2022-07-31 572 浏览
兩個九龍人今日新界一日遊,好似咩都好新奇咁😂 我地係元朗行完商場想搵元朗大馬路點去,開住google map 經過呢間炸物店有啲餓,所以決定買少少野食下😋 我地order 左個中size鹽酥雞,落完單之後我地就問下店員元朗大馬路點去,幾位店員都好有耐心詳細解答🥰👍🏼🙏🏼等左5-10 分鐘左右,我地既鹽酥雞就有啦~ 店員今次仲開埋個google map 再詳細解釋多次點去大馬路比我地知😂 真係好nice🤗 我地既中size 鹽酥雞份量都合理👍🏼 即叫即炸熱辣辣,肉質都好嫩滑,不過表面就有別於一般鹽酥雞,比較似一般炸雞,不過都好食既👍🏼😊

2022-03-21 306 浏览
叫左炸雞粒同炸雞髀菇,買完唔記得自己加調味粉,店員亦沒有提示我們要不要加調味粉,於是就吃了原汁原味的炸物😂 雞粒依然外脆內嫩,炸菇的內裡也juicy, 但沒有調味粉,真的差好遠。值得讚嘅係外賣蓋會剪個三角△洞,可以俾炸物透氣 不至於令外皮淋曬。

2022-02-24 168 浏览
呢一間外賣嘅炸雞店真係好吸引,而且呢度除咗有招牌嘅Oreo西多士之外,我今次另外仲叫咗一份炸雞!呢一度嘅Oreo西多士真係好好食,賣相真係好靚同埋好特別,上面有好多Oreo說,而且呢度嘅西多士入面嘅煉奶好香!西多士嘅外皮揸到金黃鬆脆,真係好食都食完一啖有一啖

2022-01-28 190 浏览
朋友推薦炸雞要食呢間,咁啱見到買滿$88仲送利是封💛 於是就叫多幾樣試下😋脆炸雞軟骨 $32大力推薦呢個!外層炸得酥脆,軟骨好有咬感,非常香口,屋企人一致認同呢個好好食💯鹽酥雞粒 $25/小雖然揀咗最細嘅份量,但都比得唔少㗎👍🏻 肉質飽滿,脆皮唔會太厚,而且調味唔會太鹹幾好。一口一粒好過癮🤩Shake Shake 雞髀肉 $22/小呢個適合懶人,因為係預先切好嘅雞髀肉~ 肉質好嫩滑,原汁原味唔點Shake Shake粉都無得輸🙌🏻花生西多士 $22一睇就知好邪惡😈 價錢比連鎖快餐店平啲,但味道更高質,而且切開見到滿滿嘅花生餡🤤因為係即叫即炸,所以攞到上手係feel到熱氣騰騰,而且隔住口罩都聞到好香🤤 男職員態度好好👍🏻 下次想試埋芝士雞扒‼️

炸雞軟骨 $32

鹽酥雞粒 $25/小

Shake Shake 雞髀肉 $22/小

花生西多士 $22

2022-01-10 187 浏览
又到禁晚市堂食嘅日子,反正都要食Take away,就試下呢間新開嘅外賣店 - 365炸雞🍗招 牌 炸 雞 髀 ($32)比起其他炸雞店,呢間鋪頭炸得薄身得黎夠juicy,雞脾亦好滑身啖啖肉,有點喜出望外!而調味方面,大家可以跟據喜好自己加調味粉,今次我就加左少少四川麻辣,更加惹味🌶Oreo 西 多 士 ($26)店鋪熱銷之一嘅人氣小食,邊個會諗到西多士同Oreo會成為combo😂我見其他分店有落煉奶但呢份無,所以另外on side再加左流心芝士醬,唔會過甜之餘食落又好夾😆司 華 力 腸 ($12)切粒上嘅司華力腸真係令人回憶起德國Currywurst,所以我係上面灑上咖喱粉,點埋茄汁同蜜糖芥辣醬,又有另一番風味😋脆 薯 餅 ($10)晚餐都有薯餅食😚比起M字頭的大1.5倍!香脆得黎唔會太乾。韮 菜 餅 ($25)略嫌個皮有啲厚,不過都幾煙韌,而且爆餡又juicy,令人食唔停口😜
又到禁晚市堂食嘅日子,
反正都要食Take away,
就試下呢間新開嘅外賣店 - 365炸雞🍗

招 牌 炸 雞 髀 ($32)
比起其他炸雞店,
呢間鋪頭炸得薄身得黎夠juicy,
雞脾亦好滑身啖啖肉,
有點喜出望外!
而調味方面,
大家可以跟據喜好自己加調味粉,
今次我就加左少少四川麻辣,
更加惹味🌶
招牌炸雞髀

Oreo 西 多 士 ($26)
店鋪熱銷之一嘅人氣小食,
邊個會諗到西多士同Oreo會成為combo😂
我見其他分店有落煉奶但呢份無,
所以另外on side再加左流心芝士醬,
唔會過甜之餘食落又好夾😆
Oreo 西多士

司 華 力 腸 ($12)
切粒上嘅司華力腸真係令人回憶起德國Currywurst,
所以我係上面灑上咖喱粉,
點埋茄汁同蜜糖芥辣醬,
又有另一番風味😋
司華力腸

脆 薯 餅 ($10)
晚餐都有薯餅食😚
比起M字頭的大1.5倍!
香脆得黎唔會太乾。
韮菜餅

韮 菜 餅 ($25)
略嫌個皮有啲厚,
不過都幾煙韌,
而且爆餡又juicy,
令人食唔停口😜
招牌炸雞髀
Oreo 西多士
司華力腸
韮菜餅
💖2022新一年用我最鐘意嘅炸雞🍗開始🤤!365炸雞係港九新界都有分店,幾時想食都咁方便。我今日去元朗分店食,決定跟佢地嘅必食推薦嗌,實唔會出錯!1️⃣Shake shake 雞髀肉🍗 (大) $35💖必食!雞肉炸皮薄脆香口,肉質keep住多汁軟嫩。有椒鹽、海苔、麻辣🌶️、咖喱🍛等十幾種shake shake粉,自己揀、任加!全部都好吸引,店員見我選擇困難🤣,好nice比左細盒仔我,可以揀多幾款!我最後要左蜂蜜🍯牛油🧈、芝士🧀同蒜香🧄。個人覺得蜂蜜牛油味道最香甜濃郁,芝士都幾好味。2️⃣手作韭菜餅3件🫓 $25💖大大件,夠足料。皮薄、唔會好油膩,入面有韭菜🥬同豬肉碎🐷。韭菜份量多,味道濃郁,餡料豐富。3️⃣脆炸魷魚🦑 (小) $32💖炸皮香酥脆口,粉漿唔厚重,油香味重,好邪惡🤤。魷魚Q彈、有嚼勁,口感爽脆唔韌。味道鹹香🧂,可以試下落椒鹽調味粉,就變成椒鹽魷魚!4⃣️曲薯🍟 $18💖好抵食,份量多!夠曬足料,薯仔味🥔濃。外皮香脆,入面粉嫩。記住用佢地嘅雞肉shake shake粉調味!💖見到佢地招牌炸雞髀大大隻都好吸引🤩,除左炸物仲有西多🥪等食物,選擇幾多,黎元朗掃街唔可以錯過。

1️⃣Shake shake 雞髀肉🍗 (大) $35

2️⃣手作韭菜餅3件🫓 $25

3️⃣脆炸魷魚🦑 (小) $32

4⃣️曲薯🍟 $18

2021-12-29 68 浏览
聖誕節留港消費行街街,在元朗YOHO行到又累又餓,行出外面鳳攸南街尋找特色平價美食﹗見到呢間365炸雞,俾香濃炸物味吸引住,點左少少餐牌上必食推介來食﹗店家好貼心包裝package,每盒邊開左一小角可以用來透氣,以免焗到淋身。韮菜餅$25/3: 手工製韮菜餅,入面好多韮菜料,食落香濃惹味,糯米釀雞翼$26/2: 入面糯米入味,食落方便,惹味又飽肚﹗Oreo西多士$26:表面撒上Oreo碎,西多士表面炸到金黃色,食落香脆,入面保持到白麵包軟綿口感﹗Shake shake雞批肉$22小:不少醬料同調味擺在枱面供客人倒落去雞批自行發揮創意調味,雞批肉切到細細粒,外面香脆,內裡保持嫰滑﹗

2021-12-27
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
2021-12-27 49 浏览
元朗食街小店多,今晚行過見到有間叫365炸雞好,門面好得意,有個射燈射個logo落地下,就俾佢吸引住。我叫咗四樣小食,分別係韭菜餅、Shake Shake雞髀肉、脆炸雞軟骨、同麻辣雞粒。我叫左三件韭菜餅,外層脆,裡面韭菜餡好多,鍾意食辣嘅我,再加埋佢嘅辣椒油,更加好味!雞髀肉好林,皮又夠脆,調味粉放喺自助枱上面,任由大家隨便落。我加咗兩款口味,分別係麻辣味同孜然味,唔同嘅調味粉可以任你配搭,好正啊呀!佢嘅雞軟骨份量都好多,每舊都好大件,咬口十足。麻辣雞粒亦都好香口,少少辣,如果鍾意食辣嘅話亦都可以再加多啲調味粉。

2021-12-26 530 浏览
365炸雞在元朗開了新分店,有食肉獸最愛的炸雞髀,和我喜歡的煎炸小食,今晚就買外賣試試。招牌炸雞髀$32, 有一隻手掌般大, 啖啖肉,吃得很過癮,可以學娟姐來個手撕雞髀!小心熱,因為是即叫即炸,外層雞皮炸得很脆,雞肉熟度剛好, 未食已經聞到香味,性價比高。韭菜餅$25/3件,一向喜歡吃韭菜餃和韭菜餅,竟然在炸雞餐廳有韭菜餅賣,開心大發現!味道不錯,外層煎得金黃色,不會太油膩,裏面韭菜極多,肉餡相對少,突出韭菜香,咬下有爽口又煙韌的感覺,真的皮薄餡靚。Shake Shake雞髀肉$22/小,食肉獸最愛啖啖肉,這款雞髀肉無骨,可以自己加喜愛的調味粉,搖勻後才吃,食肉獸大讚炸得香脆,非常好吃,跟炸雞髀有異曲同工之妙。今次只下了蒜蓉粉,增添蒜蓉香,味道也不會太咸;由於調味粉有很多款選擇,要待下次才試其他味道了。花生西多士$22, 作為最後的甜品。喜歡這裏以粒粒花生醬製作夾層,用料足,啖啖都有花生醬香,而且食到花生口感更滿足;煉奶香甜,方包軟綿綿,口感佳,很有水準呢!四款食物共$101, 2人分享也夠飽,食物味道不錯,而且價錢也不貴,會再光顧。

2021-12-22
2021-12-26 34 浏览
最近又開始又提起食宵夜嘅習慣 元朗雞地開咗一間專係食炸嘢嘅小店 店內提供林林總總炸物小吃走到店舖的門前 已經聽到食客的好評 有位先生同友人說:這裏的炸魷魚好吃!餐牌上面部分食物可以選擇份量(大/中/小),亦有兩張長枱可供堂食(是露天的),不過我比較喜愛外賣回家 慢慢歎。Shake shake雞髀肉(小)$22 個概念有啲似麥當勞嘅shake shake薯條 門外長枱上面放咗多種調味粉 隨個人口味自己調配 有辣有唔辣任君選擇雞髀肉斬到細細舊 完全冇骨 食落啖啖肉 肉質夠滑 帶有水份 外皮炸到金黃香脆 加埋調味粉 非常惹味紫心薯餅4件$22 超好味呀呢個紫心薯餅 一定要趁熱食 熱辣辣暖笠笠 真係有外脆內軟嘅效果 紫薯蓉香甜可口 是真實的紫薯味道 顏色仲好靚添Oreo西多士$26 店內的人氣小吃 夠曬創意 又有諗頭 西多士配oreo 就是一個可以當甜點的小吃 原來oreo同西多士係可以咁夾 食嘅時候咬到粒粒餅碎 口感層次大增 比普通嘅西多士好吃多了唐揚魷魚鬚(小)$32 外層粉漿夠薄 唔會食到成口粉 魷魚鬚彈牙鮮味 一條一條接著吃 本人貪心加咗啲shake粉"紫菜味" 估唔到又幾好味喎

2021-12-25 32 浏览
聖誕節🎄去食炸雞🍗 食物種類好多,好彩有寫邊啲係人氣同埋必食嘅,跟住黎嗌就冇問題✌🏻招牌炸雞髀 $32真係好大隻🤯 外層嘅雞皮炸得酥脆香口,連平日唔食雞皮嘅我都忍唔住要食😈 內裡嘅雞肉肉質嫩滑,啖啖肉🤤 雞髀係放係黃色袋入面,內層可以保溫。Shake Shake 雞髀肉 $22/小唔想食有骨嘅肉,可以揀呢個,仲可以自己任加調味粉,選擇好多。我揀咗蜂蜜牛油、椒鹽、海苔、粟米濃湯,全部都唔錯,尤其蜂蜜牛油同粟米濃湯嘅香味好出👍🏻 雞肉同樣係外脆內嫩,肉質緊實彈牙😋Oreo 西多士 $26西多士金黃香脆🤩 面頭灑上Oreo碎,甜甜地又有咬口,係除咗炸雞之外另一個必食嘅item!炸蟹柳 $18/6件蟹柳質感爽口彈牙,帶有鮮味。外皮輕微炸一炸,邪惡但更香口。食物係即叫即製,所以攞上手係新鮮滾熱辣🥰職員態度幾好💯 見到外賣盒嘅蓋會剪個窿,以免有水蒸氣搞到啲皮腍晒👍🏻

招牌炸雞髀 $32

Shake Shake 雞髀肉 $22/小

Oreo 西多士 $26

炸蟹柳 $18/6件
蟹柳質感爽口彈牙,帶有鮮味。外皮輕微炸一炸,邪惡但更香口。