2019-06-23 261 浏览
第一次黎 叫左芝味熱狗同芝士大薯條 烘得香脆既麵包 同包一樣長度既法蘭克福腸 一大杯熱熔芝士 一啖入口既感覺 非常滿足✊🏽 芝士大薯條係厚切薯條🍟 毫不留手既茄汁同芝士 係有咬口既芝士 食到尾啲醬都厚厚地包住啲薯條 👍🏻👍🏻建議門市即食最好
2019-06-17 301 浏览
🌭 美國洋蔥圈熱狗 HK$36熱狗就食得多,有洋蔥圈嘅真係第一次。 洋蔥圈好脆, 畀嘅唔係茄汁,而係燒烤汁。 熱狗腸嚟講佢唔算特別大條,但係加上洋蔥圈都夠食。.🍟 套餐加兩款小食或飲品 +HK$12淨係食熱狗唔夠皮,可以加錢要套餐。揀咗細薯條同汽水。 薯條除咗茄汁加埋蜜糖芥末醬。雖然食起來比較重味啲,表示個人就幾重口感,所以幾鍾意。😂

🌭 美國洋蔥圈熱狗 HK$36
🍟 套餐加兩款小食或飲品 +HK$12
  • 美式洋蔥圈熱狗
2019-06-08 256 浏览
熱到個人有尐唔太思服,都唔想煮亦唔知食咩... 咁就諗住落太安買薯粉(今日呢個fail!) 但就發現有兩間新野 (另一間係石磨腸粉,請睇另一篇食評)!Zepperlin - 火炙芝士辣肉醬熱狗 $42見到已經唔多洗諗,試完呢個下次再試其他回來食都幾正,相信你頂得順天氣咁熱既話,係個到即食應該可以拉到絲XD肉醬黎講都有少少辣味,況且呢個組合無死既XD仲有呢,佢都係加12蚊就有兩款小食,我地都有諗過等緊既時候整兩個冰菠蘿爽下,不過最後無,下次會架啦!太安無同類型既,而且分店啫,應該會企得耐既! 好耶!

Zepperlin - 火炙芝士辣肉醬熱狗 $42

見到已經唔多洗諗,試完呢個下次再試其他

肉醬黎講都有少少辣味,況且呢個組合無死既XD

太安無同類型既,而且分店啫,應該會企得耐既! 好耶!
火炙芝士辣肉醬熱狗
2019-06-08
10 分钟 (外卖自取)
火炙芝士辣肉醬熱狗
西灣河太安樓素有"小士林"美譽,為香港一大"掃街""搵食"熱點上周末新開張的連鎖 齊柏林熱狗店Zeppelin Hot Dog Shop 為港島東小食集中地帶蒞新口味!事先聲明,本分店為筆者朋友兄弟兩人合力創立,並為Zeppelin Hotdog連鎖一員今次特登由新界西遠征港島東,一試新鮮熱辣美式熱狗風味!店內熱狗包選用嘉頓麵包,鬆軟可口。店內"立食", 透明大玻璃目睹店員即製炸薯條煎香腸炒餡料,別有一番風味哎左兩個熱狗, 一個Aussie Dog 澳式風情, 一個田園風味澳式風情 主打 芝士,煙肉,波羅,千島醬配上德國紐倫堡腸 ,非常惹味,餡料配搭食起上來頗似夏威夷Pizza的口味至於田園風味 則有番茄,洋蔥,青瓜,千島&蛋黃醬配維也納腸,熱狗上鋪滿新鮮青瓜絲, 口感爽脆同時平衡各種餡料,我的favourite!另外還有各種小吃,芝士薯條,炸薯格等,今次熱氣生飛滋,下次再試!沿路還看到各種人龍小店例如雞蛋仔,珍珠奶茶,海南雞飯等,真係一站式食通街!

今次特登由新界西遠征港島東,一試新鮮熱辣美式熱狗風味!

田園風味熱狗
题外话/补充资料: p.s. 熱狗可請店員切開一半送上,更易食
2019-06-08
  • 炸魚薯條
  • 芝士辣肉醬薯條
  • 飛船小食杯
2019-06-05 272 浏览
見新開張試下... 同埋見到啲套餐都係+12蚊! 買咗嗰芝士辣肉醬熱狗 然後加12蚊係可以加兩個小食 我揀左薯條同埋冰菠蘿 成嗰餐嗰餐好豐富! 講下食物,薯條係即炸,熱狗都係即做..等左大概4分鐘, 麵包係烘過所以都幾鬆軟同暖暖地 (唔似平時出面啲熱狗嗰包凍) 熱狗條腸都好大條好juicy 肉醬同芝士都係預期之中👌! 店主介紹左幾款熱狗 原來每款都用同款嘅腸! 感覺到食物有誠意 會再去試其他款!
2019-06-04
  • 熱狗