餐厅: 魚願以嚐
资讯:

2021-12-14 420 浏览
好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑Cp值:🌕🌕🌕🌗🌑•粒粒雜錦刺身盛合丼定食•$108放工去食 真係唔錯因為唔需要等好耐😆😆😆呢碗野真係爆到痴線啲刺身同飯好似唔駛錢咁勁多😂😂😂😂真係食唔晒 啲刺身嚟講係幾新鮮㗎啦!雜錦刺身樣樣都有啲都幾平均然後刺身下一層落咗少少嘅紫菜食落口都幾香嘅Ps 入到去冇人以為應該麻麻哋 但係食落口有幾新鮮幾足料👍🏻 不過就唔係正宗嘅日本餐廳 呢間餐廳真係要細心啲先會搵到 因為比較隱世嘅

好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑

呢碗野真係爆到痴線
刺身同飯好似唔駛錢咁
勁多😂😂😂😂
真係食唔晒
刺身嚟講係幾新鮮㗎啦!
雜錦刺身樣樣都有啲都幾平均
然後刺身下一層落咗少少嘅紫菜
食落口都幾香嘅

平時行過英皇道保證miss過咗🥲去到某個路口先見到佢哋棟咗餐牌指埋箭嘴直行轉左先到🤣玩city hunt咁。同場加映,附近發現一直想食嘅治癒菓子泡芙 @healing_bakery 星期六日係唔開🥲藉此tag tag 你地會唔會考慮下周末都開😭講返丼店,原來而家like 社交平台仲有得送一份魷魚/bully魚/三文魚刺身/紙包飲品!一場嚟到當然試花花刺身丼🍣🍱.1️⃣魚願豪華刺身盛盒丼定食($138、醫護學生八折後$110)一上枱時嚇親😱擺盤擺得好開胃😍材料有爽脆嘅bully魚、鮮甜帶子、爽口八爪魚、有咬口嘅魷魚、油脂感重嘅吞拿魚腩、一咬爆即feel到好鮮味嘅三文魚籽、爽甜牡丹蝦同埋捲成花花嘅三文魚🥰食完個丼仲要有中華沙律同埋麵豉湯先$110,真心滿足🤤.性價比:🌕🌕🌕🌕🌖美味度:🌕🌕🌕🌕🌖獨特性:🌕🌕🌕🌕🌑

性價比:🌕🌕🌕🌕🌖
美味度:🌕🌕🌕🌕🌖
獨特性:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-11-07 1502 浏览
鰂魚涌有不少隱世小店,藏於內街中會比較難發現。其中像這間吃丼飯的 魚願以嚐 As Yu Wish Sushi 就是囉除了熟食的丼飯,也有刺身丼Menu是全日供應的定食套餐,所以包括了麵豉湯和前菜。若果 Follow IG 會即時送刺身或飲品的喔!✦ 極尚五品刺身盛合丼 ($128) -店員說這款是頗多客人會點之一!五品中有弄成花型的三文魚,都幾肥美的。不過劍魚肉質柔軟,個人更喜歡這多過前者。還有清脆彈牙的八爪魚 & 鮮甜的帆立貝,另外亦有一隻紅蝦和少許的三文魚子。雖然只是小店,但配菜和飯量也不會少。有玉子、青瓜、薑:飯較特別是加了味素。
鰂魚涌有不少隱世小店,藏於內街中會比較難發現。
除了熟食的丼飯,也有刺身
Menu是全日供應的定食套餐,所以包括了麵豉湯和前菜。
若果 Follow IG 會即時送刺身或飲品的喔!

極尚五品刺身盛合丼 ($128) -
店員說這款是頗多客人會點之一!
五品中有弄成花型的三文魚,都幾肥美的。
不過劍魚肉質柔軟,個人更喜歡這多過前者。
還有清脆彈牙的八爪魚 & 鮮甜的帆立貝,
另外亦有一隻紅蝦和少許的三文魚子。
極尚五品刺身盛合丼

雖然只是小店,但配菜和飯量也不會少。
有玉子、青瓜、薑:飯較特別是加了味素。
2021-11-01
呢間小店喺鰂魚涌嘅一個小巷入邊,位置唔顯眼,所以人流較少。我嗌左一個燒三文魚丼,佢配上沙律同埋麵豉湯。沙律菜清爽,麵豉湯正常。至於三文魚丼,三文魚嘅份量非常豐富,佢燒到油脂逼晒出嚟,燒到熟度剛剛好,所以表面魚肉結實,然後下面魚肉仲係生嘅,口感層次豐富。🥴朋友嗌左個帶子甜蝦三文魚丼,刺身全部都好新鮮,帶子鮮甜,三文魚肥美,甜蝦鮮甜結實冇腥味,而且份量好多,令人食到好滿足。😚佢每個飯都有飯素、酸薑,同埋沙律菜。真係非常足料,令人食到好開心。☺️老闆娘不斷提醒食客,喺social media share Story,可以有免費嘢飲或者刺身,我哋share左就有八爪魚刺身食。然後有個個年長嘅食客冇Instagram,我個老闆娘都好友善咁話送嘢飲俾佢。🥤呢度嘅服務態度真係非常友善親切,食物味道又好,睇嚟呢度將會成為我將來嘅長期飯堂。🤪🤪
呢間小店喺鰂魚涌嘅一個小巷入邊,位置唔顯眼,所以人流較少。

2021-08-24
2021-07-30 1149 浏览
晏晝喺鰂魚涌附近有啲嘢做,搞掂之後就搵嘢食啦😗 但係呢頭唔係太熟路,即刻打俾朋友問吓,佢就介紹咗呢一間附近嘅小店俾我🥰入到去唔算好大間,裝修普普通通啦。感覺比起附近經過嘅小店大間少少。我叫呢個刺身丼午餐,$118,Share ig會多送魚生或者飲品丫。呢個價錢來講,魚生份量都算幾多😆特別嘅係佢嘅飯加咗唔係味素😳比較少見,不過都幾好食嘅✔️如果下次再經過可能都會幫襯,雖然我比較少去呢一頭😂不過都好多謝朋友介紹!

特別嘅係佢嘅飯加咗唔係味素😳比較少見,不過都幾好食嘅✔️

2021-07-22 884 浏览
聽過這店很久,昨晚終於決定一試。佢地係屬於地區有心小店。地方唔算太大,裏面亦冇華麗裝修,食物選擇又唔係太多。但食物水準不錯,價錢合理。同時店員熱情招呼。當晚我叫了芫荽烏冬刺身set。朋友叫了鰻魚烏冬set。好少餐廳有提供有芫茜set嘅餐,愛好芫荽嘅話一定要泥試下。佢哋嘅芫茜完全冇手軟,令愛芫茜者感覺滿足。刺身水準正常,當然係一分錢一分貨。鰻魚味道亦不錯,個汁都幾好味。這店整體感覺係好ok嘅。因為住在同區,一定會再去光顧。
聽過這店很久,昨晚終於決定一試。

這店整體感覺係好ok嘅。因為住在同區,一定會再去光顧。
2021-07-21
2021-07-12 683 浏览
久違去鰂魚涌,內街仍然好多餐廳,不過有啲周末晚唔開/早收。上網查下,見到呢間小店平平哋有魚生丼飯,決定去試。小店位置有啲隱蔽,要行入屋苑巷內。 因為防疫政策店內座位得4-5枱,我哋入去剛好仲有位。除咗刺身丼定食,仲有熱丼定食,不過我哋今次目標係刺身丼!🌟三文魚親籽丼定食 $108:🍣滿滿的三文魚!仲好有心整咗朵三文魚花🍣三文魚冇雪味🍣魚籽一咬開口腔內充滿鹹鹹的魚香味🍣附送中華沙律,麵豉湯,有種小時候食個啲日式定食嘅感覺🌟魚願豪華盛合刺身丼定食 $138:🍣三文魚剛好賣晒,改咗帶子,帶子有點甜味🍣吞拿魚蓉唔錯,但個人比較中意有魚粒更有口感🍣其他魚生,希靈魚,八爪魚都冇雪味🍣另加的墨魚刺身都不錯,有鮮味總結:以呢個價錢,總體質素合理。雖然裝修簡單,但都乾淨。老闆娘好好人,要支持下良心小店!
久違去鰂魚涌,內街仍然好多餐廳,不過有啲周末晚唔開/早收。

上網查下,見到呢間小店平平哋有魚生丼飯,決定去試。

除咗刺身丼定食,仲有熱丼定食,不過我哋今次目標係刺身丼!

🌟三文魚親籽丼定食 $108:
🍣滿滿的三文魚!仲好有心整咗朵三文魚花
🍣三文魚冇雪味
🍣魚籽一咬開口腔內充滿鹹鹹的魚香味
🍣附送中華沙律,麵豉湯,有種小時候食個啲日式定食嘅感覺

🌟魚願豪華盛合刺身丼定食 $138:
🍣三文魚剛好賣晒,改咗帶子,帶子有點甜味
🍣吞拿魚蓉唔錯,但個人比較中意有魚粒更有口感
🍣其他魚生,希靈魚,八爪魚都冇雪味
🍣另加的墨魚刺身都不錯,有鮮味

用餐时段
2021-06-12 1165 浏览
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️💫 (5⭐️最高)日式叉燒玉子定食 $68魚願以嚐喺公司附近,周不時都會去食吓,由最初嘅餃子拉麵🥟🍜,到日式熟食料理再到依家有埋魚生飯,真係食極都唔厭😂今次lunch就試吓新menu嘅叉燒玉子定食先,依家follow佢哋Ig再post張相仲送刺身或者飲品二揀一👍🏻叉燒玉子定食賣相唔錯,味道充滿濃濃嘅日式醬油味道配上叉燒感覺唔錯,但就覺得叉燒肥咗啲,對我自己嚟講🤣玉子甜甜哋幾好食,雖然叉燒肥咗少少,但味道真係唔錯,成碗飯食晒🤤送嘅三文魚厚切啖啖肉,正👍🏻
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️💫 (5⭐️最高)

日式叉燒玉子定食 $68

2021-06-09 560 浏览
態度完全唔得 冇禮貌 聲大夾惡上菜速度慢 成個餐俾左人地 催左幾次先上菜冷氣唔夠 夏天有啲辛苦份量太少 但收費貴Impolite manner Inefficient delivery speed Urged for many times Not enough air con Small size but expensive
態度完全唔得 冇禮貌 聲大夾惡

Inefficient delivery speed
Urged for many times
Not enough air con
Small size but expensive
第二次光顧,價格好像比之前提高了一點,食物少了選擇,但性價比還是不錯的。原條蒲燒鰻魚玉子丼定食($98),連前菜和麵豉湯,加$10可以要一款刺身,有四款選擇,我們要了三文魚和大八爪魚。鰻魚大大條,上面鋪了紫菜碎,玉子份量也不少,有飯素拌飯,也有沙律菜和子薑,前菜是中華沙律。刺身性價比很高,三文魚和大八爪魚各有兩大片,而且不是薄片的。學生和醫護人員去吃都有折扣。

原條蒲燒鰻魚玉子丼定食

三文魚刺身、大八爪魚刺身

學生和醫護人員去吃都有折扣。
2021-05-05
原條蒲燒鰻魚玉子丼定食
三文魚刺身、大八爪魚刺身
叫兩盒一口牛外賣,一心諗住支持。外觀睇落冇問題,點知啲牛肉除咗鹹之外一啲味道都冇,有幾舊仲用鬆肉粉醃到好似豆腐,除咗鹹味同鬆肉粉味乜嘢味道都冇。其實啲牛肉唔新鮮,點解要比客人食?以前食過好好食唔係咁樣,70幾蚊一盒飯,而家淪落到街邊茶餐廳咁嘅質素。點解會咁?我明白市道艱難,但係維持食物質素,難道不是守住業務的最重要一點嗎?希望不要當客人是慈善家,我其實真的想食一個好的午餐。價錢同質素完全不成正比,叫同路人點繼續支持?
價錢同質素完全不成正比,叫同路人點繼續支持?
2021-03-23
外卖送餐
2021-03-12 1024 浏览
番工最期待既食飯時間,同同事睇到呢間餐廳,就約埋一齊去食啦!呢一間餐廳嘅位置有啲隱蔽,係759阿信屋嗰個轉角位轉入去就會搵到㗎啦。餐廳細細地,但係其實入邊都幾多位錯㗎。我哋嗰日等都唔使等就坐低咗。呢間餐廳除咗食當飯之外仲有烏冬食嘅,我仲見到有好特別嘅芫荽湯添下次一定要試!<一口牛丼>呢度嘅lunch set其實真係幾抵食60幾蚊又有中華沙律小食,又有湯,碗飯仲大大碗。一口牛丼真係做得非常之出色,食過返尋味。牛肉非常之軟林,有牛味,食咗咁多舊都得一舊係有筋,而且份量一啲都唔吝嗇。非常推介

<一口牛丼>

非常推介
2021-03-09 679 浏览
係鰂魚涌一間隱世日式小店! 如果唔係係附近返工真係唔會識嚟🤭 外賣自取同學生都有折! 但係最後都係選擇左堂食! 餐廳入面貼左好多memo同埋仲有啲文宣💛💛 真係要懲罰下!! 佢嘅lunch set有好多選擇! 諗左好耐最後決定嗌鐵板蒜香一口牛定食($68)~ 個定食套餐係包左麵豉湯同前菜 另外我最加左3隻秘製醬油雞翼 $10有三隻好抵!首先講左雞翼先~ 個人覺得不過不失 醬油都幾入味! 但略嫌偏乾肉質都有少少”鞋” 唔會特別推介~相反個飯非常有驚喜! 賣相一流之餘一口牛份量非常多 鋪滿晒成個飯✨ 另外肉質非常嫩滑鬆軟 一啲都唔韌 仲有蛋汁撈飯 真係好正!! 大推👍🏼👍🏼總括而言 性價比唔錯 會再嚟食😍

總括而言 性價比唔錯 會再嚟食😍
2021-01-26 1027 浏览
饅魚飯可以話係近乎所有日本野我最愛既一樣,但佢亦都係永遠貴過其他料理,尤其是係鰂魚涌嗰頭,lunch要食個饅魚飯好難唔過百。之前食過Favilla嗰個饅魚Allday Breakfast嗰個真係一絕,今日又心郁郁想食饅魚但又想平少少,就去左魚願以嚐😍😍其他lunchset都係五六十蚊,饅魚飯貴廿蚊不過係原條架🤩本身餐有前菜同湯,加多十蚊仲要多份小食,今次揀左雞翼三隻味道中等但不特別,不過以地區加日本菜黎計,性價比就非常之高,算係平平地過下口癮之選🐽🐽

Lunch  Set加小食
原條鰻魚煎蛋飯
小食雞翼(三隻)
2021-01-26
外卖自取
用餐时段
Lunch  Set加小食
原條鰻魚煎蛋飯
小食雞翼(三隻)
  • 原條蒲燒鰻魚定食
2020-12-11 1274 浏览
一日一黃店 鰂魚涌隱世日式丼飯 本來黎到呢區 諗住食甜品 #治療菓子 既泡芙 去到見到落左閘 門前有個牌:泡芙已售完( hello darkness my old friend🤦🏻‍♀️).所以就望下對面既日式餐廳食咩一望係自己友 就呢間!試試先!店內有小文宣店內睇住牆壁嘅裝飾 睇得出店主好鍾意動畫店員都好nice 學生/openrice落單都有9折.呢日叫左⭐️鐵板蒜香一口牛定食$68😍呢個正野 表面有滿滿嘅牛柳粒 同蛋汁👍🏻牛柳粒 鬆到肉質好軟 蒜香調味都唔錯👍🏻蛋汁 加埋珍珠米 唔多辣嘅紅姜 配合唔錯 好評.⭐️和風雞扒激辛地獄辣湯配味噌湯$66話就話和風 其實似鹽酥雞😋雞扒分碟上 脆身香口 調味粉好味👎🏻地獄湯負評 太普通似公仔麵湯底 偏向死辣👎🏻仲有啲乾蔬菜 仲唔係公仔麵湯底?(糖漿味精大學畢業既我表示 湯底唔得 有改善空間)👌🏻烏冬OK 👍🏻雞扒好食 👎🏻湯底唔特別.⭐️脆軟骨棒餃子$10👍🏻三隻長身 皮脆爆熱餃子🔥👍🏻入面真係有雞軟骨 過癮 抵食.⭐️秘製醬油雞翼$10👍🏻三隻滷水雞翼 勁入味 抵食.#魚願以嚐 (鰂魚涌)地址:鰂魚涌英皇道933號御皇台地下11號舖.⭐️評分:味道
所以就望下對面既日式餐廳食咩
⭐️和風雞扒激辛地獄辣湯配味噌湯$66
話就話和風 其實似鹽酥雞
😋雞扒分碟上 脆身香口 調味粉好味
👎🏻地獄湯負評 太普通似公仔麵湯底 偏向死辣
👎🏻仲有啲乾蔬菜 仲唔係公仔麵湯底?
(糖漿味精大學畢業既我表示 湯底唔得 有改善空間)
👌🏻烏冬OK 👍🏻雞扒好食 👎🏻湯底唔特別
⭐️脆軟骨棒餃子$10
👍🏻三隻長身 皮脆爆熱餃子🔥
👍🏻入面真係有雞軟骨 過癮 抵食
⭐️秘製醬油雞翼$10
👍🏻三隻滷水雞翼 勁入味 抵食
#魚願以嚐 (鰂魚涌)
地址:鰂魚涌英皇道933號御皇台地下11號舖
⭐️評分: