2020-12-16
陪老公去深水埗買野 順便出黎搵間茶記食個lunch 揀左呢間黃金冰室 之前食過都可以 價錢平民 我叫左個海南雞飯lunch set$55蚊有野飲 唸住實冇死 一黎到見到成碟都係雞胸已經好怪 碗油飯仲好水總知見到都唔開胃 咁岩有侍應哥哥過黎送例湯 我就順便問下佢 我語氣係平和 點解海南雞係全雞胸?佢就答雞髀要加5蚊 我就話餐牌冇寫雞髀要加錢 跟住佢又唔知答咩 總知九唔搭八 最後再補多一句 無人話海南雞一定要比雞髀你 態度非常惡劣 我冇同佢理爭 當自己買個教訓 成個餐我食左少少真係食唔落 第一次食咁惡劣嘅海南雞飯 以後唔會去食 最後老公埋單 我細細聲同收銀姐姐講左句 你哋個海南雞飯真係好難食 佢都唔好意思 話可能個廚房今日唔掂 下次都係去番雞仔食