2018-02-07 370 浏览
好久沒有筲箕灣沒想到開了一間這麼別緻的餐廳同傳聞一樣是個聊天的好地方而且老闆人都很好聊(應該是老闆吧🤣他推介了我們吃南非生蠔 好creamy好新鮮👍🏻溫馨提示: 一般是需要打電話預約 那天只是巧合有人預約了 老闆訂多了另外點了意粉和焗龍蝦吃完後老闆會詢問我們的意見 睇得出好用心經營☺️其實我特意寫文提醒大家👉🏻記得落單跟店員說明自己的口味 偏淡或偏濃~這次點的龍蝦雖然有點咸~但有膏同埋肉都好結實~😎
好久沒有筲箕灣

波菜忌廉汁煙肉意粉
2018-02-06
法式焗波士頓龍蝦
2018-02-01 337 浏览
同朋友去東大街搵野食順便聚會,行咗咁多間都唔合心水,竟然係街尾見到間工業風餐廳,又坐到我地六個人,即刻試試佢啦!意粉方面,我地叫咗黑松露帶子意粉﹑菠菜忌廉汁煙肉意粉同埋芝士焗肉醬長通粉。黑松露帶子意粉︰一上菜,陣香味真係不得了!個忌廉汁掛汁力強,帶子亦都十分滑,大大粒,食完超級滿足,即刻再Encore多個!菠菜忌廉汁煙肉意粉︰呢個又係勁推介大家試試佢!個菠菜忌廉汁比普通忌廉汁冇咁膩,亦都好掛意粉,雖然配搭比較普通,但係真係繼黑松露帶子意粉之後第二推薦嘅意粉!芝士焗肉醬長通粉︰可能焗意粉要較長時間,我地食完兩個意粉,佢就上場啦!侍應好warm,提我地唔好掂到個盤邊!呢個焗意粉就好適合我呢D芝士控,即刻食都唔記得咗影相添六個人有男有女,淨係叫意粉梗係唔夠食啦!我地仲叫咗夏威夷Pizza﹑炸魚薯條﹑忌廉芝士蘑菇釀雞翼﹑水牛城雞翼同埋香煎比目魚配檸檬牛油汁(後面三個唔記得咗影相添hehe夏威夷Pizza︰係我地最中意嘅薄底Pizza呀!!叫侍應幫手界返每人一份都冇問題,食完又想再食,不過仲有其他菜式,唯有等下次試埋個辣肉腸Pizza啦炸魚薯條︰入面有兩塊魚柳同埋都薯條,附上茄汁。呢個炸得脆口,

炸魚薯條和黑松露帶子意粉

菠菜忌廉汁煙肉意粉

菠菜忌廉汁煙肉意粉和夏威夷Pizza

炸魚薯條︰入面有兩塊魚柳同埋都薯條,附上茄汁。呢個炸得脆口,不過份量真係細咗DD,個個都爭食,我地六個人唔夠食呀>.<

忌廉芝士蘑菇釀雞翼︰呢個係小食第一位呀!!!咬開雞翼會流出忌廉芝士汁同埋蘑菇,熱辣辣,好好味呀!

水牛城雞翼︰呢個我冇試,不過聽返朋友講都係好好味,等我下次再黎試下先!

香煎比目魚配檸檬牛油汁︰呢個反而有少少失望,可能比目魚本身油份重,檸檬汁嘅味道又唔係好出,令到個魚加埋個汁就有DD油膩添…

原來佢地唔係開張咗好耐咋,同埋同返佢地講意見都好肯接受,期待佢地日後其他新菜式!

P.s.水吧位有個好靚嘅霓虹燈牌,寫咗一句好有意思嘅句子,我都忍唔住手影咗幾張相黎Po IG haha
2017-12-07
炸魚薯條和黑松露帶子意粉
菠菜忌廉汁煙肉意粉
菠菜忌廉汁煙肉意粉和夏威夷Pizza
  • 黑松露帶子意粉
  • 忌廉芝士蘑菇釀雞翼
2018-01-27 378 浏览
朋友從外國回來,當然要食餐飯,傾下計!👭一間比較安靜既西餐廳!可以同朋友靜靜傾計,享受美食!❤️❤️西冷牛扒叫左7成熟,煎得幾好!有牛肉汁,同埋可以自己落海鹽/黑椒,自由選擇!👍🏻黑松露帶子意粉 -粒帶子都幾大粒,黑松露好香!😋😋我自己係好中意黑松露既,所以覺得好好味!😽凱撒沙律 好正常~有d菜食下!😝青檸梳打特飲⋯都係普普通通⋯不過下次我會試下飲佢地既啤酒⋯🍺🍻整體呢間餐廳係可以再去試埋其他野既!😚😚
朋友從外國回來,當然要食餐飯,傾下計!👭
凱撒沙律 好正常~有d菜食下!😝
整體呢間餐廳係可以再去試埋其他野既!😚😚
2018-01-25
2018-01-23 355 浏览
食不言 寢不語@何解?好滿足!好窩心!正能量!超級無敵靚女好友和我寶貝女食生日飯!感覺真的很好!很舒服!聊聊天!人大了,吃喝玩樂@為的就是放鬆舒服!和好友能像親人一樣!嘻嘻哈哈,吃一頓晚飯!人生一大樂事!從心祝福她,能和我吃一輩子的幸福!也希望-52赫兹!生意興隆!給我和朋友一直”幫襯”因您們太warm了!由訂位-因新開我經過想試,問了幾次食物款式,價錢。有個可愛妹妹也細心解答!包括生蠔的種類,製作方法!期待和好友相聚。也知她對食有要求的!所以我也希望我見議的餐廳是適合的!結果!100分!環境舒適!員工親切細心,提供一切所需,小孩紙筆,醬汁,餐具!溫度適中!更更更暖心的事!聽到我的小寶貝生日,在差不多用餐完時!送上我一份心太軟,還要併士多啤梨雪糕!問一問。。。HK 這樣的餐廳。。。還有多少?久違了!也謝謝我好友和我和女一起!生蠔甜美肥美!白汁芝士焗蠔醬料濃郁!帶子意粉,黑松露汁香味俱全,帶子鮮味彈牙!炸魚,肉汁豐富。炸雞翼,剛剛好火力。香腸,靚料。比目魚,剪得外脆內滑亟亟!心太軟用上靚雪糕!配合!可可朱古力味回味!焗得正好!流心的!也要一讚,每款食物也配上適合的醬料!比美高級酒店食品!
食不言 寢不語@何解?

好滿足!好窩心!正能量!
超級無敵靚女好友和我寶貝女食生日飯!
感覺真的很好!很舒服!
聊聊天!人大了,吃喝玩樂@為的就是放鬆舒服!
和好友能像親人一樣!嘻嘻哈哈,吃一頓晚飯!人生一大樂事!
從心祝福她,能和我吃一輩子的幸福!
也希望-

52赫兹!生意興隆!給我和朋友一直”幫襯”
因您們太warm了!

包括生蠔的種類,製作方法!
期待和好友相聚。也知她對食有要求的!
所以我也希望我見議的餐廳是適合的!

結果!100分!
環境舒
適!員工親切細
心,提供一切所需,小孩紙筆
,醬汁,餐具!
溫度適中!
更更更暖心的事!聽到我的小寶貝生日,
在差不多用餐完時!
送上我一份心太軟,還要併士多啤梨雪糕!

問一問。。。HK 這樣的餐廳。。。還有多少?
久違了!也謝謝我
好友和我和女一起!

白汁芝士南非蠔
高貴比目魚配檸檬牛油汁
黑松露帶子扁意粉
小食拼盤

生蠔甜美肥美!
白汁芝士焗蠔醬料濃郁!

帶子意粉,黑松露汁香味俱全,帶子鮮味彈牙!

炸魚,肉汁豐富。炸雞翼,剛剛好火力。
香腸,靚料。

比目魚,剪得外脆內滑亟亟!

心太軟用上靚雪糕!配合!
可可朱古力味回味!
焗得正好!流心的!

也要一讚,每款食物也配上適合的醬料!
比美高級酒店食品!

幕前幕後
一家人般的配合!

Perfect!100分!

哈!我女𦥑最近學了@
食不言 寢不語
成了我和好友的 小趣事!
2018-01-23
庆祝纪念
生日
白汁芝士南非蠔
高貴比目魚配檸檬牛油汁
黑松露帶子扁意粉
小食拼盤
2018-01-13 296 浏览
依家餐廳好似係新開 禽日係屋企附近搵野食 無意中見到依間餐廳就走入去試 叫左個餐 一個意粉加杯野飲$5x(我見有啲只係$3x) 仲要好食!正係意粉既質素都絕對比得上高級餐廳 仲要環境暗暗地 都幾有情調.. 雖然我比較鍾意光既(影相影啲嘛) 但係除左依樣其他都非常滿意 地方絕對乾淨👍🏻推介同屋企人 朋友 或者情侶大時大節都可以係度食 享受得黎又可以唔洗洗咁多錢😂第一次寫食評 平時個啲唔會寫 因為依間真係好抵食又好食 環境又唔錯
2018-01-12
  • 黑松露意粉
去完青年廣場整野,走左去筲箕灣食街搵食,落住微微雨出完地鐵站行左幾分鐘就到,去左呢間尋找知音既52赫茲。店舖行木系工業風入型入格,灰香色牆生或者加左鐵網既牆身都好有特色,仲有木台同埋頭上既鎢絲燈都好有心思。仲有個霓虹燈寫住Live Your Wildest Dream好有意思。新開小店先試一下個《青醬蟹肉意粉》($108),有海量既蟹肉,食到尾都仲有好多仲夠鮮味唔會梅哂,意粉軟硬度控制得好,青醬夠香又沾滿每條意粉夠好食。小食要左個《水牛城雞翼》($42),即叫即炸超級熱,炸得超香,皮又勁脆,加上調味粉好惹味,肉質仲係超嫩滑無過火。飲品要左杯《Latte》($32),天寒地凍行完入去一飲就暖笠笠,咖啡味香濃奶泡都夠滑。店名:52 赫茲地址:筲箕灣筲箕灣東大街4-10號東寶大廈地下3D舖餐牌:

店名:52 赫茲
地址:筲箕灣筲箕灣東大街4-10號東寶大廈地下3D舖

餐牌:

2018-01-07
  • 青醬蟹肉意粉
筲箕灣東大街新開咗間西式扒房店內位置唔多,但環境舒適,餐牌花款多我哋點一個burger同埋水牛城雞翼水牛城雞翼(4pcs) $48水牛城雞翼炸得香脆!雞翼嘅肉質非常嫩滑,脆卜卜嘅外皮非常惹味安格斯牛肉漢堡 $88漢堡扒有成2cm厚呢!煎得微脆而且咬落非常juicy,肉汁流晒出嚟塗上薄薄嘅燒烤醬再加上芝士,簡單又經典嘅配搭!生菜同蕃茄都非常新鮮!麵包雖然無搽牛油,但係烘得夠香脆,內裏又非常鬆軟,仲帶有濃郁嘅麵粉香,口感同味道都唔錯,無搽牛油都健康啲啦重點係個漢堡扒真係好食!夠厚身夠多肉汁薯條都係新鮮炸起呢!金黃香脆!食落香脆又有濃郁嘅薯仔香加上粗切口感特別正整體價錢合理,味道水準都唔錯,下次再同朋友嚟食!
筲箕灣東大街新開咗間西式扒房
店內位置唔多,但環境舒適,餐牌花款多

我哋點一個burger同埋水牛城雞翼

水牛城雞翼(4pcs) $48

安格斯牛肉漢堡 $88

重點係個漢堡扒真係好食!夠厚身夠多肉汁

薯條都係新鮮炸起呢!金黃香脆!食落香脆又有濃郁嘅薯仔香
加上粗切口感特別正

整體價錢合理,味道水準都唔錯,下次再同朋友嚟食!
2018-01-01 289 浏览
第一次寫食評就是被小店的貼心及食物味道打動了😍2018年的第一頓餐,機緣巧合下來到東大街這小店的門前,小店裝修簡潔格調有品味,感覺用心製作的食物,特別喜歡蜆肉意粉,再加上小店一份人情味實在窩心難得❤️深深的愛上了!
2018-01-01
  • 蜆肉意粉
2017-12-31 284 浏览
2017除夕夜,已是第二次試這餐廳,沒有加10%,服務唔錯,會聽取意見,2人晚餐抵食,有湯,多士,扒,意粉,飲品。美國肉眼品質不錯,夠林夠牛味,黑松露帶子意粉,食過再食餐湯也算得上用心製作,總括而言,把2017晚餐畫上句號。
餐湯也算得上用心製作,總括而言,把2017晚餐畫上句號。
2人晚餐
2017-12-31
庆祝纪念
除夕
2人晚餐
2017-12-29 342 浏览
筲箕灣真係越黎越多新餐廳,尋晚同屋企人經過東大街見到間裝修幾好feel旣西餐廳,行左入去一試新野~叫左幾樣野食芝士磨菇雞翼,特式小食併盤,仲有個steak同辣味pizza,幾樣野都唔錯,有驚喜個併盤跟嗰個辣醬好正!不過堅爭左杯啤酒...店員幾nice,同佢吹左陣水傾開偈,佢地話一月先有酒牌,到時會有生啤同可能番啲手工啤,如果今晚有就真係perfect la。講開啤酒,成個東區都真係無乜人賣手工啤,bar pacific最多,期待下個月佢快啲有酒牌同入番幾款local野,係值得一試嘅餐廳!
個併盤跟嗰個辣醬好正!不過堅爭左杯啤酒...