2012-01-26 17 浏览
不用等位, 大把位無人坐, 不過好多人食完無手尾, 不自動清理, 留下一枱枱的垃圾, 服務員又唔理, 我要做埋佢果份, 執咗枱才可以食嘢.兩份巨無霸餐, 汽水好快就放在餐盆上, 一分鐘後, 薯條來了, 但等了十幾分鐘才等到兩個包. 以為等咁耐, 個包是新出爐, 但卻是微暖的, 牛肉饀又是暖暖地, 成個感覺像凍包翻叮了15秒, 梗係唔好食啦, 薯條等個包咁耐, 食時已經唔新鮮, 凍咗又硬咗, 覺得好油.看別人的食評, 都是說食物不夠熱, 好明顯是慣性唔熱, 唔係我 yim jim.

2012-01-25
2011-10-26 24 浏览
下午去食個Big mac 餐, Big Mac薯條汽水咁多嘢。Big Mac 唔洗講依然細咗好多, 食完一個都唔夠飽。薯條室温嘅温度, 唔脆, 淋滋滋。可樂無乜氣, 甜爺爺咁好衰大S唔小心delete晒d相片, 令我攞唔出証明, 下次都係唔嚟這分店
Big Mac 唔洗講依然細咗好多, 食完一個都唔夠飽。
薯條室温嘅温度, 唔脆, 淋滋滋。

可樂無乜氣, 甜爺爺咁

2011-10-26
2011-08-03 26 浏览
今晚自己一個開飯,見麥當當有廿蚊特價餐,不用傷腦筋了。超級大食的我選了巨無霸餐,個包的確幾大件厚身,最滿意是生菜夠多,減少一點油膩感。牛肉方面,當然是一貫的乾爭爭,早預了。最衰千島醬太少,吃時很涸口。雖然聲稱食物即叫即製,但薯條不是太熱。不知不覺,已把所有東西掃清,自己真是越又越大食。
今晚自己一個開飯,見麥當當有廿蚊特價餐,不用傷腦筋了。
雖然聲稱食物即叫即製,但薯條不是太熱。
不知不覺,已把所有東西掃清,自己真是越又越大食。

外卖自取
2011-04-24 27 浏览
今天是耶穌受難節嘅公眾假期, 亦都是教徒守齋日。 一如以往紅肉喺唔食得嘅, 咁幫襯麥記魚柳包是不二之選。公眾假期無$20超值魚柳飽餐, 而且重要加埋價(晚上睇蘋果日報知道): 魚柳飽餐*原價: 25.1元 新價: 25.9元加幅: 3.2%麵包質地輕滋滋, 是真的, 咬落麵包見到有很多窿窿, 食落唔夠實在。 那些魚柳变薄或是什麽只得半塊芝士都已經是舊聞了, 我總不能相信可以把麵粉份量減少, 價就加, 食材就減加$3或$3.50由薯條改為沙律, 沙律醬只有千島醬供應。 份量我懷疑都唔夠一碗蔬菜, 沙律夠冰但蔬菜並不爽脆。麥當勞擁有很多香港市民的童年往事童年夢, 但這不代表你可以脅持我們的童夢來強搶我們銀包內的錢。 小時去食麥當勞的歡欣, 大時欲变成嗟嘆......「又加價啦!」

魚柳飽餐*
原價: 25.1元 新價: 25.9元
加幅: 3.2%

2011-04-22
2011-04-23 28 浏览
近排實在太過疲憊,趁今天陽光燦爛,一於外出散散步,讓腦袋透透氣。走得累了找個地方稍事小休,眼前就是麥當當,不作他想了。豬柳蛋漢堡正做推廣,就要這個。現在舖子即叫即製,店員送上的包確是熱辣辣。是肚子太餓嗎?看見漢堡飽滿的樣子,心裏便很滿足。再一試,味道不錯。以往吃的總是過鹹,今次卻覺得合適,而且不會乾巴巴。休息過後,又要繼續忙碌了!
走得累了找個地方稍事小休,眼前就是麥當當,不作他想了。
豬柳蛋漢堡正做推廣,就要這個。
現在舖子即叫即製,店員送上的包確是熱辣辣。
是肚子太餓嗎?看見漢堡飽滿的樣子,心裏便很滿足。

再一試,味道不錯。
以往吃的總是過鹹,今次卻覺得合適,而且不會乾巴巴。

休息過後,又要繼續忙碌了!
2011-03-02 19 浏览
我必須承認, 我係雞亦迷, 大愛食雞亦。見老麥出新味雞亦, 當然要試試啦。一盒6件(3種味各2隻):檸蜜雞亦: 好勁檸味, 酸酸地, 幾好味;不過就唔覺有"蜜"味。烤雞亦:3款之中我覺得最好味。。。烤雞亦好香口。。脆香雞亦:好熱氣的炸雞亦, 不過都好味。套餐就$36 / 單買就$25。6 / 買餐就加$22。6其實。。。都幾貴。。。哈哈。。

一盒6件(3種味各2隻):
烤雞亦:3款之中我覺得最好味。。。烤雞亦好香口。。
脆香雞亦:好熱氣的炸雞亦, 不過都好味。

套餐就$36 / 單買就$25。6 / 買餐就加$22。6

其實。。。都幾貴。。。哈哈。。
2011-02-22
5 分钟 (外卖自取)
2010-10-17 19 浏览
麥當勞推出了新飽,一定要試更係我最愛的炸雞扒,叫咗媽咪幾次~今日終於肯陪我一試午餐時間11:00去到,人頭湧湧,可能係早餐及午餐的交界時間關係。。。叫了兩份 M selections 的紐約特級煙肉雞堡餐,滿心歡喜去享用點知一打開個飽嬲到震好似玩疊汪漢堡飽遊戲咁,飽跟雞扒跟菜跟煙肉亂七八糟、甩甩漏漏,芝士可以有大半片係個飽出面,煙肉就係個飽頭飽尾飛晒出嚟7再打開面嗰層飽,內裹裡好似垃圾般 - 亂到無朋友呀!!!!!跟電視/poster的相簡直完全唔樣雖然呢個煙肉雞堡係好味,可惜賣相極不討好,已經令人減去多分。是次午餐非常失望
麥當勞推出了新飽,一定要試
更係我最愛的炸雞扒,叫咗媽咪幾次~今日終於肯陪我一試

點知一打開個飽
嬲到震

見到都唔開胃

彷如垃圾堆~唉~

跟電視/poster的相簡直完全唔樣

是次午餐非常失望
2010-10-17
2010-02-16 38 浏览
南華對傑志盃賽總決賽,星期六兩點一收工就同老友仆到咁入小西灣睇﹗小西灣在我們這些九龍人來說真係好遠,柴灣再入,落車再行,去到差0的睇唔到頭十五分鐘。中場南華失一球,場地俾你出去海濱公園行下吸下叉下電,我地就跑左去前面的麥當勞。食住薯條睇波就最過癮,而家麥記0的野食全部即叫即做,係就係等得耐0的,不過新鮮0的薯條又脆0的又確係好食0的﹗神奇地南華輸兩球下竟然追得番4:2,波真係圓﹗

神奇地南華輸兩球下竟然追得番4:2,波真係圓﹗
睇波最好有薯條
薯條睇波團
睇波最好有薯條
薯條睇波團
公司 到會 Christmas lunch @ 麥當勞平安夜,在公司攪Christmas lunch gathering. 食物叫到會.我們很有創意 提議 買 McDonalds 既 蜜樂雞 & 炸雞翼, 好香脆, 比kfc 更 好味, 六盒蜜樂雞 & 炸雞翼都 好快吃清!
公司 到會 Christmas lunch @ 麥當勞

比kfc 更 好味,

六盒蜜樂雞 & 炸雞翼都 好快吃清!

午餐