今日要外出工作 又想速食😝加上今年係麥樂雞40週年🤩所以就去左M記食麥樂雞同shake shake薯條🤩主食:麥樂雞6件因為而家有$28 6件麥樂雞餐,比起9件麥樂雞餐平🤭我揀左最中意既蜜糖芥末醬,麥樂雞係啱啱炸起,吾係翻炸再翻炸,所以好味😋主食:加大薯條我揀左美式BBQ蜜糖調味粉,同以往一樣水準☺️飲品:白桃梳打有幾粒雜果係面,有d咬口,都吾算差👍🏻👍🏻係港島區既最平午餐,如果吾趕時間可以慢慢坐,吾會有人趕😂😂 用麥當勞app買$37
今日要外出工作 又想速食😝
加上今年係麥樂雞40週年🤩
所以就去左M記食麥樂雞同shake shake薯條🤩

主食:麥樂雞6件

主食:加大薯條
我揀左美式BBQ蜜糖調味粉,同以往一樣水準☺️

飲品:白桃梳打
有幾粒雜果係面,有d咬口,都吾算差👍🏻

2023-05-13 202 浏览
🍦🍨好立克新地麥當勞嘅新地一向唔便宜,今次限定甜品櫃先有既好立克新地有半價,$14變$7。新地有得揀扭紋底(原味溝好立克)或者全好立克,我揀咗全好立克。新地賣相幾好,好立克底加好多好立克粉係面。粉好香,個底係好滑既軟雪糕。好立克粉溝埋個底啲咁好食既軟雪糕,真係幾好食,好過就咁飲好立克。#雪糕 #新地 #好立克 #好立克新地 #麥當勞 #怡和街 #甜品櫃

🍦🍨好立克新地

2023-05-03 92 浏览
麥當勞啊,係我哋平時最愛食嘅快餐之一啦!佢哋嘅炸雞啦漢堡啦,味道都好好味。炸雞脆脆嘅外皮,入口即化嘅肉質,就算食多幾塊都唔會膩。漢堡就更加唔洗講,每一款都有佢嘅獨特味道,加上軟綿綿嘅麵包同新鮮嘅蔬菜,一咬就滿口幸福感。如果你鍾意甜品,麥當勞嘅蘋果派同雪糕都好正,又甜又香,一食就停唔住。最後,唔好忘記試下佢哋嘅薯條啊,炸得剛剛好,酥脆可口,真係好好味。總之,麥當勞係一個可以滿足你所有口腹之欲嘅快餐品牌,真係值得一試!
放假朝早諗得最多就係”食咩好呢?” 而麥當勞早餐多數係我最佳選擇,因為佢可以電話落order既方便又唔洗排隊等!咁今次我就叫咗一個板燒雞腿扭扭粉配豬骨湯套餐,咁套餐會跟個薯餅嘅,麥當勞薯餅都出名熱辣辣又香脆,所以不嬲都係信心保證!另外板燒雞腿扭扭粉,佢呢有少少辣嘅,咁都令到成個扭扭粉早餐更加香,咁我多數都會揀豬骨濃湯味,因為另一個湯的話呢,佢有時會俾咗嗰啲雜豆,咁我自己唔係咁鍾意食三色豆,豬骨湯底有啲粟米粒,咁食落口感非常之豐富,而早餐嚟講呢麥當勞早餐真係夠晒飽肚!

外卖自取
2022-12-10 265 浏览
禮拜六返工🏋️ 就梗係要食返個早餐Good morning👍🏻 今日就食咗份麥當勞既珍寶套餐麥當勞 (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街46-54號地下至2樓抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️珍寶套餐 $40食麥當勞唔食薯餅🥔又點叫食麥當勞先 所以我已經第一時間將塊熱辣辣嘅薯餅🥔食落口,套餐有齊熱香餅🥞豬柳同炒蛋🍳唔知你哋會將炒蛋同豬柳夾麵包一齊食定分開食呢食個醒神早餐,再配一杯檸檬茶🍸 就真係完美good day啦😋😋

麥當勞 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街46-54號地下至2樓

抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️

珍寶套餐 $40

珍寶套餐
2022-12-10
5 分钟 (外卖自取)
$30 (早餐)
珍寶套餐
2022-11-30 95 浏览
今日同個女學完興趣班,女兒又不停要嗌食麥當勞,個女又食返佢最鍾意嘅麥樂雞餐,而我當然係至愛既紫薯新地,無論食幾多次都係咁鍾意~紫薯味道不太甜加上Oreo好有咬口,今星期會無限再輪迴
2022-10-27 139 浏览
由細到大都好鍾意食麥當勞嘅脆香雞翼,基本上每個月都總有一次會去食,完全係麥當勞脆香雞翼嘅忠實fans。一盒有四隻,外皮好香脆,帶有幾少微辣嘅味道,令人食唔停口。佢每一隻雞翼嘅肉質都好嫩滑溜,都好多汁,超級正。
2022-07-01 342 浏览
最近出成日同女兒去呢間麥當勞食嘢啊!因為有2層!地方好大~放學搵位好容易~最開心又可以食開心樂園餐《又有玩具啦》又可以食最鍾意食嘅薯條!麥當勞嘅薯條係最好食嘅~仲有麥樂雞添—甜酸醬啊
麥當勞Hershey's脆皮朱古力新地 $9.5好耐冇食麥當勞,今日心血來潮黎食返杯雪糕新地,呢排做緊Hershey's朱古力口味。Hershey's朱古力雪糕好滑又夠濃厚,唔錯。朱古力脆皮都可以。下底朱古力醬唔算多。兩個人分享最好。不過係略嫌冇花生碎。總括而言,都可以一試。下午五點幾黎到,樓上都有位坐,可以坐低食完先走。係下面甜品站買完先上去樓上坐低食,唔洗排隊。服務員幫你蓋上個雪糕杯,都算衛生。

麥當勞Hershey's脆皮朱古力新地 $9.5

麥當勞Hershey's脆皮朱古力新地

2022-01-29
$9.5 (下午茶)
麥當勞Hershey's脆皮朱古力新地
如題目 原來唔同既McDonald既質素係會咁參差 平時其實都算係M記既big fans 因為而家是但出去閒閒地食個lunch都$50 但m記仲有$30既餐點知今日食呢間m記 薯條又唔新鮮 淋既 又唔熱 飽又係是但整 唔會再黎
星期六我成日都會好放肆咁走去食麥當勞,或者去食沙嗲牛肉公仔麵٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و。 今日,我見到麥當勞嗰個蕃茄濃湯扭扭粉(其實之前已經見過),諗住比個機會佢,點知。。。╮( ̄▽ ̄"")╭ 個扭扭粉完全係”傑”到阿媽都唔認得,同商品說明(廣告圖片)完全唔一樣。 張圖片明明係一個湯,感覺較稀。但結果出嚟嘅效果完全唔可以話係一個湯,直頭係一個芡汁。 都係普通豬骨湯好啲,起碼正正常常。 呢個扭扭粉難食到嘔,冇下次。

都係普通豬骨湯好啲,起碼正正常常。

呢個扭扭粉難食到嘔,冇下次。
2021-12-02 99 浏览
家人送給我「麥當勞」$10禮券四張,某天外出順便吃早餐使用兩張禮券。我情迷這款$25一份心型花生醬多士造型。結果..........此刻我明白我太天真、太儍,$25消費會有酒店級的造型嗎!?回歸現實,滿滿的花生醬、香脆的麵包非常可口。今天我收到這個優惠通知。我還有$10禮券兩張未用,我决定一試!結果..........暖笠笠朱古力祇為我帶來滋潤口感及暖和感,聖誕老人則與我無緣!哈哈哈!麥當勞是我夢想樂園,失望祇因我童心未泯!

我情迷這款$25一份心型花生醬多士造型。

結果..........

此刻我明白我太天真、太儍,$25消費會有酒店級的造型嗎!?
回歸現實,滿滿的花生醬、香脆的麵包非常可口。

哈哈哈!麥當勞是我夢想樂園,失望祇因我童心未泯!
2021-12-01
早餐
用餐优惠
優惠券
2021-11-18 100 浏览
都未入到去呢間美式料理 就見到大大個姜濤係門口恭候我地 入到去仲有上下弦一齊睇住我地買外賣 呢間美式料理要行兩層樓梯 夜晚去食 行左一日 仲要行 真係好唔user friendly 總括嚟講 食物質素一半 冇提供刀叉 完全達唔到美式料理餐廳嘅標準 食yoghurt連匙羹都無 真係慘過返印度

外卖自取
  • 雙層芝士孖寶餐加豬留蛋漢堡走蛋
2021-09-07 223 浏览
麥當勞價廉物美,又有冷氣開放,我都明白好多人會喺嗰度打躉,但係有時真係令人好無奈。諗住食個晏啫,遇着一個唔戴口罩嘅大叔行嚟行去,最後仲坐咗喺我對面等位,叫人哋點食…….. 有客人唔戴口罩,其實真係會令到其他人好不安,好希望麥當勞嘅經理或者員工可以留意一下咁樣嘅情況。麥當勞最近有好多唔同優惠,今日就有全日都有珍寶早晨全餐食,不過我最後都係買咗安格斯漢堡。安格斯漢堡包夠牛肉真係好吸引,夠晒多肉汁。至於薯條方面,叫咗走鹽,另外自己加咗啲黑椒,咁都幾好食。不過食食吓,由於有陌生人坐在對面,都係打包返去先繼續食🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

2021-06-12 192 浏览
小編知道麥當勞McCafé出左菠蘿雞肉芝味薄餅,立即就去左麥當勞分店試一試佢龍與鳳☝🏻麥當勞有Pizza,我諗大家都未必知道,推介一下比大家◾ 菠蘿雞肉芝味薄餅嘩~一打開張紙聞到濃濃Pizza味道,小編好快即刻切一切,見到雙倍芝士真係唔同啲,拉絲都拉得多啲,一放入口濃濃酸甜千島風味醬作底,配上啖啖雞肉,人生一大享受🤤#一個人原來都可以盡興◾️ 沖繩黑糖珍珠奶茶 (+$5)好有意外驚喜,黑糖味道剛剛好,不會太甜,而且珍珠好彈QQ。
麥當勞有Pizza,我諗大家都未必知道,推介一下比大家

◾ 菠蘿雞肉芝味薄餅
#一個人原來都可以盡興

◾️ 沖繩黑糖珍珠奶茶 (+$5)
好有意外驚喜,黑糖味道剛剛好,不會太甜,而且珍珠好彈QQ。