2019-12-03 0 浏览
依到啲饺子同其他饺子铺好唔同依啲好大粒 又足料 又juicy 每次去荃湾都一定一定去食!最中意冬菇粟米猪肉饺,劲juicy,又多料, 咬开啲汁流哂出黎!汤饺好味过煎,煎饺食得多感觉好漏。佢啲汤都不得不提 系冇味精的鱼胶淮山猪骨汤饮得多都唔口渴!正😝
依到啲饺子同其他饺子铺好唔同
依啲好大粒 又足料 又juicy
每次去荃湾都一定一定去食!
最中意冬菇粟米猪肉饺,劲juicy,又多料,
咬开啲汁流哂出黎!
汤饺好味过煎,煎饺食得多感觉好漏。
佢啲汤都不得不提 系冇味精的鱼胶淮山猪骨汤
饮得多都唔口渴!正😝
2019-11-29 0 浏览
好多时去荃湾 就会想食佢,但真系太多人,成日要等位,有时顶唔住走左去第二到食。今次6点多,早少少就叫做有位唔驶等。佢以6只最basic数量,如要加面再加钱。最正系6只都可以3+3,不同款嘅饺子款。不过记住,3+3都只可以一系煎,一系汤饺,呢样就唔可以2沟罗。今次我叫左咖啡饺子同埋粟米猪肉,再加$8要左上海面。我最怕面“林”,所以上海面,我比较少食,但呢到尚算弹牙同埋唔算“林”,所以叫亲都要上海面,不作他选。仲有佢送嘅菜圃,虽然辣辣地 我怕辣会用汤冲下先,但都坚持要食,因为真系好好食。太子嘅饺子店我都食过几间,呢间系无得输嘅。$40+加埋佢嘅好味,抵到无朋友。不过佢即整,你预左要等.等.等一阵啦!
今次6点多,早少少就叫做有位唔驶等。
佢以6只最basic数量,如要加面再加钱。
今次我叫左咖啡饺子同埋粟米猪肉,再加$8要左上海面。

不过佢即整,你预左要等.等.等一阵啦!
如果住荃湾 或经常系荃湾行街朋友一定会识既超人气饺子屋呢间餐厅真系食左好多年👍🏻👍🏻但味道同以前一样都系禁好味😋😋同埋都系好好好多人排队🤣🤣🏠🏠味道仍然都系好有屋企既感觉😍😍💪🏻💪🏻见证餐厅不断改进💪🏻💪🏻装修过依家吾系用人手比等位飞,有个好细既显示屏见到叫到几多号,吾洗下下问姐姐👩🏻饺子馅种类多左 (马蹄等等)不同饺子馅都可以择👍🏻吾记得影相🤣🤣去到见到就知我讲紧咩🤣🤣例如: 1~4 择一款 可加 5~9 饺子馅一款 (各3 / 4只)因为吾同馅有吾同价钱💰💰香脆韭菜猪肉煎饺即叫即煎👍🏻👍🏻好香韭菜味😍虽然煎饺,但馅吾会好乾,仍然保留猪肉&韭菜汁😋😋怕热气既朋友可以食汤饺👍🏻🍜云耳白菜猪肉饺皮簿馅靓味道好味😋白菜好新鲜🥗馅料都系好足料,难怪禁多人排队👍🏻淮山鱼胶猪骨汤底呢个汤底真系不得不赞👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好似屋企妈妈煲个味😍😍清甜又滋润😋😋羊肉饺子系出面好小见,有机会可以试下😉
如果住荃湾 或经常系荃湾行街朋友一定会识既
超人气
饺子屋

💪🏻💪🏻见证餐厅不断改进💪🏻💪🏻
装修过
饺子馅种类多左 (马蹄等等)

香脆韭菜猪肉煎饺

怕热气既朋友可以食汤饺👍🏻🍜
云耳白菜猪肉饺
皮簿馅靓
味道好味😋白菜好新鲜🥗馅料都系好足料,难怪禁多人排队👍🏻

淮山鱼胶猪骨汤底

羊肉饺子
系出面好小见,有机会可以试下😉
2019-11-28 0 浏览
之前食过几次尼间饺子屋 味道合宜 既不会过咸亦不会过甜一开始以为会重味精 食完都唔会觉得口渴个饺子极巨大 以女仔食量黎讲 我食5只就饱左 皮既厚度十分满意 我本人唔中意食超薄既饺子皮 有一定既厚度之余 更有咬口个馅足料到感动流眼泪 唔怪之得甘多人排队食 最爱就系粟米香菇猪肉饺 馅料比例配合得好好 唔会话因为猪肉贵 而放少d猪肉 多d粟米佢个汤超级正 鲜甜之余 有时候真系有花胶系碗到 😭一饮都知佢地好足料 配合反个饺子 其实都唔洗叫野饮了👍🏻👍🏻👍🏻推荐
之前食过几次尼间饺子屋
味道合宜 既不会过咸亦不会过甜
一开始以为会重味精 食完都唔会觉得口渴

2019-11-27
  • 粟米香菇猪肉饺
  • 香辣菜脯
2019-11-25 0 浏览
饺子屋听闻好美味,琴日出街唔知食乜,就直接黎试试佢啦!一坐底有辣菜甫食,微辣爽脆口感唔错。呢度口味都算几多,芝士,羊肉,咖哩,口味都算好有创意。主要都系分汤同煎,个猪骨汤就甜甜地,唔会好油,偏向清。六只京葱羊肉汤饺,六只芝士猪肉煎饺。汤饺好快就有得食,饺子好胀卜卜多料,无羊肉味,无膻味,味道似寿喜烧带甜。芝士煎饺味道唔错,因为芝士味都几出,美中不足系煎过浓。煎浓位置有阵苦味!叫汤饺就应该更好!我见其他人都系浓。价格中等,都算抵,始终佢用料够丰富。买生饺自己整更抵!佢叫餐都几有弹性,因为都可以混款叫,一次过试多 d 口味!下次有机会会再来,但一定唔会再煎饺!
饺子屋听闻好美味,
琴日出街唔知食乜,
就直接黎试试佢啦!
一坐底有辣菜甫食,
微辣爽脆口感唔错。
呢度口味都算几多,
芝士,羊肉,咖哩,
口味都算好有创意。
主要都系分汤同煎,
个猪骨汤就甜甜地,
唔会好油,偏向清。
六只京葱羊肉汤饺,
六只芝士猪肉煎饺。
汤饺好快就有得食,
饺子好胀卜卜多料,
无羊肉味,无膻味,
味道似寿喜烧带甜。
芝士煎饺味道唔错,
因为芝士味都几出,
美中不足系煎过浓。
煎浓位置有阵苦味!
叫汤饺就应该更好!
我见其他人都系浓。
价格中等,都算抵,
始终佢用料够丰富。
买生饺自己整更抵!
佢叫餐都几有弹性,
因为都可以混款叫,
一次过试多 d 口味!
下次有机会会再来,
但一定唔会再煎饺!
2019-11-24
  • 芝士猪肉煎饺
2019-11-09 226 浏览
知道在荃湾这区觅食绝不是问题,连锁餐厅以致小店都多不胜数,反而要面对的是食店选择困难症,因食店多选择多而难以抉择。第一次光临饺子屋。晚上7时多店门前已人山人海,出现长龙。饺子屋的饺子类别算多。我们二人一个点了韮菜猪肉饺(煎),一个点了云耳白菜猪肉饺(汤)。上饺子时我有点惊呆,只因饺子体型比想像中要大得多,只比我拳头细少少,一粒饺有如坊间的饺子2-3倍。韮菜猪肉饺煎得香脆,咬时饺子汁会流出来,韮菜同猪肉的比例合适,而且超级足料,味道超好;另一云耳白菜猪肉汤饺同样出色,料足而味道好,汤饺的汤还可以喝。如有机会会再到饺子屋试试其他味道😋

如有机会会再到饺子屋试试其他味道😋
2019-11-03 170 浏览
赞1. 份量真系不变,足料大只,今次叫煎既,虽然多人到癫,但仍然煎得有心机,唔系炸而真系慢慢煎,馅料多汁2. 以多人到癫既情况黎计,呢度啲夥计算系几好态度,起码啲人想换位都无问题弹1. 馅料味道系退步左,亦有啲唔小心,我就食到有啲碎骨2. 叫左冷盆,系无味既

1. 馅料味道系退步左,亦有啲唔小心,我就食到有啲碎骨
2. 叫左冷盆,系无味既
2019-10-29 193 浏览
两个人食晏,叫左12只(试1汤1煎)6只汤饺(香菇木耳鸡肉饺+咖喱薯仔猪肉饺各3)6只煎饺(芝士猪肉+香辣猪肉各3)拣左鱼胶淮山煲猪骨汤底唔洗加面个份量都岩岩好(如果怕唔够饱,私心觉得上海面比较夹)啲饺子🥟本身都好大粒!今日算好,唔算等太耐平时行过都见到有最少10人排队坐位系比较迫夹,岩一医饱肚就闪人坐底左等大约10分钟道有野食黎汤底好足料,鱼胶味好重唔知以为饮紧鱼翅汤味精味还好唔算重试左咖哩薯仔先好浓味!建议大家食个阵拎多个碗仔以免啲咖哩汁滴左去汤入面变左成碗咖哩汤🤷🏻‍♀️煎饺方面,我个人觉得个皮煎得唔够脆芝士猪肉饺既 拣煎会好啲香辣猪肉就两款都好食 但唔太辣唔食得辣既都可以试下踏出第一步嚐辣啦

两个人食晏,
叫左12只(试1汤1煎)
6只汤饺
(香菇木耳鸡肉饺+咖喱薯仔猪肉饺各3)
6只煎饺
(芝士猪肉+香辣猪肉各3)
拣左鱼胶淮山煲猪骨汤底

啲饺子🥟本身都好大粒!

今日算好,唔算等太耐
平时行过都见到有最少10人排队
坐位系比较迫夹,岩一医饱肚就闪人

坐底左等大约10分钟道有野食黎
汤底好足料,鱼胶味好重
唔知以为饮紧鱼翅汤
味精味还好唔算重

试左咖哩薯仔先
好浓味!建议大家食个阵拎多个碗仔以免啲咖哩汁滴左去汤入面
变左成碗咖哩汤🤷🏻‍♀️

煎饺方面,我个人觉得个皮煎得唔够脆
芝士猪肉饺既 拣煎会好啲
香辣猪肉就两款都好食 但唔太辣
唔食得辣既都可以试下踏出第一步嚐辣啦
2019-10-28
2019-10-28 195 浏览
一开头见到饺子的大小已经o哂嘴😯,因为真系好大粒,而且饺子皮好薄,馅料多到差啲咇出嚟😂。脆卜卜既粟米混入香浓的猪肉馅当中,食落去觉得两者非常地夹,成个口感好丰富👍。另一边厢,鸡肉饺子在出面非常少见,但食落味道就不过不失,感觉没有猪肉饺子般的弹牙。..韭菜饺内有大量韭菜和猪肉,啱哂钟意食重口味的人,但味道方面属正常,没有太大惊喜。白菜猪肉饺呢个组合反而更有特色,因为佢比韭菜饺子多咗份白菜既爽口,而且味道清得黎又会好香猪肉味😋。..+$8 鱼胶淮山猪骨汤米线饮落好鲜甜同感觉上系无咩味精😋。虽然未去到平时屋企煲汤个程度,但系食店黎讲算系好浓同清甜,配埋饺子一齐食真系好夹。另外,米线系唯一令我地失望的地方,因为店家纯粹用滚水煮熟再放入汤内,所以无咩味😂。下次应该唔会再加米线,因为呢间店既饺子只只都好大粒,所以就咁食饺子都好够饱😋。..

+$8 鱼胶淮山猪骨汤米线
2019-10-27 109 浏览
吃好的,不一定要去名牌店或者过江龙店,其实有不少好食又有心的店舖都隐身在毫不起眼的小区内,正所谓「高手在民间」!在荃湾这个狭小的商场内,有一家饺子店,总是吸引大量街坊捧场,食客动辄用上10-20分钟排队吃饺子,无论早晚都排满人龙,可见其魔力...「饺子屋」提供的饺子款式较多,可选汤饺或煎饺,另有两款汤底选择,分别是「鱼胶准山煲猪骨」以及「重庆汤底」。饺子可点六只或八只,可选单并,或两款不同的饺子作双并,悉随尊便!「芹菜猪肉饺」,饺子足够有小孩拳头之大,饺身涨卜卜,非常饱满,可见其馅料的丰富!「饺子屋」标榜无味精足料老火汤底,汤头浓郁,汤水中还有汤渣,很有家的感觉。芹菜与猪肉的份量各占一半,饺子皮厚薄适中,咬下的肉汁,配以芹菜的爽脆口感,不错!不得不提,其灵魂人物,乃是菜脯,辣味与咸味刚好,蘸以一起吃,很是惹味!味美的饺子,看似简单,但足见这小舖的诚意,怪不得储集了不少拥趸!

2019-10-13
2019-10-22 147 浏览
我已经忘了这是我第几次光顾这间饺子屋。只要我到荃湾,我一定来这里报到!我每次来都是午餐或者是晚餐时间,所以等候的时间都是至少1个小时以上!这一次,我和朋友们下午茶时段来,竟然没有长龙,店里也有空位!简直难以想像!由於距离上一餐才2小时,所以我们决定点12个饺子,3个人平分,一人4个!我朋友第一次来,那我作主吧,我来点!老板,我要白菜+咖哩马铃薯,6个,汤的,紫菜+芝士,6个,也是汤的!饺子来了!乳白色的猪骨汤头,清甜可口。饺子一如往常,皮薄肉多汁多!太好吃了!我的朋友完全陷入「爱河」,忽视了我的存在。紫菜猪肉饺子— 我的最爱!我本身很爱紫菜,有些店家洗不乾净,会有小沙石。这里完全不会,紫菜很香,猪肉爽口!咖哩马铃薯猪肉饺子— 最容易破的饺子!因为汤汁太多了。老板毫无吝啬,马铃薯猪肉超多的,咖哩稍微有点辣,味道洽大好处。白菜猪头猪肉饺子— 我喜欢他加了些姜末,提升了白菜的猪肉的味道,完美的搭配!芝士猪肉饺子— 咬下去的第一口,已经被芝士包围着整个口腔,好浓郁!芝士配猪肉,太搭了!罪恶的卡路里我不理了!我们为了饺子,竟然忘了带会儿得赶去中环看电影!我们迟到了30分钟,可是一切都是值得的!
紫菜+芝士猪肉饺子
白菜+咖哩马铃薯猪肉饺子
芝士猪肉饺子
白菜猪肉饺子
2019-10-02 567 浏览
双并汤饺(香菇木耳鸡肉+云耳椰菜猪肉饺) (6只)前排终於去咗试呢个好多人话全港最好食嘅饺子不过食过几间香港嘅饺子店黎讲 我又未觉得呢度嘅超级惊喜🙈 无可否认系真系好大只嘅食完系会好饱肚 但系我个人会比较锺意菜嘅份量再多啲肉嘅份量再少啲😂 同埋我间中系真系会食到少少肥猪肉 虽然系无可避免但系感觉上好似有其他更健康/啱我嘅选择 好似美味饺子店咁 定系可能系我自己拣嘅款唔系太啱啦🤔 但系佢嘅汤底都系比较清淡同埋都入味嘅👍🏻你哋有冇咩款系推介嘅?有机会我都可以再去试吓
双并汤饺(香菇木耳鸡肉+云耳椰菜猪肉饺) (6只)

前排终於去咗试呢个好多人话全港最好食嘅饺子
饺子屋已经食咗无数咁多次😂由佢藉藉无名 到而家人气旺盛排队排到隔离舖😂究竟有咩咁吸引呢我决定要写食评! 之前病咗星期六朝早11点几去到终於唔洗等就有位😭再迟多少少已经开始要等了食咗好多次 我已经有特定嘅饺子配搭☺️就系香菇木耳鸡肉+粟米三色招猪肉😋唔知几时开始有得双拼都几好 可以试多d唔同味😆每次我都系叫汤饺加钱要个面 (2个人share个面) 唔系讲笑 佢个饺子系劲足料大大粒嘅!!!系胀卜卜 冇厄人嗰种😂皮薄唔会好厚好饱肚汤好清甜冇味精食得岀系真材实料😭食完返唔到转头! 男朋友有时会叫煎饺 会跟碗汤但我觉得煎饺太油啦 同埋热气有时会煎得比较燶个人中意汤饺健康d同鲜味d😋😋30几至40几蚊有6粒饺子 仲要唔洗加一虽然坐得迫d同冇服务😂😂但好适合做饭堂👍🏻一定要食呀!
饺子屋已经食咗无数咁多次😂
由佢藉藉无名
到而家人气旺盛
排队排到隔离舖😂究竟有咩咁吸引呢
我决定要写食评!

之前病咗

就系香菇木耳鸡肉+粟米三色招猪肉😋
唔知几时开始有得双拼
都几好 可以试多d唔同味😆

每次我都系叫汤饺
加钱要个面 (2个人share个面)
唔系讲笑
佢个饺子系劲足料大大粒嘅!!!
系胀卜卜 冇厄人嗰种😂
皮薄唔会好厚好饱肚
汤好清甜冇味精
食得岀系真材实料😭
食完返唔到转头!

男朋友有时会叫煎饺
会跟碗汤
但我觉得煎饺太油啦 同埋热气
有时会煎得比较燶
个人中意汤饺
健康d同鲜味d😋😋

30几至40几蚊有6粒饺子 仲要唔洗加一
虽然坐得迫d同冇服务😂😂
但好适合做饭堂👍🏻一定要食呀!
2019-10-02 418 浏览
我今日荃湾有活动进行,好多商场都没有开门,我跟女友就见时间尚早,所以去搵嘢食,原先谂住去熊猫悦来坊嗰边食嘢,经过荃丰天桥过去,就见到饺子屋不是有太多人排队,只需等两张枱,咁当然要去试吓啦,大家都见到餐牌上,其实价钱就唔算贵,所以我哋就好快拣咗两款热门野,煎韭菜猪肉饺,汤粟米香菇猪肉饺,两个都跟米线,食物大约10分钟左右到第一次嚟食,原来啲饺子系咁大粒嘅,碗面都好大碗,非常足料,味道真系几好,就连碗面嘅汤底都唔错,一点也不马虎,终於知道点解咁多人排队。

粟米猪肉饺
韭菜猪肉饺

粟米猪肉饺
韭菜猪肉饺
  • 粟米香菇猪肉饺
2019-09-29 273 浏览
🍚听讲饺子屋系全港最好食嘅饺子,长期人山人海,咁小pin就去trytry佢。————————————————————🔹汤饺/煎饺($32-42不等)呢到有好多款饺子选择,我地就简咗冬菇鸡肉、粟米猪肉、云耳白菜猪肉同新出嘅韮菜沙蔼猪肉饺🤤全部都系汤饺上,个老火汤底的确几清甜,仲有汤渣。饺子全部都大大粒好足料,用个汤勺勉强可以兜住嚟食,嗌6只都够饱!猪肉饺入面有肉汁,相反鸡肉饺好似一旧乾嘅肉团咁,又无爽口嘢增加口感🤨最好食系新品韮菜沙蔼猪肉饺,口感丰富,韮菜同猪肉好夹😍不过想讲个到连水都要比钱买,有啲吝啬🤔————————————————————📝❓有人话汤底味精重,我反而觉得味精系喺饺子嘅腌料上。❓有人话饺子皮太厚,事实上北方饺子系当主食,皮厚系正常。香港人习惯对饺子类嘅食物有「皮薄」嘅要求,呢样系对北方饺子嘅冤枉。❓老实讲系北京食过几次饺子,好少会好似香港咁,用老火汤浸住啲饺,通常都系碟上嘅。所以成日觉得香港呢种食法,有啲主客失焦🙈
————————————————————
🔹汤饺/煎饺($32-42不等)
————————————————————
📝
❓有人话汤底味精重,我反而觉得味精系喺饺子嘅腌料上。