1K
2005-10-01 20 浏览
9月26~30日,08:15話說Food Court摺埋,而自己沒心情提早出門,祇好連續五天吃同樣的早餐。豬柳漢堡+齋咖,評語是夠快和平。食味:差,飽是乾而硬,預先包好十來個。咖啡:不夠熱,因是預先裝好十多杯。看來下星期要去大家樂了。題外話:服務:其中一個啊太幾搞笑,星期二我想要豬柳蛋漢堡和齋啡,她用教訓的口吻,告訴我:祇有豬柳漢堡,可單配飲品,其他全要配薯餅。最後我仍要豬柳漢堡,因我不喜歡那油淋淋的薯餅。啊太由始至終,沒有一句:唔好意思,亦沒有一句多謝。她可算是另類麥記員工。
9月26~30日,08:15
豬柳漢堡+齋咖,評語是夠快和平。
食味:差,飽是乾而硬,預先包好十來個。
咖啡:不夠熱,因是預先裝好十多杯。
看來下星期要去大家樂了。

題外話:
最後我仍要豬柳漢堡,因我不喜歡那油淋淋的薯餅。
啊太由始至終,沒有一句:唔好意思,亦沒有一句多謝。
她可算是另類麥記員工。
2005-09-28 18 浏览
夜晚同個friend 0係太古城hea坐低攤抖下share 左個雞扒包餐幾好食, 小小辣+ 沙律醬幾好, 唔錯侍應頻頻清理, 非常唔錯
夜晚同個friend 0係太古城hea
坐低攤抖下
share 左個雞扒包餐
幾好食, 小小辣+ 沙律醬幾好, 唔錯
侍應頻頻清理, 非常唔錯
2005-08-21 16 浏览
仔仔好耐冇食,所以就來了。要了個麥樂雞餐加大,並加五元要了個牛油粟米粒。麥樂雞和汽水依舊,加大的薯條比中的還少囉。到粟米粒了,用新地杯裝粟米粒。暖得來熱的,另有一塊食Pancake的牛油,即冇味牛油一塊。未加牛油前先試試粟米,粟米本身幾甜,又不乾身,口感幾口,幾好味。之後將塊牛油加入粟米到,攪混後。嘩好油呀,油淋淋,閃閃發光。不過好難食呀,成口油,真的好做不做了,捉蟲。
一直都好想試麥記新出既雞扒早餐~但一直都唔得閒試~今日終於都有機會喇!!今朝一去到,人唔算多。我前面都係魏一個女仔排隊~但...等左好耐...有5分鐘咁耐!!之後發現原來呢個雞扒餐要差唔多$20蚊~仲要比精選少左好多野!!但都儘管一試~~鬼叫個廣告拍得件雞扒咁好食咩!~叫左兩個雞扒餐,一個係比我,一個係比我男朋友。我地係拎走去第二度食既~~但係個服務員拎兩個餐都要“騰”0黎“騰”去~開始食既時候...一打開個盒~嘩!!!!!!!我男朋友0個件雞扒都已經唔算大件嫁喇!!(直徑大約5-6cm)到我打開我自己0個盒喇!!!!!!!嘩!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!真係睇到眼都突埋!!我比我男朋友0個件雞扒足足細一半!!!!!離晒譜!!!!!!!!!!!!!!!!咁既食品質量真令人失望!!!到食喇~~件雞扒煎得過火!超級“鞋”!!又冇味!得個外表有少少味~~有冇搞錯!????????不過因我我地係外買既~所以想去叫佢換都唔得啦~~ ><”為左唔想浪費,就食埋佢啦~呢個時候...我反而有D慶幸自己舊雞扒細舊~就算難食既話都勉強捱得過去~~~~不過今次之後...我對麥記真係好失望!!!!
一直都好想試麥記新出既雞扒早餐~
但一直都唔得閒試~
今日終於都有機會喇!!

今朝一去到,人唔算多。我前面都係魏一個女仔排隊~
但...等左好耐...有5分鐘咁耐!!
之後發現原來呢個雞扒餐要差唔多$20蚊~
仲要比精選少左好多野!!
但都儘管一試~~
鬼叫個廣告拍得件雞扒咁好食咩!~

叫左兩個雞扒餐,一個係比我,一個係比我男朋友。
我地係拎走去第二度食既~~
但係個服務員拎兩個餐都要“騰”0黎“騰”去~

開始食既時候...一打開個盒~
嘩!!!!!!!
我男朋友0個件雞扒都已經唔算大件嫁喇!!
(直徑大約5-6cm)
到我打開我自己0個盒喇!!!!!!!
嘩!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真係睇到眼都突埋!!
我比我男朋友0個件雞扒足足細一半!!!!!
離晒譜!!!!!!!!!!!!!!!!
咁既食品質量真令人失望!!!

到食喇~~
件雞扒煎得過火!
超級“鞋”!!又冇味!
得個外表有少少味~~
有冇搞錯!????????
不過因我我地係外買既~
所以想去叫佢換都唔得啦~~ ><”
為左唔想浪費,就食埋佢啦~
呢個時候...
我反而有D慶幸自己舊雞扒細舊~
就算難食既話都勉強捱得過去~~~~
不過今次之後...我對麥記真係好失望!!!!!!!

>可能你地會覺得我件雞扒細男朋友0個件咁多係我形容得誇張!! 但我係講真嫁!!!

我寧願食個精選好過!!!!!!!!!

如果難食既滿分係10分既話...
我真係會比足10分呢件雞扒!!
1K
2004-11-12 8 浏览
一把年紀,竟然被電視廣告吸引了。要了雞扒沙律,姐姐問我要不要加汽水,當我說要磨啡,她笑說要靚咖啡,要到令一邊。賣咖啡時,妹妹問我要不要加奶,當我說不要,她便說:你要Long black好了。付錢後便收到一支18號的旗^m^ 發啦!沙律:真的好清新,最可愛是那紅紅的車喱茄,加上那甜甜的胡蘿蔔絲,爽!雞扒入味,但有點老。咖啡:幾香幾大杯,但可惜自己安排失當,未能在最佳溫度飲,真有點浪費。
一把年紀,竟然被電視廣告吸引了。
2004-09-20 5 浏览
好耐未食過麥記喇,不過行完吉之島個肚餓餓地就入去食d野。對上一次食麥樂魚柳起碼半年前,我覺得唔好食。不過近排電視成日賣廣告8蚊雞又口痕痕,可能新鮮炸起,魚仲有少少暖而且有番d魚柳飽裡面魚柳既味。仲食左一杯士多啤梨新地,五蚊大大杯都幾抵。最後就係d 薯條,平時食到最後凍哂就唔好食,今次竟然冇依個情況發生,仲要響冇醬點既情況下食唔停口,因為平時我一包中薯條要點成盒甜酸醬。
好耐未食過麥記喇,不過行完吉之島個肚餓餓地就入去食d野。
對上一次食麥樂魚柳起碼半年前,我覺得唔好食。
仲食左一杯士多啤梨新地,五蚊大大杯都幾抵。
2004-01-28 9 浏览
飲左佢地杯大cap, 味道梗係無cova咁正, 但係$20 有成16oz, 好抵!至於佢個muffin, $12, 但係味道同街邊面包舖無分別, 唔會再買
(非会员)
我覺得麥記已經轉左型﹐從以前的抵食夾大件﹐人人食過笑哈哈﹐變成而家主攻年青人$20~30一餐的市場。商業角度上睇﹐呢個轉型﹐係成功的﹐亦係必然﹐能夠成功提昇公司在本地的形象﹐對將來的發展﹐(特別係中國市場) 係利多於弊。但作為老麥舊客仔﹐我覺得$20幾蚊一餐﹐已經令我無理由再幫趁麥記﹐今時今日香港地﹐$20有好多野好食過麥當奴﹐而且起碼健康一D。諗返起﹐我以前﹐一個月總會幫趁麥記幾次。而家數返對上一次幫趁﹐已經係幾1個月之前的事了。
我覺得麥記已經轉左型﹐從以前的
抵食夾大件﹐人人食過笑哈哈﹐
變成而家主攻年青人$20~30一餐的
市場。商業角度上睇﹐呢個轉型﹐
係成功的﹐亦係必然﹐能夠成功提昇
公司在本地的形象﹐對將來的發展﹐
(特別係中國市場) 係利多於弊。
但作為老麥舊客仔﹐我覺得$20幾蚊
一餐﹐已經令我無理由再幫趁麥記﹐
今時今日香港地﹐$20有好多野好食
過麥當奴﹐而且起碼健康一D。
諗返起﹐我以前﹐一個月總會
幫趁麥記幾次。而家數返對上一次
幫趁﹐已經係幾1個月之前的事了。
2004-01-04 5 浏览
我住附近, 時常都去.係多左好多PR同埋普通職員, d制服都唔同第二間麥記, 排長龍時會有個職員埋黎問你食咩, 用PDA無線傳輸入單, 快左好多.推介有McCafe的烤雞蛋沙律意大利三文治.唯一要彈的, 裝修後難搵位.
我住附近, 時常都去.
係多左好多PR同埋普通職員, d制服都唔同第二間
麥記, 排長龍時會有個職員埋黎問你食咩, 用PDA
無線傳輸入單, 快左好多.
推介有McCafe的烤雞蛋沙律意大利三文治.
唯一要彈的, 裝修後難搵位.
荃灣川龍街果間都攪到超高檔,裝修舒服,連d梳化都好坐d。服務人員又多,而且仲靚仔靚女。仲加左好多新食物,如:沙拉、特別既包類,其他地方都無。but 成廿幾蚊law,抵唔抵就見仁見智la.............
2003-12-19 7 浏览
很明顯是努力在轉型的麥當勞。老實說新裝修的座位編排並未能讓其運作更有效率﹐那些waitress讓人缺乏了吃快餐的隨意自在﹐擠滿人只讓人覺得環境混亂﹐但可見麥當勞文化的入侵果真可怕。而且現在食品全部不便宜﹐付這個價錢為什麼我還要吃麥記呢...﹖裝修+聘用外觀可親的員工﹐到頭來羊毛出自羊身上~
2003-12-09 5 浏览
呢度剛剛裝修完;除o左有個section變o左做McCafe之外,仲請多o左好多PR,counter既staff都年輕化o左(有D都幾得睇下!)。呢D轉變o既代價,當然係「貴」啦~~尤其係新出o既烤雞腿意大利飽同黑椒烤豬意大利飽,賣成$20一個,價錢真係拍得住Pacific Coffee同Mix。
(非会员)
2003-09-06 9 浏览
可能我唔識食啦,我真係覺得一d都唔好食,仲有些少覺得難食...貴就真係貴啦,不過都係試一次姐,無所謂...
2003-09-06 18 浏览
賣得咁鬼死貴,唔通McDonalds都開始想走中高檔路線?!話時話,林嘉欣嚮個電視廣告中講果句係o米「focaccia」(個意大利包包)?我D friend話果句聽落有少少似粗口~~
2000-11-07 15 浏览
麥記近日出o左隻新包唔記得叫上將定中將包 總之有片菠蘿菠蘿本來幾醒胃 但也帶來不少麻煩以下圖解 O係包 E係菠蘿 I係牙齒        I    OOOOOO <--EEEEEE    OOOOOO        I由於片菠蘿比較濕滑當咬包時 菠蘿便會往後滑出所以食得十分狼狽
麥記近日出o左隻新包
唔記得叫上將定中將包 總之有片菠蘿