2019-08-18
之前做哂廣告話燒味好好食,尤其叉燒堪稱全港第一,有日經過決定一試。入到去問收銀呀姐仲有無叉燒同燻蹄,佢可能以為我買好多,即刻笑住問我要幾多,但當知我只係要個雙併飯態度就即刻180度轉變。因為當時落住細雨,我又孭住個仔,落完單諗住係入面等外賣,當時鋪內客人大概只佔一半左右,但收銀呀姐粗聲粗氣咁叫我係門口等,話我會阻住啲客。。。咁好啦,出門口之前同個呀姐講多句想要多汁,點知佢好大反應答我”薑蓉要另外加錢架,汁就唔洗架。。。!”果一刻真係覺得好反感,加果幾蚊我絕對比得起,但係啲語氣係咪可以好啲?再講啲燒味,味道不過不失,雖然唔難食,但又未置於好似廣告所講咁誇張好食,自誇全港第一絕對受之有愧。不過值得一讚既係以外賣雙併$37既價錢黎講,啲燒味既份量唔算少,算係幾抵食。希望服務真係可以改善下,如果想食好野又有服務既其實真係大把選擇唔洗揀你地。
果