麥田一

麥田一 (已結業)

The Baker A
麥田一 (已結業)
Melisababe
Good Croissant and Donuts!
Melisababe
2017-07-31
关注
Really hope they keep making those great donuts!!! I love the chocolate one with hazelnut which wasn't too sweet and my hubby got the strawberry one he also really liked ittt. We had croissants and muffins as well they all very good taste, fresh and good to enjoy with a hot cup of tea, coffee or cold milk. 查看更多
+ 3
Donuts
car2car2car2
定時轉換口味的麵包店
car2car2car2
2017-05-18
关注
在花園街體育館玩完健身,有點肚餓,想買點輕食,剛巧見到這間麵包店,便抱著試試的心態買個包試下吧。店門裝飾精簡,在木製的架上放著少量麵包,但款色多,相信是少量生產以便証質量夠新鮮。麻雀雖小,五臟俱全。買包時剛見到師傅專心地造包。我買的竹炭吐司 - 吐司質感其實似方包,有點乾身,雖說是竹炭, 但當然不會吃到竹炭味,因本身竹炭是沒有味道的,也算好味,剛巧店舖減價,原本$35個, 現在只需$17個,扺呀其實店人內還有可愛的DONUT,下次可以一試查看更多
Dog Gor
港式 donut
Dog Gor
2017-04-23
关注
行過路過, 眼見這間麵包店內有很多 donuts 賣, 於是停下腳步, 入內購買一些 donuts 來吃 ~說起 donuts .... 不知怎的, 香港的麵包店/烘焙店 製造出來的 donuts 的味道總是跟美式的有分別; 美其名是說要遷就香港人的口味, 但實質上就是做不到別人的鬆軟口感, 於是便說些好話令自我感覺良好 ~Mini Donuts $ 5/個, $ 15/4個, 我買了四個來吃, 兩個原味、兩個有朱古力味的 ~原味 donut : 咬下去, 明顯不是美式 donut 的味道, 完全是港式味道, 不過味道上仍算不錯, 略嫌 donut 的質感不夠鬆軟, 但吃下去也沒有乾巴巴的情況出現, 算是比一般麵包店做得出色 ~朱古力 donut : 朱古力味算是香濃, donut 底是跟之上我所論述過的一樣, 不過配上朱古力的donut 其咬口感明顯比原味的較為乾硬, 但味道還算 OK ~至於什麼是美式味道, 什麼是港式味道, 吃慣便會知道, 明白的自會明白!本篇完 ~查看更多
+ 2
Leunghyconnie
好正流心牛角酥👍🏼健康麵包
Leunghyconnie
2017-01-13
关注
呢間係喺旺角道洗衣街交界轉角位嘅麵包店,行入去見到好多同普通麵包店唔同嘅麵包,好多有機同佢哋主打應該係健康麵包,今次我就買咗個招牌流心牛角酥,一試真係好好好正!👏🏼👍🏼同埋鬆餅,自問都試過好多間嘅流心牛角酥,呢個唔單止係流心咁簡單,我上次食剛好啱啱也爐,直情係爆醬牛角酥,裡面係咸蛋黃金黃色,好滋味,牛角酥夠脆,裡面有又咬口,外脆內軟,不得不贊👏🏼👏🏼當然價錢係好合理,眼睇大約110gm - 120gm $28一個,但係推介朋友去買黎試,佢就遇到試食價$22蚊潻,真係好開心😋😋鬆餅好靚,面層夠鬆脆,唔會太甜,一個$10 買二送一,價錢唔鬆講啦,超級合理👍🏼😋查看更多
+ 1
流心牛角酥
鬆餅
BEN_LYP
甜品完全不知所謂
BEN_LYP
2016-07-24
关注
早前夜晚咁岩經過我想買甜品返屋企食,見到佢有好多種,有奶凍,有一個試作的綠茶布甸,有蛋糕,又唔迷你泡芙等 於是我決定買奶凍同綠茶布甸,點知就中伏,先唔講奶凍,返到屋企食嗰個綠茶布甸嘅時候個一個布甸今本就係水嚟嘅,綠茶味又冇,只不過係有個啲色素喺度。之後到奶凍,我食佢嘅感覺只有好重麵糊嘅口感,同埋冇乜甜味又冇奶味,所以我下次都唔會再去查看更多
SophiakyTse
好食到會返轉頭再幫襯
SophiakyTse
2016-04-25
关注
之前搭車有經過呢間麵包舖,覺得幾有特色,一直想試,上星期咁岩經過,買咗$19/5個迷你包仔試吓。綠茶朱古力包非常之出色!佢嘅綠茶味同其他連鎖麵包舖有啲唔同,食落去覺得好似天然啲🙈🙈係咪真係天然我就唔知啦,不過我覺得好好味!👍🏻👍🏻今次特登再去買麵包。 呢個圓圈包是日特價,買一送一,抱住唔想洩底嘅心情😁試吓,係果種近似法包、donut, 就是比較Q 的一種😋😋😋 番薯包好多地方都有,呢度冇乜特別啦,不過呢個價錢我覺得算係抵架啦,味道亦非常之唔錯 查看更多
綠茶包
cppoon
特色麵包店
cppoon
2015-11-30
关注
麥田一在佐敦開了店, 這店堅持每日新鮮烘焙健康低糖低油人無蛋麵包,新鮮烘製的手搓麵團,每日準時出爐。含堅果的德國/法國/日本/台式麵包,讓糖尿病及食物敏感的人能吃到適合的味道。今次反而沒有食麵包, 而食甜品- 木糠布甸及朱古力慕絲木糠布甸見一開蓋, 面就有好多餅碎, 對我來說一定會嗆到, 所以我送了給朋友食, 我自己食朱古力慕絲朱古力慕絲- 提供長柄的匙, 非常方便, 見到都知朱古力好濃, 好深色, 入口好軟好creamy, 甜度適中, 好適合低糖人士, 中間有一層米通粒, 增加口感, 整體都好香好滑, 喜歡朱古力的人唔好錯過查看更多