2010-03-19 13 浏览
果日我地一同有4個人去慶祝生日, 初初叫魚生啦, 見到D賣相好似好正咁, D感覺同味道都唔錯丫, 之後我想講囉, 我地叫果D壽司舊飯大到同暖囉, 好難食, 仲有呀, 玉子壽司舊蛋真係梅到丫...睇同食都唔掂....我覺得明將D任食玉子仲好味過佢囉..之後我地落D單, 好多野都冇泥囉...佢地又唔話我地知點解冇泥....又要我地係咁催...好啦..僱完之後又話哩樣冇晒,果樣冇晒, E.G 曼魚壽司, 芝士焗大蝦, 肉醬茄子, 芝士焗肉丸等等..仲有幾樣都話冇晒...你話激渡激氣!!!!!! 我地之後諗住凍豆腐應該有喇掛, 點知連豆腐都話冇晒....我覺得真係厄人入泥任食既感覺囉...乜都冇晒..仲要唔問都話比人知冇晒..我覺得真係離譜到冇得原諒,!!!! 加上 D 食物質數同味道又麻麻, 所以我地幾個一致認為以後一定唔會再泥!!!!!!!!!!!!!

2010-03-07
生日
2010-03-15 13 浏览
小妹第一次寫食評,寫得唔係咁好,請大家見諒呢間係之前喺MK已經見到佢嘅廣告想試,不過一直未有時間,再加上朋友試過話OK所以就決定去喇......由於朋友要OT,所以要食九點幾十點......差唔多十點都滿座,而且仲一路都有客入......好彩之前有訂位點好嘢食開始陸續上枱,有好多嘢食,刺身,壽司,芝士焗,燒物,天婦羅,串燒等等......1~刺身幾好呀~上枱嘅時候比人感覺幾有誠意,食落去都覺得新鮮架!!2~個芝士焗帆立貝都好好味,佢有足夠嘅芝士外亦唔會遮蓋咗帆立貝嘅味道!!3~燒汁牛舌,係個汁比較咸咗少少,淡番少少會仲好味4~壽司類都ok~生蝦壽司較為出眾5~天婦羅上到枱仲熱架,唔只係暖!!個粉漿唔會好似某啲放題店咁好難食,而且食到入面蝦係 好新鮮6~日式燒茄子好後期先黎到,果陣已經諗住埋單,但係突然黎到,見佢係蔬菜類所以食埋,個茄子好好味,佢切咗個皮得番入面啲肉去燒......再加埋果啲木魚都幾夾其實仲有食咗其他嘢架,不過唔係好記得喇......以上果啲比較印象深刻......整體黎講佢嘅嘢食係唔錯,而且服務態度都OK架!!不過希望佢可以有熱茶/水供應就好喇......雖然罐裝汽水或
小妹第一次寫食評,寫得唔係咁好,請大家見諒

3~燒汁牛舌,係個汁比較咸咗少少,淡番少少會仲好味
4~壽司類都ok~生蝦壽司較為出眾

其實仲有食咗其他嘢架,不過唔係好記得喇......以上果啲比較印象深刻......整體黎講佢嘅嘢食係唔錯,而且服務態度都OK架!!不過希望佢可以有熱茶/水供應就好喇......雖然罐裝汽水或其他飲品的確幾吸引,但成晚都飲緊果啲甜嘅嘢就爭少少喇......

刺身~(我地無叫雜錦,揀咗自己想食果幾款)
夠芝士味之餘不會遮蓋咗帆立貝嘅味道
燒汁牛舌
海老天婦羅
日式燒茄子
2010-03-03
刺身~(我地無叫雜錦,揀咗自己想食果幾款)
夠芝士味之餘不會遮蓋咗帆立貝嘅味道
燒汁牛舌
海老天婦羅
日式燒茄子
2010-03-10 5 浏览
sunday同 fd睇完alice in wonderland~ 於是試下e間放題~ 因為係新野緊係要試下la~上到去都係6點幾就差不多已經坐滿人了~ 唔book位的肯定有排等~地方不太大~ 一邊播著流行曲一邊食野傾計~ 感覺還不錯!一坐低當然即刻叫了刺身拼盤+ 刺身+sushi+卷物+飲品+天婦羅+ ...(都不記得了) 刺身拼盤真得好美! 份量不太多亦都好岩食~ 三文魚真的很厚切, 甜蝦,櫻花尤魚亦好好好味!! 不過一定要食快小小....唔係d冰溶左成灘血水甘.... sushi 有好多款選擇, 不過緊係唔食太多sushi,始終有飯飽好多~ 不過三文魚火炙壽司,花之戀, 芝士玻璃蝦火炙壽司就一定一定要食~ 超正!! 卷物個到我地叫得太多....因為款式很多又樣樣都想試,但一碟就有4舊...而且飯佔多,所以唔好叫太多......最後我地都食唔晒~ 天婦羅我食了蝦同蕃薯, 蕃薯係橙心好好味~ 個酒煮蜆成個爐上埋, 熱辣辣食,正!!! 而且都好多肉,唔係空殼既~ 芝士焗凡立貝好多芝士,超好味! 香噴噴的牛油金菇同牛油冬菇我都覺得好好味!!! 上碟收碟都好快~ 侍應們都很nice~ 唯一

地方不太大~ 一邊播著流行曲一邊食野傾計~ 感覺還不錯!

天婦羅我食了蝦同蕃薯, 蕃薯係橙心好好味~
上碟收碟都好快~ 侍應們都很nice~

唯一不多滿意的是飲品....真的太甜了...而且冇甜品食~ /___\ 同埋中途黎左碟冇叫過既野, 都唔知係咩....肥滕滕的豬肉而且是辣的.....食左小小就冇吃了...

總體黎講都算不錯~ 因為實在太多款式,去一次根本未試得晒~ 下次有機會可以再來!!!!
2010-03-07
  • 三文魚火炙壽司
  • 芝士玻璃蝦火炙壽司
  • 刺身拼盤
超超超超超嬲~未試過食放題食到火都黎埋!!!!門口又細又多人~(初初以為敢多人~應該好好食LA~!!!)間野又細~女洗手間又得一格~排隊都排左成2個字~初初一開始送D剌身黎果時~我地仲好開心~覺得D賣相都唔錯WO~野食都OK~成班FRIEND仲向到話可以再黎~點知......................惡夢就開始LA~~~食左兩轉剌身(大家唔好以為我地食左佢好多刺身~每一次上刺身都係每款刺身一人一塊..........)其他壽司AR~炸物就黎勁快~勁多~之後我地唸住叫第3轉剌身果時~果到D人話甜蝦剌身賣哂~鮑魚片剌身賣哂O哂咀LA~咩叫放題AR~D剌身都可以話賣哂~之後D野食就差唔多20-30MINS黎一樣..........................咁樣做生意~火都黎埋AR~~~~火滾...不知所謂~大家唔好去AR~~~仲要成$200個~一人食得幾塊剌身~我唔駛過黎食放題LA~間野都幾好賺WO~不知所謂~

超超超超超嬲~未試過食放題食到火都黎埋!!!!

門口又細又多人~(初初以為敢多人~應該好好食LA~!!!)
間野又細~女洗手間又得一格~排隊都排左成2個字~

野食都OK~成班FRIEND仲向到話可以再黎~

O哂咀LA~

咩叫放題AR~D剌身都可以話賣哂~

火都黎埋AR~~~~
火滾...不知所謂~大家唔好去AR~~~

仲要成$200個~一人食得幾塊剌身~我唔駛過黎食放題LA~
間野都幾好賺WO~不知所謂~

2010-02-27
今次去食 第二次, 水準都keep 住! 最可惜帶3歲以下既 BB 去既要收費, 經理話2個BB收一個小童, 話晒都佔座位, 真係咩道理! 唔怪之得, 食評都係話經理服務差, 反而服務員既態度好細心! 老闆睇到唔該 鬧下個四眼經理, 對客人黑口黑面! 值得讚:三文魚火炙壽司 (魚腩位), 芝士玻璃蝦火炙壽司(好爽口)芝士焗大蝦, 芝士焗凡立貝, 燒三文魚腩, 燒物最好味天婦羅都ok.剌身種類唔多, 都好新鮮! 烏冬就麻麻地..唔好叫, 因為勁大碗最後, 佢地既交檯時間到左會趕你走囉!

值得讚:
三文魚火炙壽司 (魚腩位), 芝士玻璃蝦火炙壽司(好爽口)
芝士焗大蝦, 芝士焗凡立貝, 燒三文魚腩, 燒物最好味
天婦羅都ok.

最後, 佢地既交檯時間到左會趕你走囉!
餐單
2010-02-28
  • 芝士玻璃蝦火炙壽司
2010-03-02 9 浏览
先來告訴三文魚沽清,即時打個突,最basic的三文魚都沒有,搞錯。(其他在那一刻已打算走人,其後部長走來說半個小時後有,而且包保滿意。) ok,我就放長隻眼看有多滿意。 三文魚沒有那就打算吃赤貝,又沒有,那我就問:你乜都無,究竟你有咩係有ga? 可惡是那人只顧埋頭幫我們寫單,逃避我的問題,我問了他兩次,他都沒有回答。這樣的服務態度,我畀個叻你!仲有無甜品添,失敗。總換黎講,無下次。
2010-02-28
三文魚骨,呢樣唔錯,但如果熱d會好食好多
2010-02-24 5 浏览
豬兒仔見了工, 和她到2000yen試試.中午, 餐廳和肚子一樣, 空空如也.後來才有人吃lunch.我和豬兒仔卻吃放題像是很豪華焗的, 如西蘭花, 鴨胸薯蓉, 薯皇芝士不少, 濃而不膩, 香而不油.讚好燒的, 如雞軟骨,頑石般堅硬, 用了不少牙力方能將其下嚥.雞腎更堅韌得豬兒仔無法入口.但壽司刺身確一流, 整盤刺身放到桌上, 一縷白煙輕輕撲面, 此情此景, 非等閒日式店可見三文魚, 肥美, 大件, 而顯然不是用廉價貨色, 讚好.甜蝦, 甜美, 鮮嫩, 惜太小, 豬兒仔需一人獨吞6人份量.花之戀, 也是上述之三文魚, 加上蟹籽, 沙律醬, 奇味無窮, 層次百出, 惟飯不夠'團結'.火炙三文魚, 猶奇出色, 腍, 香, 甜, 滑, 讚好.豬兒仔的軟殼蟹, 則飯太多, 強行將顧客餵飽只會帶來劣評軟殼蟹只得小小的一團.天婦羅也很不錯. 炸粉不厚, 沾一下醬油, 可口. 炸蝦也鮮美.要吃燒物只好下次去過松屋吧.總括, 也讚好.豬兒仔也讚.時常一起吃
豬兒仔見了工, 和她到2000yen試試.
中午, 餐廳和肚子一樣, 空空如也.
後來才有人吃lunch.
我和豬兒仔卻吃放題像是很豪華

焗的, 如西蘭花, 鴨胸薯蓉, 薯皇
芝士不少, 濃而不膩, 香而不油.

燒的, 如雞軟骨,
頑石般堅硬, 用了不少牙力方能將其下嚥.
雞腎更堅韌得豬兒仔無法入口.
壽司刺身確一流,

三文魚, 肥美, 大件, 而顯然不是用廉價貨色, 讚好.
火炙三文魚, 猶奇出色, 腍, 香, 甜, 滑, 讚好.

豬兒仔的軟殼蟹, 則飯太多, 強行將顧客餵飽只會帶來劣評

軟殼蟹只得小小的一團.

天婦羅也很不錯. 炸粉不厚, 沾一下醬油, 可口.
炸蝦也鮮美.
要吃燒物只好下次去過松屋吧.

總括, 也讚好.
豬兒仔也讚.
時常一起吃
2010-02-19
  • 火炙三文魚
  • 三文魚
(非会员)
由開業第一個月幫襯到昨日幫襯第四次,一次失望過一次!食物質素變差,結冰的吞拿魚刺身,大細不一的刀法,非常遲出的魚生,杯杯唔同味的檸茶......!原本同男友幫襯完第三次都已經打算唔再食了,但新年朋友來打牌,話想去試下,所以再去多次,是日六點幾去睇下價錢有冇變,個日係$168+10%,無分時段,所以我地決定打牌先,打到十點行去,入座後帶位講多次價錢同叫食物方法,我問有冇海膽?佢話送完啦!你想叫都無!之後我地當然先叫魚生啦!等咗廿分鐘,來咗有花又有霧的魚生盤,內容有大堆三文魚,四塊魷魚,四條蝦仔,好少櫻花魷魚。我地仲以為其它會來緊,點知又等廿分鐘,,熱食係咁上,但一塊魚生都無再見!問個後生經理咁既野,佢話無晒啦,只剩返三文魚!佢地十一點半停叫食物,新年期間都唔預多d!十點幾就乜都無,連咖啡都話賣晒!成條女人街都係$18半磅三文魚,又新鮮過佢好多!我諗大家如果真係要去食就唔該7點前好去囉,因為真係唔抵食,四個人要$740,係旺角任何一間都可以食得好舒服,而佢地全部經理同侍應全部係睇唔到同聽唔到的,要叫三次以上先會應你!我地以後都會避免再去洗錢又受罪!
我地以後都會避免再去洗錢又受罪!
2010-02-04 2 浏览
今晚同女友去食,因為女皇鍾意食日本野,都係試下新野!係街見到VAN仔有新野,試下睇下點,我地BOOK左6:45PM 去到都幾多人(有6成滿),刺身上桌都幾慢,我計過都有10分鐘,其他都OK快,所以要記得一定先點刺身,刺身OK唔係話咁差,所以我前後叫左三次雜錦刺身天婦羅炸蝦同吉列炸蝦都OK,d待應做野都好快手,好快收起我地d碟如果唔係都好難再放食物.總括講OK啦推介菜式: 雜錦魚生拼盤、招牌火龍卷、清酒煮蜆、芝士燒大蝦
今晚同女友去食,因為女皇鍾意食日本野,都係試下新野!係街見到VAN仔有新野,試下睇下點,我地BOOK左6:45PM 去到都幾多人(有6成滿),刺身上桌都幾慢,我計過都有10分鐘,其他都OK快,所以要記得一定先點刺身刺身OK唔係話咁差,所以我前後叫左三次雜錦刺身
如果唔係都好難再放食物.總括講OK啦
推介菜式: 雜錦魚生拼盤、招牌火龍卷、清酒煮蜆、芝士燒大蝦
2010-02-04
生日
2010-02-03 3 浏览
上去唔係等左好耐已經安排到坐位, 讚好另外 waitress 服務態度良好, 其中一位更係有問必答, 俾十個讚好佢食物方面, 熟食、刺身、壽司種類多。去過唔少放題, 好多時種類唔多, 有 d 種類多但好細件 或者唔係樣樣都好味, 2000 佢就兼顧到。魚生大塊厚身兼且新鮮, 熟食揚物火鍋等等都大分好味, 特別係 蒜香牛柳粒 同 芝士大蝦, 真係一流, 頭一盤魚生仲會送海膽添。可以講句, 同樣價錢, 你去銅鑼灣 Sino Plaza 一定搵唔到。雖說食物質量 ok, 但如果朋友你係同小智一樣咁鍾意食大量魚生 ge, 請將評分稍為降低, 因為o係第盤魚生黎左之後, 就要等好耐先再上另一盤, 而份量方面, 小智 同 朋友20秒內就將盤魚生食剩個盤同支裝飾花花。呢一點要減幾多分, 就見仁見致喇。
上去唔係等左好耐已經安排到坐位, 讚好

食物方面, 熟食、刺身壽司種類多。去過唔少放題, 好多時種類唔多, 有 d 種類多但好細件 或者唔係樣樣都好味, 2000 佢就兼顧到。魚生大塊厚身兼且新鮮, 熟食揚物火鍋等等都大分好味, 特別係 蒜香牛柳粒 同 芝士大蝦, 真係一流, 頭一盤魚生仲會送海膽添。

2010-02-01
(非会员)
2010-02-03 2 浏览
睇左食評,見到個拼盆好似好華麗,就約左兩個朋友去食下首先要彈既係制度方面7PM前入座平20蚊但訂台必須訂最遲6點15入座!!俾我GE感覺係屈人早D食入到去,發現D台原來幾細張,而且前前後後都有台環境算麻麻地不過旺角租貴,姑且算了一開始剔左和牛SUSHI,刺身拼盆和牛SUSHI食落去覺得幾好,生生熟熟咁(希望乾淨)但中場再食覺得好難受,因為其實都幾難咬刺身拼盆俾我GE感覺係唔合格!!三文魚好似大大塊仲好肥美,但食多幾塊就覺得好膩個黃色蟹子加魷魚條唔錯幾多蟹子吞拿魚食到既只有凍冰冰GE口感冇魚鮮味鮑片係假既就唔洗講啦跟住仲有食火龍卷完全唔得個蝦頭就幾正但個卷就口感好差,痴立立又膩中間D蝦完全冇味!仲話招牌菜跟住仲有食芝士帆立貝,酒煮蜆,串燒雞腎&軟骨,芝士肉丸,薑煮肥牛,芝士大蝦先讚帆立貝D貝叫做係啖啖肉,用CHEESE辟左D雪味,唔錯酒煮蜆,酒味幾夠,但冇蜆鮮味同咸味,NOT GOOD串燒,完全乾身,唔夠味,仲衰過係大陸1蚊串果D多多多多聲!芝士肉丸,醬爆丸用芝士焗,新意係夠,但味道唔太夾個肥牛只有甜味,試黎都多餘芝士大蝦略淡,大就講唔上,叫做有D肉同膏,合格!中間的小插曲係當天店內最高
睇左食評,見到個拼盆好似好華麗,就約左兩個朋友去食下
首先要彈既係制度方面
7PM前入座平20蚊
但訂台必須訂最遲6點15入座!!
俾我GE感覺係屈人早D食

入到去,發現D台原來幾細張,而且前前後後都有台
環境算麻麻地
不過旺角租貴,姑且算了

一開始剔左和牛SUSHI,刺身拼盆
和牛SUSHI食落去覺得幾好,生生熟熟咁(希望乾淨)
但中場再食覺得好難受,因為其實都幾難咬
刺身拼盆俾我GE感覺係
唔合格!!

三文魚好似大大塊仲好肥美,但食多幾塊就覺得好膩
個黃色蟹子加魷魚條唔錯
幾多蟹子
吞拿魚食到既只有凍冰冰GE口感
冇魚鮮味

鮑片係假既就唔洗講啦

跟住仲有食火龍卷
完全唔得

個蝦頭就幾正
但個卷就口感好差,痴立立又膩
中間D蝦完全冇味!
仲話招牌菜

先讚帆立貝
D貝叫做係啖啖肉,用CHEESE辟左D雪味,唔錯
酒煮蜆,酒味幾夠,但冇蜆鮮味同咸味,NOT GOOD
串燒,完全乾身,唔夠味,仲衰過係大陸1蚊串果D多多多多聲!
芝士肉丸,醬爆丸用芝士焗,新意係夠,但味道唔太夾
個肥牛只有甜味,試黎都多餘
芝士大蝦略淡,大就講唔上,叫做有D肉同膏,合格!

中間的小插曲
係當天店內最高級GE (應該係經理) 上餐飲時竟然成杯倒瀉!淋到我同我朋友GE袋濕哂,仲要勁痴!
本應要求索取乾洗費,但咁岩我地一個皮袋一個正打算換袋就算數了!
不過身位當值最高級服務人員,出呢D MISTAKE真係非常不該~

以下落黎投訴餐飲!簡直係垃圾!奶茶、檸茶、檸水根本係同一樣野──糖水!
佢比包VITA我冇咁嬲!!!!

最後食左牛油金菇、蒜片炒牛粒
個金菇好咸!
個炒牛粒D肉係霉的!講完

比其他放題大失色之處係竟然一樣似樣既甜品都冇!!!得JELLY!!!

溫馨提示
溫泉蛋千萬千萬千萬唔好食
難食到差D嘔...

最後一句
食過一次
唔會再返頭
亦會叫我識的朋友千萬唔好去

PS.價錢$138+10% (7點前入座)
2010-02-02
  • 火炙和牛壽司
  • 芝士帆立貝
  • 芝士大蝦
2010-01-31 2 浏览
今晚有個朋友Tomy介紹,所以同屋企人仲有朋友一行10個人一齊去食。8個大人,2個小朋友。細表弟得個2歲所以冇計人頭。第一次食呢間,食六點個場,去到等佢開門。等的期間有其他人想食,但都話因為full booking,所以walk in的話要10點先有枱。因為full booking,所以俾我的感覺梗係正啦! (香港人,見邊到多人去,就愈鐘意個到架嘛!!!)因為朋友事先都有幫我地book咗,所以仲有間房坐。都好,因為有返私人空間嘛,眼見出面大廳d人都坐得幾密下。一坐低,就叫咗2盤刺身拼盤,d三文魚刺身真係好厚,好靚! 黎個陣仲要有d乾冰發出d霧咁,幾有氣氛! 屋企人食仲話唔錯,好新鮮。 仲有d海膽係一板板咁上。不過因為我自己就唔食生野的,我就叫咗d熟的小食。叫咗芝士焗帶子同蒜香牛仔粒,大家食完都話好食,結果呢2款都要咗2次 另外,我order咗日式泡菜牛肉鍋, 日式炸豆腐, 雞軟骨串, 雞肉串等。 全部都岩口味,好食啊! 小朋友在場的關系,我地都叫咗d飯類(日式泡菜石頭鍋飯)同烏冬(吉列豬扒烏冬),2個小朋友都食得好滿足。算係驚喜! 因為一般放題都係刺身為主,呢間算係好照顧我呢類
8個大人,2個小朋友。細表弟得個2歲所以冇計人頭。

算係驚喜! 因為一般放題都係刺身為主,呢間算係好照顧我呢類唔食生野的人! 個人黎講都幾欣賞佢地的日式炸豆腐, 雖然大家可能覺得豆腐唔值乜錢唔會去叫, 但係呢間的日式炸豆腐真係好好食啊!!! 因為真係岩岩炸好就上枱了, 外面個炸的皮都脆的, 入面舊豆腐又好滑, 我自己就食得好開心啦

壽司我地都有食, 試咗佢地出名的火龍卷, 仲有鰻魚壽司同埋玉子卷。鰻魚壽司都ok, 火龍卷就有小小失望...... 因為朋友話係呢到出名的就係火龍卷, 係炸好入面的蝦再立即包壽司飯,所以係熱熱的上枱。 唔知今晚係我地太遲點,定係點,今晚食呢個就係暖暖地,冇個種好熱,好即時的感覺。(期望太高,所以有點失望) 玉子蛋卷的話,我覺得d蛋可以再甜d,不過可能呢個係因為我鐘意食甜野的關系啦。

2個小時的放題,我地都食咗3 round,食吓,傾下計休息下,又再食。 汽水/ 奶茶/檸茶個d都係任叫的。食完都好滿足
侍應生的服務都唔錯, 我地order野黎的速度都係令人滿意的。 同埋上菜個陣都幾有禮貌,都會主動黎收吓碟。

同屋企人食 或者係情侶黎食都唔錯! 一班同學仔黎食,可能會價錢上貴咗d. 今晚星期六,食6點場, 每位都要$16x再加一.
刺身拼盤
2010-01-30
刺身拼盤
  • 芝士焗帶子
  • 蒜香牛仔粒
  • 日式 炸豆腐
2010-01-29 4 浏览
昨晚同太太去食,都係試下新野所以冇抱好太期望,以前又睇到某份免費報紙講下,都試下睇下點,我地BOOK左6:45PM 去到都幾多人(有7成滿)我仲以為好似人地話冇人講番食物先,刺身上桌真係幾慢,我計過都有25分鐘其他都OK快,所以要記得先點刺身刺身OK又唔係話咁差,不過份量就少d所以我前後叫左三次雜錦刺身天婦羅炸蝦同吉列炸蝦都OK,值得推薦就係牛舌壽司都OK,d待應做野都好快手,好快收起我地d碟如果唔係都好難再放食物.總括講OK啦
講番食物先,刺身上桌真係幾慢,我計過都有25分鐘
其他都OK快,所以要記得先點刺身
刺身OK又唔係話咁差,不過份量就少d
所以我前後叫左三次雜錦刺身
天婦羅炸蝦同吉列炸蝦都OK,值得推薦就係牛舌
壽司都OK,d待應做野都好快手,好快收起我地d碟
如果唔係都好難再放食物.總括講OK啦
2010-01-28
  • 牛舌
  • 之士大蝦
這個月銀包已經瀕臨山窮水盡...但友人想食sushi..揀左幾間價錢差唔多...質素好似麻麻咁...最後友人提議到這間新開不久的~ 說貴多少少 但質素好d隨和的我已餓到更加隨和...心想之後沒錢就食面包啦上到去..原本$15x +10% 差唔多夠9:30 所以around$150/人 (加埋一)waitress介紹下點order食物點左魚生同幾款燒物三文魚不錯 - 幾新鮮同唔似其他放題咁切得又薄又細片甜蝦都不錯 - 我order再order了其他刺生都ok...不過記唔到咁多喇燒物 - 土佐豆腐、芝士凡立貝、芝士大蝦、鯖魚etc.都好好食!但我不喜歡蝦天婦羅 & 鐵板牛舌慢慢吃到員工要放工才走!其實有限時的很抵吃! 過了一段時間仍能有這樣的水準就good喇
最後友人提議到這間新開不久的~ 說貴多少少 但質素好d

但我不喜歡蝦天婦羅 & 鐵板牛舌

慢慢吃到員工要放工才走!其實有限時的

很抵吃! 過了一段時間仍能有這樣的水準就good喇
2010-01-18 10 浏览
今日LUNCH去左呢間LUNCH放題$108另加一 (預$120人頭)去到發現全場只有一台人,唔知點解無客叫左D魚生,切得都幾厚同大舊,夠新鮮點左好多碟魚生和壽司,全部份量適中,唯獨今日無甜蝦,不過落單既時候,個WAITER有聲明一碟碟食物拿來的時候,我見到食物既擺位好工整,份量恰當,可見廚房里的人製作食物是挺有心機,真不明白為何沒有客人,$120一個人,超出所值飲品任飲,D檸茶同檸水就有待改善,氣水任叫給別人多些機會,開一間餐廳不是容易的事,慢慢發掘它的優點本身無諗過寫食評,所以影左一張相,但夜晚返到黎,覺得都要讚一下下次會再去,大家都可以試下
今日LUNCH去左呢間
LUNCH放題$108另加一 (預$120人頭)
去到發現全場只有一台人,唔知點解無客
叫左D魚生,切得都幾厚同大舊,夠新鮮

飲品任飲,D檸茶同檸水就有待改善,氣水任叫

給別人多些機會,開一間餐廳不是容易的事,慢慢發掘它的優點

下次會再去,大家都可以試下
2010-01-17
纪念日