圣诞节同男朋友去荃湾行吓,跟住去咗阿哥成日极力推荐嘅饺子屋食!因为疫情,所以等咗10分钟都唔使就有张靓位听人讲平时坐得好迫㗎!真系好彩而家二人一台,其实香港都真系太迫啦平时超级肚饿咁样拣咗几款嘢食,因为最後成三点先食佢嘅价钱都好经济实惠,嗌左个四色蔬菜拼饺子🥟咁我哋就可以每样味都试到啦!仲有嗌咗个凉拌莴笋C!呢个好好味喎佢嘅麻辣香,调得唔错!不过$26.1碟佢都几好赚一上枱劲兴奋!见到啲饺子好靓好大粒,急不及待比相机食完之食完就到我哋食咁多种菜入面,芹菜同埋韭菜嘅香最突出!我自己就锺意芹菜饺,因为食落好清香有惊喜而韭菜嗰种香就系平时所有饺子都有个中香气!另外值得一赞嘅就系,入面嘅馅料都好多,而且皮好薄,大粒得来唔会呃秤大家都推荐嘅汤方面,冇错好好饮但系饮内阻,就会觉得有种味精嘅感觉, 同埋食完成餐饭之後都几口渴喎~唔知系饺子嘅馅有味精,定系汤有呢🤣另外,我哋嗌多咗一份六粒嘅羊肉饺拼马蹄芫荽猪肉饺个羊肉饺食落去凹咗一声!因为佢意境聪明超级突出!可以话系臭到无伦🤣🤣顶唔顺嘅人真系唔好食!但系OK嘅话都几过瘾😂🤣😂🤣另外呢,芫荽马蹄猪肉饺都几好味,因为马蹄爽爽地嘅口感,加埋越芫荽好出嘅味,个

超级肚饿咁样拣咗几款嘢食,因为最後成三点先食
佢嘅价钱都好经济实惠,嗌左个四色蔬菜拼饺子🥟
咁我哋就可以每样味都试到啦!
我哋食
有惊喜
而韭菜嗰种香就系平时所有饺子都有个中香气!

另外,我哋嗌多咗一份六粒嘅羊肉饺拼马蹄芫荽猪肉饺
另外呢,芫荽马蹄猪肉饺都几好味,因为马蹄爽爽地嘅口感,加埋越芫荽好出嘅味,个口感几有层次
我自己就锺意呢只味多啲!
整体而言,呢度嘅饺子都好大粒好多汁,蔬菜馅料嘅比例都几多,你男朋友系金舌头,食得出佢有一种过多嘅甜,似系落咗糖唔系天然个种~不过可能就系呢样嘢,吸引到好多年青人去食 但系长辈就唔知锺唔锺意啦

如果唔使排队,绝对值得去食呀!
2020-12-25
今日我们等了很久,次次黎亲呢度都有好多人大排长龙,最後只能安排我们坐後巷,环境污糟狭窄,员工直接把客人食净的垃圾倒出楼下马路,十分惊人我们点了一份炸西洋菜饺,一份韮菜汤饺,配上米线。哗,只只都大大旧,味道就一般般,食2旧都饱到呕米线汤底唔错既。想饱肚既必须黎吃,价钱都大众化,但要能接受污糟,一边看他在露天後巷包,一边品尝它,没有卫生可言。个人感觉评分:食物味道 - 食物卖相 - 餐厅环境 - 店员服务 - 性价比 -

米线汤底唔错既。

个人感觉评分:
食物味道 -

食物卖相 -

餐厅环境 -
店员服务 -

性价比 -
2020-12-05
2021-01-28 80 浏览
粟米香菇猪肉汤饺$50/8只;芝士猪肉煎饺$46/8只饺子每一只都好饱满紮实而且相当大只食材都好鲜甜煎饺每只都煎到金金黄黄,芝味突出,香口而不油腻店家标榜佢哋嘅老火汤底系冇味精,虽然我就饮唔出到底有冇落味精,至少饮完之後我的而且确无觉得口渴而附上嘅香辣菜脯都相当开胃整体会觉得呢间饺子店值得一试,性价比都算几高另外见到佢哋餐牌上有d饺子嘅款式都几特别,好少饺子店会有例如系香茜马蹄猪肉饺,京葱羊肉饺,下次都会想试试

粟米香菇猪肉汤饺$50/8只;芝士猪肉煎饺$46/8只

饺子每一只都好饱满紮实
而且相当大只
食材都好鲜甜
煎饺每只都煎到金金黄黄,芝味突出,香口而不油腻
而附上嘅香辣菜脯都相当开胃
整体会觉得呢间饺子店值得一试,性价比都算几高

另外见到佢哋餐牌上有d饺子嘅款式都几特别,好少饺子店会有
例如系香茜马蹄猪肉饺,京葱羊肉饺,下次都会想试试

2021-01-03 329 浏览
由於住得近荃湾,间中都会食下饺子,屋企都有包开,其实呢间长期都排满人,我就食过2次,大致上好满意。饺子皮偏厚,馅多,香菇玉米鸡肉/猪肉汤饺都好香,香菇好吊味。另外,朋友叫的煎饺子有3种9粒,都系香辣、泡菜、芝士。老实说,煎饺子好油,好多油个种。劝大家食返汤饺子,起码个饺子皮都唔会硬晒,又健康。个汤都系好饮,落了准山定花胶之类吧!价钱都系40-50蚊左右,但环境、卫生就唔洗强求,毕竟系小店而已。

• 粟米香菇猪肉饺
  • 鱼胶淮山煲猪骨汤
2020-12-29 239 浏览
已经帮衬好多次,,,,,,,,,,每次去亲都必定要等位暂时未发觉第二间好食过佢,配埋辣菜脯一流,,,佢个原味汤底唔错喎,,重庆汤底就冇乜特别,,,,间唔中有时会有花胶红萝卜同粟米做餸😛😛.....食煎饺记住问佢攞个汤饮下可惜菜脯😛不能添加价钱亦都公道,,,不过地方比较狭窄,等位都要等半个钟,,,,烹调亦需要大概四五个字...所以来食嘅人最好预返有一个钟预备时间同埋要现金找数,支持小店.,,,
已经帮衬好多次,,,,,,,,,,每次去亲都必定要等位

暂时未发觉第二间好食过佢,配埋辣菜脯一流,,,

食煎饺记住问佢攞个汤饮下

可惜菜脯😛不能添加

价钱亦都公道,,,

同埋要现金找数,支持小店.,,,

• 韭菜猪肉煎饺
2020-12-23 317 浏览
我相信啲人只是贪大只,其实真系唔 Ok !个纸袋居然索到油哂,可想而知落了几多油,味道太甜,太过大只,我女只咬一啖也说唔好食!排咁耐,觉得根唔唔值得!如果想食,不如去上海舖买啲生嘅饺子返屋企自己煎仲好!
2020-12-23
2020-12-21 322 浏览
人气饺子屋确实系实力取胜,虽然饺子个样唔系精致靓靓既饺子,但系粒粒都真材实料,而且仲有青红萝卜汤饮(挂住饮汤唔记得左影相)特别一提佢地既菜圃都唔错,落单个阵姐姐问你要唔要,记得唔好拒绝,之後系冇得叫反三色椒饺子都几特别, 坦白讲我本身系唔锺意食三色椒, 但可能系肉比较多,味相对浓,食落去 削减左三色椒既草涩味, 食落去仲多咗个层次,又几好食喎咖哩薯仔猪肉饺,薯仔粒有大有细,有D饺子里面既薯仔粒太大粒薯仔多过肉,不过咖哩味都唔差又唔太辣,不错

2020-12-20 202 浏览
因为疫情关系原先好多长龙小店,依家都有好多客人转咗买外卖,变相排堂食嘅人龙相对冇咁多。但坦白讲,依家除咗食饭饮嘢之外,大家都唔好喺街到除口罩,以免细菌病毒埋身🦾食开饺子嘅粉丝都可能有听讲过呢间嘅舖头,呢间舖头基本上,午市晚市平均都要排30-45分钟不等,特别系煎饺系佢收档前一个钟就唔会接order。想食佢嘅煎饺就真系要早少少嚟!!!云耳椰菜猪肉饺(8只)$42水饺每只都大大粒,每一只水饺都煮得啱啱好,啲水饺皮唔会煮到烂晒,饺内嘅椰菜依然食到爽嫩。不得不提佢哋个汤底,系鱼胶淮山猪骨汤,次次嚟食水饺,都会饮晒佢哋个汤,好味又冇味精,赞!!!咖喱薯仔猪肉煎饺(8只)$50但我个人最锺意都系食呢一款咖喱煎饺,饺子煎得香脆,味道香浓,仲有薯仔粒同猪肉碎系里面,令人食完一只又一只。唔好以为煎饺里面冇咩汤汁,因为佢系煎饺关系,饺皮特别烟韧,肉汁系特别容易「喷射」出嚟。唔信你可以试一试🤣🤣

云耳椰菜猪肉饺

云耳椰菜猪肉饺(8只)$42

咖喱薯仔猪肉饺

咖喱薯仔猪肉煎饺(8只)$50
唔信你可以试一试🤣🤣
咖喱薯仔猪肉饺
2020-12-04 435 浏览
🥰🥰朋友知我锺意食饺子,喺佢嘅极力推介下,就算系山长水远🛤 我依个吃货点都要试吓~就睇吓系咪真系讲到咁霹雳🤔🤔饺子嚟讲都算好多选择🥟🐷🐏🐔🍄🥬🌽莞茜控见到"香茜马蹄猪肉饺"心心眼😍😍 哗... 超大粒皮薄爆晒馅,超多芫茜,超好味吖❤️ 个汤底无得输,个花胶汤好浓郁👍👍👍汤饺一碗仲可以双拼两种味道,另一款叫咗韭菜猪肉饺,又系爆晒韭菜,超级足料😍😍好好味吖❤️佢嘅自家制辣菜甫,都好正🤤🤤佢嘅煎饺超有惊喜,我哋叫咗"咖喱薯仔猪肉""香菇粟米猪肉"皮薄到薄脆咁,个咖喱薯仔猪肉好好好好好味吖,食完一只接一只,好食到停唔到口😋😋 又系拳头咁大粒😍😍 食到一大半已经觉得好饱,但真心好好味,所以食晒👅👅煎饺都会奉上一碗汤,好窝心💕💕🥰已经好期待下次再去试埋其他口味🥰超推介锺意食饺子嘅你🥟 😉真材实料大大粒😃皮薄爆馅款式多😆

饺子嚟讲都算好多选择🥟🐷🐏🐔🍄🥬🌽

佢嘅自家制辣菜甫,都好正🤤🤤

煎饺都会奉上一碗汤,好窝心💕💕

🥰已经好期待下次再去试埋其他口味🥰
超推介锺意食饺子嘅你🥟 😉
真材实料大大粒😃
皮薄爆馅款式多😆
2020-12-03
  • 咖哩薯仔猪肉煎饺
  • 香茜马蹄猪肉饺
2020-12-03 282 浏览
小编四年前就开始食呢间铺头,睇住佢由细铺搬大铺。网上之前有人话佢系蓝店,後来又有澄清翻,依家网上资料就话佢系冇立场嘅绿色商店,大家自行决定要唔要去食啦🧐虽然话就话搬大铺,但其实面积依然唔大,座位亦非常逼夹,好多时候都要等位。🧚🏻‍♀️粟米香菇猪肉饺 💰$42/6只 $50/8只小编最锺意食呢款饺,菇味浓郁,粟米香甜,馅料紮实大只,咬落仲有丰富肉汁🤤就连肉汁都有浓厚嘅菇味。🧚🏻‍♀️粟米三色椒猪肉饺💰$42/6只 $50/8只呢款饺子比较特别,入面多咗三色椒,对比头先嗰款冇咗菇嘅香味,但就多咗三色椒嘅口感。不过就味道而言觉得头先嗰款比较出色。🧚🏻‍♀️韭菜猪肉饺 💰$36/6只 $42/8只有好浓郁嘅韭菜香,韭菜亦非常新鲜,小编觉得呢一款好适合做煎饺,之前食过煎饺都非常出色香脆🥰🧚🏻‍♀️西洋菜猪肉饺 呢款系期间限定嘅饺子,小编唔记得咗价钱😭但真系超级唔推荐呢款,可能当日嘅西洋菜唔靓,西洋菜有苦涩味😭苦就食唔落嗰只,而且切得比较大粒,口感以爽口为主。小编都系比较锺意另外嗰间出名西洋菜饺子配鱼汤嘅钟铺头,两只味同口感完全唔同☹️以前觉得呢度嘅鱼胶淮山煲猪骨汤最出色,每次黎都会饮晒。但当日一试就觉得

🧚🏻‍♀️粟米香菇猪肉饺 💰$42/6只 $50/8只

🧚🏻‍♀️粟米三色椒猪肉饺💰$42/6只 $50/8只

🧚🏻‍♀️韭菜猪肉饺 💰$36/6只 $42/8只

🧚🏻‍♀️西洋菜猪肉饺

以前觉得呢度嘅鱼胶淮山煲猪骨汤最出色,每次黎都会饮晒。但当日一试就觉得大不如前,而且饮落仲有少少口渴,饺子亦冇以前咁抵食😫不过呢度嘅饺子都系足料大只,小编食六只已经够饱,大食嘅朋友食八只都够饱😋而且呢度嘅辣菜脯都值得一试,有麻味又够辣,值得推荐👍🏻

味道:7.5/10
环境:5/10
CP值:7/10
2020-11-27 190 浏览
位於荃丰商场的饺子屋,我每个月都有帮衬两三次饺子够大只不旦止,味道仲ok.而我比较钟意食韮菜饺每次去都会叫!而钟意食香口野的朋友可转煎饺,一样好味,跟餐会有埋淮山花胶汤,唔怕食到口乾随左汤,煎饺也可加配豆桨,完美组合不再一提的就系佢个汤,有时真系食到有花胶碎😜
位於荃丰商场的饺子屋,我每个月都有帮衬两三次
饺子够大只不旦止,味道仲ok.
而我比较钟意食韮菜饺
每次去都会叫!
随左汤,煎饺也可加配豆桨,完美组合
不再一提的就系佢个汤,有时真系食到有花胶碎😜

• 韭菜猪肉汤饺
  • 韭菜猪肉煎饺
2020-11-22 420 浏览
今日夜晚同男朋友过黎呢间食晚餐 可能晏就食太饱😂 唔可以食太多 呢间好出名 好彩我地6点前食 唔系要排长长既队先食到韭菜猪肉煎饺 8只饺子超大只 料好饱满 即叫即煎 所以上台果阵热辣辣 皮又脆 好好食😋不过个饺就比较多油落少d会更好 京葱羊肉煎饺 6只 加米粉男朋友叫呢款 佢话羊肉好食过韭菜猪肉煎饺不过都系多油 另外面都好食😋 饮汤唔会觉得太咸 仲有个薯仔丝 呢个份量超大 我地食唔哂可惜 另下叫左豆浆同可乐 可能太忙黑豆浆变左白豆浆😂 不过我都照饮 两个食大概$130到抵食之选 值得再食
韭菜猪肉煎饺 8只
黑豆浆变左白豆浆😂 不过我都照饮
两个食大概$130到
抵食之选 值得再食
2020-11-18 330 浏览
晚市时段同女朋友去帮衬,点了3份餐,我食果份系京葱羊肉饺配面,食左头两只都无事,去到第三只夹起,就见到两条充满橙色肉油嘅曱甴身同触须浮咗喺白色嘅汤面上,明显系喺饺子馅𥚃面流出嚟。最好笑系,我叫个女店员嚟睇,佢一副爱理不理嘅态度,净系问我食紧果碗系乜,佢去换过,我同佢讲唔驶,已经唔想食。店员一句道歉都无,就施施然转身走去倒咗碗面。呢个长发扎马尾嘅店员真系世界级。最後,仲要我走去同佢讲,碗羊肉饺面我唔俾钱,佢先剔除咗我碗羊肉饺面。呢间餐厅一定无下次。当晚我点咗香茜猪肉饺配面,京葱羊肉饺配面,及香辣 芝士 紫菜煎饺拼盘。出事嘅系京葱羊肉饺,大家小心😖

2020-11-18
2020-11-11 486 浏览
今日跟朋友来到这间饺子店, 到埗後见店内座无虚席, 门口亦排长龙.10分钟後, 便安排後座临时加枱位置一行四人 共叫了三汤一煎饺子share食. 每款各八只, 食完都饱饱😋-香菇木耳鸡肉汤饺-芹菜猪肉汤饺 -西洋菜猪肉汤饺 -韭菜猪肉煎饺每人一碟菜甫, 味道少少辣, 再食味道就觉得偏甜. 当你问服务员比多碟菜甫时, 他们都不是太愿意😕必要赞汤底 好饮 冇味精😋👍👍👍汤饺大大只 饺子皮薄 馅料多多, 最新奇是饺子馅料多, 不会实的的, 又全熟, 外皮又唔淋, 好技术👍香菇木耳鸡肉汤饺, 味道有惊喜😃😃芹菜猪肉汤饺, 劲芹菜味 正正常常西洋菜猪肉汤饺, 味道有少少苦, 可能西洋菜不是当造期😐韭菜猪肉煎饺, 正常味道, 奉劝大家如果有叫煎饺, 最好先食, 以免外皮变淋😅

-香菇木耳鸡肉汤饺
-芹菜猪肉汤饺
-西洋菜猪肉汤饺
-韭菜猪肉煎饺

少少辣菜甫

必要赞汤底 好饮 冇味精😋👍👍👍

香菇木耳鸡肉汤饺, 味道有惊喜😃😃

芹菜猪肉汤饺, 劲芹菜味 正正常常

西洋菜猪肉汤饺, 味道有少少苦, 可能西洋菜不是当造期😐

芹菜猪肉汤饺&香菇木耳鸡肉汤饺

西洋菜猪肉汤饺

韭菜猪肉煎饺

2020-11-08
📍传统四并(白菜/椰菜/韮菜/芹菜)饺子相当大粒,如图所见比汤匙更大。煎得十分金黄,卖相吸引。咬落去,汤汁四溢,菜的味道浓郁。手功饺子,食落质感真系好唔同,是令人感动的妈妈的味道。.另外好赞赏的系个汤,对於选择困难症的我来说,汤饺定煎饺?真系一个手心手背的问题。当我见到佢好温馨咁比碗汤我。📍鱼胶淮山煲猪骨汤脑海立即飘出「老火」、「滋润」、「足料」这类词,好感动,但都几多人排。可以食个早饭嘅话,早到早享受。(一路食一路听到食客不停叫西洋菜饺,职员不停回覆卖晒啦,应该系好野,我下次会试!)
📍传统四并(白菜/椰菜/韮菜/芹菜)

饺子相当大粒,如图所见比汤匙更大。

煎得十分金黄,卖相吸引。
咬落去,汤汁四溢,菜的味道浓郁。
手功饺子,食落质感真系好唔同,
是令人感动的妈妈的味道。
另外好赞赏的系个汤,
对於选择困难症的我来说,
汤饺定煎饺?真系一个手心手背的问题。
当我见到佢好温馨咁比碗汤我。
📍鱼胶淮山煲猪骨汤

脑海立即飘出「老火」、「滋润」、「足料」
这类词,好感动,但都几多人排。
可以食个早饭嘅话,早到早享受。
2020-11-07
  • 传统四拼