6天前 0 浏览
位於荃丰商场的饺子屋,我每个月都有帮衬两三次饺子够大只不旦止,味道仲ok.而我比较钟意食韮菜饺每次去都会叫!而钟意食香口野的朋友可转煎饺,一样好味,跟餐会有埋淮山花胶汤,唔怕食到口乾随左汤,煎饺也可加配豆桨,完美组合不再一提的就系佢个汤,有时真系食到有花胶碎😜
位於荃丰商场的饺子屋,我每个月都有帮衬两三次
饺子够大只不旦止,味道仲ok.
而我比较钟意食韮菜饺
每次去都会叫!
随左汤,煎饺也可加配豆桨,完美组合
不再一提的就系佢个汤,有时真系食到有花胶碎😜

• 韭菜猪肉汤饺
  • 韭菜猪肉煎饺
2020-11-22 0 浏览
今日夜晚同男朋友过黎呢间食晚餐 可能晏就食太饱😂 唔可以食太多 呢间好出名 好彩我地6点前食 唔系要排长长既队先食到韭菜猪肉煎饺 8只饺子超大只 料好饱满 即叫即煎 所以上台果阵热辣辣 皮又脆 好好食😋不过个饺就比较多油落少d会更好 京葱羊肉煎饺 6只 加米粉男朋友叫呢款 佢话羊肉好食过韭菜猪肉煎饺不过都系多油 另外面都好食😋 饮汤唔会觉得太咸 仲有个薯仔丝 呢个份量超大 我地食唔哂可惜 另下叫左豆浆同可乐 可能太忙黑豆浆变左白豆浆😂 不过我都照饮 两个食大概$130到抵食之选 值得再食
韭菜猪肉煎饺 8只
黑豆浆变左白豆浆😂 不过我都照饮
两个食大概$130到
抵食之选 值得再食
2020-11-18 0 浏览
晚市时段同女朋友去帮衬,点了3份餐,我食果份系京葱羊肉饺配面,食左头两只都无事,去到第三只夹起,就见到两条充满橙色肉油嘅曱甴身同触须浮咗喺白色嘅汤面上,明显系喺饺子馅𥚃面流出嚟。最好笑系,我叫个女店员嚟睇,佢一副爱理不理嘅态度,净系问我食紧果碗系乜,佢去换过,我同佢讲唔驶,已经唔想食。店员一句道歉都无,就施施然转身走去倒咗碗面。呢个长发扎马尾嘅店员真系世界级。最後,仲要我走去同佢讲,碗羊肉饺面我唔俾钱,佢先剔除咗我碗羊肉饺面。呢间餐厅一定无下次。当晚我点咗香茜猪肉饺配面,京葱羊肉饺配面,及香辣 芝士 紫菜煎饺拼盘。出事嘅系京葱羊肉饺,大家小心😖

2020-11-18
2020-11-11 304 浏览
今日跟朋友来到这间饺子店, 到埗後见店内座无虚席, 门口亦排长龙.10分钟後, 便安排後座临时加枱位置一行四人 共叫了三汤一煎饺子share食. 每款各八只, 食完都饱饱😋-香菇木耳鸡肉汤饺-芹菜猪肉汤饺 -西洋菜猪肉汤饺 -韭菜猪肉煎饺每人一碟菜甫, 味道少少辣, 再食味道就觉得偏甜. 当你问服务员比多碟菜甫时, 他们都不是太愿意😕必要赞汤底 好饮 冇味精😋👍👍👍汤饺大大只 饺子皮薄 馅料多多, 最新奇是饺子馅料多, 不会实的的, 又全熟, 外皮又唔淋, 好技术👍香菇木耳鸡肉汤饺, 味道有惊喜😃😃芹菜猪肉汤饺, 劲芹菜味 正正常常西洋菜猪肉汤饺, 味道有少少苦, 可能西洋菜不是当造期😐韭菜猪肉煎饺, 正常味道, 奉劝大家如果有叫煎饺, 最好先食, 以免外皮变淋😅

-香菇木耳鸡肉汤饺
-芹菜猪肉汤饺
-西洋菜猪肉汤饺
-韭菜猪肉煎饺

少少辣菜甫

必要赞汤底 好饮 冇味精😋👍👍👍

香菇木耳鸡肉汤饺, 味道有惊喜😃😃

芹菜猪肉汤饺, 劲芹菜味 正正常常

西洋菜猪肉汤饺, 味道有少少苦, 可能西洋菜不是当造期😐

芹菜猪肉汤饺&香菇木耳鸡肉汤饺

西洋菜猪肉汤饺

韭菜猪肉煎饺

2020-11-08
📍传统四并(白菜/椰菜/韮菜/芹菜)饺子相当大粒,如图所见比汤匙更大。煎得十分金黄,卖相吸引。咬落去,汤汁四溢,菜的味道浓郁。手功饺子,食落质感真系好唔同,是令人感动的妈妈的味道。.另外好赞赏的系个汤,对於选择困难症的我来说,汤饺定煎饺?真系一个手心手背的问题。当我见到佢好温馨咁比碗汤我。📍鱼胶淮山煲猪骨汤脑海立即飘出「老火」、「滋润」、「足料」这类词,好感动,但都几多人排。可以食个早饭嘅话,早到早享受。(一路食一路听到食客不停叫西洋菜饺,职员不停回覆卖晒啦,应该系好野,我下次会试!)
📍传统四并(白菜/椰菜/韮菜/芹菜)

饺子相当大粒,如图所见比汤匙更大。

煎得十分金黄,卖相吸引。
咬落去,汤汁四溢,菜的味道浓郁。
手功饺子,食落质感真系好唔同,
是令人感动的妈妈的味道。
另外好赞赏的系个汤,
对於选择困难症的我来说,
汤饺定煎饺?真系一个手心手背的问题。
当我见到佢好温馨咁比碗汤我。
📍鱼胶淮山煲猪骨汤

脑海立即飘出「老火」、「滋润」、「足料」
这类词,好感动,但都几多人排。
可以食个早饭嘅话,早到早享受。
2020-11-07
  • 传统四拼
2020-11-06 148 浏览
👉🏻韭菜猪肉饺拼紫菜猪肉饺 (汤) -8只$44 一啖咬落去,已经feel到入面有好多汁,之後为免浪费左啲汁,成啖摆哂入口算,好彩个口够大😀韭菜猪肉水饺嘅馅料比例系菜多肉少,韭菜味好出,如果你系韭菜嘅fans,绝对唔可以错过啦❗️👉🏻紫菜猪肉水饺嘅味道配合得岩岩好,唔会抢左对方嘅味,紫菜好似混合左落啲肉入面,融合埋一齐。仲有个汤底,系鱼胶准山煲猪骨,一饮就知足料,好清甜,有屋企嘅味道🏡👉🏻香菇猪肉饺拼咖哩薯仔猪肉饺(煎)-8只$50香菇猪肉味道尚可,冇特别惊喜🤭不过值得一赞嘅系咬落口感唔错,啲菇嘅大细切得适中,唔会太碎👏🏻👉🏻咖喱薯仔猪肉就有惊喜🤩薯仔唔会好粉,咖喱味都几浓,有少少少少辣,岀奇地夹,适合重口味人士😚

👉🏻韭菜猪肉饺拼紫菜猪肉饺 (汤) -8只$44

👉🏻香菇猪肉饺拼咖哩薯仔猪肉饺(煎)-8只$50

2020-10-31 314 浏览
今天早上还未吃早餐便出门到荃湾,於是在openrice搜寻一下,发现这间饺子店的评分很高,食物相片又吸引,便决定一试究竟。十一时半到达不用排队,後来才听说这间餐厅经常大排长龙!饺子可选六只或八只,八只的价钱会较化算,另外可加钱配上海面或米线。由於实在太饿,我跟朋友点了八只韭菜猪肉汤饺,八只京葱羊肉煎饺,加了一个上海面和豆浆。先讲汤头,汤是鱼胶淮山猪骨汤,味道不错。这里的饺子真材实料,韭菜猪肉饺胀卜卜超大只,很有口感。京葱羊肉饺同样大大只,外皮煎得十分香口,卖相吸引,但羊肉有点膻,我不太能吃膻味,有点可惜。另有辣菜脯做配料,跟汤饺一起吃味道不错。我们实在没预想到这间店饺子如此巨型,结果眼阔肚窄,下次每人只点六只饺子已十分足够!

韭菜猪肉汤饺

京葱羊肉煎饺

京葱羊肉煎饺

另有辣菜脯做配料,跟汤饺一起吃味道不错。

2020-10-27 234 浏览
久仰大名喇😂行山前谂住食个轻量啲午餐,黎到发现一啲都唔轻量🤪🤪一粒饺有我2/3既拳头👊🏻大细,真心平靓正!🤤要讲讲个花胶淮山猪骨汤底🤣惊为天人!劲浓劲香,真材实料鲜甜无味精!不自觉都饮左半碗汤🤤🤤香辣菜脯唔知系咪自家制🤤食落爽脆油香,刺激味蕾😋连埋粒水饺食惹味非常😌粟米香菇猪肉饺$42-6只好大粒好足料😍调味偏浓偏甜,简单配搭已经好好食😋香茜马蹄猪肉饺$44-6只呢个配搭比较少见,一见到就心心眼😍淡淡既芫茜好香,但我呢个「茜」客觉得可以再浓啲🤤🤤马蹄爽口,相对粟米饺呢个茜饺系淡味啲,但都好食👍🏻

粟米香菇猪肉饺$42-6只
好大粒好足料😍调味偏浓偏甜,简单配搭已经好好食😋

香茜马蹄猪肉饺$44-6只
  • 粟米香菇猪肉饺
  • 香茜马蹄猪肉饺
2020-10-26 158 浏览
一向对饺子情有独锺,特别锺情於上环一间饺子店的花胶汤饺子。以为已经没法找到再美味了,朋友推荐我试试这间淮山鱼骨汤饺子!由荃丰商场进入,再要经过两三个小商场,商场间由天桥连接。差一点以为错过了,一进到荃昌商场便见到人龙。不愧为荃湾人气小店我跟老公嘅人决定点煎饺,水饺各一,每碟半打,还差一点追加面食。幸好没有,食物落足料,全部大大只!三色饺子- 芝士,辣肉, 紫菜饺子足料,两人吃不完。三款味道分明,加配的菜谱又辣又香。但是饺子已经十分足味,配菜补返热味道太浓。白菜猪肉配淮山鱼汤淮山鱼汤简直是精粹,只喝汤也值回票价。我个比较喜欢汤饺子,配上辣菜谱味道刚刚好。比汤匙还大

三色饺子- 芝士,辣肉, 紫菜
饺子足料,两人吃不完。
三色煎饺子

白菜猪肉配淮山鱼汤
淮山鱼汤简直是精粹,只喝汤也值回票价。
我个比较喜欢汤饺子,配上辣菜谱味道刚刚好。

白菜猪肉饺配淮山鱼汤

比汤匙还大

三色煎饺子
白菜猪肉饺配淮山鱼汤
  • 三式煎饺
  • 云耳白菜猪肉饺
2020-10-21 216 浏览
自己锺意食饺子,试过好多间饺子,呢间真系唔错.饺子大大只,好饱,好满足,性价比好高, 因为好平. 今天叫咗羊肉饺,多肉汁,好味道。之前食过韭菜饺,亦好好味 。汤底好正,花胶汤底, 饮完唔口渴,好足料,好好味.辣菜脯做得出色,这个价钱座位是普普通通,今天的座位刚好头顶有射灯 ,感觉太过刺眼。筷子用即弃竹筷子,感觉麻麻,因为这些筷子通常 用化学剂处理但一定要再光电的好处 但总括而言,仍然是会再光顾的,因为抵食好食。
2020-10-21
  • 韭菜猪肉饺
  • 香辣菜脯
  • 京葱羊肉汤饺
2020-10-09 390 浏览
今次介绍既系其中一间我经常去既饭堂「饺子屋」,依间店逢星期二休息,每次去到都有一大班人系到等更外卖,不过我多数都系堂食,觉得食饺子都算系比较健康既选择,每款饺子都可以简要鱼胶淮山猪骨汤或者煎饺,未试过汤既,我强烈推荐要试左汤饺先,因为碗汤系真系正!见到有新餸子(菠菜猪肉)推出,叫左双拼(云耳椰菜),每种四只,水饺同辣辣地既菜莆出奇地夹,我就唔太锺意菠菜猪肉饺,因为有马蹄,最锺意就系云耳椰菜,好香好好味,性价比高,堂食系正既,不过坐得唔系咁舒服。

2020-10-07
  • 云耳椰菜猪肉饺
2020-10-08 253 浏览
今日系我第二次光顾,之前食第一次觉得好正,都成日谂住再去食,但我系非常憎排队嘅人,今日要去荃湾买嘢,经过见到竟然吾驶排队,虽然吾肚饿,但心思思谂起上次嘅味道,都系要回味一下,我估可能因为时间早,我入去果时系早上未够11点,今次叫左2款每款3只汤饺,粟米香菇猪肉,香菇木耳猪肉,要鱼胶淮山猪骨汤。饺子依然系大只足料,皮有弹,加菜脯食好滋味,个汤真系鲜甜,吾驶10分钟我就食饱饱,42蚊真心好抵。下次会带锺意食辣嘅朋友食重庆汤底。我下次要试煎饺,因为发现原来煎饺都有靓汤跟㗎

下次会带锺意食辣嘅朋友食重庆汤底。
我下次要试煎饺,因为发现原来煎饺都有靓汤跟㗎
2020-09-21 467 浏览
香菇木耳鸡肉汤饺 6只$42芝士猪肉煎饺 6只$40饺子超大粒 成半个拳头咁大超满足😍 馅料超足仲有大家食既时候要小心爆汁啊!无论叫汤饺定煎饺都可以饮到靓汤🥣鱼胶淮山猪骨汤 好有心思的饺子店~
香菇木耳鸡肉汤饺 6只$42
芝士猪肉煎饺 6只$40

饺子超大粒 成半个拳头咁大
超满足😍 馅料超足
仲有大家食既时候要小心爆汁啊!

无论叫汤饺定煎饺
都可以饮到靓汤🥣鱼胶淮山猪骨汤

好有心思的饺子店~

2020-09-20 317 浏览
自从疫情之後好耐都冇过黎食因为佢坐得好迫 又多人咁就费时去迫今日经过见佢都做到两个人一张四人枱坐得阔落 唔怕迫同隔离枱又有隔板於是走入去食食物依旧好味饺子份量冇变 依旧大大只味道同之前一样好味加埋上海面 都食唔晒我次次黎都会加上海面因为咁样可以饮到佢个汤佢个汤 饮落好舒服冇味精 饮完唔会好口渴又够味道 唔淡最重要 唔油!会继续黎食的!
自从疫情之後

冇味精 饮完唔会好口渴
又够味道 唔淡
最重要 唔油!

会继续黎食的!

三年前到今年一直有间歇性帮衬,可以话去开荃湾就系必去既饭堂地点。咁岩同朋友倾开计,原来佢好锺意食饺子,所以我哋特登搭车去带佢去试。我哋赶头赶命终於8:30pm到左,几惊佢唔接生意够钟闩门。朋友第一次食望左个餐牌好耐都谂唔到叫咩,我就同佢讲可以叫唔同既一齐share食,而我最锺意最常叫既就系1号朋友相信我既眼光叫左1号。我就试下新口味粟米冬菇同2号各4只。小食叫左青瓜,但我印象中上次黎食好味啲。我就对2号仔not good,唔知点解食落有羊味,所以咬左二啖就无再食了,我是从不吃羊肉的。粟米冬菇就普普通通,上次食粟米冬菇系食煎饺好食好多!但因为我哋太夜黎啦,所以一坐低店员已经讲所有煎饺卖晒得返汤饺朋友都话1号仔好好食,大旧多料又多汁,当然个猪骨汤底都系好出色既卖点,饮落有妈妈煲汤feel。总结1号仔依然系我既最爱,实在太专一了哈哈

朋友相信我既眼光叫左1号。

我就试下新口味粟米冬菇同2号各4只。
小食叫左青瓜,但我印象中上次黎食好味啲。