2019-12-08 250 浏览
前幾日係問啲朋友有無食過M記新推出既炸雞,有朋友話佢同事們都幾欣賞呢個專炸雞,覺得大件夾抵食,食2件就夠晒飽。今次我豁出去試試,睇下係咪好食得過Jollybee既炸雞。33蚊2件炸雞,餐就四十幾蚊,如果餐唔係跟薯條或者粟米就好。個炸雞只係炸左2分鐘,所以好似唔會超級熱氣。但可能都係因為只炸2分鐘,無Jollybee果種薯片級脆外殼,脆係脆,但無咁脆囉,係唔差既。個炸外殼既味或者質感,係平時M記雞雞奕果一種。遲啲我諗佢地會考慮埋推出炸雞粒同炸雞柳。脆皮下係一層雞皮,好厚好有質感,令我覺得佢唔似天然雞皮,係人造既?anyway,個雞皮係好正好好食。雞皮下包住....... 好多汁!勁juicy,不過有有有肉還肉,汁還汁既感覺。啲肉係好tender,有啲位又未至於超tender,而且佢 tender得黎無Jollybee炸雞果種好煙un一塊過果種質感,即係有少少似你去茶餐廳食扒,塊扒好冧但你feel到唔係煮法煮得好而令塊扒tender咁。味道,唔差既。總括而言#麥炸雞 #***** ** 7.5/10如果Jolleybee係10分,佢會係7.5,只可以話依家有個比 Jolleybee方便就腳

總括而言

#麥炸雞 #***** ** 7.5/10
如果Jolleybee係10分,佢會係7.5,只可以話依家有個比 Jolleybee方便就腳既選擇!可以用黎止下口癮既!

可唔可以推出啲特色味道,例如honey mustard?
芝士安格斯漢堡套餐一連 7 日都有優惠❤️無錯!係芝士安格斯漢堡呀❤️❤️全城都食緊哩嗰餐,$28蚊真心好抵食呀,其實仲有牛仔安格斯或者蘑菇安格斯,芝士安格斯套餐 ─ $28❤️牛仔安格斯套餐 ─ $34❤️蘑菇安格斯套餐 ─ $34💓💓💓不過食得麥當勞🍔就唔好期待佢既漢堡係好好食既,果然塊漢堡真係有啲乾既,不過有兩塊芝士撘求👍👍👍整體CP值係好既🤝🤝白芝士及車打芝士,兩塊芝士完全突顯到安格斯牛肉既香濃肉味道,即刻加分

2019-10-07 153 浏览
夜媽媽口痕想醫肚首選M記,夠哂經濟而且我真係好鍾意食麥樂雞,雖然好唔健康,但係好香口好惹味!揀左個麥樂雞餐HK$25,外皮炸得剛好,夠哂香脆,裏面肉質好juicy~配埋我最愛既蜜糖芥末醬,兩者超夾!餐薯條加HK$2.5轉左配和風紫菜調味粉,SHAKE SHAKE薯條真係勁yummy!試過咁多隻SHAKE SHAKE粉,最好味都係和風紫菜味~唔夠飽加多4件香脆雞翼HK$20,熱辣辣好正,表面炸得炸得透香,脆卜卜,惹味又可口~內裡肉質依然好滑,一咬肉汁四濺。仲有唔係成日都有既香芋批,咬開香脆外皮內裡就是粒粒香芋,正~
夜媽媽口痕想醫肚首選M記,
夠哂經濟而且我真係好鍾意食麥樂雞,
雖然好唔健康,但係好香口好惹味!

揀左個麥樂雞餐HK$25,
外皮炸得剛好,夠哂香脆,
裏面肉質好juicy~
配埋我最愛既蜜糖芥末醬,兩者超夾!

餐薯條加HK$2.5轉左配和風紫菜調味粉,
SHAKE SHAKE薯條真係勁yummy!
試過咁多隻SHAKE SHAKE粉,
最好味都係和風紫菜味~

唔夠飽加多4件香脆雞翼HK$20,
熱辣辣好正,表面炸得炸得透香,
脆卜卜,惹味又可口~
內裡肉質依然好滑,一咬肉汁四濺。

仲有唔係成日都有既香芋批,
咬開香脆外皮內裡就是粒粒香芋,正~

2019-09-17
2019-09-21 133 浏览
好耐無食麥當勞無論自己食又得 一班friend食又得雖然麥當勞隔一段時間又加價而且依家食脆香雞翼嘅辣醬仲要收錢 茄醬唔問佢唔比添🙈你話飲筒唔比我好贊成 始終唔環保♻️茄醬唔比 泰式辣醬又收錢 ☹️☹️☹️出面買支醬都係二十蚊左右佢其實都可以學下Ikea 擺啲醬出黎 客人想要幾多就自己攞幾多 我每次食麥當勞必點麥樂雞或者脆香雞翼其中一樣再加個包 今次就要咗個麥樂雞餐 雪碧走冰 再加個麥芝蛋包今次麥樂雞醬就冇要甜酸醬反而叫咗芥茉醬 薯條🍟永遠個糧都係好少 😑無論大定中 所以加大係無意思😅
好耐無食麥當勞

再加個包

薯條🍟永遠個糧都係好少 😑
無論大定中 所以加大係無意思😅

2019-09-20 67 浏览
作為一個麥當勞嘅忠實粉絲每一次麥當勞有新野出我都一定會衝過去試今次麥當勞就最新推出橙味雜飲係雪碧底再加上雜果同糖漿去整成嘅橙味特飲我就揀咗小糖但係都仲係好甜不過我覺得一個餐加$7咋得加大薯條同轉呢杯嘢飲都算可以接受。而其他嘅食物呢我就例牌會叫一個$24嘅麥樂雞餐然後再加兩份兩隻嘅脆香雞翼知唔知點解我唔直接帶一份四隻嘅呢因為四隻嘅翠香雞翼淨係會拍配一包泰式辣將但係每兩隻腳長跟住呢就會配一包所以如果你帶兩份兩隻嘅話呢就會抵啲啦因為我食腸雞翼係通常一盒四隻要點四包㗎從要收費之後我不知幾傷心呀
作為一個麥當勞嘅忠實粉絲

因為四隻嘅翠香雞翼淨係會拍配一包泰式辣將
因為我食腸雞翼係通常一盒四隻要點四包㗎
從要收費之後我不知幾傷心呀
2019-09-10 62 浏览
今日去咗麥當勞食早餐,揀咗呢個豬柳漢堡配凍檸茶,價錢19元。佢呢個豬柳漢堡包,我最欣賞佢個包皮,整得好煙韌,好有口感。另外杯凍檸茶都幾香口嘅,但係糖水一個我唔夠,我要攞多一個先夠。

2019-07-30 97 浏览
麥當勞新推出一個期間限定嘅優惠,就係逢星期一至五,兩點到六點,買一送一肉醬薯條, 索價12蚊, 的確非常優惠。但係一般打工仔就未必可以享受到呢個優惠喇! 好好彩,咁啱有一日,公司需要我出街做嘢,所以就去試下呢個肉醬薯條啦!嘩!原來佢一兜嘅份量都非常多,食兩兜真 係會飽曬! 肉醬同薯條係分開咗入盒,睇下鍾意慢慢點嚟食,還是將佢二合一啦! 而我選擇咗後者, 佢仲好細心咁樣畀咗隻叉,咁就唔使整污糟隻手啦!我覺得同肉醬意粉真係好似,尤其係食到中段,薯條畀啲汁浸到淋淋哋嘅時候。 如果佢唔係有個咁樣嘅優惠 ,我諗都係會選擇傳統食法,都係點茄汁會吸引我多啲 。

2019-07-30
等候时间
5 分钟 (堂食)
2019-06-16 115 浏览
最近食咩都無心情,求其去咗間麥當勞食晚餐,麥當勞轉用了自助點餐機,其實都幾方便,好快就可以揀選想食嘅套餐。我揀咗滋味蝦堡餐配薯格,取餐時,問職員可否要包泰式辣醬,職員話要加$1。以前係唔使錢,唔知幾時開始要付錢蝦堡同薯格幾好食,又夠熱。食完都好夠飽

蝦堡同薯格幾好食,又夠熱。

食完都好夠飽
2019-06-10 73 浏览
從前我不太愛甜食,但受女朋友嚴重薰陶同洗腦之後,漸漸地食多左同愛上了。日久生情,可能就是那麼的簡單。 一年四季,雪糕係我同女友成日會食的甜品。 夏天既情況尤甚! 平有平食,食完飯好飽,但轉過頭我地又去食雪糕。咁夜要搵雪糕店有難度,但麥記絕對係一個最佳選擇。 女朋友話好耐冇食過新地! 咁一於朱古力同士多啤梨一人一杯啦! 我地仲要求多漿tim! 坦白講,其實新地性格比都高,佢既雲呢拿味雪糕都算香滑,又唔會死甜,朱古力醬質感幾rich , 士多啤梨醬仲有果肉,加埋香口既花生碎粒,又認真唔錯! 大家食飽飽,好滿意歸家去
咁一於朱古力同士多啤梨一人一杯啦!

2019-06-08 49 浏览
奶蓋飲品係香港都捲起熱潮,麥當勞都有新搞作,推出最新芝士奶蓋系列去慶祝McCafe20週年。既然McDonald apps 有免費coupon,就order 左杯芝士奶蓋四季春。我order 既時候要等20分鐘,相信個奶蓋應該係一早打定,所以到我飲既時候,個奶蓋已經無左個form, 開始溶溶地😱好似綿花糖咁好稀薄,唔似其他店既奶蓋咁厚實個茶底好清新🍵,一啲都唔澀,今次我無叫少甜,但飲落又唔係好甜,天氣咁熱☀️,飲落都幾消暑👍🏻

2019-05-18 79 浏览
香港麥當勞推出了起司奶蓋系列都有好多款揀感覺就像平價的喜茶又芒芒又莓莓咁年年喜歡特別的我最終點了四季春茶~竟然!!很!好!喝!起司味很濃厚簡直喜出望外下次要再試埋其他先得
香港麥當勞推出了起司奶蓋系列
都有好多款揀
感覺就像平價的喜茶
又芒芒又莓莓咁
年年喜歡特別的我
最終點了四季春茶~
竟然!!
很!好!喝!
起司味很濃厚
簡直喜出望外
下次要再試埋其他先得
四季春茶
四季春茶
2019-05-05 105 浏览
平時都好小試新麥當勞餐既我,今次因爲個shake shake粉所以佢一出就走左去試。但相信好多人試完都應該同我一樣感覺。佢個餐個外貌係厄得下人。先講下杯野飲,冰桃梳打茶。啲梳打太小,好似飲緊就無汽既可樂,如果佢就咁桃茶反而會好飲啲,依家又無汽又小桃茶味,成杯野兩頭唔到岸。提提飲品內真係有兩舊桃果肉,係幾好食既。通常新包我都無咩期望,所以唔會失望個名改得好聽,紐約風味安格斯+洋蔥薯餅夾多隻蛋。牛肉無安格斯味跟本係足三兩塊牛,乾到🤦🏻‍♂️可以食番板雞或double cheese 會開心好多拿,最想試既野黎啦,好彩都唔係好失望,但又未到最好食,下次可以叫其他餐加佢都得。
佢個餐個外貌係厄得下人。
通常新包我都無咩期望,所以唔會失望
2019-05-02
2019-04-30 80 浏览
So I am a really simple person when it come to breakfast I just need something that support me though out the morning for my workTherefor my only go to ever since they forbidden adding cheese to the chicken macaroni i switch to something even more simple The chicken & Egg McMuffinsit’s so prefect with the mayonnaise sauce however I always request for less or even skip it I order to maintain an healthy diet

The chicken & Egg McMuffins
2019-03-11 134 浏览
係報紙見到麥當勞出左個新包,好似幾吸引🤤,果日晚上就去左食。加左7.5轉大大啖組合,遮係會有白提子椰果蘇打同shake shake薯條,成個餐咁就四十幾蚊,依家食麥當勞都幾貴😓😓😓😓個包黎到果下有d嚇親,雖然都預左唔會好似廣告圖咁大,但估唔到可以細到咁!!本身睇圖個雞扒好似好juicy既炸雞配上好多汁,但係原來只是麥香雞包果d材料,再加左少少烤汁就話係新包...真係好無奈。而上面d沙律蛋味道是ok的,不過份量太少,同埋重點係同包味道唔夾!!好啦,其實本身黎食好大原因係出前一丁shake shake薯條,但真係極失望!!包粉完全冇出前一丁味道,同埋好鹹好鹹好鹹好鹹,要講一百次,真係好鹹!!而且唔知點解有d苦,真係無敵難食🤮🤮🤮🤮比左四十幾蚊食呢個餐,真係好嬲咯😩😩😩😩😩😩😩

比左四十幾蚊食呢個餐,真係好嬲咯😩😩😩😩😩😩😩
2019-03-07 63 浏览
其實麥當勞新出的出前一丁Shake Shake粉有點奇怪,因為食落去就好似加咗包平時即食麵的味精落去。都係紫菜味最好食。今次亦叫了好耐冇叫的奶食,味道好像比以前更喊今次亦叫了好耐冇叫的奶昔,味道好像比以前更淡,有點水。