2020-08-23 111 浏览
經過天后橋底,見到間新開居酒屋,Menu 幾吸引就去試試佢。入面環境都幾舒適優雅,叫咗個厚燒鵝肝牛定食,溫泉玉子牛肉井同埋銀雪魚西京燒🐟。先上個日式蒸蛋,唔錯既蛋香內有銀杏,雞肉及菇。鵝肝牛肉個鵝肝燒到外脆內軟,都幾大件抵食,牛肉和醬汁味道剛剛好。溫泉玉子牛肉都好香滑之餘D牛肉多汁嘢味道相當唔錯。上埋銀雪魚燒即時俾佢吸引,味道豐富剛剛好,肉質細緻及食落口裏充滿油香味加埋甜品飽到不得了,各樣嘢都精緻好味道,算幾有heart的日本餐廳。
入面環境都幾舒適優雅
,叫咗個厚燒鵝肝牛定食,溫泉玉子牛肉井同埋銀雪魚西京燒🐟。

先上個日式蒸蛋,唔錯既蛋香內有銀杏,雞肉及菇。
鵝肝牛肉個鵝肝燒到外脆內軟
,都幾大件
抵食,牛肉和醬汁味道剛剛好
。溫泉玉子牛肉都好香滑之餘D牛肉多汁嘢味道
  • 溫泉玉子牛肉井定食
  • 銀雪魚西京燒定食
  • 厚燒鵝肝牛肉井定食
2020-08-17 147 浏览
因為疫情關係,已經有一年冇踏出香港去旅行,久唔久我就會想起日本的美食。今日決定止下癮,去咗天后出名多美食的清風街,試左一間新開業冇幾耐嘅隱秘日本小店。舖仔細細,牆上畫滿日本風情壁畫,坐得非常舒服。銀雪魚西京燒定食魚肉勁滑,肉質細緻、油脂豐厚、多汁,用簡單的味噌醬醃漬後,甜甜鹹鹹的味道配飯剛剛好。而魚皮都煎得好香脆,超級美味!鹿兒島照燒雞扒丼定食烤好嘅雞扒肉嫩多汁,皮脆香口,送飯一流。唐掦雞軟骨 雞軟骨份量都好多粒 軟骨香脆 入面帶 d雞油既 juicy同軟骨既爽口 加 d檸檬汁同配上沙律醬好正👍🏻定食仲會包左麵豉湯,蒸蛋同和菓子甜品。非常滿足❤️

舖仔細細,牆上畫滿日本風情壁畫,坐得非常舒服。

銀雪魚西京燒定食

鹿兒島照燒雞扒丼定食
烤好嘅雞扒肉嫩多汁,皮脆香口,送飯一流。

唐掦雞軟骨

定食仲會包左麵豉湯,蒸蛋同和菓子甜品。非常滿足❤️

• 銀雪魚西京燒定食
2020-08-15 807 浏览
今日去左天后揾朋友食晏,行到去清風街見到呢間新開嘅日本餐廳,望落去好有居酒屋嘅感覺,好想去日本既我要止止渴先😚居酒屋係新開嘅,裝修得好靚,Menu好多選擇,第一個定食就係銀雪魚西京燒定食,係居酒居必有的菜式。我愛鱈魚西京燒呀🤩🤩其實西京燒銀鱈魚又有西京燒之稱,鱈魚簡單用味噌醬醃漬後非常入味❤️食落肉質細緻,鱈魚肉身一片一片的,入口即溶的口感,充滿油脂感,juicy細緻的魚肉,好襯味噌的甜甜鹹鹹味道,加上鱈魚非常新鮮,品質很高,岩哂我喔。🔺鵝肝厚燒牛燒丼,厚燒牛肉上菜時還在出煙,火候十足,牛肉燒得非常出色,滲透醬汁,咬落好juicy,好重牛味,重點配埋入口即溶既鵝肝,煎得好香脆,啖啖都係幸福既感覺。套餐包蒸蛋,味噌湯和甜品,侍應不停加茶,好好的服務🤟🏻🔺嗌左嗰炸芝士,新鮮熱辣辣,好重芝士味道,而且有拉C嘅感覺😘😘🔺最後重有甜品,係日本涼浸浸的蕨餅,係綠茶嘅味道,抹茶味非常香濃,口感煙韌,食唔停口❤️

套餐包蒸蛋,味噌湯和甜品侍應不停加茶,好好的服務🤟🏻

• 鵝肝厚燒牛燒丼