2K
2024-06-16 588 浏览
約朋友喺北角食晚飯,行過見到呢間川菜館,𝟞𝟠𝟠係新開嘅一間川菜館🌶️裝修時尚舒適,設有多個卡位,食客坐得非常舒服🛋️招牌剁椒蒸魚頭香噴噴又好大份,每日限量供應,記得嚟之前要預訂📞⋄⋄====—====—====—====—✦ 招牌菜 ✦🍲蟲草花排骨靚湯($19.8/盅)新鮮煲製嘅蟲草花排骨雞腳湯,湯頭甜美,濃郁美味,還有大量雞腳骨膠原滿滿🤤⋄✦ 農家小炒 ✦🌶️🐟天府川皇水煮魚($188)水煮魚也是店內招牌之一,魚片薄薄一片,非常嫩滑,配料還有蓮藕、娃娃菜、大豆芽、粉條等非常豐富,味道不會太辣,而且好惹味,伴白飯吃一流👍🏻如果唔食得辣,可以改食酸菜魚架~—🐥🌶️重慶山城香辣雞($118)香辣雞就係我哋成日口中講嘅辣子雞,雞粒炸到脆卜卜,酥脆可口,每口滋味😍還有平日很少見到的鍋巴,入口脆卜卜,好滋味🤩配埋一齊非常香口,色香味俱全👍🏻 ⋄✦ 甜品 ✦🥛杏仁蛋白😝杏仁蛋白甜品非常出色,熱辣辣杏仁味道非常突出,還有嫩滑可口的蛋白,滋潤養顏,為晚餐或上一個完美的句號😋⋄✦ 飲品 ✦🍋凍檸茶食辣嘢配凍檸茶簡直一流,冰涼爽快🧊====—====—====—====—.📌店名:688’📍地址:北角七姊妹道25

====—====—====—====—
✦ 招牌菜 ✦
🍲蟲草花排骨靚湯($19.8/盅)

✦ 農家小炒 ✦
🌶️🐟天府川皇水煮魚($188)

🐥🌶️重慶山城香辣雞($118)

甜品
🥛杏仁蛋白

✦ 飲品 ✦
🍋凍檸茶

食辣嘢配凍檸茶簡直一流,冰涼爽快🧊
====—====—====—====—
📌店名:688’
📍地址:北角七姊妹道25-31號嘉蘭大廈地下C號舖
2024-06-15
  • 水煮魚
  • 辣子雞
  • 杏仁蛋白
前幾日與朋友小聚,看到這間新開張川菜,一於來試一試!👍🏻我們一行三位,在下午茶時間叫了招牌天府川皇水煮牛肉,成都口水雞,四川擔擔麵。首先,口水雞醬汁濃郁,雞肉鮮嫩多汁,令我們食慾大開。🤩🤩招牌水煮牛肉味道正宗,不會死辣,麻度足,刺激味蕾,濃郁而入味。👍🏻🤩四川擔擔麵不過不失,比起以上兩道菜便較失色,比較推薦以上的菜式。👍🏻不過美中不足的是忘記拍照,待下次再食時拍低推薦😅值得一提的是菜式份量足,食完飽到晚飯都不用吃😁推薦大家一試!🤩
前幾日與朋友小聚,看到這間新開張川菜,一於來試一試!👍🏻

首先,口水雞醬汁濃郁,雞肉鮮嫩多汁,令我們食慾大開。🤩🤩

2024-06-10