解漏 ,而且有好多沙律菜同小蕃茄,食落唔會覺得好油膩。溫泉蛋卡邦尼意大利粉🩷🩷🩷🩷🩷佢呢個溫泉蛋好多流心,撈埋啲意粉食好creamy又唔會太漏,而且啲汁掛曬係啲意粉度唔會乾爭爭好juicy。忌廉味都好夠味,配埋炸乾左煙肉粒好有口感。無諗過呢間餐廳咁又驚喜又夠潮,下次再食過其他菜式先。

我地叫左夏威夷薄餅🩷🩷🩷🩷🩷

鵝肝多士🩷🩷🩷🩷🩷

溫泉蛋卡邦尼意大利粉🩷🩷🩷🩷🩷

無諗過呢間餐廳咁又驚喜又夠潮,下次再食過其他菜式先。
2025-02-24 262 浏览
餐廳以熊仔作裝飾,簡潔得嚟好有設計感,我哋坐左係落地玻璃窗既卡位,坐得舒服又可以望吓景!烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末汁擺碟好靚,望住都覺得好好食,塊豬鞍好厚,煎得啱啱好,切落去啲肉汁已經流出嚟,好juicy !夏威夷薄餅呢個夏威夷pizza好有芝士味,而且仲拉絲,食落感覺好足料,個pizza底係薄果隻,食落好脆👍小食拼盤三式醬(雞翼、薯條&墨西哥脆片個小食拼盤比想像中大份,雞翼炸得好惹味,薯條份量好多,墨西哥脆片點埋個牛油果醬好夾,好清新既感覺,好味!呢間餐廳啲嘢食全部即叫即整,熱辣辣,全部都好好味,下次又嚟試下其他嘢食先!

烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末汁

夏威夷薄餅

小食拼盤三式醬(雞翼、薯條&墨西哥脆片

2025-02-24 235 浏览
就係Awesomebarcafe啦,仲要係完整一隻龍蝦🦞‼️主食🦞——波士頓龍蝦燉飯(二人分量) $208燉飯嘅香氣撲鼻,龍蝦肉好鮮嫩🥳,每一淡都充滿左海鮮嘅鮮味。再加上有蔬菜,食落口感唔錯👍🏻。飲品🍸——Watermelon Fizz $88酒味唔重,再加上西瓜嘅甜味🍉,少甜嘅調整令口感更加宜人,避免左過於膩口嘅問題。飲品🍹——Sex On The Beach $88呢款經典Cocktail以桃子同橙汁做基底🍑,帶有熱帶風情。雖然酒精味稍重,但水果嘅香甜令整體口感平衡,適合鍾意果味飲品嘅人。甜品🍰——芒果拿破倫 $98芒果嘅清甜同酥脆嘅千層餅交融🥭,口感層次分明。甜度適中,讓人感覺清新,非常適合用作餐後甜點😌。甜品🍰——Tiramisu $68經典意大利甜品,咖啡的香氣同馬斯卡彭奶酪嘅絲滑口感相得益彰☕️。每一淡都充滿了咖啡的濃郁,甜度控制得當,令人回味無窮🥹。Awesomebarcafe @awesomebarcafe.hk📍:尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖

主食🦞——波士頓龍蝦燉飯(二人分量) $208
飲品🍸——Watermelon Fizz $88
飲品🍹——Sex On The Beach $88
甜品🍰——芒果拿破倫 $98
甜品🍰——Tiramisu $68

📍:尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號舖
2025-02-21 231 浏览
Bearbrick 主題餐廳餐廳室內環境非常寬敞,座位分隔好開地理位置優秀,位於尖東噴水池隔離好多打卡位,另外好多韓國追星打氣應援鍾意韓星嘅啱晒我哋係去食lunch嘅,本身2:30係有下午茶不過真係好肚餓,嗰日跑完馬拉松,嗱嗱臨去食好嘢但跑完比賽行唔到樓梯,可以入商場搭電梯上樓講返食物先食物質素都高我哋直接la carte 叫咗兩個main 1)烤加拿大豬鞍架蜜糖芥茉汁$1882)法式牛尾煲配原個法包$178豬鞍架本身嫩滑有肉汁,我欣賞佢蜜糖芥末汁甜味剛剛好帶出另外牛尾煲,好腍夠味入面有甘筍、洋蔥配法包係剛剛好索晒汁一滴都冇得淨
Bearbrick 主題餐廳
餐廳室內環境非常寬敞,座位分隔好開
地理位置優秀,位於尖東噴水池隔離

好多打卡位,另外好多韓國追星打氣應援
鍾意韓星嘅啱晒

我哋係去食lunch嘅,本身2:30係有下午茶
不過真係好肚餓,嗰日跑完馬拉松,嗱嗱臨去食好嘢
但跑完比賽行唔到樓梯,可以入商場搭電梯上樓

講返食物先
食物質素都高
我哋直接la carte 叫咗兩個main
1)烤加拿大豬鞍架蜜糖芥茉汁$188
2)法式牛尾煲配原個法包$178

豬鞍架本身嫩滑有肉汁,我欣賞佢蜜糖芥末汁
甜味剛剛好帶出

另外牛尾煲,好腍夠味入面有甘筍、洋蔥
配法包係剛剛好索晒汁

一滴都冇得淨
  • 烤焗醬燒豬鞍扒
2025-02-19 195 浏览
講咗好耐,終於有時間帶埋小朋友一齊嚟,淨係行樓梯嗰吓已經好興奮,超多bearbrick,好壯觀好靚,淨係呢度已經影相影唔停📸呢日係星期六,我哋5點左右去到,未係好多人,所以可以坐到圓形booth位,小朋友勁開心,係咁叫我幫佢哋影相。食物:🥘西班牙海鮮飯雖然話2人份,但係好大份,哥哥食咗啲,我哋2個大人未食晒都飽飽地。材料好豐富,有魷魚、蝦、青口、蜆等,個飯仲好夠味又唔會太鹹👍🏼🍕夏威夷薄餅叫多個pizza係俾小朋友食,餅底好鬆軟,2位大少食唔停,阿哥食完飯仲可以食多3塊,細佬都2塊,轉眼就清咗大半😂🍹士多啤梨荔枝梳打又係諗住小朋友都飲得就叫呢杯,唔會太甜,襯返叫嘅嘢食好解膩👍🏼呢度無論環境定食物都好推介,一家大細帶埋小朋友,啲嘢都啱食,去開尖沙咀搵嘢食嘅可以考慮吓

食物:
🥘西班牙海鮮飯

🍕夏威夷薄餅

🍹士多啤梨荔枝梳打

2025-02-18 126 浏览
夏威夷薄餅 薄餅底鬆軟香脆 菠蘿同煙肉份量唔少上面仲有好多醬汁同芝士 唔會乾爭爭推介呢款Pizza溫泉蛋卡邦尼意粉 意粉質感比較粗身醬汁濃稠 好creamy海鮮西班牙燴飯 有幾款海鮮 包括青口 大蜆 大蝦 魷魚圈青口大蝦 口感彈牙 飯粒軟硬程度適中整體味道清新偏淡 適合淡口味的人
夏威夷薄餅

有幾款海鮮 包括青口 大蜆 大蝦 魷魚圈
青口大蝦 口感彈牙 飯粒軟硬程度適中
整體味道清新偏淡 適合淡口味的人

2025-02-11 154 浏览
😌今日去咗尖東覓食,位於尖東噴水池隔籬,門面光猛,一入去上樓梯位係打卡嘅焦點,好多啤啤熊公仔做場景,非常靚,試咗三款好有特色嘅菜式,分別係鐵板牛脷、蟹肉南瓜意粉同埋麵包牛尾,每款都各有千秋,等我同大家分享一下食後感!▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🥘日式鐵板燒牛脷 $98一上枱就聽到「滋滋」聲,鐵板嘅熱力將牛脷嘅香氣逼晒出嚟,令人食指大動!牛脷切得厚薄適中,口感軟嫩得嚟又帶點彈性,完全冇腥味,證明師傅處理得好好。醬汁方面,我估係用咗黑椒同洋蔥炒香,味道濃郁但唔會蓋過牛脷本身嘅鮮味。唯一美中不足嘅係,鐵板嘅熱力好快就散去,如果可以keep耐啲就perfect啦!🍝蟹肉南瓜意粉 $128呢款意粉賣相好吸引,金黃色嘅南瓜醬汁鋪滿成個碟,上面仲有絲絲蟹肉,睇見都流口水!意粉煮得 al dente,口感煙韌,南瓜醬汁香甜濃郁,同蟹肉嘅鮮味好夾,食落好 creamy 但又唔會覺得膩。唯一要挑剔嘅係,蟹肉嘅份量可以再多啲,咁就更加滿足啦!🥘法式牛尾煲 $178呢個菜式好有驚喜!成個麵包挖空咗,入面裝住熱辣辣嘅牛尾汁,汁底好濃郁,充滿住牛尾嘅膠質同蔬菜嘅甜味,食落好暖胃。牛尾炆得好淋,一啖就骨肉分離,好入

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🥘日式鐵板燒牛脷 $98

🍝蟹肉南瓜意粉 $128

🥘法式牛尾煲 $178
呢個菜式好有驚喜!成個麵包挖空咗,入面裝住熱辣辣嘅牛尾汁,汁底好濃郁,充滿住牛尾嘅膠質同蔬菜嘅甜味,食落好暖胃。牛尾炆得好淋,一啖就骨肉分離,好入味。最正嘅係,可以用麵包蘸汁食,麵包吸晒汁嘅精華,真係好正!不過份量比較大,一個人食可能會覺得有啲滯,建議 share 食。

🫖好香雲呢拿味,花茶唔油膩,啱晒女士們吹水打卡!
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🥘日式鐵板燒牛脷 $98
🍝蟹肉南瓜意粉 $128
🥘法式牛尾煲 $178
🫖洋甘菊蜂蜜雲呢拿花茶 $58
另加一服務費
==$508/2人,人均$254
2025-02-06 199 浏览
平時成日行過都見到呢條BearBrick樓梯,一睇就知好岩黎打卡,今次黎試下野食如何,原來份到去仲見到有韓星應援,好多粉絲黎打卡,原來呢到成日都有唔同主題應援,仲好岩開PARTY,真係唔同時間黎都有驚喜。今日約左好耐冇見既朋友黎食野,講番啲野食先如果黎飲下野既朋友都有好多選擇,我地就揀左 Butterily Pea Lattle 蝶豆花拿鐵 $45 (H)同 Peach Green Apple Ice Tea 蜜桃青蘋果冰茶$58 ,蝶豆花建議如果想打卡嘅應該揀凍飲野食方面,叫左份薯條個波士頓龍蝦燉飯(二人份)($208)薯條夠脆夠熱同埋有d 味粉響上面,如果黎飲野食小食都可以叫黎試下,波士頓龍蝦燉飯真係有龍蝦肉響入面,一上枱即刻勁大陣龍蝦味湧入鼻,未食先滿足龍蝦飯都幾大份,冇位食其他,下次可以再試下其他野食呢

今日約左好耐冇見既朋友黎食野,講番啲野食先

野食方面,叫左份薯條個波士頓龍蝦燉飯(二人份)($208)

龍蝦飯都幾大份,冇位食其他,下次可以再試下其他野食呢
假日嚟到尖東既環境比較休閒☀️呢間餐廳正對住噴水池感覺好開陽⛲️ 一入到門口就俾佢巨型嘅Bearbrick樓梯吸引🧸唔同款式既Bearbrick好有造型感🎨店內唔同嘅裝飾擺設都好有玩味😎 食物方面都好有水準值得假日黎Chill下❤️⭐️ 烤雞牛油果香芒沙律 🥗烤雞口感好嫩滑充滿蛋白質🍗 配上牛油果同埋芒果Fresh得黎帶鮮甜嘅口味好開胃🥑⭐️ 德國香腸拼盤配酸椰菜 🍖香腸口感脆卜卜一切落去肉汁濃郁🤤好有德國風味🇩🇪配上芥末同埋酸椰菜平衡油脂感岩岩好🥬⭐️ 香辣蕃茄柚子牛柳意大利粉 🍝牛柳嫩滑同番茄醬嘅口味好配合🥫特別一陣係用咗原個新鮮蕃茄🍅感覺特別健康呢⭐️ 波士頓龍蝦燉飯 🦞龍蝦肉質爽口唔會太乾👍🏻 濃郁既海水味滲曬入飯粒裡面🌊⭐️ 芒果拿破崙 🥭拿破崙口味好酥脆🔥 配上新鮮嘅芒果抹茶Cream同埋Meringue🤍 無論味道同埋口感都好豐富⭐️ 提拉米蘇 🍰用上高身酒杯上碟感覺係比較Fusion🇮🇹 Creamy既口感配上一Shot Espresso淋上去 咖啡香氣十分濃郁🖤⭐️ 椰奶朱古力拿鐵 ☕️幼滑既朱古力入邊🍫又帶點清甜嘅椰子香🥥有一種度假既感覺⛱️⭐️ 草莓抹茶鮮奶 🍵抹茶帶點回甘嘅感覺💚加上士多
烤雞牛油果香芒沙律
芒果拿破崙
提拉米蘇
草莓抹茶鮮奶
2025-01-16 336 浏览
bookmark咗呢間好耐!以人氣bearbrick 玩具做主題嘅西餐廳,應該係香港最大型潮流玩具主題餐廳(?)超igable! 成條樓梯兩旁都放滿bearbrick 熊公仔~食物質素都唔錯~座位空間都好闊落~法式鵝肝多士($98)香煎鵝肝好肥美配埋香脆多士同黑醋中和油膩感牛油果他他多士($108)分別有煙三文魚同蟹肉沙律,食起嚟都幾清新,口感好豐富海鮮忌廉意大利粉($198)意大利粉軟硬適中,忌廉汁好掛汁,海鮮有魷魚圈同蝦仁德國豬手配酸椰菜($248)呢個叫完等咗30分鐘先上,不過真心有驚喜!豬手預先去骨切件,豬皮金黃香脆,肉質好軟嫩,配埋蜜糖芥末醬同德國酸菜中和油膩感!高質芒果拿破崙($98)拿破崙皮比較薄身,似酥皮比較多,配上抹茶忌廉同芒果提拉米蘇 ($68)可以比你自己倒咖啡淋濕個手指餅,幾特別,咖啡偏酸,男朋友就不太好~Awesome Bar & Cafe📍尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號鋪
食物質素都唔錯~座位空間都好闊落~
法式鵝肝多士($98)
香煎鵝肝好肥美配埋香脆多士同黑醋中和油膩感
牛油果他他多士($108)
分別有煙三文魚同蟹肉沙律,食起嚟都幾清新,口感好豐富
海鮮忌廉意大利粉($198)
意大利粉軟硬適中,忌廉汁好掛汁,海鮮有魷魚圈同蝦仁
德國豬手配酸椰菜($248)
芒果拿破崙($98)
拿破崙皮比較薄身,似酥皮比較多,配上抹茶忌廉同芒果
提拉米蘇 ($68)
Awesome Bar & Cafe
📍尖沙咀科學館道14號新文華中心地下1D及1樓100號鋪