2022-01-02
見到有新嘢,例牌去試吓。店鋪裝修係新式點心鋪有d懷舊feel, 都幾好坐。門口有2隻cute cute龍公仔,新穎復古中帶d可愛。點心款式都幾多,好多都係特式點心,仲有拼盤可以一次試晒幾款,就算2個人飲都可以試到多d我哋一行2大3小,叫咗2個拼盤,紅米脆脆腸粉,一口咸水角,蕃茄蛋春卷,肉鬆馬拉糕,鰻魚荷葉飯同金錢肚拼鳳爪。全部食物都好有水準,即叫即蒸,熱辣辣。蕃茄蛋春卷都係第一次見,鍾意食春卷嘅唔好錯過紅米脆脆腸粉,蝦夠彈牙,腸粉夠滑,脆脆又夠脆唔油膩一口咸水角賣相可愛,有4小粒,1啖1粒1個燒賣拼盤,有4款燒賣,麻辣牛肉燒賣有香味,但麻辣味可以再重d. 另一個蒸餃拼盤,酸菜魚餃幾特別,值得一試。其他嘅點心都係水準之上。飲茶緊係要講下d茶,佢係用Chali 茶包,只有2款-香片/菊普,雖然啱我飲,但都希望有多d選擇俾其他人至於服務呢就十分好,每個服務員都好有禮貌,好熱情。希望佢嘅服務水平同食物質素可以keep住,唔好因為好生意而變差。總括而言,我會再嚟,亦都值得再嚟
總括而言,我會再嚟,亦都值得再嚟