2021-08-20 5027 浏览
看完食評致電去訂座, 滿心歡喜又期待, 食完過後感到有點失望, 可能期望過高😅 首先說說訂座技巧, 最好中午開業前十五分鐘, 下午三點至四點或晚上九點打後有人接聽機會率偏高, 不過店主見到來電顯示都會主動回覆食店在金馬倫道商廈三樓位置, 等升降機時間比較耐. 出𨋢轉左就到達了入座後, 需要用手提電話scan QR code自行落單, 菜單分門別類都清楚🐮九宮格燒牛盛合 $288盛合有九格, 每格有2-3塊不同🐮部位的肉片, 由無醃的六小格開始至最後三小格醃肉部分. 大致牛味欠奉, 有一些部位有點嚡口🐔柚子漬雞肉山 $38用這個價錢有這麼多的雞肉真是超抵😁起初燒頭幾件雞肉完全食不出柚子味道, 直至最後幾件才吃得出,肉質嫩口, 所以建議大家燒🐔肉前撈一撈碟底的汁才燒可能會入味一點🐷日式味噌黑豚五花 $68非常薄切像煙肉, 味道(醃料)非常甜🐮Prime牛小排 $108 &壺漬牛肋肉 $88牛小排一樣欠缺牛味. 牛肋肉以整晚牛類食物來說算是最好的, 夠味夠淋🦐椒鹽燒大虎蝦 $28/隻虎蝦夠大隻, 蝦肉夠彈牙, 品質不錯👍🍘燒飯團 $18/個燒飯團除原味(自行調味)外, 亦可加$2有其他味道,

🐮九宮格燒牛盛合 $288

🐔柚子漬雞肉山 $38
用這個價錢有這麼多的雞肉真是超抵😁

🐷日式味噌黑豚五花 $68
非常薄切像煙肉, 味道(醃料)非常甜

🐮Prime牛小排 $108 &壺漬牛肋肉 $88

🦐椒鹽燒大虎蝦 $28/隻
虎蝦夠大隻, 蝦肉夠彈牙, 品質不錯👍

🍘燒飯團 $18/個
燒飯團除原味(自行調味)外, 亦可加$2有其他味道, 例如明太子...... 飯糰都非常大件, 食完都幾飽肚

🍚紫菜月見飯🍚 $28
紫菜, 醬料&生雞蛋黃撈埋一齊食, 就算碗飯唔熱都幾好味

🍹青檸菠蘿梳打&百香果梳打 $28/杯
飲品味道清新, 燒肉配凍飲簡直是一流

店舖座位都算闊落, 油煙味不算大, 抽風系統👍 店內主要是用黃燈. 記緊必要訂座, 因座無虛席. 用餐限時個半鐘, 最後20分鐘前埋單, 要準時交枱. 另收加一服務費, 價錢都不算貴, 不過回頭指數較低, 可試其他燒肉店
2021-08-19
2021-08-17 182 浏览
日本燒肉,唔食放題仲有冇選擇?緊係有啦以前尖沙咀298日本燒肉都係單點高水準而家個位轉左做 先出個簡單介紹~價錢好似仲平左!水準一樣咁高!限時燒90分鐘~超爆場~訂個位都要下個月先有!佢舊年已經開幕喇,介紹好多朋友去食!一字個,真係抵!燒肉爐夠熱!!可以高速封住肉汁唔會流失!提供既選擇亦都非常之多~我就集中火力食牛肉同抵食之選既雞肉山!九宮格燒牛盛合厚切牛舌,A4和牛,PRIME牛小排安格斯牛仔骨,M9內裙肉,安格斯霜降牛,生薑燒小牛扒,壺漬牛肋肉,汁燒護心肉 $288黑松露漬雞肉$38,手羽$38/5隻紫菜月見飯,即有隻蛋黃加大量紫菜碎$28白飯$15,飯團$18 杯邊鹽檸檬梳打$28冷泡白桃烏龍茶 $18食咁多野都係一人$250左右!
日本燒肉,唔食放題仲有冇選擇?緊係有啦
以前尖沙咀298日本燒肉都係單點高水準
而家個位轉左做
先出個簡單介紹~
價錢好似仲平左!水準一樣咁高!限時燒90分鐘~超爆場~
訂個位都要下個月先有!
佢舊年已經開幕喇,介紹好多朋友去食!
一字個,真係抵!燒肉爐夠熱!!可以高速封住肉汁唔會流失!
厚切牛舌,A4和牛,PRIME牛小排
安格斯牛仔骨,M9內裙肉,安格斯霜降牛,
生薑燒小牛扒,壺漬牛肋肉,汁燒護心肉 $288

黑松露漬雞肉$38,手羽$38/5隻
紫菜月見飯,即有隻蛋黃加大量紫菜碎$28
白飯$15,飯團$18

杯邊鹽檸檬梳打$28
冷泡白桃烏龍茶 $18

食咁多野都係一人$250左右!
2021-08-16 292 浏览
依間燒肉店由佢尖沙咀新開張到依家都係咁多人,皆因主打驚安價嘅日式燒肉,午市依然維持有七折,埋單人均三百有找,仲係食飽飽個隻,唔怪得已經變左大家嘅熱門聚餐點。店内依家仲襯夏天推出左新item添!-和牛九宮格盛盒 ($588) 可以話係店内嘅鎮店之寶!上次試過佢哋嘅九宮格燒牛盛盒,會有經醃製過嘅牛肉,性格比高!而今次依個盛盒就係奢華嘅代表,内含九款全和牛嘅部位,包括A4和牛西冷,A4和牛和尚頭刺身,A4和牛上蓋,A4和牛腩,A4和牛貝肉,A4和牛三角,A4和牛封門柳,M9和牛内裙肉 以及 和牛牛舌🤩 每樣都超高質,啱晒一眾食肉獸們!特別有和牛和尚頭刺身,位於和牛赤身位置,入口肉質細嫩,油脂分布均衡,夾埋芥辣一齊食帶出牛肉嘅鮮*焦糖菠蘿乳酸 ($38) 菠蘿放上砂糖燒過,外層蒲脆帶焦香🍍 乳酸飲落酸酸甜甜,可以一解油膩感,但整體過甜~*A4和牛壽喜燒 ($148) 店員會係席前炙燒和牛片,隨即油香四散,沾上帶黑松露嘅醬汁,配上一口煙韌彈牙嘅米飯,真係一啖一滿足🥢*海膽蟹籽玉子丼 ($68) 最近新菜式,米飯裏拌入蟹籽,上面再放上幾片海膽😙 海膽算幾鮮甜,但口感上爭啲,比較細片,但用蟹籽飯送燒

海膽蟹籽玉子丼 ($68) 最近新菜式,米飯裏拌入蟹籽,上面再放上幾片海膽😙 海膽算幾鮮甜,但口感上爭啲,比較細片,但用蟹籽飯送燒肉食真係雙重滋味!

冷麵 ($58) 夏日新品,打卡一流🌞 用大大個木桶盛上,除左冷麵仲有蝦肉。冷麵泡係凍水裏食落清爽,沾上醬汁,真係特別透心涼同幾有風味🇯🇵

阿波尾雞芯 ($15)
自信漬雞腎 ($15)
柚子漬雞肉山 ($38) 依個價錢有座雞肉山仲可以慢慢燒真係夠哂抵,爆肌之選!雞肉肉質幾嫩滑,用上柚子醃製,帶點柚子嘅清香

日式味噌黑豚五花 ($68) 經過味噌調味,豚肉帶點味噌嘅甜味,但由於豚肉比較多脂肪位,所以會比較油膩🐖

黑松露牛油果沙律 ($48)
嘟嘟妹呢排勁中意食肉🤣‼️​早排去完牛角而家又黎呢排試下佢個$288嘅牛牛九宮格寶盒😚💕​呢個寶盒就係岩哂選擇困難症嘅🐷🐷們​有齊哂厚牛脷👅牛腹肉🐮牛仔骨😚​重有大大餘條醃肉比你簡✨​因為好多都有三片~所以三個人叫呢個就岩岩好🎉​最重要最重要係有一放落個網就著哂火嘅勁多油花A4和牛😭😭💕​燒肉就係要又食到又望到d牛牛著哂火先開心😎🐮🎉​至於小資🐷🐷點算呢~​就等嘟嘟妹話你知要點叫啦😎💪🏻​***​✨小資推薦:$38 黑松露雞肉山🐓​👉🏻推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟​👉🏻食評:份量勁多勁大碟😚重點係雞肉點​燒都係勁Juicy同勁滑😍咬落去重有點彈牙​完全唔知出面嘅普通雪藏雞肉~每舊都有好​多黑松露包住實在太幸福了👏🏻👏🏻​​✨小資推薦:$68薄切牛舌🐮​👉🏻推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟​👉🏻食評:呢個份量勁大碟之外~重係一口​牛舌黎‼️食落勁方便同埋勁爽👅​​✨小資推薦:$28紫菜月見飯🍚​👉🏻推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟​👉🏻食評:有滿滿紫菜同埋飯素💁🏻‍♀️撈埋一齊​再配埋A4和牛嘅油香OMG😍💕💕​​***​✨除此之外~嘟嘟妹發現配菜都係$40以內​都有得食~一定要叫$28牛油芝士金菇😏​​✨野飲方面就
嘟嘟妹呢排勁中意食肉🤣‼️​

2021-06-30
庆祝纪念
纪念日
  • 黑松露雞髀肉
#大食小公主尖沙咀區出動👸🤪 高質燒肉 平日都爆場 就知唔簡單😎🚩九宮格小牛盛盒 $ 288個人認為如果第一次又唔知食咩嘅朋友可以叫呢個九宮格CP值幾高👍😋九宮格包括有A4和牛,厚切牛舌腩,Prime牛小排,安格斯牛仔骨,薄燒頂級肉眼,生薑燒小牛扒,汁燒護心肉,壺漬牛肋肉及芫荽辣漬牛梅花每一款肉類嘅肉質同肉味水平都系中上水平油脂分布都好平均‼️‼️份量啱哂兩個人share🤘🏼🚩汁燒護心肉 $72護心肉系隔開胸腔、腹腔橫膈肌,保護心臟嘅肌肉組織所以熟咗嘅護心肉好嫩滑🙌🏼成塊肉好淋同時一入口爆牛油脂感😋😋😋重點牛香味好重‼️‼️‼️‼️🙌🏼👏必須推介🤘🏼🤘🏼🤘🏼🤘🏼🚩黑松露漬雞肉山 $38呢個真係超級抵食🤣🤣$38嘅份量超級多黑松露味好出👍👍👍雞肉亦都好嫩滑🙌🏼🙌🏼必須推介‼️‼️‼️🚩特大薄切牛舌 $68一上枱已經眼睛發光🤩雖然牛舌好細嚿但係佢超多片牛舌🤩燒嘅時候都好快熟👏如果想加強口感三塊牛舌搭埋一齊食會滿足啲😙😙牛舌都好新鮮🤘🏼🤩總結時間🥰雖然得90分鐘時間但係上菜速度都好快而且服務態度都好好👍👍全部嘅燒肉都好高質一定會再encore😜😜🙌🏼🙌🏼
#大食小公主尖沙咀區出動👸🤪

每一款肉類嘅肉質同肉味水平都系中上水平
油脂分布都好平均‼️‼️
份量啱哂兩個人share🤘🏼

🚩汁燒護心肉 $72
護心肉系隔開胸腔、腹腔橫膈肌,保護心臟嘅肌肉組織
所以熟咗嘅護心肉好嫩滑🙌🏼

一定會再encore😜😜🙌🏼🙌🏼

• 和牛九宮格盛合
  • 特大薄切牛舌
2021-07-27 470 浏览
#黃店激抵7折燒和牛😍呢間真係好食到返唔到轉頭😎食過兩次試左好多唔同款式🤣以下推薦幾款👀1️⃣九宮格燒牛盛盒💰$288🌟🌟店員會教你食嘅次序🤪先由無調味嘅食起👍🏻拼盤入邊包含咗九款肉😽每款都有二至三片✌🏻其中有六款都係冇醃味嘅☝🏻而我哋就覺得呢六款都比有調味嘅出色好多😹首先真係嫩滑一啲同埋食得出牛嘅原味、鮮味☺️舖頭有兩款拼盤🤓呢個係比較平價嗰款🤣我覺得都真係必叫🤤用嚟打卡一流😎2️⃣日本A4和牛西冷💰$248🌟🌟🌟配埋Wasabi🧐油脂足夠 入口即溶咁🤤男朋友鐘意落鹽食 我就鐘意燒熟後夾啲Wasabi一齊食😚配搭埋西冷和牛之後完全冇咗Wasabi攻鼻嘅味道😯而且一啲都唔辣!有第二種特別嘅味道出咗嚟😍3️⃣柚子漬雞肉山💰$38🌟呢個雞肉性價比極高😎份量超級多,而且真係食得出淡淡柚子味😍配埋舖頭準備嘅酸辣汁😎口感非常清爽😚最重要係完全唔會乾/柴!以往食燒肉嘅時候其實我係好少會點雞肉😂因為通常都比我燒到好老好乾💩不過呢間真係完全冇呢個問題🥰食過兩次✌🏻燒出嚟都仲係嫩滑多汁🤠不過提一提 啲雞都比較大嚿🐥所以燒嘅時候都真係要啲時間😂或者燒到外面熟晒之後都要剪開檢查入面係咪都熟晒🧐4️⃣厚切牛舌芯💰$78比起薄切
#黃店

份量多好多🤣易熟🤪抵食😉

6️⃣活元貝💰$28
新鮮而且可以揀唔同味😗

7️⃣紫菜月見飯💰$28
紫菜碎+溫泉蛋+麻油😙撈埋一齊食有啲似牛角飯🤪食完一碗又想再一碗🥳

🉐
呢間燒肉店我最欣賞嘅地方就係佢地走兩個路線😌高質和牛/經濟牛肉都有😗岩晒唔同budget嘅人😉

同埋依家晏晝係做緊7折優惠嫁!7折食到靚牛真係好抵😍個人覺得啲肉係好高質嫁🥰不過記得book位🤪

店舖冷氣都好夠🤓不過我兩次都坐正風口位所以直情有啲凍🤣不過店員都好nice🤠第一次見我著短裙有主動幫我較細左個冷氣🤣

抵食:🟡🟡🟡🟡⚫️
味道:🟡🟡🟡🟡🟡
環境:🟡🟡🟡🟡⚫️
服務:🟡🟡🟡🟡🟡

地址:驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
#hkig #hkgirl #foodie #hkfoodie #日本菜 #日式燒肉 #燒肉 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #香港好去處 #便當日記 #記錄生活 #飲食日記 #蛋哥 #燒肉放題 #日式料理 #觀塘黃店 #香港美食 #相機食先 #香港一日遊 #香港打卡 #觀塘美食 #打邊爐 #hkcafe #打卡cafe #cafe #香港cafe #火鍋 #觀塘美食 #驚安燒肉商店
2021-07-21 457 浏览
和牛九宮格😋😋𝐘𝐮𝐦𝐦𝐲 重點系有松露醬😎松露雞 燒活鰻 😋😋😋高質牛🥰 焦糖菠蘿乳酸 菠蘿好好食🤣𝐍𝐨 𝐛𝐞𝐞𝐟 𝐧𝐨 𝐥𝐢𝐟𝐞~這是真的有松露醬真系驚喜到呢~ 雙重享受😎

和牛九宮格😋😋𝐘𝐮𝐦𝐦𝐲 重點系有松露醬😎
松露雞 燒活鰻 😋😋😋高質牛🥰
焦糖菠蘿乳酸
焦糖菠蘿乳酸 菠蘿好好食🤣
𝐍𝐨 𝐛𝐞𝐞𝐟 𝐧𝐨 𝐥𝐢𝐟𝐞~這是真的
有松露醬真系驚喜到呢~
雙重享受😎
和牛九宮格
2021-07-20
焦糖菠蘿乳酸
和牛九宮格
  • 和牛九宮格盛合
第一次上嚟寫食評,因為實在太嬲!當日約咗朋友喺尖沙咀行街,我早咗出去,心血來潮想食燒肉,上網一搵見到見咁多好評,就一個人入咗呢間,入場時講好咗係七點鐘交枱,點知食到六點半唔夠叫我埋單,又開行個冷氣吹住晒,擺明係趕人走,表面就好似好有禮貌,但實際上就係做咁嘅嘢趕人走,令人感覺非常差,以後唔會再去。公道啲咁講,食物質素唔算差,係份量少啲啫,食完都有4-5成飽,過隔離小食街補返碗粉都ok,但服務態度真係好差,所以我一定會建議身邊嘅朋友唔好去,尖沙咀咁多選擇,食物質素高嘅餐廳真係好多,洗乜一定要幫襯佢?
第一次上嚟寫食評,因為實在太嬲!

2021-07-15
2021-07-16 7762 浏览
早有聽聞呢間燒肉店平、靚、正,今次終於嚟到佔地4000呎嘅燒肉店。燒肉店環境都算寛敞,張枱幾大放到幾多野,唔會太噪傾唔到計,亦唔會好勁油煙味。餐廳選擇唔少,有齊牛、雞、豬、海鮮,仲有啲特色串物。▪️九宮格燒牛盛合 $288有齊厚切牛舌腩、A4和牛上蓋、A4和牛腩、Prime牛小排、M9內裙肉、安格斯霜降牛、生薑燒牛小扒、壺漬牛肋肉、汁燒護心肉 9款牛肉。和牛真係無得輸,紋理好靚,入口滿口油脂,口感滑嫩,肉汁滿溢。生薑燒牛小扒醃得好入味,肉質軟腍富肉汁,入口帶淡淡薑嘅香氣。▪️特大薄切牛舌 $68其實本身我本身係想嗌厚切牛舌,點知唔小心叫左薄切。牛舌細細塊,但份量十足!燒左好耐都仲有超多片,真係燒到嬲左,勁有衝動一次過倒晒落去炒。牛舌爽口,牛味比想像中濃,略嫌牛舌size偏細,食得唔太爽,亦要花好多時間燒。▪️柚子漬雞肉山 $38痴咗線!38蚊竟然有咁大座嘅雞肉山!仲要質素都幾高!雞肉嫩滑,醃得入味,入口淡淡柚子酸甜清香。兩個人食呢座山都飽左一半,真心超抵嗌!▪️紫菜月見飯 $28飯 x 生蛋 x 飯素 x 燒汁 x 紫菜,基本上係不敗組合,同牛角嘅温泉玉子飯不相伯仲。月見飯甜甜地,就咁食都唔會

▪️九宮格燒牛盛合 $288

柚子漬雞肉山

柚子漬雞肉山

▪️紫菜月見飯 $28
紫菜月見飯

飯 x 生蛋 x 飯素 x 燒汁 x 紫菜,基本上係不敗組合,同牛角嘅温泉玉子飯不相伯仲。月見飯甜甜地,就咁食都唔會好齋。

▪️芝士年糕 $28
芝士年糕可以一早放係爐嘅邊邊位慢慢燒,不過唔知點解 外層燒極都唔太脆。年糕軟綿,咬開就會見到流心嘅芝士,就係平時食開個隻味,而唔係鹹香個種。

▪️青檸菠蘿梳打 $28
青檸菠蘿梳打
梳打加左好多菠蘿粒,篤埋粒青檸 酸酸甜甜幾清新,可以一消油膩感。

整體嚟講,CP值都幾高,尤其係個柚子漬雞肉山!每人二百幾蚊已經食到飽一飽。如果心癮起 一個人嚟燒又想平啲,就咁嗌個雞肉山+月見飯 都已經夠晒飽。而且環境都算寬敞,地理位置方便,質素雖然唔及貴價燒肉店,但呢個價錢嚟講已經好高質,屬可以再戰嘅燒肉店!
2021-07-15 440 浏览
和朋友到尖沙嘴上課下課後想找個地方吃點東西聊聊天就到了ig好多人介紹既驚安燒肉商店🍴九宮格燒牛盛盒入面有九款唔同既牛肉因為無牌仔既關係 只能夠推斷下係咩肉🤦🏻‍♀️六款無調味醬既牛肉油花都好靚特別鍾意A4和牛同厚切牛舌三塊調左味既牛肉都醃得不錯不過個人較鍾意六款無調味既牛肉🍴厚切牛舌因為厚牛舌真係太好食所以又散嗌多一碟牛舌十分厚 燒熟食落去爽口鍾意牛舌既人極度推薦🍴黑松露雞肉山雞肉堆到好似座山仔咁高一碟起碼有十幾舊雞肉黑松露味道濃郁雞肉肉質彈牙十分抵食🍴芝士牛油雜菇又一個無得輸既組合芝士同牛油融化後包住雜菇食落去超級香加dd鹽落去調一調味後就更加正🍴雞腎喜歡內臟的我還點了雞腎不過雞腎一般無咩特別這家燒肉店價錢合理食物仲好適合打卡🥰
和朋友到尖沙嘴上課

喜歡內臟的我還點了雞腎
不過雞腎一般無咩特別

這家燒肉店價錢合理
食物仲好適合打卡🥰
哩間燒肉店~想試左好耐啦~我係6月中食架~超級抵呀~🤩🤩🤩因為仲有午市全單7折哩個優惠~▶️九宮格燒牛盛盒($288)✔厚切牛舌腩 ✔A4和牛Prime✔牛小排 ✔安格斯牛仔骨✔M9內裙肉 ✔安格斯霜降牛✔生薑燒小牛扒 ✔壺漬牛助肉 ✔汁燒護心肉哩個九宮格~真係一次過滿足哂9個願望呀~😊😊可以一次過試哂九款牛~邊款鍾意可以再encore唔使講最正一定係A4和牛~🤤🤤🤤🤤🤤其他有醬汁既款式都好好味架~佢D醬汁做得唔錯~店員都好貼心咁提我地燒左冇醬汁個d款先~▶️日式味噌黑豚五花($68)哩個五花~薄薄的一片~好快熟~上面有D味噌醬汁~甜甜地咁~同五花既感覺好夾~我鍾意哩個味道~😋😋▶️柚子漬雞肉山($38)真係同個名一樣~雞肉山!!!份量超級多~😍滑滑既雞肉配合埋淡淡的柚子香~好味抵食之選~一黎到~枱面一人有一個3格既醬汁碟~其中有檸檬係入面個款我覺得最正~👍👍👍👍👍大家記住點黎試下~▶️紫菜月見飯($28)類似牛角飯~所以見到就會忍唔住見返碗黎食~▶️咸檸七($28)食燒肉點可以唔見返杯凍冰冰既飲品既~杯咸檸七大大杯咁~個咸檸又大大個夠哂味~飲返杯~食完燒肉都冇咁熱氣呀~
哩間燒肉店~想試左好耐啦~
我係6月中食架~超級抵呀~🤩🤩🤩
因為仲有午市全單7折哩個優惠~
▶️九宮格燒牛盛盒($288)

✔厚切牛舌腩 ✔A4和牛Prime
✔牛小排 ✔安格斯牛仔骨
✔M9內裙肉 ✔安格斯霜降牛
✔生薑燒小牛扒 ✔壺漬牛助肉 ✔汁燒護心肉
哩個九宮格~真係一次過滿足哂9個願望呀~😊😊
可以一次過試哂九款牛~邊款鍾意可以再encore
唔使講最正一定係A4和牛~🤤🤤🤤🤤🤤
其他有醬汁既款式都好好味架~佢D醬汁做得唔錯~
店員都好貼心咁提我地燒左冇醬汁個d款先~
▶️日式味噌黑豚五花($68)

哩個五花~薄薄的一片~好快熟~
上面有D味噌醬汁~甜甜地咁~
同五花既感覺好夾~我鍾意哩個味道~😋😋
▶️柚子漬雞肉山($38)

真係同個名一樣~雞肉山!!!份量超級多~😍
滑滑既雞肉配合埋淡淡的柚子香~好味抵食之選~
一黎到~枱面一人有一個3格既醬汁碟~
其中有檸檬係入面個款我覺得最正~👍👍👍👍👍

大家記住點黎試下~
▶️紫菜月見飯($28)

類似牛角飯~所以見到就會忍唔住見返碗黎食~
▶️咸檸七($28)

食燒肉點可以唔見返杯凍冰冰既飲品既~
杯咸檸七大大杯咁~個咸檸又大大個夠哂味~
飲返杯~食完燒肉都冇咁熱氣呀~
2021-06-14
  • 紫菜月見飯
  • 九宮格燒肉盛盒
2021-07-12 358 浏览
新開優惠午餐時段全單7折,同事食完話幾抵食,上網見又有一致好評,於是決定約朋友兩人一試。用餐時間90分鐘*九宮格燒牛盛盒 $ 288基本上每枱都會嗌,岩曬心大心細,又想試多幾款吾同部既人!A4和牛、Prime牛小排、厚切牛舌腩、安格斯牛仔骨、薄燒頂級肉眼、芫荽辣漬牛梅花、生薑燒小牛扒、壺漬牛肋肉、汁燒護心肉店員會溫馨提示先吃淡味再吃上較濃味嘅醃肉,但無提及過邊啲淡味邊啲濃味,而且無寫仔寫住肉類款式,基本肉眼上只係確實分到牛舌、A4和牛、牛仔骨。每款肉類平均有2片或者3片,比較之下厚切牛舌相對出色,柔軟爽脆,其餘除左A4和牛、薄燒頂級肉眼,真係普通,無驚喜,醃製過既肉味都比較少,個人覺得無折散叫會更加好。*日本A4和牛西冷 $298雪花紋理平均,未去到入口即溶,不過油香十足*柚子漬雞肉山 $38加埋有十幾塊雞,肉質嫩滑,淡淡柚子味好清新* SAPPORO生啤 $48買一送一如果店舖提供牛脂油係火爐燒一燒會更加好!整體評分:味道:👍👍👍環境:👍👍👍👍服務:👍👍👍價錢:👍👍👍回頭指數:👍👍👍
用餐時間90分鐘

*九宮格燒牛盛盒 $ 288
基本上每枱都會嗌,岩曬心大心細,又想試多幾款吾同部既人!

*日本A4和牛西冷 $298
雪花紋理平均,未去到入口即溶,不過油香十足

*柚子漬雞肉山 $38
加埋有十幾塊雞,肉質嫩滑,淡淡柚子味好清新

* SAPPORO生啤 $48買一送一
如果店舖提供牛脂油係火爐燒一燒會更加好!

整體評分:
味道:👍👍👍
環境:👍👍👍👍
服務:👍👍👍
價錢:👍👍👍
回頭指數:👍👍👍
  • 厚切牛舌腩
2021-07-11 307 浏览
最近去咗呢一間大家都去食嘅燒肉午市做緊七折又好似好抵食 事前book咗位入到去唔算多人,有獨立沙發同檯座得舒服,店裡面當日播日文歌單 私心好評(限時90分鐘 叫左2 round都夠時間食) 🔖薄切牛舌($68)見到好多人都嗌 實物比我想像中細塊😂碟唔算太大啦 每塊唔算好薄,同日本牛角差唔多,大約一蚊銀咁大塊,叫左3碟燒到手好攰🤣🙌🏻明明火都夠大,但感覺有時好似燒好耐都未得係咪我問題😂(叫左3碟好飽🤤)調味料本身已經放好咗畀你,有蒜蓉豉油同辣油,檯面上面亦都係好多其他唔同嘅 🔖柚子雞肉($38)雞肉類真係好大碟而且係好多塊🤣本身有調味唔需要其他調味料 但係因為大塊要燒得耐 一唔記得就會黑😉好食!!唔算好重柚子味但係好清新 🔖黑松露雞肉($38)朋友大讚呢個👍話平時已經少食到呢個配搭,而且黑松露好足好香,我自己試咗下都覺得好好食🤤 🔖芝士年糕($28)店員有提醒放邊燒比較好 但係唔知道點解我地都係燒到好狼狽+黏網😂 7折後原價加一性價比高!環境都乾淨舒服 整體:🥓🥓🥓.5/5
最近去咗呢一間大家都去食嘅燒肉
(限時90分鐘 叫左2 round都夠時間食)

🔖薄切牛舌($68)

🔖柚子雞肉($38)

🔖黑松露雞肉($38)

🔖芝士年糕($28)

7折後原價加一
性價比高!環境都乾淨舒服

整體:🥓🥓🥓.5/5
2021-07-11 258 浏览
超高質良心價燒肉店!必食牛肉九宮格🥩﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣最近成日見到呢間燒肉店好吸引🤩話晒都好耐冇食過燒肉 未食已經期待緊🤤食完覺得真心唔錯 性價比又高~● 九宮格燒肉盛合 $288A4和牛, Prime牛小排, 薄燒頂級肉眼, 安格斯牛仔骨, 厚切牛舌腩, 芫荽辣漬小牛扒, 生薑燒骰仔牛梅花, 壺漬牛肋肉, 汁燒護心肉○ 日式味增黑豚五花 $68● 柚子漬雞肉山 $38✏️大推招牌九宮格 & 柚子漬雞肉九宮格可以一次過食晒唔同部位嘅牛!9款裏面有幾款醃咗唔同嘅醬汁店員會介紹返💁🏻‍♀️先燒冇醃嘅原味牛肉雖然燒個陣都唔係好分到邊part打邊part但食落覺得全部都幾好食🤪最愛牛小扒 肉質嫩滑😚日式味增黑豚五花 薄薄一片充滿油香~柚子漬雞肉 淡淡柚子係相對清新嘅味道個座雞肉山一定滿足到食肉獸!○ 蟹膏鮑魚 $32/明太子鮑魚 $32● 活元貝 $28/大虎蝦$28○ 廣島蠔 2隻 $28️️✏️鮑魚可以加配蟹膏同明太子帶出本身嘅鮮味 味道更加多層次元貝又係好甜好甜 好大粒肉😭每當要搣蝦殼嘅時候就會提高標準如果唔好食一定會炆😂但高標準之下都掩蓋唔到大虎蝦嘅鮮甜!仲有2隻脹卜卜嘅蠔 好正

超高質良心價燒肉店!必食牛肉九宮格🥩
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
最近成日見到呢間燒肉店好吸引🤩
話晒都好耐冇食過燒肉 未食已經期待緊🤤
食完覺得真心唔錯 性價比又高~

● 九宮格燒肉盛合 $288

○ 日式味增黑豚五花 $68
● 柚子漬雞肉山 $38

✏️
大推招牌九宮格 & 柚子漬雞肉
九宮格可以一次過食晒唔同部位嘅牛!

9款裏面有幾款醃咗唔同嘅醬汁
店員會介紹返💁🏻‍♀️先燒冇醃嘅原味牛肉

雖然燒個陣都唔係好分到邊part打邊part
但食落覺得全部都幾好食🤪
最愛牛小扒 肉質嫩滑😚

日式味增黑豚五花 薄薄一片充滿油香~
柚子漬雞肉 淡淡柚子係相對清新嘅味道
個座雞肉山一定滿足到食肉獸!

○ 蟹膏鮑魚 $32/明太子鮑魚 $32

帶出本身嘅鮮味 味道更加多層次
元貝又係好甜好甜 好大粒肉😭

每當要搣蝦殼嘅時候就會提高標準
如果唔好食一定會炆😂
但高標準之下都掩蓋唔到大虎蝦嘅鮮甜!
仲有2隻脹卜卜嘅蠔 好正 勁滿足!!

● 牛油芝士雜菇 $28
○ 野菜六盛合 $58

● Sapporo生啤 $48 買一送一
○ 青檸菠蘿梳打 $28

️️✏️
菜同菇都係燒肉必點 平衡下食咗咁多肉
牛油芝士雜菇真係良心價發售。。。
勁多芝 勁多菇 好抵食👍🏻👍🏻
最後不得不提生啤買一送一
兩個人撐枱腳fit晒!🍻
但由於小弟唔好酒 都係飲返梳打🍹
杯梳打入面啲菠蘿又係多到呢~
總之就各方面都掂!推介大家去食😙💛

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
驚安燒肉商店
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
如果想食日式燒肉的話,超級推薦大家嚟呢間CP值極高嘅燒肉店試試~~~~我個人超級推薦一定要試牛舌芯😋!我本身係一個超級鍾意食牛舌嘅人,但係我比較鍾意啲有厚度嘅,呢度就真係啱晒我,好爽口一啲都唔韌👍🏻👍🏻九宮格燒牛盛盒就啱晒想試唔同味牛肉嘅人,滿足晒你想試唔同味嘅慾望🤣🤣so far每一格都有兩至三塊肉,每一格都好好味唔會話太多😆方便晒仲想試其他嘢嘅人!另外再加叫埋個紫菜月見飯一齊食,配埋日式燒肉真係Perfect match!係呢度仲第一次見到有原塊嘅雞泡魚燒,真係好新奇未試過😂即刻都叫咗一塊嚟試吓!味道係好味嘅不過我哋就太心急唔知幾時先至熟,有啲手忙腳亂 哈哈哈