猶記得上次來到葵廣攻略,同一個位置,還是PANCAKES店,相隔半年再來,卻面目全非,PANCAKE依舊。不同的是,店面變成黃到發光的黃店,價錢平到嚇死人的小店~4種選擇,3種價錢,年輕店員,服務有禮,好黃店~A餐721黑白是良知PANCAKE   3.5/5分  28元第1眼就被A餐的名字所吸引,721這個數字在香港的手足心中是不能磨滅的回憶。OREO芝士奶蓋PANCAKE,還有一球雪糕。坦白說,味道不算好突出,但28元不能要求什麼美食,一對情侶來到這裏,你我各一口,一人一樣才38元,確實浪漫又開心。做人開心,能夠一起相處不就好了嗎?未知道下次再來,此店仍在嗎?如果你買的PANCAKES是新鮮出爐,我相信會是最美味的。可以的話,請你同時加配台灣的泡茶,才十來元,卻對黃店有益,謝謝。

未知道下次再來,此店仍在嗎?

如果你買的PANCAKES是新鮮出爐,我相信會是最美味的。
A餐721黑白是良知PANCAKE
2020-10-18
$28 (宵夜)
A餐721黑白是良知PANCAKE
2020-10-10 111 浏览
有良心嘅小店係要支持的。葵涌廣場咁大,10間有9間其實都有良心小店。今日就揀咗呢間利是,冇他嘅,純粹想食甜野。呢度淨係買核乎厘,我就揀咗呢個Oreo味道配蜜瓜雪糕。好似都只係買$28,上面仲有好多奶蓋,好邪惡囉。Oreo碎都有好多,喺附近食飽野之後過嚟買返份甜品都幾唔錯㗎。
有良心嘅小店係要支持的。

呢度淨係買核乎厘,我就揀咗呢個Oreo味道配蜜瓜雪糕。

2020-10-04 129 浏览
.葵廣終於有食疏乎厘pancake嘅黃店💛呢間開左係二樓角落個堆黃店到舖頭仲有連豬公仔添!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)疏乎厘pancake有三款口味選擇同埋可以揀要幾多件~每份都有pancake,澳洲3.5牛乳雪糕、同埋無限添加嘅配料我哋試左火魔焦糖(・ω・)ノpancake嘅口感唔錯,幾有空氣感,蛋味都重不過唔知點解唔係好食到焦糖嘅味同口感🤣牛乳雪糕都夠晒濃味又唔會太過甜最重要嘅係性價比超高,二件先$38!!!推薦大家去葵廣掃街嘅時候試下💛.備註:因為係開業初期去食嘅啱啱同舖頭傾翻,佢哋已經set左四個組合比大家揀不過仍然可以加$3要晒所有配料🙈(張menu已經outdated,不過價錢仲係一樣咁抵!><).火魔焦糖疏乎厘pancake(二件)$38———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數 ⛱: 💛💛💛🤍🤍抵食指數 🤑: 💛💛💛💛💛推薦指數 👾: 💛💛💛💛💛———📍FreeHcaKe葵涌廣場潮流廊二期 2/F 2010號

葵廣終於有食疏乎厘pancake嘅黃店💛
呢間開左係二樓角落個堆黃店到
舖頭仲有連豬公仔添!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
疏乎厘pancake有三款口味選擇同埋可以揀要幾多件~
我哋試左火魔焦糖(・ω・)ノ
pancake嘅口感唔錯,幾有空氣感,蛋味都重
不過唔知點解唔係好食到焦糖嘅味同口感🤣
牛乳雪糕都夠晒濃味又唔會太過甜
最重要嘅係性價比超高,二件先$38!!!
推薦大家去葵廣掃街嘅時候試下💛
備註:
因為係開業初期去食嘅
啱啱同舖頭傾翻,佢哋已經set左四個組合比大家揀
不過仍然可以加$3要晒所有配料🙈
———
📍FreeHcaKe
葵涌廣場潮流廊二期 2/F 2010號
2020-09-29 178 浏览
我係一個pancake 控, 所有新pancake 鋪都會去食全香港最接近日本鬆軟疏乎厘只有利園店既幸福pancake, 但每次去都有長長既人龍, 係門外至少等一個鐘, 平時坐底食一個原味pancake 連加一都要$150, 比起日本價真係貴太多😭朋友最近介紹葵廣一間新開pancake 鋪, 我當然即刻去試下啦好平!真係好平!😱😱😱😱😱😱$38/2 件奶蓋pancake 連雪糕同配料店員好有禮貌咁問要唔要+$3 可以要曬全部配料, 咁抵, 一於試哂去!🤡入面有奶蓋格格趣,oreo, 青提子,芒果...份量對一個女仔黎講真係好多個pancake 即叫即做, 可能因為都多人叫, 等左幾分鐘已經有新鮮既pancake, 鬆軟得黎又有蛋香, 好味過gram同幸福pancake(k11店)好多雪糕好有驚喜, 濃滑奶香, 溶溶地既雪糕配埋奶蓋creamy 得黎又唔會太"漏"😋格格趣出奇地夾pancake, 青提子好甜好fresh, 呢個價錢有埋新鮮水果真係要大讚咁既價錢真係超級抵食,仲要係黃店🥰可惜佢既手足茶未到貨, 見佢地寫係台灣手足有份整🤘🏻下次要再黎試埋個🔥火魔焦糖🔥環境:💛💛💛💛味道:💛💛

好平!真係好平!😱😱😱😱😱😱

$38/2 件奶蓋pancake 連雪糕同配料

咁既價錢真係超級抵食,仲要係黃店🥰
可惜佢既手足茶未到貨, 見佢地寫係台灣手足有份整🤘🏻

下次要再黎試埋個🔥火魔焦糖🔥

環境:💛💛💛💛