2022-11-22 17 浏览
朋友知道我中意食燒賣😍介紹咗「魚事者」比我🐟🐟 係旺角好景對面。呢間分店係外賣店,除咗有魚肉燒賣之外,仲有招牌魚撈麵🍜~又香又臭蒜油雞球撈麵 (全份)💲58陣蒜油味好香呀😍😍魚麵口感好彈牙。雞球炸得黃金香脆,上面淋上蒜香醬同炸蒜,味道超香濃!綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈 (全份) 💲58吉列豬扒外皮香脆,肉質軟腍。點埋沙律醬更好味。魚麵上淋咗芝士汁,質感好綿密,同魚麵質地好夾,味道又唔會搶過魚麵嘅香。無豬肉燒賣 💲20手工燒賣賣相好靚。一盒有8粒。燒賣口感彈牙,有魚肉香。豉油都好香甜。「我要晒」小食拼盤 💲40拼盤有炸魚狗腸,咖喱魚兵團,雙併燒賣。炸魚狗腸外皮腸衣好脆,入面魚肉質地實在又彈牙,唔會油膩。咖喱魚兵團係三條魚形狀嘅魚蛋。雙併燒賣有芫荽燒賣同無豬肉燒賣。芫荽燒賣味道都好好,芫荽味好香。招牌奶茶王 💲20係店家自行調配,茶味香濃。📍魚事者旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖

又香又臭蒜油雞球撈麵 (全份)💲58

綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈 (全份) 💲58

無豬肉燒賣 💲20

「我要晒」小食拼盤 💲40

招牌奶茶王 💲20
係店家自行調配,茶味香濃。

📍魚事者
旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖
1K
鍾意食魚既朋友一定要試呢間輕食店 — 魚事者 ~~佢地主打自家製魚品輕食🐟,包括有自家製魚麵同各款魚肉小食!全部都好吸引😍😍前幾日經過佢地既旺角店,就買左外賣返去試試❤️❤️🍜綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈(全份) $58✨賣相好靚!吉列豬扒炸到金黃色,好酥脆🤩🤩咬落外脆內軟,啖啖肉、肉質好厚實!!魚麵都係第一次試,估唔到口感咁彈牙!麵條索哂芝士汁🧀,越食越開胃~唔錯👍🏻👍🏻🍱「我要晒」小食拼盤 $40✨望落好豐富,包括有炸魚狗腸、雙併燒賣同咖喱魚兵團~可以一次過試哂佢地既招牌小食!!我就鍾意佢地既雙併燒賣,分別有原味同芫茜味~咬落好軟滑!芫茜味都幾香🌿🌿再撈埋佢地既咖喱汁,味道超濃郁!好好食🤤🤤🍟炸魚無薯條 $33✨選用魚肉代替薯條,每啖都充滿魚香味🐟🐟外層炸得微脆,口感煙煙韌韌~幾特別!!我仲加($5)加配黑松露醬,食落更香口呢😋😋佢地仲有提供幾款自家製飲品🍹,我地就叫左洛神花山楂雪梨茶($18)同招牌奶茶王($20)~~洛神花山楂雪梨茶味道酸酸甜甜,好清新!!招牌奶茶王茶底香濃,入口順滑~整體都唔錯👍🏻👍🏻另外,店長會喺每個外賣袋都畫上圖案!幾有心思❤️❤️
鍾意食魚既朋友一定要試呢間輕食店 — 魚事者 ~~
前幾日經過佢地既旺角店,就買左外賣返去試試❤️❤️

🍜綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈(全份) $58✨
賣相好靚!吉列豬扒炸到金黃色,好酥脆🤩🤩
咬落外脆內軟,啖啖肉、肉質好厚實!!

🍱「我要晒」小食拼盤 $40✨
再撈埋佢地既咖喱汁,味道超濃郁!好好食🤤🤤

🍟炸魚無薯條 $33✨
選用魚肉代替薯條,每啖都充滿魚香味🐟🐟
外層炸得微脆,口感煙煙韌韌~幾特別!!
我仲加($5)加配黑松露醬,食落更香口呢😋😋

洛神花山楂雪梨茶味道酸酸甜甜,好清新!!
招牌奶茶王茶底香濃,入口順滑~整體都唔錯👍🏻👍🏻

另外,店長會喺每個外賣袋都畫上圖案!幾有心思❤️❤️
2022-11-12 116 浏览
好耐無去旺角區喇~ 熟悉嘅舖頭部份唔見哂,感覺有啲陌生。路過,被湖水藍色嘅魚事者吸引到,原來係專賣魚品嘅食店。開心樂園魚狗包 $38店長介紹,係佢哋啱啱出嘅新產品,皮脆彈牙嘅魚狗腸,加上解膩嘅青瓜絲丶酸酸甜甜嘅他他醬汁,估唔到又幾好味喎!又香又臭蒜油雞球魚麵撈 $38一定要試吓佢哋嘅招牌魚麵,細滑彈牙;鍾意食蒜嘅人,一定唔會覺得臭,再重手啲都仲得呀~ 雞球大過粒乒乓波,外皮超香脆,本身以為會有少少嚡,又唔係喎!雞肉入味之餘又有肉汁。陳皮燒賣 $20魚肉燒賣係佢哋工場自己整,本身鍾意陳皮,見到陳皮產品都會特別想試,呢款燒賣,食到陳皮甘香,唔錯!港式多士三併配黑松露醬 $33三件分別由魚丶蝦丶墨魚,夠香口招牌奶茶王 $20店家自家調製,茶餐廳風味嘅港式奶茶,甜度適中,推介!少爺啤 經典淡愛爾 $28麻辣雞尾酒 $23小店竟然有得飲少爺啤,仲要係夠凍!即刻要叫返兩罐,同老友邊食邊啤!經典淡愛爾係少爺啤代表作,唔使多介紹,反而麻辣雞尾酒就真係第一次試,Vodka丶麻辣香料丶生薑丶蔗糖,少少甜,少少酸,又有啲香料味,幾得意。店長好nice,有問必答之餘,仲會喺外賣紙袋寫吓字畫吓公仔,就係想令客人

開心樂園魚狗包 $38

又香又臭蒜油雞球魚麵撈
又香又臭蒜油雞球魚麵撈
又香又臭蒜油雞球魚麵撈 $38

陳皮燒賣
陳皮燒賣 $20

港式多士三併配黑松露醬
港式多士三併配黑松露醬 $33
三件分別由魚丶蝦丶墨魚,夠香口

招牌奶茶王
招牌奶茶王 $20
店家自家調製,茶餐廳風味嘅港式奶茶,甜度適中,推介!

少爺啤 經典淡愛爾 $28
麻辣雞尾酒 $23

店長好nice,有問必答之餘,仲會喺外賣紙袋寫吓字畫吓公仔,就係想令客人見到會開心啲!原來佢都係膠戰fans,呢題太深刻,大家都應該知係邊集 😆
下午茶
  • 招牌奶茶王
2022-11-11 84 浏览
lunch time 一時之間諗唔到食咩,就行左去登打事街附近,記得上次有個frd講話呢度都好多好野食☺️☺️見到呢間小食店個名叫「魚事者」,好似幾搞笑,就試下先啦🤭🤭見佢哋Menu主要係魚麵,lunch time都要食啲飽肚野,所以決定要揀返個*輕鬆襟撈魚麵*佢有L1-2-3-4樣樣都想食,所以揀左L1-2-3都係半份🤭🤭又香又臭蒜油味過癮咖哩汁綿綿芝士汁全部都係配上吉列豬扒🤤🤤豬扒炸到金黃香脆,肉質又唔柴😋😋yummy,而且魚麵口感好彈牙👍👍至於小食點左個拼盤及蝦多士😋😋小食拼盤以日式咖喱汁作調味,有炸魚狗腸、雙拼燒賣及魚餅☺️岩曬我,乜都有😝😝蝦多士非常香脆,蝦肉又彈牙,令人流曬口水🤤🤤佢哋既外賣袋仔原來勁有心思,每個紙袋都有老闆親自畫上不同嘅圖畫☺️☺️好有童趣及心思😍😍📌 魚事者 (鴻達樓) (旺角)旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖都幾多人食

又香又臭蒜油味
過癮咖哩汁
綿綿芝士汁

至於小食點左個拼盤及蝦多士😋😋

蝦多士非常香脆,蝦肉又彈牙,令人流曬口水🤤🤤

📌 魚事者 (鴻達樓) (旺角)
旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖
都幾多人食

• 綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈
  • 蝦多士
2022-11-09 22 浏览
魚麵撈勞套餐 $85芝士吉豬+芫茜燒賣+少爺啤魚麵口感一流爽口彈牙, 比起普通米線米粉好食好多, 平時喺街度都好少見, 吉列豬扒外脆內軟, 加埋佢上面嘅醬汁, 真係超級好食!燒賣未食落肚遠遠都已經聞到嗰浸芫茜味, 鍾意食芫茜嘅朋友可以一試魚麵撈勞套餐 $85蒜油雞球+日式煎餃炸雞炸得啱啱好, 唔會好林食落好脆, 加埋啲魚麵一齊食, 再加埋啲煎餃日式煎餃, 一次過滿足你三個願望!睇落都好豐富, 食落超級滿足!港式多士三拼配黑松露醬 $33呢個多士平時茶記都食唔到, 出面個皮好脆但係食落口即溶!加埋靈魂醬汁黑松露醬, 真係返唔到轉頭!
魚麵撈勞套餐 $85
芝士吉豬+芫茜燒賣+少爺啤

魚麵撈勞套餐 $85
蒜油雞球+日式煎餃

港式多士三拼配黑松露醬 $33
2022-11-07 14 浏览
旺角最近開咗好多小食店,間間都好特別!前日行完街,經過見到呢間以魚為主題嘅小食店,Tiffany Blue嘅招牌配合埋好得意嘅魚仔插畫 😍 望一望個Menu,見到有魚麵食 😆 咁特別梗係即刻試試佢啦 😋又香又臭蒜油雞球魚麵撈(半份)呢個真係大推 😍 一入口超級重蒜味,蒜香愛好者必試 👍🏻 雞球啖啖肉,配合埋濃烈嘅蒜汁,超重口味 🤤 佢俾汁一啲都唔孤寒,每一啖雞球同麵都充滿着呢個鹹鹹香香嘅汁~ 魚麵真係好特別,好彈牙又有淡淡的魚香味,食多兩啖都唔會覺得好Heavy!😆 佢入邊仲加咗好多青瓜絲,中和返濃烈嘅味道,所以食晒半份都唔會覺得太漏 😏綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈 ( 半份 )個豬扒炸得好脆,又唔會太油太乾 👍🏻 個芝士汁好香唔會漏,剛剛好可以帶起魚麵嘅鮮味!😍開心樂園魚狗包呢個係今個月嘅新出品 🤩 將熱狗包嘅腸仔換做魚狗腸,魚狗腸個皮整得勁香口,一啖咬落去~ 麵包同埋魚狗腸再配合埋個醬,口感層次好豐富,勁惹味!鍾意食熱狗嘅你一定要試吓 🤤炸魚無薯條魚條化身成薯條,外面炸得香脆,裏面煙煙韌韌,可以揀蜜糖芥茉醬或者黑松露醬,今次我哋揀咗蜜糖芥末醬,酸酸地脆脆地食到停唔到口呀 😍「我要晒」小

又香又臭蒜油雞球魚麵撈(半份)

綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈 ( 半份 )

炸魚無薯條

「我要晒」小食拼盤
一份有齊炸魚狗腸、雙拼燒賣同埋咖喱魚兵團,超豐富勁滿足 😍 個汁用左魚辣汁、豉油同埋咖喱汁,佢哋個汁都係自家調嘅,勁有心思!一入口超香咖喱味,跟住慢慢就開始有辣味,而且唔會死鹹,超級惹味 🤤 咖喱同魚小食真係絕配,呢個小編真係食到停唔到口!下次絕對要試佢個咖喱汁魚麵撈啊 😆

洛神花山楂雪梨茶
好清甜!食完咁多重口味嘅飲返呢個,超解膩滋潤 👍🏻

佢哋原來仲有網上點餐,可以點限定嘅套餐,包括魚麵撈同飲品,仲可以加購小食~ 😆 有興趣嘅朋友可以試吓!😎 店員仲好好心機,會喺個紙袋上面畫上魚仔圖案,好得意 😍 最鍾意食魚嘅我真係食得好滿足啊 😋
  • 炸魚無薯條
2022-11-07 27 浏览
十年人事幾番新旺角的小食店亦如是記憶中青蔥歲月中的許多小店因應著環境 發展等因素都已經不在取而代之的是一間又一間的新派小店-於事,魚事者。-主打魚肉製品在講求健康的大環境下其概念及創意絕對值得嘉許於事,瑜珈前拉著朋友來一試(畢竟感覺比較健康不長肉!!)-🌶️辣你唔死麻辣鴨絲魚麵撈魚面整體對於我一個嗜辣人士來說只是香而不辣魚面食的是其本身的質感較一般面更彈牙爽口但魚面本身沒有加太多調味料所以不會太重味鴨肉絲不會太柴太乾加上青瓜、大蔥、紅椒伴勻後有種新派片皮鴨的感覺XD🐥又香又臭蒜油雞球魚麵撈好 香 !大約就如臭豆腐 愛其之人欲罷不能厭其之人鄙夷不屑雞球炸得十分乾身 大約事先用蒜蓉醃過雞球本身亦帶有蒜香味而且雞球配上的汁醬亦十分惹味與蒜油十分般配🥮「我要晒」小食拼盤小孩子才做選擇!!炸魚狗腸、雙併燒賣加咖喱魚兵咖哩汁十分惹味 香中帶甜是港式咖哩魚蛋醬的味道配上魚肉小食充滿小時候「車仔檔」吉魚蛋的風味🐟開心樂園魚狗包 + 他他汁據說是新品~打包了打算瑜珈班後補充體力😆熱狗包內裡有輕烘過令麵包呈現了一種外軟內脆的狀態他他汁 與魚柳包的味道十分相似都是酸酸甜甜 魚柳包的口感更多的是鬆軟魚狗包的口感
十年人事幾番新
於事,魚事者。
主打魚肉製品
在講求健康的大環境下
其概念及創意絕對值得嘉許
於事,瑜珈前拉著朋友來一試
(畢竟感覺比較健康不長肉!!)
🌶️辣你唔死麻辣鴨絲魚麵撈
魚面整體對於我一個嗜辣人士來說只是香而不辣
魚面食的是其本身的質感
較一般面更彈牙爽口
但魚面本身沒有加太多調味料所以不會太重味
鴨肉絲不會太柴太乾
加上青瓜、大蔥、紅椒伴勻後有種新派片皮鴨的感覺XD
🐥又香又臭蒜油雞球魚麵撈
雞球本身亦帶有蒜香味
而且雞球配上的汁醬亦十分惹味
與蒜油十分般配
🥮「我要晒」小食拼盤
小孩子才做選擇!!
炸魚狗腸、雙併燒賣加咖喱魚兵
咖哩汁十分惹味 香中帶甜
魚事者
能如是,足矣。
2022-11-05
2022-11-06 19 浏览
芫荽燒賣/ 原味燒賣特登叫左兩款燒賣黎試,兩款都煙煙韌韌,個人更中意芫荽燒賣😋魚肉燒賣都好彈牙,唔覺好多麵粉。加左豉油,魚辣醬,小小辣好惹味。芝士吉列豬扒魚麵吉豬世一😋所以叫左兩份吉豬魚麵。拎完外賣翻到屋企都成個鐘,啲豬扒仲keep到脆脆地🤤芝士汁唔會太濃,仲有蕃茄解油膩。咖哩吉列豬扒魚麵「蒜」你識撈香滑腸粉爆多蒜呀,超正。佢係用熟蒜所以唔會有辣味,望落去好多豉油,但又唔會好咸。腸粉又夠滑,呢樣好好味。
芫荽燒賣/ 原味燒賣

芝士吉列豬扒魚麵

咖哩吉列豬扒魚麵
「蒜」你識撈香滑腸粉
呢排食得多carbs,今日就想揀下其他特別野食,同事介紹嘅呢間小食店 — 魚是者,位於旺角,主打魚肉製品,選擇多價錢都合理。開心樂園魚狗包($38)見到我有選擇困難症,靚女店長推薦嘅新品,果然有驚喜!鬆軟麵包加上彈牙魚肉腸同新鮮爽脆青瓜絲,自家製他他醬簡直係神來之筆,酸酸甜甜好開胃!綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈($38)我哋叫咗半份試,豬扒夠脆身扎實,配菜在蕃茄、紫菜,芝士汁唔算太濃配魚麵正好可以食到鮮味,魚麵係含50%魚肉,飽肚之餘又富營養。雙拼燒賣($20)芫荽拼陳皮燒賣,要特別介紹呢度嘅辣醬,又鮮又辣,配燒賣一流,但唔好點太多,如果唔係就蓋過咗芫荽同陳皮香!港式多士三併 配黑松露醬 ($33)蝦、魚、墨魚三款多士,咬落酥脆又香口,蘸少少黑松露醬增添香氣!炸魚無薯條 配 蜜糖芥末醬($38)份量之大夠三個人share食,熱辣辣炸起有薯條嘅香脆度,又有魚味同彈滑,可以揀配調味粉或者蘸醬,大人小朋友都一定鐘意!洛神花山楂雪梨茶($18)、招牌奶茶王($20),前者清潤養生,後者香滑又濃,又唔會太甜,個人非常推薦!店長仲用紙巾包好,為免倒汗水整濕紙袋,非常貼心!

綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈

雙拼燒賣

港式多士三併 配黑松露醬

綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈
雙拼燒賣
港式多士三併 配黑松露醬
2022-11-04 41 浏览
講起街頭小食 旺角一定係其中一個最具代表性嘅地方❣️仔細唸返 原來已經好幾年冇去過旺角掃街幾年前台灣朋友大讚魚蛋好味嘅畫面又浮現眼前早前比朋友嘅魚麵貼文吸引咗 一直心思思如是者 就有咗今日嘅行程******************************食物s:🧄又香又臭蒜油雞球魚撈麵套餐 ($65)明明就勁香 一啲都唔臭😜拉埋男朋友一齊食 咪唔覺得臭囉😽我就係為咗呢個撈麵想試呢間帶住期望嚟到 果然冇令我失望個蒜茸汁實在係太出色喇今次真係汁都撈埋👅魚麵彈牙 撈埋汁真係💯分炸雞球有成6大舊 香脆得嚟唔會乾身仲要係雞脾肉嘅質感 好滑面上舖滿炸蒜 非常香口 實在太正喇❣️隔離仲有啲青瓜絲拌碟 食完自我感覺fresh啲😂🐷綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈套餐($65) 豬扒即叫即炸 影咗咁耐相都仲夠熱大大塊 表面金黃香脆 肉質唔會乾同鞋配埋酸酸甜甜嘅沙律醬同紫菜絲食 好惹味👅芝士撈魚麵真係第一次食 好過撈一丁 健康啲如果可以再多啲芝士汁就更加好🤤🍢我要晒小食拼盤 ($40)(炸魚狗腸*1🔅雙併燒賣各2🔅咖喱魚冰團*3)心大心細嘅朋友 揀呢個小食拼盤就冇錯喇🥰一份有齊3️⃣種小食 可以試多幾款以40蚊呢個價錢嚟
講起街頭小食 旺角一定係其中一個最具代表性嘅地方❣️
仔細唸返 原來已經好幾年冇去過旺角掃街
幾年前台灣朋友大讚魚蛋好味嘅畫面又浮現眼前
早前比朋友嘅魚麵貼文吸引咗 一直心思思
如是者 就有咗今日嘅行程

食物s:

🧄又香又臭蒜油雞球魚撈麵套餐 ($65)
明明就勁香 一啲都唔臭😜
仲要係雞脾肉嘅質感 好滑
面上舖滿炸蒜 非常香口 實在太正喇❣️
隔離仲有啲青瓜絲拌碟 食完自我感覺fresh啲😂

又香又臭蒜油雞球魚撈麵套餐

🐷綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈套餐($65)
豬扒即叫即炸 影咗咁耐相都仲夠熱
大大塊 表面金黃香脆 肉質唔會乾同鞋
配埋酸酸甜甜嘅沙律醬同紫菜絲食 好惹味👅
芝士撈魚麵真係第一次食 好過撈一丁 健康啲
如果可以再多啲芝士汁就更加好🤤

綿綿芝士汁吉列豬扒魚撈麵套餐

🍢我要晒小食拼盤 ($40)
(炸魚狗腸*1🔅雙併燒賣各2🔅咖喱魚冰團*3)
心大心細嘅朋友 揀呢個小食拼盤就冇錯喇🥰
食落就好似魚蛋咁 爽爽哋
原味燒賣食落唔會好粉 比例較得好好
表面浸滿晒咖喱汁 味道香濃

小食拼盤

✨無豬肉芫荽燒賣 ($10/4粒)
單點嘅芫荽燒賣跟配豉汁加自家製魚辣醬
芫荽味冇我想像中咁濃 似魚肉燒賣咁
值得一讚係個醬汁 超香口又少少辣
食完得1個感覺 就係好想買埋個醬返屋企撈飯食🙊
芫荽燒賣

🔘黑白鴛鴦春卷 (+$10)
呢個原來係炸魚腐皮卷
食落係仲脆過薯片 聽住啲聲好過癮😂
少少咸 多多脆 真係包你鐘意佢😜

黑白鴛鴦春卷

✨山楂洛神花雪梨茶 (跟餐+$3)
估唔到小食店都會有養生茶飲
酸甜開胃 仲可以解膩 食完咁多野真係好需要佢呀

✨夏菊羅漢果茶 (跟餐+$3)
飲落甘甘哋 清熱解毒 掃街嘅最佳搭檔

綿綿芝士汁吉列豬扒魚撈麵套餐
小食拼盤
芫荽燒賣
黑白鴛鴦春卷
#旺角 揾食魚事者 Fisholic @fisholichk 🌈開心樂園魚狗包麵包有烘過,外層微微脆,內裏鬆軟,配上青瓜同生菜,仲有大大條魚狗腸加上醬汁,一啖咬落好有肉地好juicy,大大啖食落口感好清爽。🌈招牌奶茶甜度岩岩好,茶香奶滑👍🏻。🌈洛神花山楂雪梨茶味道酸酸甜甜,好醒胃好解膩。🌈我要晒▶️小食拼盤 一次過食到4種食物 ▶️✅炸魚狗𧶽✅雙併燒賣芫茜味同原味各2粒✅咖哩魚兵團咖哩醬汁好惹味,微微辣,岩哂我。炸魚狗腸食落好彈牙,質感好似魚蛋咁,魚香味濃厚,啖啖肉真係勁滿足。咖喱魚兵團賣相cute cute ,偏軟身,口感彈牙,但食落好香魚味。芫茜味燒賣好香芫茜味,相比下原味就普普通通。🌈港式多士三拼配黑松露醬多士炸到好香脆,蝦🦐肉彈口,墨魚🦑爽彈,鯪魚肉好特別沾上黑松露醬有畫龍點睛功效。

#旺角 揾食
魚事者 Fisholic @fisholichk

🌈開心樂園魚狗包

🌈招牌奶茶
甜度岩岩好,茶香奶滑👍🏻。

🌈洛神花山楂雪梨茶
味道酸酸甜甜,好醒胃好解膩。

🌈我要晒▶️小食拼盤
咖哩醬汁好惹味,微微辣,岩哂我。
芫茜味燒賣好香芫茜味,相比下原味就普普通通。

🌈港式多士三拼配黑松露醬
多士炸到好香脆,
蝦🦐肉彈口,墨魚🦑爽彈,鯪魚肉好特別
沾上黑松露醬有畫龍點睛功效。

2022-11-01 12 浏览
旺角食小食有好多選擇 特別係好景附近有好多小食店 喺肥姐小食店🍡隔離有一間好搶眼的新小食店 「魚事者」聽個名就知主要用魚肉製作食物 例如 撈魚麵 魚肉燒賣 魚兵團 魚狗腸 等等。可適合鍾意食豬肉或者雞肉的小食。食物選擇不會太多但係夠精 如果淨係想食小食 魚肉燒賣 炸魚條 或者小食拼盤已經好足夠 👍🏼 但係驚唔夠飽,或者當係一餐飯的話撈魚麵十分之吸引 有唔同味道有辣有唔辣任你選擇✅ 價錢嘅方便唔使講因為真係好平 😏今日開頭諗住食少少嘢試吓味道先 叫下叫下就叫咗幾樣嘢 $100都唔使飽到想嘔 因為分量不算少 味道仲好好 😋1. 過癮咖喱汁吉列豬扒魚麵撈 $38(半份)2. 無豬肉芫荽燒賣 $20/8粒3. 小食拼盤 $40間鋪側邊有位可以企喺嗰度食 如果拎走的話 佢哋拎外賣紙袋都有加啲心思落去 每一個紙袋都有人手寫啲嘢落去 「🐟魚仔點樣叫?Blu Blu🫧」好得意!🥰

1. 過癮咖喱汁吉列豬扒魚麵撈 $38(半份)
2. 無豬肉芫荽燒賣 $20/8粒
3. 小食拼盤 $40

2022-11-01
2022-10-28 13 浏览
📍#老屎忽係油麻地#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #油麻地又香又臭蒜油雞球魚麵撈(半份)$38蒜味係令人又愛又恨嘅一種口味🤣食完個口會留一股濃濃香香的氣味,唔係個個都頂得住,不過見到個名就忍唔住叫左。有3粒熱辣辣脆卜卜嘅炸雞球,加自家製嘅魚麵,十分惹味😋😋辣你唔死麻辣鴨絲魚麵撈(半份)$38食得辣嘅朋友一定唔可以錯過呢款。鴨絲撈埋麻辣魚麵食落又辣又想繼續食。鴨絲份量都多,唔會話得幾舊。港式多士三併 配黑松露醬 $33多士食得多,但係未試過一次食3款唔同嘅多士,有墨魚滑蝦滑同埋蝦滑,當中各有特色。「我要哂」小食拼盤 $40想食小食但又唔想淨係得一款簡,呢個小食拼盤絕對係恩物,有齊三款唔同嘅小食,有香腸,燒賣同埋魚兵團🥰魚事者 (鴻達樓) (旺角)📍旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖
📍#老屎忽係油麻地

又香又臭蒜油雞球魚麵撈(半份)$38

辣你唔死麻辣鴨絲魚麵撈(半份)$38

港式多士三併 配黑松露醬 $33

「我要哂」小食拼盤 $40

魚事者 (鴻達樓) (旺角)
📍旺角登打士街55號鴻達樓地下6號舖
✨過癮咖哩汁吉列豬扒魚麵撈✨ $58 🐷大大塊炸豬扒🤭炸得香脆唔會柴皮🐽咖哩汁甜甜地帶微辣招牌魚麵我好鐘意食😋好煙韌嘅質感👍🏻令人越食越想食✨辣你唔死麻辣鴨絲魚麵撈✨ $58🐤另一款魚麵撈就配上麻辣汁🌶辣得好過癮🥰勁惹味魚麵撈仲有半份size($38)可以叫甘就可以試多幾隻口味啦🫢✨蜜糖芥末魚狗腸✨ $28 🍢賣相好靚🥰魚狗腸真是第一次食😳魚肉好彈牙👍🏻質感似魚蛋配上蜜糖芥末汁好好味係好開胃嘅小食✨招牌奶茶王✨ +$7 ☕️茶味香濃而不澀入口順滑😚唔會太甜

✨過癮咖哩汁吉列豬扒魚麵撈✨ $58 🐷

茶味香濃而不澀
入口順滑😚唔會太甜
  • 炸魚狗腸
2022-10-23 19 浏览
好鍾意食魚麵既我無意中見到呢間小店既介紹,襯送皇孫去搭車既回程響OpenRice點定餐,話咁快就有得攞,好多選擇但又驚食唔晒,今次淨係揀左半份撈麵,小食拼盆同多士,三樣都超好味道。