2020-12-12 152 浏览
我地叫左鮮椒剝皮魚🐟同埋霹靂嬌娃鍋.鮮椒味岩曬鐘意食麻嘅人,但剝皮魚就唔太推薦,因為係有埋骨🦴咁上,冇咁滑又要去骨食。所以魚方面都係會推薦江團多啲,夠滑又方便食😋.霹靂嬌娃鍋就姐係麻辣田雞,呢個鍋食落冇咩特別,田雞就都幾滑,但湯底偏鹹,所以唔太推薦🥵麻辣派對有兩間分店,一間係尖沙咀,一間係銅鑼灣,兩間嘅辣度係唔同架!尖沙咀果間BB辣已經辣到飛起,但銅鑼灣果間嘅BB辣就完全唔辣🧐已經食過幾次,之後都會繼續去!
我地叫左鮮椒剝皮魚🐟同埋霹靂嬌娃鍋

已經食過幾次,之後都會繼續去!
2020-12-11 162 浏览
呢幾排真係多咗喺屋企食飯, 不過日日都要煮, 有時真係想抖下。 銅鑼灣依間麻辣派對, 而家外賣自取做緊七折, 落咗order, 15分鐘之內就有得攞。 我喺呢度賣咗幾次外賣, 佢哋服務好, 而且有效率, 啲嘢仲熱辣辣 。 歡迎電子貨幣, 例如Alipay, WeChat pay etc... 今次叫咗個酸菜魚同埋餐肉炒蛋套餐, 有湯有飯有嘢飲, 七折咗之後都係110蚊零兩毫, 真係平過自己煮, 佢啲酸菜魚真係幾好食, 呢個價錢真係物超所值, 大家不妨試下。
酸菜江團魚套餐
小蔥餐肉炒蛋套餐
酸菜江團魚套餐
小蔥餐肉炒蛋套餐
  • 酸菜江團魚
2020-12-10 114 浏览
有個朋友好鍾意食辣,所以決定同佢去一間專食麻辣嘅餐廳試下。麻辣派對位於銅鑼灣金百利廣場,聽個名就知道主打川菜。餐廳佈置非常特別。有多款菜式,每款菜式有不同辣度可供選擇。涼拌黑木耳質軟味鮮,口感爽脆。清炒萵筍 肉質脆嫩, 清甜鮮美。鮮椒味型材料分量十足,新鮮藤椒煉製,味道清香,麻感柔和。江團魚肉肥美細嫩,緊緻彈牙,膠質豐富。水晶粉、魔芋配上水晶粉及魔芋,吸盡精華,入口爽口彈牙。桂花冰入口清甜,解辣一流。
有個朋友好鍾意食辣,所以決定同佢去一間專食麻辣嘅餐廳試下。
麻辣派對位於銅鑼灣金百利廣場,聽個名就知道主打川菜。
餐廳佈置非常特別。
有多款菜式,每款菜式有不同辣度可供選擇。
涼拌黑木耳
質軟味鮮,口感爽脆。
清炒萵筍
肉質脆嫩, 清甜鮮美。
鮮椒味型
材料分量十足,新鮮藤椒煉製,味道清香,麻感柔和。
江團
魚肉肥美細嫩,緊緻彈牙,膠質豐富。
水晶粉、魔芋
配上水晶粉及魔芋,吸盡精華,入口爽口彈牙。
桂花冰
入口清甜,解辣一流。
2020-12-07 131 浏览
第四波疫情又來了,原本book好枱一家三口食飯又要cancel,為了不讓兩老太失望,就把原本的堂食改成外賣。先要一讚麻辣派對的外賣包裝真是做到一滴不漏,飯盒外層包了緊緊的保鮮紙,即使是滿滿湯汁的麻辣雞煲,晃了一程巴士也沒半點滲漏。我爸最愛吃麻辣,這份麻辣雞煲(中辣)是他的最愛辣味十足,雞件非常入味,配料相當多,光是洋蔥都足以下飯,雞肉算是嫩滑,我們另加了茄子,同樣惹味。古法咕嚕肉這份咕嚕肉就是用來解辣用,肉件很大塊,味道香甜。媽媽尤其喜歡它的蕎頭,很解膩。
為了不讓兩老太失望,就把原本的堂食改成外賣。
先要一讚麻辣派對的外賣包裝真是做到一滴不漏,
飯盒外層包了緊緊的保鮮紙,即使是滿滿湯汁的麻辣雞煲
晃了一程巴士也沒半點滲漏。

我爸最愛吃麻辣,這份麻辣雞煲(中辣)是他的最愛
辣味十足,雞件非常入味,配料相當多,光是洋蔥都足以下飯,
雞肉算是嫩滑,我們另加了茄子,同樣惹味。
古法咕嚕肉
這份咕嚕肉就是用來解辣用,肉件很大塊,味道香甜。
媽媽尤其喜歡它的蕎頭,很解膩。
2020-12-05 145 浏览
食完今餐,又收緊限聚令。。 真係想多個人多雙筷都唔得添。今晚四川麻辣嘢刺激一下。 喺銅鑼灣金百利嘅麻辣派對非常方便就腳, 餐廳真係好似開派對咁, 燈光昏暗迷幻, 音響強勁有氣氛, 四處到是bling bling 裝飾。酸菜魚(江團)$188屋企人唔食得太辣, 點了BB辣度。招牌嘅花型大湯碗, 夠睇頭又夠震撼,打卡一流。淋上嘅滾油令酸菜與特別香, 各種川椒,泡椒, 乾辣椒 ,令辣度非常有層次~ 一边辣一也忍唔住 一口接一口, 就是酸菜魚嘅魅力所在, 越辣越停唔到囗。江團肉很厚, 夠嫩滑,冇細骨。 主角其實係酸菜, 份量好多,還有其他配菜: 魔芋, 幼薯粉, 芽菜。。 要完全KO 可能要三,四個人先可以~本來還加了一份輔菜:秋葵, 不過好像漏了單, 後加的賣相也不俗😋。『家常豆腐』也是bb辣, 味道相當溫和, 豆腐先泡油很惹味且冇咁吸油。 深啡色的醬汁令人食指大動。臨尾仲有甜品送:桂花大菜糕, 清香又唔會太甜,最啱辣野之後降溫。

食完今餐,又收緊限聚令。。 真係想多個人多雙筷都唔得添。

酸菜魚(江團)$188
屋企人唔食得太辣, 點了BB辣度。
招牌嘅花型大湯碗, 夠睇頭又夠震撼,打卡一流。

2020-11-29 79 浏览
I only eat spicy food自問真係無辣不歡好彩身邊啲朋友都同我一樣所以有陣時gathering 都可以去食下辣野今次去麻辣派對到食晚飯 由於人數唔多都係興輕散叫小炒今次分別點左: 梅窩肉 , 炒四季豆 同 麻婆豆腐味道方面: 都仲keep得住水準辣度方面: 佢係由小小辣慢慢去到越食越辣我都忍唔住點左枝啤酒飲絕對係可以encore系列Location: Causeway BayPrice (10 is expensive): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
I only eat spicy food

自問真係無辣不歡
好彩身邊啲朋友都同我一樣
所以有陣時gathering 都可以去食下辣野

今次去麻辣派對到食晚飯 由於人數唔多都係興輕散叫小炒
今次分別點左: 梅窩肉 , 炒四季豆 同 麻婆豆腐

味道方面: 都仲keep得住水準
辣度方面: 佢係由小小辣慢慢去到越食越辣
我都忍唔住點左枝啤酒飲

絕對係可以encore系列

Location: Causeway Bay
Price (10 is expensive): 7/10
Yummy (10 is delicious): 7/10
2020-11-29 124 浏览
好耐無食過酸菜魚,一直都好想食。朋友食過麻辣派對數次,知道我想食酸菜魚後主動話陪我食,感動呀🥺🥺🥺一坐底店員就俾左濕紙巾我哋抹手清潔,濕紙巾包裝非常有趣呢😂😂酸菜江圍魚魚類有數款選擇,店員都好好同我地解釋每款魚係肉質上有甚麼分別,我哋鍾意嫩滑的,所以店員推介我哋食江圍。影相完全反映唔到呢鍋魚有幾大,兩個人食一半已經非常飽,而且魚肉係厚切,還要超大塊,一碟內應該差不多有15,6塊以上。看魚肉多大,還要每一塊都是這麼大塊。我們還加了蓮藕,真心覺得超級好食!!!保留了蓮藕的爽脆,又不會太硬,軟硬適中呀。除左蓮藕係額外加。原來已經有其他配菜另外叫了小龍蝦,本來以為唔會有好多隻,點知又係超大份。真係碟碟的份量丁足。選了十三香味,真的如其名,好夠香。不過辣道選了小辣,好像有少少唔夠辣。小龍蝦的肉質比想像中彈牙。店員都好好提供手套,用完也會主動再次提供。而且見我們食到成碟蝦殼,也會主動換碟。最後仲有甜品送,係飲的桂花糕,個人覺得幾好食,不會太甜。成餐飯好滿足好飽,酸菜魚也是我在香港吃過最滿意的一間。

酸菜江圍魚

看魚肉多大,還要每一塊都是這麼大塊。

我們還加了蓮藕,真心覺得超級好食!!!
保留了蓮藕的爽脆,又不會太硬,軟硬適中呀。

除左蓮藕係額外加。原來已經有其他配菜

最後仲有甜品送,係飲的桂花糕,個人覺得幾好食,不會太甜。

成餐飯好滿足好飽,酸菜魚也是我在香港吃過最滿意的一間。
2020-11-28 89 浏览
今次我同朋友補祝生日,因為朋友喜歡食辣野, 所以我專登訂咗呢間喺銅鑼灣,人氣麻辣餐廳~~辣住慶祝🤩餐廳用中國風的裝潢,以紫紅色為主,非常有特色!麻辣雞鍋($158)配菜加生腸($68)、台式貢丸 ($38)餐廳推介嘅雞鍋,果然唔錯! 麻辣雞鍋喺一邊加熱一邊食,麻辣濃郁撲鼻,材料十足,有雞件、多款辣椒、洋蔥、香菜等等,食落舌尖發麻,刺激味蕾,非常惹味。 朋友更讚辣椒🌶️食落爽脆,辣味十足👍🏻👍🏻金牌酸辣水晶粉($39)雖然外表未有雞鍋奪目,但湯底酸酸辣辣,水晶粉煙煙韌韌,吸收湯底嘅味道。 冰雪鮮檸C飲($38)食辣最好就係配以冰凍嘅飲品😋😋 入面仲有多種水果,解辣又鮮甜!

餐廳用中國風的裝潢,以紫紅色為主,非常有特色!

麻辣雞鍋($158)
配菜加生腸($68)、台式貢丸 ($38)

金牌酸辣水晶粉($39)

冰雪鮮檸C飲($38)
  • 酸辣水晶粉
  • 麻辣雞鍋
2020-11-28 73 浏览
天氣轉涼就想吃辣了,既可解癮又可以保暖🙈。我們很久沒有去這家吃東西了,難得在附近當然要去吃東西吧😆。店舖環境依舊是美美的花海裝修,環境也是很舒適,午市套餐附送飲品和飯/麵食。💥鮮椒爽脆生腸 HKD$78,這個滿滿的生腸小山丘,另有辣椒和蒜蓉很吸引😋。生腸口感爽脆帶微微辣味,醬汁濃郁而不咸,是個拌飯不錯的小菜🍵。💥酸菜江團魚 HKD$78,午餐的份量也挻多的,看到濃濃的湯底感覺很棒😍。湯底味道酸酸的很開胃,魚肉肉質嫰滑無骨,所以很方便吃😆。💥川香豬軟骨酸辣水晶粉 HKD$58,這個賣相不錯的,豬軟骨挻大件肉質腍身😋,味道不咸口感煙韌。水晶粉是幼身版本,吸入醬汁味道更棒,這個口感挻煙韌😁。💥冰雪鮮檸C飲 HKD$10 / 熱咖啡 HKD$0,跟餐可以選擇飲品/老火湯,除了附送指定飲品,還可以升級飲品🙈。飲品味道不過不失,來止渴解辣確實挻好的💕。

2020-11-27
2020-11-20 221 浏览
連續放幾日假當然要去行街食飯,今日出左銅鑼灣去食川菜選咗麻辣派對呢間餐廳。餐廳裝修好特別,座位舒適。選左兩個套餐水煮鮮牛肉套餐,酸菜江團魚套餐和單點乾扁四季豆。水煮鮮牛肉(BB辣)呢個辣度剛剛好又唔會太辣,呢個午市套餐都好大份,鮮牛肉好嫩滑又超多牛肉全部系下面,仲有一些芽菜都唔會太淋好好味。酸菜江團魚啖啖魚肉,魚片又大大塊魚片又嫩滑又無骨超美味可口。乾扁四季豆仲有肉碎一起炒炒到好香濃又入味又不油膩,又好夠味道綠豆沙甜品好軟綿綿又唔會太甜。凍蜜語水果茶有西瓜大大塊又甜,飲品又好好飲。
餐廳裝修好特別,座位舒適。
乾扁四季豆
綠豆沙
綠豆沙甜品好軟綿綿又唔會太甜。
凍蜜語水果茶
凍蜜語水果茶有西瓜大大塊又甜,飲品又好好飲。

2020-11-15
下午茶
乾扁四季豆
綠豆沙
凍蜜語水果茶
2020-11-19 124 浏览
妹妹生日便邀請她一起晚飯為她慶祝,知道他喜歡食魚及辣,便想起麻辣派對了,一想起麻辣派對胃口也大增,食過的食客一定回味無窮,我本人就是了,所以推介妹妹一嘗。雖說限聚人數,6點左右已坐滿滿,可知香港人口味多喜愛吃辣,餐廳每張枱都有膠板相隔及消毒潔手酒精,做足預防措施。妹妹第一次在這餐廳食,不知是否接受辣度﹐所以她保守一點,選了BB 辣,而魚方面這次我選了黑魚,另再加了清炒萵筍及麻辣仙掌,還推介妹妹這店的水果茶是解辣的不錯飲料,她選了冰雪鮮檸C ,我因健康關係要禁茶類飲品。水煮魚上枱,我們急不及待起筷,雖然不知黑魚是怎樣的樣子,入口魚肉口感也很滑,並不是多骨魚,如果喜歡食魚但不喜歡挑骨,黑魚也是不錯的選擇。而麻辣仙掌不是鵝掌是去骨鳳爪﹐辣度不及水煮魚的BB辣的辣度﹐味道有點遜色﹐我最喜歡清炒萵筍﹐清甜爽口。雖然我們沒有主食﹐但也食不下整盤的水煮魚﹐估不都一份的分量也很多。這店的服務員每一個都很好禮貌及招呼﹐結帳後還送我們桂花冰粉。

2020-10-18
庆祝纪念
生日
  • 水煮魚﹐
  • 清炒萵筍
2020-11-13 105 浏览
一如既往的好味!lunch超抵食!yummy!水煮魚夠辣 好多舊魚 超級飽我地兩個人呢左三個餐👍🏻酸菜魚亦好夠麻 皮蛋個汁都好好味,服務都好好,好岩傾😆lunch都幾多人架
一如既往的好味!lunch超抵食!yummy!
水煮魚夠辣 好多舊魚 超級飽
我地兩個人呢左三個餐👍🏻
酸菜魚亦好夠麻 皮蛋個汁都好好味,服務都好好,好岩傾😆
lunch都幾多人架
2020-11-07 115 浏览
已經光臨過好幾次,但每次都係因為個咕嚕肉再番去食😆個咕嚕肉真係好好味👍炸到脆卜卜,亦都夠酸,甜甜酸酸真係好開胃😋四季豆都係每次必點😋雞軟骨都好味,但如果可以鹹d就好lu哩個覺得一般,蛙有d老,娃娃菜都硬,成道菜亦都唔入味😔之後哩3樣不過不失,無乜特別🙈總括黎講我都係好鍾意嫁!但真係每次去都會比蚊🦟咬🥴😫
已經光臨過好幾次,但每次都係因為個咕嚕肉再番去食😆

四季豆都係每次必點😋

雞軟骨都好味,但如果可以鹹d就好lu

哩個覺得一般,蛙有d老,娃娃菜都硬,成道菜亦都唔入味😔

之後哩3樣不過不失,無乜特別🙈

總括黎講我都係好鍾意嫁!但真係每次去都會比蚊🦟咬🥴😫
2020-11-07 56 浏览
同事約我放工食晚飯,佢話知道我同佢一樣鍾意食辣嘢所以帶我嚟銅鑼灣食!原來係麻辣派對,我之前都喺尖沙咀食過,今次就試埋銅鑼灣分店啦!本身想嗌酸菜魚但同事唔太鍾意食魚所以我哋揀咗單點輔菜組合(酸菜味/小辣),鍾意佢夠酸好開胃,份量仲好多!秀珍菇:味道鮮美,口感嫩滑!剝皮魚:因為同事怕魚腥味,所以決定點輔菜份量少啲又可以試下,侍應推介我哋食剝皮魚,果然好似侍應所講冇魚腥味而且骨少肉多啖啖肉!高山娃娃菜:口感爽脆同酸菜湯好夾!土豆:口感軟糯,食落薯仔味好濃!萵荀:新鮮爽脆又清甜,差唔多全部都係我食曬!涼拌黑木耳(中辣):夠酸又夠辣,重口味必食!金牌酸辣水晶粉(小辣):配料豐富,肉碎惹味,水晶粉彈牙有嚼勁!凍檸茶(少甜少冰):同事話茶味不夠濃😆加多寶:食辣嘢必備,既解辣又可以解熱氣😚

秀珍菇:味道鮮美,口感嫩滑!
高山娃娃菜:口感爽脆同酸菜湯好夾!
土豆:口感軟糯,食落薯仔味好濃!
萵荀:新鮮爽脆又清甜,差唔多全部都係我食曬!

涼拌黑木耳(中辣):夠酸又夠辣,重口味必食!

凍檸茶(少甜少冰):同事話茶味不夠濃😆

加多寶:食辣嘢必備,既解辣又可以解熱氣😚

2020-11-06 72 浏览
今次朋友聚餐,點了水煮牛肉,酸菜魚,辣炒田雞,家常豆腐,四季豆,口水雞!整體來說味道都是一如既往的好吃,推薦!唯一感覺家常豆腐水平不在線!上次點番茄牛肉也是味道一般,太甜了!疫情期間,餐台之間都有隔離,卡座做的還是比較舒服的,四個人去最好了,可以點多幾個菜,畢竟每個菜的份量都算多!人太多的話,長桌有點不方便說話和夾菜,希望店家可以考慮到8-12人聚餐的座位舒適度,安排的更好一些!如果有包房就更好啦!

整體來說味道都是一如既往的好吃,推薦!

2020-10-27