2023-05-22 22 浏览
香港小熊 (尖沙咀)香港都有好食小貝食🥰唔洗返國內買鮑師傅,同埋曲奇手信都有🫶🏻海苔肉鬆卷 $15 個即叫即包裝,都好大一個,當早餐一個夠哂👍🏻上面撒滿了海苔肉鬆🥹最愛肉鬆同裡面是流心😋還有其他口味檸檬、蟹黃、惡魔、草莓味小熊4味曲奇 $100 一盒原味➕抹茶➕咖啡➕朱古力4個口味都好吃😋最愛咖啡味,濃厚的咖啡味道!每一塊都入口即溶化,等陣食幾塊當小食剛剛好來到一定要試小貝和曲奇,絕對可靠👍🏻尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
香港小熊 (尖沙咀)

海苔肉鬆卷 $15 個
還有其他口味檸檬、蟹黃、惡魔、草莓味

小熊4味曲奇 $100 一盒
原味➕抹茶➕咖啡➕朱古力

來到一定要試小貝和曲奇,絕對可靠👍🏻

2023-05-22 15 浏览
🚩 香港小熊近排好多人都過咗嚟香港旅遊,澳門就話可以買豬肉乾姐,香港可以買啲乜手信🫠記得之前中學嘅時候香港好興食曲奇餅,好似誇張到仲要限購,今次試吓係咪咁好食先〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈小熊四味曲奇 $100心大心細乜都想試,梗係要買罐四味曲奇一盒有齊晒原味,朱古力味,抹茶,咖啡味個人認為咖啡味係最出,一開蓋已經湧上你個鼻度曲奇係超級鬆脆嘅嗰一款,攞上手都要輕手輕腳入口即化,唔會話好甜,下午茶一流🥳🌈檸檬肉鬆卷 $20好清新嘅檸檬香氣,肉鬆嘅鹹香配搭蛋糕嘅清甜,很可以🧡
🚩 香港小熊
🌈小熊四味曲奇 $100
心大心細乜都想試,梗係要買罐四味曲奇

一盒有齊晒原味,朱古力味,抹茶,咖啡味
個人認為咖啡味係最出,一開蓋已經湧上你個鼻度
曲奇係超級鬆脆嘅嗰一款,攞上手都要輕手輕腳
入口即化,唔會話好甜,下午茶一流🥳

🌈檸檬肉鬆卷 $20
好清新嘅檸檬香氣,
肉鬆嘅鹹香配搭蛋糕嘅清甜,很可以🧡
2023-05-19 20 浏览
我經常出開尖沙咀,都見到呢間超級可愛嘅熊熊🐻小店,但一直都未有機會去試🥲今日終於忍唔著要去探個究竟,順便要去幫襯吓❤️原來《香港小熊》主打唔同味道嘅原味、咖啡、抹茶、朱古力曲奇🍪,另外,重有好邪惡,但飲完又一定好滿足嘅特飲,例如:美祿、珍奶、生果益力多🍊(我見到有一隻係豆腐花🤤),呢d全部都好有香港特色✨重有呢,就係唔同口味嘅肉鬆蛋糕🎂如果做下午茶☕️嚟講,應該幾唔錯👍🏾我就買咗盒細嘅四味曲奇$100,同埋海苔肉鬆卷$15💕d曲奇牛油味超重,食落好香好鬆脆😍至於個肉鬆卷,上面有超多肉鬆,入面又有滿滿嘅cream,好得意😎咁得意可愛嘅熊熊曲奇送俾朋友都係一個好唔錯嘅選擇wor🥰

咁得意可愛嘅熊熊曲奇送俾朋友都係一個好唔錯嘅選擇wor🥰
2023-05-18 19 浏览
香港小熊尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖成日喺尖沙咀行街都見過呢間舖頭,見到門口永遠都有人排緊隊買嘢,今日喺好奇心驅使之下就過咗嚟睇下,離遠已經見到好多得意又可愛嘅啤啤熊,店鋪入面都有唔同既小熊擺設,非常精美,原來呢到主要係賣小熊曲奇既四味曲奇見到咁熱門我當然唔執輸都即刻買返盒啦,幾款口味都好吸引,最後就決定要皇牌既四味曲奇,有齊晒原味,抹茶,咖啡同埋朱古力口味。。曲奇好重牛油香味,而且入口好鬆化,真係食到唔停口呀,我個人就最鐘意咖啡味,非常香濃海苔肉鬆卷除左曲奇之外,呢個都係招牌貨,香軟既蛋糕入面有層沙律醬夾心,表面仲鋪滿晒可口既紫菜肉鬆,一啖咬入口,口感一流,而且估唔到出奇地夾囉,真係一試難忘
香港小熊

海苔肉鬆卷

2023-05-16 509 浏览
重要事情講三次❣️❣️❣️我終於可以metime黎到《香港小熊》試佢地既紫菜肉鬆卷啦🤗成日都聽朋友講佢地既肉鬆卷好似內地既飽師傅,愈講愈想試😎今次終於經過尖沙咀試到了👍👍門口一望已經知係呢間,因為顏色鮮豔,仲有好多不同既擺設,打卡一流今次因為趕時間,所以快快取買走,揀左幾款囡囡同老公鍾意食既,仲買埋杯邪惡飲品,不得了🔆海台肉鬆卷(4個裝)🔆蟹皇肉鬆卷🔆惡魔肉鬆卷🔆美禄惡魔飲(凍)🔆草莓脆松小貝海台肉鬆卷 - 其實覺得口感好好,入面蛋糕都好多,唔係好似內地小貝咁多cream,同埋一切開食落去時,每層都好分明❤️仲要啲肉鬆多到爆哂盒,真係好惹味惡魔肉鬆卷 - 特濃既朱古力味更加係重點,岩哂喜歡食重朱古力味既人士美禄惡魔飲(凍)- 入面真係超足料,加上裡面一粒粒既啫哩勁QQ,很彈牙😏仲要美禄味勁香濃,未飲見到杯外都已經流哂口水🤤🤤🤤#香港小熊 #惡魔肉鬆卷 #海台肉鬆卷 #草莓脆松小貝 #hkfoodie ❣️香港小熊 (尖沙咀)❣️尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖

🔆海台肉鬆卷(4個裝)
🔆蟹皇肉鬆卷
🔆惡魔肉鬆卷
🔆美禄惡魔飲(凍)
🔆草莓脆松小貝

❣️香港小熊 (尖沙咀)❣️
2023-05-11
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$150 (其他)
  • 海苔肉鬆卷
  • 草莓肉鬆卷
  • 美祿惡魔
  • 蟹黃味肉鬆小方
2023-05-16 42 浏览
近排肉鬆小貝好受歡迎,喺尖沙咀都有得買!「香港小熊」唔止有香港手信招牌小熊曲奇,佢哋嘅肉鬆卷都好受歡迎!我試咗佢哋嘅招牌海苔肉鬆卷,一盒4個,只係$39!佢哋嘅肉鬆卷由柔軟嘅戚風蛋糕、香濃嘅蛋黃醬同豐富嘅海苔肉鬆組成,外層係以鹹甜肉鬆填充嘅戚風蛋糕,而餡料就係充滿甜味嘅蛋黃醬。一咬即爆漿,口感豐盈,味道鹹甜交融,加上濕潤嘅口感,真係一款美味嘅小食!我仲試咗檸檬肉鬆卷同惡魔肉鬆卷,分別係$52同$48,兩款卷都有特色。檸檬肉鬆卷加咗檸檬味道,清新又開胃,惡魔肉鬆卷嘅朱古力味道濃郁,好好食。

外卖自取
今日嚟到尖沙咀樂道呢間香港小熊🐻🐻佢地門口擺咗好多可愛既熊仔,真係好吸引眼球💕💕🔥首先試咗佢地嘅蟹黃肉鬆蛋糕,好新鮮。肉鬆嘅脆脆口感同蛋糕鬆軟嘅口感真係好夾好食,而且醬汁唔會太多,唔會食落太膩。🤤🤤肉鬆鹹鹹甜甜既味道好開胃🔥🔥除咗嗰個蛋糕,我仲買咗佢地嘅小熊四味曲奇🍪🐻😆有原味、咖啡、抹茶同朱古力味,個個味道都有特色。最鐘意嘅係佢地嘅曲奇超鬆脆,真係食完一塊又一塊🔥🔥而且佢地嘅曲奇罐仲有印有小熊既圖案,好可愛,食完曲奇之後仲可以留低佢嚟裝其他野🥹🥹🥹🍪原味曲奇口感香醇,佢嘅味道好純粹,除咗甜味之外,仲有一種淡淡既奶香味,真係好食得意。🍪咖啡曲奇佢嘅咖啡味道好濃郁,而且仲有一種淡淡既苦味,真係好夾好食。🤍🤍🍪抹茶曲奇味道非常濃郁,又唔會太苦,而且仲有一種淡淡既甜味,真係好好食。🍪朱古力曲奇一口曲奇就會有一種滿口既朱古力香味,真係好滿足。下次再黎尖沙咀,一定要黎呢度試吓啦!😋

🍪原味曲奇

🍪咖啡曲奇

🍪抹茶曲奇

🍪朱古力曲奇
一口曲奇就會有一種滿口既朱古力香味,真係好滿足。

下次再黎尖沙咀,一定要黎呢度試吓啦!😋
2023-05-15 18 浏览
檸檬肉鬆卷 $20一個, 肉鬆蛋糕都幾特別, 我冇食過但原來興左幾年😂 兩層綿滑既蛋糕中間係酸酸甜甜既檸檬cream, 當然唔少得超重手既肉鬆, 多到成個盒都係, 附送匙羹方便即食 👍🏻
外卖自取
香港小熊嘅曲奇最出名,今日帶咗大陸親戚去訪買手信🐻四味曲奇 💰1️⃣0️⃣0️⃣/小罐 💰1️⃣6️⃣0️⃣是一款充滿回憶嘅點甜,罐子設計可愛以小熊做主題,有多款圖案,係送禮、手信嘅好選擇四種口味:原味、朱古力、咖啡和抹茶味曲奇入口鬆化,最愛咖啡味😚海苔肉鬆卷 💰1️⃣5️⃣肉鬆小貝由戚風蛋糕、紫菜肉鬆及沙律醬組合而成,味道鹹鹹甜甜,係最人氣首選蟹金肉鬆小方 💰1️⃣5️⃣蟹黄味濃郁,酥脆可口甜點味有兩款鹹甜的搭配非常有層次感,同時加入甜美嘅味道,讓整體味道更加豐富草莓脆松小貝 💰2️⃣0️⃣外觀粉紅色非常吸引人的眼球,蛋糕表面披著一層粉紅色的士蛋啤梨味嘅肉鬆,內裡則是奶油餡惡魔肉鬆卷 💰2️⃣0️⃣朱古力味道好邪惡😆蛋糕都係朱古力味🎈香港小熊🎈尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
香港小熊嘅曲奇最出名,今日帶咗大陸親戚去訪買手信🐻

四味曲奇 💰1️⃣0️⃣0️⃣/小罐 💰1️⃣6️⃣0️⃣
四種口味:原味、朱古力、咖啡和抹茶味
曲奇入口鬆化,最愛咖啡味😚

海苔肉鬆卷 💰1️⃣5️⃣

蟹金肉鬆小方 💰1️⃣5️⃣
蟹黄味濃郁,酥脆可口

草莓脆松小貝 💰2️⃣0️⃣

惡魔肉鬆卷 💰2️⃣0️⃣
朱古力味道好邪惡😆蛋糕都係朱古力味

🎈香港小熊🎈
尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
自從疫情之後都好久沒有回鄉探親了🥹,所以現在疫情緩和了也全面通關了,家人都有打算回鄉一轉。所以這陣子他們都在張羅帶回鄉的用品,這次我就給他們帶了香港有名的特產小熊曲奇餅🍪希望他們喜歡☺️💖******皇牌精選🐻🍪小熊四味曲奇 $100買了兩盒小盒的曲奇給親戚,一盒有齊原味🧈、抹茶🍵、朱古力🍫、咖啡☕️四款口味,他們都說很鬆化好吃呢😋*肉鬆蛋糕系列🍙🍰海苔肉鬆卷 $15 / 個我自己當然也要買點吃的了,看這個肉鬆小方很大塊太吸引了😆買了一塊當早餐,鹹鹹的海苔肉鬆配甜甜的蛋糕太愛了🥰

*****

*皇牌精選
🐻🍪小熊四味曲奇 $100

*肉鬆蛋糕系列
🍙🍰海苔肉鬆卷 $15 / 個
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
其他
  • 海苔肉鬆卷
  • 小熊四味曲奇
2023-05-10 13 浏览
相信大家多多少少都聽過呢間小店,主要賣香港名物嘅小熊曲奇手信,勝在口感鬆化而且牛油味十分香濃,除此之外亦有特色飲品同小時提供~ 如果有外地嘅朋友仔嚟香港玩嘅話極力推介到訪購買呀🤤曲奇罐裝有好多可愛嘅圖案可以揀,口味方面可單買一款或混合~ 有原味、咖啡、抹茶同朱古力!原味好香牛油香氣、咖啡味幾突出、抹茶有茶香而且仲有回甘、朱古力香濃,個人十分喜歡😋 全部都標榜低糖少油,咁就唔怕肥啦!曲奇食落口感鬆軟,入口即化,tea time配返杯茶飲就最合適不過了💕 另外要咗款惡魔肉鬆卷試試,中間夾住蛋糕同少量朱古力cream,口感豐富,甜而不膩,下次食埋其他口味先~

2023-05-10 14 浏览
想食曲奇諗住自己整, 但又驚整得唔好食, 咁就不如買黎食算咯係尖沙咀食飯經過間叫香港小熊既餅店..... 係門口俾D熊仔吸引左就入左去睇下喇~~呢道咁岩有我想整既cookies丫!!!仲係幾款口味添, 就買黎試下啦 估唔到呢道仲有港版鮑師傅既小貝最後買左一盒4MIX曲奇 & 一個海苔肉鬆卷~~4MIX曲奇 (小) $100特色熊仔盒幾靚喎, 仲有幾款盒揀添丫~~4MIX有4款味道 (原味, 朱古力, 咖啡, 抹茶), 一盒就可以試晒4隻味, 唔錯!!曲奇非常鬆軟, 入口即溶海苔肉鬆卷 $15仿佛食到鮑師傅既味道海苔肉鬆都係脆脆的, 蛋糕口感鬆軟綿綿~~幾鍾意佢既醬冇鮑師傅咁多, 食落冇咁膩

呢道咁岩有我想整既cookies丫!!!
仲係幾款口味添, 就買黎試下啦

估唔到呢道仲有港版鮑師傅既小貝

最後買左一盒4MIX曲奇 & 一個海苔肉鬆卷~~

4MIX曲奇 (小) $100
特色熊仔盒幾靚喎, 仲有幾款盒揀添丫~~
曲奇非常鬆軟, 入口即溶

海苔肉鬆卷 $15
仿佛食到鮑師傅既味道

海苔肉鬆都係脆脆的, 蛋糕口感鬆軟綿綿~~
幾鍾意佢既醬冇鮑師傅咁多, 食落冇咁膩

下午茶
🐻 實測香港小熊人氣小吃突然被朋友問到有沒有吃過人氣大熱小吃肉鬆卷,襯假日還是親自探店,實測近期大熱的人氣小吃。位於尖沙咀的「香港小熊」主打人氣肉鬆蛋糕系列,更有長期大熱的小熊曲奇以及台式飲品。🐻 海苔肉鬆捲(一盒四個)$39海苔肉鬆捲可以說是海苔肉鬆蛋糕,一個個渾圓的蛋糕外層裹滿惹味海苔肉鬆,蛋榚入口鬆軟,內有一層沙律醬,不多也不少,份量剛剛好。🍓 肉鬆草莓小貝 $20粉紅色的蛋糕相當吸睛,外層粉紅色的是士蛋啤梨味的肉鬆,內裡同樣有奶油餡,鹹甜鹹甜,多了一份甜美的味道。🐻 四味曲奇 大罐 $160 小罐 $100罐面有不同圖案,由於出發前事先刨文,對海洋公園圖案的罐子情有獨鍾,探店時仍未返貨,店員指下午時分才返貨,小編決定下午才入手。一個充滿兒時回憶和標誌性的小熊罐子,實在讓人愛不釋手。小罐4種口味包括:原味、朱古力、咖啡和抹茶味。曲奇入口鬆化,個人最喜歡咖啡味,咖啡香突出可口,令人回味。🔸小總結:店舖放滿色彩繽紛的小熊擺設,門口位置更放有粉紅色的熊熊公仔,少女心滿滿,打卡一流,店內多款特式小食性價比高,值得一試。👅 味道:4.5/5💰CP值:4.6/5🕴🏻服務:4.8/5🔰餐
🐻 實測香港小熊人氣小吃

🍽 餐廳 :香港小熊
🌐地址 : 尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖

🐮 #cowing吃在尖沙咀

2023-05-10 806 浏览
香港小熊🐻曲奇,相信好多人都聽過。作為香港必買手信之一,唯一一間總店其實係尖沙咀😊,店舖門口有隻非常吸䝼嘅粉紅色小熊🐻,非常易認😆。曲奇🍪餅罐有好多款可以選擇,全部都富有香港嘅特色,好似山頂纜車🚋、星光大道📸等,唔怪得可以成為香港嘅手信,最後我揀咗海洋公園🥰。小熊四味曲奇(小) $100我買個罐入面有齊4️⃣種口味,分別係原味🍪、抹茶🍵、咖啡☕️和朱古力🍫,曲奇好鬆化仲要低糖🥰,而且每款口味都好特出,秒清。建議大家買大盒裝,因為怕大家會唔夠食😂。另外店員🙍‍♀️介紹我試下店舖嘅肉鬆蛋糕,話同樣出色🥰,一共有5️⃣款,我就買咗其中4️⃣款試下。海苔肉鬆卷 $39/4個 $15/個海苔份量唔少,中間係鬆軟嘅蛋糕和沙律醬🥗,味道唔錯😋。檸檬肉鬆卷 $52/4個 $20/個中間夾著層酸酸甜甜嘅檸檬醬🍋,配上鹹鹹地嘅肉鬆,好夾,好好味😋。蟹黄肉鬆小方 $39/4個 $15/個咸香味十足,咬落去有濃濃嘅蟹黄味🦀,配上鬆軟蛋糕,口感豐富😍。惡魔肉鬆卷 $48/4個 $20/個朱古力味🍫好濃,想像一下朱古力肉鬆+朱古力蛋糕+朱古力醬,果然係惡魔😂。總括而言,曲奇鬆化,蛋糕鬆軟,不愧為香港必買手信之一

小熊四味曲奇(小) $100

海苔肉鬆卷 $39/4個 $15/個
海苔份量唔少,中間係鬆軟嘅蛋糕和沙律醬🥗,味道唔錯😋。

檸檬肉鬆卷 $52/4個 $20/個

蟹黄肉鬆小方 $39/4個 $15/個

惡魔肉鬆卷 $48/4個 $20/個

總括而言,曲奇鬆化,蛋糕鬆軟,不愧為香港必買手信之一。
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
其他
2023-05-09 15 浏览
💻之前網上見好多人去🐻香港小熊買肉鬆卷,今日經過尖沙咀都買番啲返屋企畀女女。❤️店鋪布置得色彩繽紛好奪目,門口仲有隻粉紅色既小熊。💕通關之後尖沙咀多咗好多遊客,嘢嘅時候都有好多內地顧客對🍪小熊曲奇好有興趣😁我就主攻肉鬆卷,買左多款口味品嚐😍 ❤️海苔肉鬆卷滿滿嘅海苔肉鬆包住鬆軟蛋糕,中間有少少酸酸甜甜嘅沙律醬,口感濕潤。🍫惡魔肉鬆卷朱古力味好濃,小朋友一定會鍾意嘅口味。🍋檸檬肉鬆卷檸檬好清新,係我個人最愛💯🍓草莓肉鬆卷滿滿嘅肉鬆包住,仲有啲草莓粒粒,層次豐富😍另外呢度仲有即製飲品🥤🥑牛油果好芒🥭牛油果味超濃郁,落足料。口感creamy滑溜,配微酸嘅芒果粒,感覺天然有益。🥧🍰本身想試下佢哋嘅古早味蛋糕,但係話已經賣曬,太受歡迎啦😅,唯有下次再嚟啦👍

店鋪布置得色彩繽紛好奪目,門口仲有隻粉紅色既小熊。💕

我就主攻肉鬆卷,買左多款口味品嚐😍

❤️海苔肉鬆卷

🍫惡魔肉鬆卷

朱古力味好濃,小朋友一定會鍾意嘅口味。

🍋檸檬肉鬆卷

檸檬好清新,係我個人最愛💯

🍓草莓肉鬆卷

滿滿嘅肉鬆包住,仲有啲草莓粒粒,層次豐富😍

另外呢度仲有即製飲品🥤

🥑牛油果好芒🥭

牛油果味超濃郁,落足料。

口感creamy滑溜,配微酸嘅芒果粒,感覺天然有益。

2023-05-08