2021-06-05 252 浏览
🍴馍馍饺子🥟在坚尼地城地铁站近附近,不难发现一间充满异国情调的食店「馍馍饺子」,蓝黄的门口,美美的花式地砖,强烈的对比色彩吸引了笔者一试。小店由一对尼泊尔夫妇主理,店舖虽小,并只有两三个座位置,但店内有放置了不少香料和食材作装饰,可见店中花了不少心机布置,简朴中显得美丽,店内随处都是打卡的角落。这是笔者第一次吃尼泊尔菜,看到色彩缤纷的店舖装修,大大增加了好奇感。店主热情好客,推介店中的招牌饺子,便点了招牌鸡肉煎饺来试试。📍招牌爆汁鸡肉饺 $45/8只 (煎)尼泊尔中momo(饺子)可以选择蒸/煎饺鸡肉饺子皮薄馅料靓,粒粒饱满,而且外表煎得香脆可口。最吸眼的莫过於煎饺放在藤制的碟子上。食客更可自选酱料蘸饺子吃。笔者挑选了番茄香辣汁,香辣汁充满了香料的芳香,令饺子更显惹味,是大热推介。📍Naturally Sparking Fermented Tea $38勿以为这玻璃瓶子是啤酒,其实这是有汽的红茶,店内有两款冰冻有汽茶供应,笔者挑选了No.1-混合 1 号 ,混合了大吉岭和阿萨姆的红茶带有一点桃子和苹果的香甜味道,最重要的是冰冻、有汽似香槟,十分清爽,笔者觉得非常适合夏天或派对饮用喔!小
🍴馍馍饺子🥟

📍招牌爆汁鸡肉饺 $45/8只 (煎)
尼泊尔中momo(饺子)可以选择蒸/煎饺

小店内放满了旺店特有的小摆设,非常别致。餐厅食物价格实惠,性价比高。店主亲切有善,会推介或介绍各种食物给笔者,令客人有宾至如归的感觉。笔者必再回访,并诚意推介给大家。

🇭🇰香港良心推介💛
👅 味道:5/5
💰CP值:5/5
🕴🏻服务:5/5
🔰餐厅环境:5/5
👀回头率:5/5
🍽 餐厅:馍馍饺子
🌐地址: 西环科士街34号地下

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #foodhk #hkfoodblogger #foodbloggerhk #foodblogger #hkfoodlover #foodig #hkigfood #igfood #globaleats #globalfood #follow #followme #likeforlike #foodiesinternationalchat #globaleats #followme #相机食先 #吃货 #食好西
2021-06-04
  • 招牌爆汁鸡肉饺
2021-02-28 3312 浏览
🥢坚尼地城尼泊尔夫妇小店脆脆街头小吃Pani Puri MoMo 饺子#食好西坚尼地城美食 #食好西西营盘美食#食好西良心推介#食好西尼泊尔菜 🥢之前食过尼泊尔菜已经觉得好啱口味又好食,所以一直都有留意仲有冇好食的尼泊尔菜,今日特别搵了一间在坚尼地城,由一对尼泊尔夫妇主理,店舖小小只有三个位置,装修花了不少心思,由蓝蓝的门口颜色,美美花砖地下,对比颜色强烈的墙身充满异国风🥢老板娘识讲中文,见我唔知叫边样好,仲非常之Nice咁介绍佢哋食物的特式,一场来到梗系要试试最钟意食的Momo,仲有可爱小食波波 Pani Puri 🥢Pani Puri 爆汁薯仔香脆波波(冻)8个$40Pani Puri 是空心的油炸球,内里装了带点香料味的薯蓉,可自行加入绿色的酸辣冻汤,老板娘仲细心的提示食时要一口食,如果唔系会溜到成身都系,所以就一野摆个波波入口,脆脆的外层,加上酸酸辣辣的味道薯蓉的香软,一种好得意很有新鲜感的小食,令人一口接一口咁食🥢Pork Momo爆汁猪肉饺 8只$45 蕃茄香辣汁/ 芝士花生汁 (蒸/煎)从来都好钟意食饺子类,尼泊尔Momo 有点似平时食的小笼包咁,即叫即蒸饺皮皮很软熟,内

🥢Pani Puri 爆汁薯仔香脆波波(冻)8个$40

🥢Pork Momo爆汁猪肉饺 8只$45
蕃茄香辣汁/ 芝士花生汁 (蒸/煎)
momo

从来都好钟意食饺子类,尼泊尔Momo 有点似平时食的小笼包咁,即叫即蒸饺皮皮很软熟,内藏一口汤汁,很香猪肉味道,酱汁带点点辣辣地很惹味

🥢感觉非常温馨的尼泊尔两夫妇,异国风小食很有特式又好食,而且价钱非常抵食,想试吓尼泊尔小食的可以过来试试,地点够晒方便,喺地铁站一出正对面就见到好易搵到

馍馍饺子
地址: 西环科士街34号地下
(坚尼地城c 出口对面)
  • Pani  Puri
  • Momo
𝘔𝘰𝘮𝘰 𝘔𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵 @ 𝘒𝘦𝘯𝘯𝘦𝘥𝘺 𝘛𝘰𝘸𝘯 - 𝘕𝘪𝘤𝘦 𝘴𝘱𝘰𝘵 𝘵𝘰 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘳𝘪𝘦𝘯𝘤𝘦 𝘕𝘦𝘱𝘢𝘭 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘤𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘦🇳🇵坚尼地城近日就开左一间主打尼泊尔饺子同街头小食嘅小店 店舖由来自🇳🇵嘅丈夫同🇭🇰靓靓人妻主理 地点方便 喺正地铁站对面 堂食有三个位 装修充满尼泊尔风情 令肥Glor一见到都忍唔住冲入去试下 食完地道美食当自己去左一趟旅行!💛由於小店只有夫妻二人打理 而且即叫即整 所以制作需时 约10分钟喔🙌🏻•𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘤𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘮𝘰 (𝘴𝘵𝘦𝘢𝘮/𝘱𝘢𝘯 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘥) $45 8𝘱𝘤𝘴成日听人讲尼泊尔momo(饺子)好好食 今日终於食到喇!食客可以选择蒸/煎 哩个鸡肉饺子馅料饱满结实 饺子皮唔会好厚 略嫌唔够多汁 蒸可能会juicy啲!配合香浓味美嘅番茄香辣汁 令饺子更加惹味 值得推介👍🏻•𝘋𝘢𝘩𝘪 𝘗𝘶𝘳𝘪 $40 8𝘱𝘤𝘴哩个波波对肥Glor哩讲真系好新奇!一个咁细嘅脆皮波入眠居然有香料薯蓉、乳酪同其他几粒红石榴😱食法亦非常特别 先轻轻攞起波波 再倒满酸甜冻汤 然後再一口食哂佢!肥Glor超级锺意哩个小食 咬落十分松脆 而且满口酸

Signature chicken momo

•𝘋𝘢𝘩𝘪 𝘗𝘶𝘳𝘪 $40 8𝘱𝘤𝘴
哩个波波对肥Glor哩讲真系好新奇!一个咁细嘅脆皮波入眠居然有香料薯蓉、乳酪同其他几粒红石榴😱食法亦非常特别 先轻轻攞起波波 再倒满酸甜冻汤 然後再一口食哂佢!肥Glor超级锺意哩个小食 咬落十分松脆 而且满口酸甜滋味 仲有比较淡味嘅薯蓉中和翻 非常开胃💯👍🏻
Dahi Pur

•𝘊𝘩𝘢𝘵𝘱𝘢𝘵𝘪 $25
餐牌话佢系尼泊尔学生最爱嘅街头小食 当然要试试佢!捞面沙律有多种蔬菜例如番茄、洋葱同辣椒 口感清甜 配合香脆惹味嘅妈咪面碎同香料😱食落味道真系好特别 只系小辣唔会好乸喉 但因为佢嘅蔬菜系生食 所以可能会有人唔锺意洋葱嘅味道 唔锺意生洋葱嘅人要留意一下啦!
Chatpati

📍 馍馍饺子 (西环)
西环科士街34号地下
2021-02-23
Signature chicken momo
Dahi Pur
Chatpati
  • Dahi Puri
坚尼地城最近开咗见别具特色嘅小店。老板娘系香港人(真心好靓女好有气质),同尼泊尔夫君一齐开档卖尼泊尔特色小食Momo。Momo(又称馍馍)系一种源自自西藏嘅面食,亦见於尼泊尔、不丹同印度等喜马拉雅山地区,外形好似水饺同小笼包咁。中式水饺就食得多,尼泊尔馍馍你又食过未?店内装潢以黄色同蓝色为主,店主好有心机摆放小装饰,仅有嘅2张台仔上胶板内放晒店内所用材料,模拟尼泊尔当地街头嘅车仔。本人最欣赏尼泊尔特色嘅彩色凳,令我想起小时候嘅粉笔画作,心情都愉悦起来。招牌爆汁鸡肉馅煎饺momo($30/5只)可以叫5只或8只,味道有油香得嚟配合鸡肉嘅鲜嫩,加上点点香料同花生酱汁,好开胃。香煎薯仔煎饺($30/5只)呢个就有点普通,真系薯仔粒加香料。如果有男仔的话,建议叫多一份招牌饺子(蒸/煎也可按个人喜好选择)。喜欢浓味嘅朋友应该会比较buy猪肉饺,而喜欢清淡口味的,就会认为鸡肉馅比较讨好。个人推介:爆汁薯仔香脆波波($40/8个)呢个系一个充满玩味嘅小食。现成嘅脆波波笃开小口,放咗薯仔沙律、一点乳酪同几粒红石榴作点缀,食之前挤点店内特色的酸汁至差不多满泻,然後拎起一粒放入口中,让汁液同食材融入味蕾,
个人推介:爆汁薯仔香脆波波($40/8个)呢个系一个充满玩味嘅小食。现成嘅脆波波笃开小口,放咗薯仔沙律、一点乳酪同几粒红石榴作点缀,食之前挤点店内特色的酸汁至差不多满泻,然後拎起一粒放入口中,让汁液同食材融入味蕾,口感非常清新同特别,有趣有趣!
黄金牛奶($30)加入姜黄肉桂味的牛奶,价钱少贵,但真心香浓足料。冬天女孩子饮用对缓解经痛有帮助哦!
Masala Chai($30 )姐系Chai Tea Latte,味道不过不失,重点系够热!
店内虽然只有夫妻二人,但从食物价钱、服务态度、装潢、食物嘅平实感嚟讲都非常讨好,非常配合坚尼地城人文气息,动静皆宜,多元文化和谐共存,希望呢间有心嘅小店长做长有,让坚尼地城丰富嘅色彩得以保存。
  • 红石榴乳酪薯仔波波
2021-06-08 0 浏览
一向都好锺意食饺子,网上见到呢间小店主打尼泊尔饺子momo所以嚟试下。小店门口好细,但蓝色嘅墙身好显眼。店内鲜艳颜色墙身同花砖地好有畀国风情,面积唔大只有两三个位。小店只有老板同老板娘两个人,饺子即点即蒸/煎,所以落单後都等咗十分钟先有得食。招牌爆汁蒸馍馍饺子(鸡肉),蒸饺皮好实在少少烟韧,一咬开有肉汁,内馅鸡肉有香料同姜黄香味,配埋浓郁嘅芝麻花生酱好夹。饺子放喺藤织盘上面,为卖相加咗唔少分数。餐牌上话捞面沙律尼泊尔学生放学後食嘅街头小食,谂起以前小学时代成日食妈咪面,所以都点咗一份试下。即食面碎加咗红洋葱粒、蕃茄粒同芫茜,酸辣沙律汁食落好清新,但由於红洋葱粒系生嘅所以越食越辣。爆汁薯仔香脆波波系空心炸面粉球,入面装住薯蓉同香料,面头有少少芫茜。老板娘教我哋倒酸辣冻汤入去要一啖食晒,炸面粉球脆卜卜,薯蓉吸晒酸辣冻汤,口感丰富好得意呢间小店饺子好好味,睇得出老板同老板娘对自己出品有坚持。下次我会再嚟试埋煎饺,同埋乳酪香脆波波。如果你都锺意食饺子,不妨嚟试下呢间地道尼泊尔小食店。

招牌爆汁蒸馍馍饺子(鸡肉)

爆汁薯仔香脆波波

招牌爆汁蒸馍馍饺子(鸡肉)
爆汁薯仔香脆波波
2021-05-25 109 浏览
尼泊尔饺子小店💛平时成日经过但都见佢唔到😂🤍招牌爆汁鸡肉蒸饺($45/8只) | Rating: 6.8/10馅料主要系鸡肉同洋葱应该系有其他香料 但唔太食得出饺子未到爆汁 味道一般我哋拣咗芝麻花生汁 有啲似担担面嗰啲味😂甜甜哋个人认为可能因为蒸 所以冇咁香口但就算系个健康之选嚟😂🤍招牌爆汁猪肉煎饺($45/8只) | Rating: 7.5/10高卡路里啲嘅嘢果然系好食啲!🥲煎饺就即刻香口好多 口感都唔同 肉汁都锁到更多加上猪肉比鸡肉脂香感更重 所以整体比鸡肉饺要出色呢个配番茄香辣汁 比起芝麻汁更惹味🤍喜马拉雅芝心波($28)| Rating: 7.5/10系嗰种口感比较碎嘅芝士(Cottage Cheese?)加香料同香葱淡淡哋嘅芝士香 外脆内软我本身好锺意食芝士 呢个可以自己啪翻两三碟都仲得🤍捞面沙律($25) | Rating: 6/10小学生最锺意嘅小食😂其实啫系碎咗嘅妈咪面 捞埋紫洋葱 番茄 再加上秘制汁洋葱本身几辣 个汁都几辣 所以成杯嘢都几辣🤡相比店舖嘅其他食品 呢个真系比较唔抵食🤍黄金牛奶($30) | Rating: 7/10比佢个名吸引咗ahaha 老板娘话会比C
尼泊尔饺子小店💛

🤍黄金牛奶($30) | Rating: 7/10
比佢个名吸引咗ahaha 老板娘话会比Chai tea甜
姜黄味香料味好重 冬天饮应该真系好暖身

好锺意佢哋上菜嗰啲编织藤篮😂
想讲小店求其一幅墙都系打卡位!
舖头只有三个位 如果多人去就要肯喺到食or拎走了
饺子都比较济 如果夏天有清新啲嘅饮品卖就好了
2021-05-24 128 浏览
难得骑牛入到西环就要试下呢间闻名已久嘅尼泊尔饺子😋小店人情味真系好好~老板娘一样一样介绍比我,饺子可以拣蒸/煎不过听佢讲蒸鸡肉饺子系最多汁,咁就试下啦!鸡肉饺子配花生芝麻酱 ($30/5)⭐⭐⭐⭐⭐大推!!大大只一咬开爆晒汁出嚟🤣喷到周围都系鸡肉清香🥰饺子皮好烟韧好咬点埋花生芝麻酱就变到好香浓小食:芝士波波 ($28/4)芝士味好香🥳不过就唔系韩式拉丝嗰啲!!系捞咗啲应该系薯蓉同葱劲饱肚🤯🤯一个人去食胃口有限😞下次再去食时就要试下佢啲煎饺同蕃茄辣汁!🤤不过环境真系细,得三个堂食位,住附近或者返工嘅人最好都系买外卖😖

难得骑牛入到西环
就要试下呢间闻名已久嘅尼泊尔饺子😋
小店人情味真系好好~
老板娘一样一样介绍比我,饺子可以拣蒸/煎
不过听佢讲蒸鸡肉饺子系最多汁,咁就试下啦!

鸡肉饺子配花生芝麻酱 ($30/5)
⭐⭐⭐⭐⭐大推!!
大大只
一咬开爆晒汁出嚟🤣喷到周围都系
鸡肉清香🥰
饺子皮好烟韧好咬
点埋花生芝麻酱就变到好香浓

小食:芝士波波 ($28/4)
芝士味好香🥳
不过就唔系韩式拉丝嗰啲!!
系捞咗啲应该系薯蓉同葱
劲饱肚🤯🤯

2021-05-23
  • 蒸鸡肉饺子
2021-05-23 25 浏览
📍: kennedy town✨signature chicken momo ($30 for 5 pcs)✨chapiti ($25)Located in Forbes Street in the Ktown, you might miss this shop since it’s quite small compared to other bars and restaurants nearby. Nepalese flavour 🥟 : signature chicken momo with your chosen sauce! Peanut sesame sauce 🥰🥰 Although it’s steam dumpling but its kinda sticky unlike chinese dumplings but still it’s so good🥰💖(not your usual kind of dumplings!!) The small salad is basically 妈咪面 with tomato and onion kind of salad!!
📍: kennedy town

✨chapiti ($25)

Located in Forbes Street in the Ktown, you might miss this shop since it’s quite small compared to other bars and restaurants nearby. Nepalese flavour 🥟 : signature chicken momo with your chosen sauce! Peanut sesame sauce 🥰🥰 Although it’s steam dumpling but its kinda sticky unlike chinese dumplings but still it’s so good🥰💖(not your usual kind of dumplings!!) The small salad is basically 妈咪面 with tomato and onion kind of salad!! A refreshing choice indeed💖 good for takeaway and love their 🥟 sss. Also it’s a 黄店😃☺️

Value of money: 💰💰💰💰💰
Taste: 😋😋😋😋
Environment :😍😍😍
Revisit: ✅
外卖自取
2021-05-12 133 浏览
久闻小店大名未能一遇 闲日休息就来个小旅行门面不显眼 铁站对面就到 小小店面 有着自家特色 三张绳椅 充满民族风情老板热情好客 会主动介绍食物点了5件momo 和姜黄鲜奶Momo香煎 火路控制上承多汁 内涵爽脆配上自家姜黄豆容酱令资味提升更个层次重点推介姜黄鲜奶小小一杯 暖人心魄没有辣味 不抢喉 入口顺滑 一间令人一试难忘小店
久闻小店大名未能一遇

小小一杯 暖人心魄
没有辣味 不抢喉 入口顺滑

一间令人一试难忘小店
Pork  momo
平平无奇嘅小店竟然食到如此回味嘅饺子?! 呢日系小编BIG UNLUCKY DAY,想搭车冇车,想食乜冇乜(本身谂住食第二间餐厅)🥵 但竟然系偶然之下,食到咁好味嘅饺子,心情即刻好返好多~💕店舖得两三个座位,如果怕坐得唔舒服,外卖一样可以!当然小编自己就觉得堂食最好食、新鲜啦😍 —————🤍爆汁猪肉饺(蒸饺)+ 芝麻花生汁 $45/8只 第一眼吸引嘅就系呢个咁似小笼包嘅外表😋 佢唔系小笼包皮咁薄,但系咬落去都有肉汁,的确无煎饺咁油👍🏻 老板娘话,猪肉馅比鸡肉馅多汤汁,所以想多汁D嘅猪肉馅都唔错🔥 芝麻花生汁好浓稠,好似食紧花生酱咁,真过瘾!🥜 酱汁令饺子无咁单寡,而且份量都相当足够🤩🤍招牌爆汁鸡肉饺 (煎饺) + 蕃茄香辣汁 $45/8只上菜後都忍唔住讲左句「正啊」🤪 煎饺子金黄色表面,而且包到好满,一睇就知道非常足料🤣 食落果然冇令我失望,鸡肉馅非常惹味香口,外皮脆脆地,配埋蕃茄香辣汁更加吊味🌶 如果两个酱汁比较,小编更锺意蕃茄香辣汁,因为比较清新、无咁heavy🥺 不过如果食两个饺子或以上,就一定要嗌晒两个酱汁试试啦!

—————
🤍爆汁猪肉饺(蒸饺)+ 芝麻花生汁 $45/8只

🤍招牌爆汁鸡肉饺 (煎饺) + 蕃茄香辣汁 $45/8只
2021-04-15 238 浏览
岩岩过左冬天,积落唔少脂肪,夏天就快到啦,要加快脚步减肥先得!晚上做完运动,想搵d light food食,经朋友介绍就黎左依度试啦!见到有捞面沙律(妈咪面),睇落好似好得意咁喎,咁就试下啦将妈咪面整碎,加蕃茄、洋葱、芫茜,再加酸汁和辣汁一起捞,真系出乎意料既清新!所有嘢都系生嘅,包括妈咪面。脆脆既妈咪面,配上爽口洋葱蕃茄,加上芫茜青青的味道,口感很好!我自己原本都唔锺意食洋葱,平时无论生洋葱熟洋葱都唔食,不过依度嘅生洋葱我一啲都唔抗拒好神奇。令整碗沙律昇华的是它的酸辣汁,超级开胃,令人不禁一啖一啖咁样食落去好锺意佢个辣,食到到最後尾都真系有啲料到真系啱晒做完运动食,又可以顶肚,又唔会觉得肥。有时试吓新野都几好好呀,又发掘左一间好店。佢地d饺子好吸引,不过唔想做完运动就即刻食淀粉,留返下次试!

见到有捞面沙律(妈咪面),睇落好似好得意咁喎,咁就试下啦

好锺意佢个辣,食到到最後尾都真系有啲料到
捞面沙

真系啱晒做完运动食,又可以顶肚,又唔会觉得肥。

2021-04-15
5 分钟 (外卖自取)
捞面沙
呢间小店系由尼泊尔裔嘅丈夫同香港人妻打理,店铺虽小,但其布置非常用心,由门面外墙到地板嘅花纹都充满异国风情,座位只有三个,但都用心装饰,色彩斑斓嘅竹藤篮櫈同埋座位橱柜入面嘅尼泊尔/印度香料包都塑造出真系去左喜马拉雅街头食地道momo一样,有feel😍野食方面店内主打尼泊尔地道小食- (左)($45/8pcs) 同(右)($40)Momo方面做得非常出色,皮薄多汁,认真食嗰阵真系要用盘接住唔系啲汁真系会飞哂出嚟,而装食物嘅盘亦系用藤篮非常吸睛打卡一流🤩而Pani Puri上时会连埋一枝冻嘅薄荷香草汁,食得出呢度嘅香草味调过冇我系其他餐厅食到嘅浓烈,相信为左配合返大众口味😏,薯波非常香脆配合里面嘅薯蓉连同薄荷汁一啖摆入口(建议一定要一口一个,唔系啲汁会爆哂出嚟),过瘾👍🏻饮品方面食尼泊尔野一定要叫返杯($30)略嫌偏贵但即冲香料味非常香浓,香桂香味扑鼻,甜度亦校得刚刚好👍🏻.Overall几有心思,有诚意嘅地区小店,住附近朋友可以试一试,与其下午茶食嚟食去都系cafe薯条/burger/意粉,不妨试下特色嘅尼泊尔小食👍🏻
野食方面店内主打尼泊尔地道小食- [Steamed Chicken Momo](左)($45/8pcs) 同[Pani Puri](右)($40)
饮品方面食尼泊尔野一定要叫返杯[Masala Chai]($30)略嫌偏贵但即冲香料味非常香浓,香桂香味扑鼻,甜度亦校得刚刚好👍🏻

2021-04-01 188 浏览
好特别既MoMo呀😍个装修完全hold住咗我既目光💛·第一次食,老板娘好好咁每样都有介绍•8只招牌爆汁鸡肉饺。个样咁靓已经好加分,仲要好好味,虽然话爆汁,但唔系小笼包咁夸张,好juicy好好味,唔加辣蕃茄汁都好好味😋•爆汁薯仔波波有2款味,老板娘见我哋拣唔到,所以好好人咁话做各4款比我哋☺️☺️只系非繁忙💛系d波波入面加返d冻汤之後成个放入口,好得意wor,我自己锺意食乳酪红石榴多d,酸酸甜甜好味😋·💛铺头唔大,都有3个位既
好特别既MoMo呀😍
个装修完全hold住咗我既目光💛

第一次食,老板娘好好咁每样都有介绍
爆汁鸡肉饺

爆汁薯仔波波

💛
铺头唔大,都有3个位既
2021-03-30
爆汁鸡肉饺
爆汁薯仔波波
2021-03-28 127 浏览
平时Lunch 唔锺意食饭既我会选择用饺子填肚🤣 唔会太饱之余又可以试唔同口味🤪 新开既呢间馍馍系尼泊尔既家常菜色🇳🇵装修好有浓浓既异国情调🧿 馍馍特别之余亦好适合香港人胃口👍🏻 作为午餐不失为一个好选择❤️⭐️ 招牌爆汁鸡肉饺 🐓饺子馅料比较清淡 鸡肉简单用洋葱调味🧅 鸡肉比起平时猪肉饺子脂肪更少 比较住家的感觉😊 咬落去好Juicy 充满肉汁😍 点上花生酱汁好浓郁 好Exotic🥜 吊起整份饺子的鲜味呢😋

招牌爆汁鸡肉饺

⭐️ 招牌爆汁鸡肉饺 🐓
外卖自取
招牌爆汁鸡肉饺
店舖名称很有趣,馍馍饺子🇳🇵🥟,原来momo是尼泊尔饺子的意思🥟,今天终於有机会来吃吃看!📍招牌爆汁鸡肉饺🐓🥟($45/8只;可选择煎饺或蒸饺)今次选配了蕃茄香辣汁,轻微酸味,香辣主调。主角蒸鸡肉饺,质素意外地高🤩,饺子皮带有面粉麦香,同时烟韧有嚼口🥟😋👍🏻内馅亦丰富爆满,相当juicy 💦💦🤣😋👍🏻📍香料薯仔煎饺🥔🥟($45/8只)这款选配了芝麻花生汁🥜,味道有少少似港式嘅沙嗲酱,但比较香浓!煎饺外皮酥脆可口🥟,呈金黄色,内馅薯蓉饱满!薯蓉调味为特色香料味,微辣微辣🌶!📍爆汁薯仔香脆波波🥔😋($40/8个)超有特色,是有名的尼泊尔街头小食🤩!外层是香脆波波,波波盛载着特色薯泥🥔,临吃前再加入特色酱汁🍀,然後立刻直接放入口👄👍🏻!🌟🌟推荐大家都过来试试,香脆波波好玩又好味,多重享受,环境感觉像置身於尼泊尔,而且食物质素很好,浓浓尼泊尔风味🇳🇵🥟👍🏻!

📍招牌爆汁鸡肉饺🐓🥟($45/8只;可选择煎饺或蒸饺)
今次选配了蕃茄香辣汁,轻微酸味,香辣主调。

📍香料薯仔煎饺🥔🥟($45/8只)

📍爆汁薯仔香脆波波🥔😋($40/8个)