2023-04-11 40 浏览
💛好味指數:4.4/5💛💜回頭指數:4.4/5💜週末去D2Place順便係附近搵嘢食,呢間黑布小巷見到咁多人介紹,價錢又唔貴,即刻去試下☺️雖然係工業大廈,但係非常多人,幾乎滿座💺✅慢烤雞腿芝士蛋吐司$56超人氣推薦嘅吐司🍞味道都唔錯,芝士蛋配醬汁非常邪惡😆雞腿幾嫩滑,就咁食個吐司都幾飽😗✅番茄紅燒台式牛肉麵$88麵質偏軟身,湯底味道濃郁,而且配料好多,有好多蘿蔔同牛腩🍜✅桂圓杞子玫瑰三色圓$38三色圓分別係芋圓、地瓜圓、紫薯圓,糖水底唔算好甜,三色圓大粒有嚼口✅黑布台式香腸$28一份有兩條,最中意嘅台灣小食☺️✅飲品桂花雪梨羅漢果茶+$15冬瓜茶+$9跟餐飲品比較抵啲😙桂花雪梨羅漢果茶好滋潤,呢排食太多熱氣嘢,即刻覺得喉嚨舒服灑📍黑布小巷 (億利工業中心) (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
💛好味指數:4.4/5💛
💜回頭指數:4.4/5💜
✅慢烤雞腿芝士蛋吐司$56

✅番茄紅燒台式牛肉麵$88
麵質偏軟身,湯底味道濃郁,而且配料好多,有好多蘿蔔同牛腩🍜

✅桂圓杞子玫瑰三色圓$38

✅黑布台式香腸$28
一份有兩條,最中意嘅台灣小食☺️

✅飲品
桂花雪梨羅漢果茶+$15
冬瓜茶+$9

📍黑布小巷 (億利工業中心) (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
2023-04-10 50 浏览
🎈黑布小巷聞名已久嘅流心蛋瀑布吐司🍞假日嚟到都有唔少捧場客呢🎈台式肉蛋芝士吐司|美國大草原穀飼豬扒|半熟日本流心蛋|秘制醬汁|香烤吐司|芝士|招牌之一嘅吐司🤤勁足料有兩片juicy嘅豬扒加上芝士同半熟流心蛋🍳精髓在於店家嘅秘製醬汁,味道的確唔錯 酸酸甜甜,加上濃厚芝士,味道豐富✨🎈手工滷肉雞扒便當|自家配製滷水汁、慢煮豬腩肉|香炸雞扒|高級軟綿珍珠米|滷蛋|炒椰菜|惹味酸菜|肉鬆|紫菜滷肉汁嘅腩肉係入口即融㗎😍好有台灣風味雞扒份量有兩大件,外酥內嫩好好味加上肉鬆、酸菜,再飽都忍唔住食多幾啖😝🎈黑布台式香腸台灣腸好香口,甜甜哋又充滿肉汁同朋友一人一份夠晒滿足😙🎈桂圓杞子玫瑰三色圓|芋圓|地瓜圓|紫薯圓|滋潤嘅桂圓杞子湯,少甜又健康三色圓賣相好吸引,口感煙煙韌韌,作為飯後甜品最適合❣️🎈桂花雪梨羅漢果茶🎈桂花烏龍
🎈黑布小巷

聞名已久嘅流心蛋瀑布吐司🍞
假日嚟到都有唔少捧場客呢

🎈台式肉蛋芝士吐司

招牌之一嘅吐司🤤勁足料
有兩片juicy嘅豬扒加上芝士同半熟流心蛋🍳

精髓在於店家嘅秘製醬汁,味道的確唔錯
酸酸甜甜,加上濃厚芝士,味道豐富✨

🎈手工滷肉雞扒便當
滷肉汁嘅腩肉係入口即融㗎😍好有台灣風味

雞扒份量有兩大件,外酥內嫩好好味
加上肉鬆、酸菜,再飽都忍唔住食多幾啖😝

🎈黑布台式香腸
台灣腸好香口,甜甜哋又充滿肉汁
同朋友一人一份夠晒滿足😙

🎈桂圓杞子玫瑰三色圓
|芋圓|地瓜圓|紫薯圓|
滋潤嘅桂圓杞子湯,少甜又健康
三色圓賣相好吸引,口感煙煙韌韌,作為飯後甜品最適合❣️

🎈桂花雪梨羅漢果茶
🎈桂花烏龍
2023-04-10 26 浏览
😝荔枝角工廈一向多美食😋😋今日同朋友食完飯想食個甜品就嚟咗附近嘅億利🍽✨熱黑糖紅棗薑三色圓 $38全人工手作!三色圓分別係紫薯圓、地瓜圓同埋芋圓✨糖水底薑味好出,入口先有淡淡黑糖味,甜度適中,之後就出薑味🫶🏻後勁真係少少辣🤧整體感覺好養生🤣🤣🤣三色圓切粒比較大,咬落好Q彈好煙韌🥲😋唔會好粉,食得出嘅人工手作💯👍🏻數量唔多但食完飯同朋友share一個岩岩好!大家千祈唔好眼闊肚窄😰

✨熱黑糖紅棗薑三色圓 $38

之前開咗旺角沒有機會嘗試,這次經過荔枝角就來一試。店舖以簡約風裝修沒有太多花巧,大致上也坐得舒適。😊慢烤雞腿蛋吐司🍞 ($49)雞腿肉相當嫰滑,蛋汁也飽滿,蛋的半熟程度拿捏得剛剛好,有爆汁的感覺。餐廳也相當貼心預備手套給我們吃這款爆汁吐司,以至不會太狼狽。芝士肉鬆火腿蛋餅($42)蛋餅十分大份,而且超級足料,好多肉鬆😍,芝士是溶掉融入於蛋餅的餡料當中,蛋餅也很夠熱,十分推薦👍🏻番茄紅燒台式牛肉麵 ($88)牛肉好很軟腍,配菜有紅蘿蔔白蘿蔔, 蕃茄蓉甚多, 麵條彈牙,湯的味道也適中,算是不錯的牛肉麵。桂圓杞子玫瑰三色圓 $38煙韌的三色圓有紫色同黃色,又煙韌又不會太甜,桂圓杞子很養生。台式茶飲有自家煲製冬瓜茶 ,少甜好飲;桂花雪梨羅漢果茶,有助清肺潤喉止咳化痰。🥚🍳爆汁蛋吐司很有驚喜

慢烤雞腿蛋吐司🍞 ($49)

芝士肉鬆火腿蛋餅($42)

番茄紅燒台式牛肉麵 ($88)

桂圓杞子玫瑰三色圓 $38

荔枝角工廠大廈有好多美食😍最近其中一間好受歡迎嘅就係黑布小巷😜⭐️蕃茄牛肉麵佢主打台式小食吐食,食過幾次都覺得唔錯!今日就上嚟試吓佢嘅蕃茄牛肉麵,蕃茄味非常之濃郁,裏面仲有白紅蘿蔔,所以都非常之清甜。牛肉口感都算唔錯👍⭐️芝士雞腿吐司嚟到點少得要識佢嘅吐司,今次就試咗佢嘅芝士雞腿吐司😎雞腿,一如既往地係肉汁好多好滑,而且芝士亦都係非常之澎湃!⭐️火腿肉鬆蛋餅蛋餅嘢都係我其中一種好鍾意嘅台式小食,今次我就專登帶咗個芝士火腿嘅味道。火腿本身亦都有煎香,加埋肉鬆芝士係冇得輸嘅配搭!⭐️椰汁芋圓呢個意外地非常之好食,因為我比較少用椰汁做底去食芋圓。呢個芋圓味道非常之香,再加上佢嘅手工芋圓非常煙靭!忍唔住一啖有一啖咁食☺️😇最後嗌咗嘢飲,冬瓜茶唔會太甜又解渴,但估唔到呢度原來都有羅漢果涼茶飲,清熱解毒😚
荔枝角工廠大廈有好多美食😍
最近其中一間好受歡迎嘅就係黑布小巷😜

⭐️蕃茄牛肉麵

⭐️芝士雞腿吐司

⭐️火腿肉鬆蛋餅

⭐️椰汁芋圓

2023-04-07 49 浏览
1. 番茄牛肉麵:9/10 ($88)個番茄湯超濃,岩晒我啲重口味之人,真係有好多碎番茄肉;啲牛腩好有牛味同淋,唔會有渣,仲有3大舊;紅蘿蔔白蘿蔔超淋超入味,吸晒啲湯味;滷蛋好入滷水味;麵偏鹹,但有咬口。2. 麻辣鬼椒雞扒芝士流心蛋吐司:10/10 ($58)呢個真係冇得頂,食過最好食嘅吐司😅雞扒嫩,我平時食得辣都覺得呢個辣,但辣得好味,真係有麻辣味;芝士係拉絲嘅,佢係有芝士鹹味嘅拉絲芝士,加fun, 因為平時食pizza嗰啲白色拉絲芝士冇來味我係唔中意,呢個掂;仲有隻流心蛋令到成個吐司唔乾👍🏻3. 芝士肉鬆火腿蛋餅:10/10($42)一上檯嘅時候我哇左一聲,咁!大!份!你地去食過就知有幾大份,佢係平時出面食嘅兩倍,而且勁足料,好多肉鬆😍,芝士係溶嘅,而且個蛋餅好夠熱,我中意啲野夠熱😆🙌🏻啲野夠熱,好快上檯,仲要好足料。好野要推介,極力推介大家去試下✌️唯一有🤏🏻🤏🏻唔好嘅就係食完會口渴🙇‍♀️
1. 番茄牛肉麵:9/10 ($88)

2. 麻辣鬼椒雞扒芝士流心蛋吐司:10/10 ($58)

3. 芝士肉鬆火腿蛋餅:10/10($42)

唯一有🤏🏻🤏🏻唔好嘅就係食完會口渴🙇‍♀️
2023-04-06 41 浏览
每次去葵廣掃街都會食滷肉飯,但今年去已經執左😭好彩搵番係有分店,終於忍唔住去番鋪頭食!味道依然~啲飯仲大碗左🤣下次去荔枝角都要食!1️⃣古早味手工滷肉飯 $48自家滷肉汁食落甜甜地幾香配珍珠米一流💛係小編起葵廣食開既味道呀~慢煮豬腩肉幾大粒肥瘦分明炆得幾淋幾入味配酸蘿蔔食超正💯2️⃣慢烤雞腿芝士蛋吐司 $56依款慢烤雞腿芝士蛋吐司幾大份~兩人share岩岩好!雞肉好嫩滑幾大嚿配半流心蛋加芝士夠晒邪惡比烘過既麵包夾住😋食落juicy超滿足!仲有膠手套幾貼心💫3️⃣花枝丸配淮鹽 $28必點花枝丸食落內脆外軟~仲有花枝肉粒起入面😝咬落好彈牙~配淮鹽食更香口。4️⃣黑布台式香腸 $28台式香腸食落味道正正常常,無太大驚喜。5️⃣凍桂圓杞子玫瑰三色圓 $38分別有芋圓、地瓜圓同紫薯圓食落十分Q彈~偏愛地瓜圓🤭地瓜味香濃食落甜甜地好正!糖水飲落少甜亦有少量桂圓肉~感覺健康啲。6️⃣桂花烏龍茶 $22依杯烏龍茶桂花同茶味都好出~推薦!

1️⃣古早味手工滷肉飯 $48

2️⃣慢烤雞腿芝士蛋吐司 $56

3️⃣花枝丸配淮鹽 $28

4️⃣黑布台式香腸 $28
台式香腸食落味道正正常常,無太大驚喜。

5️⃣凍桂圓杞子玫瑰三色圓 $38

6️⃣桂花烏龍茶 $22
依杯烏龍茶桂花同茶味都好出~推薦!
2023-04-03 191 浏览
名過於實吹大咗,每樣食物都有好食位同致命傷,主要原因係食材同醬汁比例出事☹️。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍳 芝士火腿肉鬆蛋餅 HK$42・味道:每樣材料味道都好出,配酸甜蛋餅醬幾正宗。・口感:皮薄餡多,大件抵食嘅。🥪 台式肉蛋芝士吐司 HK$56・味道:個咸甜醬稱霸全場⋯⋯冚哂所有食材味道,even芝士🫡!・口感:蛋好嫩,芝士夠多夠厚,肉扒就係豬扒但唔鞋。吐司外皮唔脆但好鬆軟~🍛 手工滷肉雞扒便當 HK$58・味道:雞扒冇調味但又冇乜雞味,全靠炸皮嘅味🤥。滷肉肥瘦均稱撈飯好正,啲酸菜味道好出~・口感:雞扒唔係juicy亦唔乾,但炸皮厚。滷肉肥瘦比例出面少見嘅正。🌼 花枝丸配淮鹽 HK$38・味道:有花枝味但冇花枝😬・口感:出面偏脆外皮~🌭 黑布台式香腸 HK$28・味道:唔係市面偏甜香腸,又唔算咸,配埋肥油幾好味。・口感:正常台灣腸咬口。☕️ 桂花烏龍 跟餐+HK$12・味道:0甜非常好,桂花同烏龍味5:5比例,good!🍧 芋頭椰汁三色圓 HK$46・味道:個糖水底係芋頭泥mix椰汁,飲椰汁飲到有少少沙粒芋頭嘅。三色芋圓每個味都好出,抵讚!但食咗一半食唔到落去,甜到滯⋯⋯・

🍳 芝士火腿肉鬆蛋餅 HK$42
・味道:每樣材料味道都好出,配酸甜蛋餅醬幾正宗。
・口感:皮薄餡多,大件抵食嘅。
芝士火腿肉鬆蛋餅

🥪 台式肉蛋芝士吐司 HK$56
台式肉蛋芝士吐司

🍛 手工滷肉雞扒便當 HK$58
手工滷肉雞扒便當

🌼 花枝丸配淮鹽 HK$38
・味道:有花枝味但冇花枝😬
・口感:出面偏脆外皮~

🌭 黑布台式香腸 HK$28
・味道:唔係市面偏甜香腸,又唔算咸,配埋肥油幾好味。
・口感:正常台灣腸咬口。

☕️ 桂花烏龍 跟餐+HK$12
・味道:0甜非常好,桂花同烏龍味5:5比例,good!

🍧 芋頭椰汁三色圓 HK$46
・口感:芋圓比起市面嘅偏大3分1 size,未到好煙韌但絕對係有咬口~

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:整體中上,每樣食物都有好有唔好,呢個名氣吹大咗,一般啦~

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
環境:同以前程班長嘅逼迫小店位一樣feel一樣空間感XD。
2023-04-01
芝士火腿肉鬆蛋餅
2023-04-02 136 浏览
非常差既一次體驗有位英文名L字頭既男侍應態度極度惡劣我只係問可唔可以俾杯熱水我本身有位女侍應係想俾我L字頭男侍應截住個女侍應然之後同我講 水係自助可以自己斟我去到水機前面發覺唔係熱水黎我再同返L侍應講佢話:我地呢度冇熱水提供跟住我話: 上星期黎食野你地有提供俾我 唔該你俾杯熱水我丫佢之後眼神勁兇恨怒啤住我不情願地入去廚房斟左杯熱水俾我然後好大力同悔氣放杯水係我張枱成餐飯我勁唔開心勁嬲勁冤屈第一次食飯嬲到喊星期日放假我只係同屋企人黎食個lunch點解要俾錢受你氣?事後有同職員反映 職員有跟進 但只係話會以後會注意返又話男仔表達得唔好成件事冇話個男侍應錯職員亦都有話 客人有需要佢地係可以提供熱水做得餐廳 連一杯熱水都俾唔到?就算俾唔到 係咪真係要黑面仇視我?食物質素幾好都冇用 職員態度好趕客我唔會再去呢間餐廳食野
非常差既一次體驗
然後好大力同悔氣放杯水係我張枱

成餐飯我勁唔開心勁嬲勁冤屈
第一次食飯嬲到喊
星期日放假我只係同屋企人黎食個lunch
點解要俾錢受你氣?
事後有同職員反映
職員有跟進 但只係話會以後會注意返
又話男仔表達得唔好
成件事冇話個男侍應
職員亦都有話 客人有需要佢地係可以提供熱水

我唔會再去呢間餐廳食野
2023-04-02 2783 浏览
👉🏻台式肉蛋芝士吐司 $68一款令人回味無窮的美食。鬆軟的吐司夾著香噴噴的肉片,加上剛煎好的蛋,再搭配濃郁的芝士,讓人一咬下去就無法抵擋其美味。每一口都相當有層次,既有吐司的鬆軟,又有肉類的厚實,更有芝士的滑順。無論是作為早餐還是午餐,都會讓人覺得很滿足。👉🏻芋頭椰汁三色芋圓 $46濃郁的椰汁與口感綿密的芋頭圓子組合,營造出一股濃縮的台式風情。三色圓子不僅讓這道甜品充滿色彩,還增添了層次感。一口咬下去,清涼宜人。👉🏻蕃茄紅燒台式牛肉麵 $97在傳統的紅燒牛肉麵中加入了新鮮蕃茄,讓整道菜肴顯得更加獨特。濃郁的紅燒湯頭,融合了蕃茄的酸甜滋味,使得口感更加豐富。牛肉經過長時間的燉煮,變得極為肉嫩多汁,搭配筋道的麵條,讓人吃不停。👉🏻甜不辣(配酸辣醬)$38台灣小吃中的經典之作,特色的酸辣醬讓人相當滿意。加上餐廳的煮法令甜不辣十分爽脆,一口咬下,香氣四溢,酸辣適中,回味無窮。👉🏻自家煲制冬瓜茶(少甜)呈現出一種天然的清甜口感,搭配少甜的選擇,讓人飲用時更能體會到冬瓜的原汁原味。冬瓜茶口感清爽,對熱天時消暑解渴效果顯著,為暑日帶來一絲清涼。👉🏻凍頂烏龍茶以其獨特的茶香和甘醇的口感受到了茶愛好者們
👉🏻台式肉蛋芝士吐司 $68

👉🏻芋頭椰汁三色芋圓 $46

👉🏻蕃茄紅燒台式牛肉麵 $97

👉🏻甜不辣(配酸辣醬)$38

👉🏻自家煲制冬瓜茶(少甜)

👉🏻凍頂烏龍茶
以其獨特的茶香和甘醇的口感受到了茶愛好者們的青睞。茶本身散發著淡雅的清香。
2023-03-31
  • 芋頭椰汁三色圓
  • 冬瓜茶
  • 台式肉蛋芝士吐司
  • 甜不辣
仲未有時間去台灣旅行唯有繼續喺香港發掘平價又好食嘅台灣菜🥹今次要介紹呢間位於荔枝角既小店:黑布小巷💛我地食完第一次都覺得好有驚喜,誠意推介!.花枝丸配鬼椒辣粉($38@5粒)花枝丸墨魚味好重,爽口彈牙,炸漿都唔會好厚身。鬼椒辣粉辣度十足🌶🌶🌶🌶🌶開頭食覺得辣度正常,但後勁凌厲!唔係好食得辣的話佢地都有個普通版配淮鹽。🤣.慢烤雞腿芝士蛋吐司($56)上枱前已經平均地分做兩份。雞腿肉超級大塊!嫩滑得黎食到少少蜜糖味!半熟蛋加埋芝士做到極多流心&拉絲效果,食落帶有微甜味🤤吐司係用方包🍞表面塗有牛油並烘熱過所有材料都好夾!味道極台式又好味,呢個必食!💯.蕃茄紅燒台式牛肉麵($88)一上枱就聞到好濃既蕃茄味,飲落去每啖湯都有蕃茄蓉就知好足料🍅配料仲有紅蘿蔔同白蘿蔔,蘿蔔既甜中和左蕃茄既酸味,所以飲落其實都係酸酸甜甜咁好開胃🤤蘿蔔煮得好入味,咬落帶有本身既甜味同少少蕃茄既酸味👍🏻入面有3、4舊大既牛肋條,牛味濃郁,煮得好腍!麵條煮得柔軟得黎有彈性~另外驚喜既係入面有成隻好入味既滷蛋!平時食拉麵多數得半隻蛋🤣呢個價錢不論蛋、牛肉、蕃茄定蘿蔔都好足料,$88絕對係誠意之作🤩.桂圓杞子玫瑰三色圓($38
仲未有時間去台灣旅行
唯有繼續喺香港發掘平價又好食嘅台灣菜🥹
今次要介紹呢間位於荔枝角既小店:黑布小巷💛

我地食完第一次都覺得好有驚喜,誠意推介!
花枝丸配鬼椒辣粉

花枝丸配鬼椒辣粉($38@5粒)
花枝丸墨魚味好重,爽口彈牙,炸漿都唔會好厚身。
鬼椒辣粉辣度十足🌶🌶🌶🌶🌶
開頭食覺得辣度正常,但後勁凌厲!
唔係好食得辣的話佢地都有個普通版配淮鹽。🤣
慢烤雞腿芝士蛋吐司

慢烤雞腿芝士蛋吐司($56)
半熟蛋加埋芝士做到極多流心&拉絲效果,食落帶有微甜味🤤
吐司係用方包🍞表面塗有牛油並烘熱過
所有材料都好夾!
味道極台式又好味,呢個必食!💯
蕃茄紅燒台式牛肉麵

蕃茄紅燒台式牛肉麵($88)
蘿蔔煮得好入味,咬落帶有本身既甜味同少少蕃茄既酸味👍🏻
入面有3、4舊大既牛肋條,牛味濃郁,煮得好腍!
麵條煮得柔軟得黎有彈性~
另外驚喜既係入面有成隻好入味既滷蛋!
桂圓杞子玫瑰三色圓

桂圓杞子玫瑰三色圓($38)
糖水有淡淡的玫瑰同黑糖味道飲落幾清香🌹
桂圓肉都好多粒,浸住糖水食好甜😍
三色圓包括芋圓、蕃薯圓、紫薯圓
每一粒咬落都好煙韌😋
出面食到嘅多數係木薯粉份量較多,呢間食到多啲芋頭/番薯/紫薯泥,所以味道都比出邊嘅相對濃一啲👍🏻

自家煲製冬瓜茶(少甜)($22)
飲落確實冇出邊台式飲品店嘅咁甜,但多咗份清甜,更加解渴!🫶🏻

桂花雪梨羅漢果茶($32)
又係一款新鮮煲嘅養生茶
羅漢果味相對比較濃郁,相信都要煲一段時間先做到😄
飲落都有少少桂花香味,但雪梨味道就唔算突出~
呢個價錢黎講,飲品咁高質咁有心機都算值得👍🏻

總結:我地兩個人食左咁多野,$250有找,呢個價錢,呢個質素冇得輸。😋
2023-03-28
慢烤雞腿芝士蛋吐司
蕃茄紅燒台式牛肉麵
  • 桂花雪梨羅漢果茶
  • 冬瓜茶
2023-03-28 90 浏览
嗰晚第一次來,試左慢烤雞腿蛋吐司同桂圓杞子玫瑰三色圓,留下深刻印象👍🏻於是幾日後又忍唔住再來試其他野😋慢烤雞腿蛋吐司嘅雞腿肉相當嫰滑,蛋汁相當飽滿,但就係因為蛋汁太豐富,食得有啲狼狽😂桂圓杞子玫瑰三色圓又煙韌又唔太甜👍🏻滷肉飯嘅肥瘦比例恰到好處,又嫰又脆嘅雞扒便當同芝士肉鬆蛋餅嘅份量都很足,而且蛋餅皮帶點脆口,有啲驚喜🌟最後配左杯桂花雪梨羅漢果茶🥃雖然好似突然變左港式😆但好解渴潤喉☺️下次要試埋蕃茄牛肉麵👍🏻

慢煮雞腿蛋吐司

古早味滷肉飯

芝士肉鬆蛋餅

滷肉雞扒便當

桂花雪梨羅漢果茶

下次要試埋蕃茄牛肉麵👍🏻
呢間台灣菜成日聽人講但都冇食過,因為係工廈裡面唔係太就腳,有日放工去左食覺得唔錯cp值好高wor!🤭-慢烤雞腿芝士蛋吐司🍞 $58慢烤雞腿好嫩好厚,咬開爆蛋汁,好香好正🤩不過食一塊已經飽左..如果想試埋其他最好同多d人share😂-芝士吞拿魚粟米蛋餅 $42又係爆料,食落有層次首先係軟綿帶點煙韌嘅蛋餅同cheese,之後係吞拿魚碎,不過拉絲效果有待改善😂-番茄紅燒台式牛肉麵 $78好足料!牛肉夠厚而且都好多舊,不過有個湯夠濃味,而且飲完唔會口渴,值得一讚👍🏻-甜不辣 $28第一次食咁大塊嘅甜不辣,點埋甜辣醬好正,不過佢偏薄冇咁有咬口🙈-芋頭椰汁三色圓 $46芋頭椰汁好香濃,真係有粒粒芋頭係裡面,芋圓比起之前食開個d大粒軟糯,如果再多d芋圓就好😂-冬瓜茶 $9用台灣空運冬瓜磚自家煲製,好香濃冬瓜味。

慢烤雞腿芝士蛋吐司🍞 $58
慢烤雞腿好嫩好厚,咬開爆蛋汁,好香好正🤩

芝士吞拿魚粟米蛋餅 $42
不過拉絲效果有待改善😂

番茄紅燒台式牛肉麵 $78
好足料!牛肉夠厚而且都好多舊,不過有
個湯夠濃味,而且飲完唔會口渴,值得一讚👍🏻

甜不辣 $28

芋頭椰汁三色圓 $46

冬瓜茶 $9
用台灣空運冬瓜磚自家煲製,好香濃冬瓜味。
2023-03-26 45 浏览
✨黑布小巷(ू•‧̫•ू⑅) ⁡🎀 <慢烤雞腿芝士蛋吐司> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟿/𝟷𝟶⁡吐司好邪惡但好好食半流心蛋配芝士冇得輸吐司好濕潤偏大份好啱同人開心share雞扒普通但有流心蛋加持昇華咗少少甜又少少咸下次再泥都想再encore ⁡🎀 <蕃茄紅燒台灣牛肉麵> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶⁡質素比想像中理想牛腩份量都唔少 有五六件肉質軟諗唔韌湯底味道偏濃唔算好油酸酸甜甜幾開胃⁡⁡整體評分:😋味道: 8/10💰價錢: 人均約$70⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*💖 黑布小巷 📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室📞 (852) 9228 7113⁡⁡ ⁡⁡
✨黑布小巷(ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <慢烤雞腿芝士蛋吐司>

💖 黑布小巷
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
📞 (852) 9228 7113

2023-03-23 45 浏览
再訪既台式餐廳💓價錢抵食之餘質素好有保證🥰下次試埋佢地既便當同滷肉飯🥳➣ 蕃茄紅燒台式牛肉麵 (💰78)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱牛肉麵係佢地新出架~蕃茄湯底好足料😽每一啖都食到新鮮嘅蕃茄蓉🤤軟腍嘅牛肋條都有3-4件超多🤫➣ 慢烤雞腿芝士蛋吐司 (💰56)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.2/𝟱️每次既必點items🥰雞腿肉質夠Juicy又入味 個蛋仲要流心架 芝士溶曬既狀態咬落去好邪惡加埋芝士好邪惡但好好食🥹➣ 芋頭椰汁三色圓 (💰46)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.6/𝟱自家製作嘅三色芋圓口感好煙韌🥰椰汁芋頭係混為一體所以比較濃同結身🙈如果加番芋頭粒/芋泥可以更出色😇➣ 芝士火腿肉鬆蛋餅(💰42)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.3/𝟱呢個試第三次都係咁出色❤️拉絲芝士好吸引呀🥰➣花枝丸 (💰38)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌:4/𝟱香脆彈牙唔會過油~可以一試🥳➣ 冬瓜茶➣ 桂花烏龍茶𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4, 3.8/𝟱台式飲品都係佢地自家製架🥰冬瓜茶甜度高少少但岩我口味,烏龍茶就清淡少少都唔錯😙

➣ 蕃茄紅燒台式牛肉麵 (💰78)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱
牛肉麵係佢地新出架~蕃茄湯底好足料😽
每一啖都食到新鮮嘅蕃茄蓉🤤軟腍嘅牛肋條都有3-4件超多🤫

➣ 慢烤雞腿芝士蛋吐司 (💰56)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.2/𝟱

➣ 芋頭椰汁三色圓 (💰46)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.6/𝟱

➣ 芝士火腿肉鬆蛋餅(💰42)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.3/𝟱
呢個試第三次都係咁出色❤️拉絲芝士好吸引呀🥰

➣花枝丸 (💰38)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌:4/𝟱
香脆彈牙唔會過油~可以一試🥳