「饺子屋」小编吃过两次 也摸过两次门钉😂😂离家路程一个钟头也无阻小编的爱加上络绎不绝的排队人潮星期一到日 早到夜 市道好坏 堂吃外带永远那麽多人就可想而知这里的食物有多吸引☺️每只饺子都爆馅!😜星期六一点来到 门口依旧围满人如果不介意 可以像小编和友人一样坐後门外的户外走廊随便放个桌子跟椅子就可以用餐是比较冷 但可以省去不少等候时间唯一要注意的是 走廊可能会有人在抽烟喔每款饺子均送香辣菜脯 以下 每款汤饺都是配猪骨汤今天吃丰富点 三碗都有加$8上海面但小编改烈建议再加多$4「加净面」原因是直接加面令汤底明显地淡了!风味三并($56)粟米、香菇木耳鸡肉、三色椒每款口味三只香菇鸡肉香味四溢!菇切得有咬口!配上存在感强的鸡肉很有嚼劲三色椒椒味好浓郁 立刻上脑!粟米饺子相对较普通 不过猪肉比鸡肉多肉汁 很棒!上海面煮过头有点糊口 由於加面後汤头比较清淡配豆瓣酱或菜甫吃会提味韭菜猪肉煎饺 六只($36)煎得乾身香脆不油皮较汤饺厚一点点个韭菜很多 如猪肉多一点会更平均芹菜猪肉饺 八只($42)如不爱吃肉的可以选较传统口味的馅料比例大概半肉半菜 少一点肉的肥腻感云耳椰菜猪肉 六只($36)友人的 没试

「饺子屋」小编吃过两次

唯一要注意的是 走廊可能会有人在抽烟喔
每款饺子均送香辣菜脯

以下 每款汤饺都是配猪骨汤
今天吃丰富点 三碗都有加$8上海面
但小编改烈建议再加多$4「加净面」
原因是直接加面令汤底明显地淡了!

风味三并($56)
粟米、香菇木耳鸡肉、三色椒
每款口味三只
香菇鸡肉香味四溢!菇切得有咬口!
配上存在感强的鸡肉很有嚼劲
三色椒椒味好浓郁 立刻上脑!
粟米饺子相对较普通 不过猪肉比鸡肉多肉汁 很棒!

上海面煮过头有点糊口
由於加面後汤头比较清淡
配豆瓣酱或菜甫吃会提味

韭菜猪肉煎饺 六只($36)
煎得乾身香脆不油
皮较汤饺厚一点点个
韭菜很多 如猪肉多一点会更平均

韭菜猪肉煎饺

芹菜猪肉饺 八只($42)
如不爱吃肉的可以选较传统口味的
馅料比例大概半肉半菜 少一点肉的肥腻感

云耳椰菜猪肉

云耳椰菜猪肉 六只($36)
友人的 没试 照片供参考
芹菜猪肉饺
芹菜猪肉饺
  • 云耳白菜猪肉饺
2020-07-07 220 浏览
见到咁多食评就嚟试吓呢一间系荃湾嘅饺子店,下午时间都几多人,等左阵先有位,可能大家都太耐冇出街食饭,好似去到边度都要等位咁叫左一碟饺,粒粒都有足料,而且无落味精食完都唔会劲口渴,值得一赞

2020-06-28
用膳时间:28/6/22020 下午1:30 (今次无影单)呢间铺由佢未装修已经有帮衬,去到而家变左大铺都系咁多人等,果日星期日去食,下午一点半到攞票都要等半个钟。提提大家,要食预左要等位至少十分钟。我地两个人叫左一个小食同8只煎饺加米线,实不相暪,碟碟大大份,惊死你唔饱😂饱到呕🤪呢间铺必食佢既辣菜甫,有少少麻加辣,好鬼正,我自己钟意用黎食米线,好开胃😚小食麻辣猪耳($30)黎到,哇!劲大份,超多猪耳,份量好似主食咁多。饺子可以叫双拼,选左菠菜猪肉同芝士猪肉,佢一只饺子既size系三只湾仔码头咁大,其实我自己就食开汤饺,煎饺我觉得太油,食左两只就太油腻唔想食啦🙈 重头戏!!!叫饺子加8蚊可以有米线,哇!黎到又系超大碗,真系当堂吓一跳,佢米线份量系多过平时谭仔米线,佢汤底用左大地鱼煲,所以好好饮,必嗌😛黎呢度都系为左佢咋最後埋单90几蚊,系几抵食既

最後埋单90几蚊,系几抵食既
  • 香辣菜脯
之前我一个好朋友介绍左依一间饺子铺俾我,我见有一次去开荃湾行街,就去咗呢间舖头度食嘢。呢度既水饺有好多唔同款式 款款都好吸引🤤 可以选煎或者煮 我同朋友都选左煎 卖相只只水饺都超级大粒🤤 加上佢个花胶汤😍 真系回味无穷😋

2020-06-14 364 浏览
我系一个吾钟意食饺子既人,但食完呢间饺子屋,比佢既饺子俘虏左我钢铁既心,佢既饺子系出面食开既2倍大,仲要只只都好足料,平时出街食啲饺子馅系好少,但佢系塞满哂,仲要肉同菜既比例系岩岩好,吾会好肉出面咁得食到啲菜,都吾知啲肉去左边!除左咁之外,佢仲做到爆汁既效果,我每次食都会俾佢啲汁辣亲个嘴,煎饺亦做到好脆,仲有老火鱼胶鲜准山猪骨汤,真系饮到佢鱼胶既味,仲要无味精!食完成日都挂住,好想试哂佢所有既口味要讲佢既吾好处就系太细,去亲都等位
,吾会好肉出面咁得食到啲菜,都吾知啲肉去左边!

!食完成日都挂住,好想试哂佢所有既口味

要讲佢既吾好处就系太细,去亲都等位
2020-06-11 291 浏览
以前食饺子冇谂过馅料会加入三色椒,今日为朋友带咗一个外卖,佢叫我拣一啲特别啲嘅味道,於是我拣咗风味三拼水饺,有粟米饺子、香菇木耳鸡肉饺子、三色椒饺子,因为系外卖所以叫咗煎的方法,其实可以选择伴汤吃或煎的,我觉得选择香口啲增加食慾。先讲啲饺子每一只都非常有份量,好大只好多馅料,粟米猪肉饺子很香甜,粟米好新鲜带出又爽又甜的感觉,香菇木耳鸡肉饺子又系一个好突出的风味,好香的冬菇味道,非常不错。讲到最吸引的就系三只颜色的甜椒饺子,咬开便见到色彩还是很鲜艳的三色椒,食落香甜,在这里感到甜椒的香,还是爽口的。我叫咗一份饺子加咗一个上海面,汤底系用咗鱼胶淮山猪骨汤,好甜美。随饺子附上的香辣菜脯加入面条超正。

2020-06-09 275 浏览
住系荃湾十几年,一直知呢间饺子屋多人帮衬,平时收工行过,门口一定企满人......因为唔太钟意排队,所以一直冇帮衬,难得今日早收工,见门口得4~5个人等,就谂住叫个外卖返家叹😌睇menu都几多选择下,虽然心郁郁想试下芝士饺,但既然第一次帮衬,都系试下传统拼饺先。$46/8只(韭菜、椰菜、白菜、芹菜各2只)可选汤饺或煎饺,今次选左煎饺🥟等左10mins左右就拎得,热辣辣,应该系即叫即煎。讲返重点饺子先:都几大只,d馅塞得好满😀但系调味都几重手,食到最尾两只顶唔顺要饮水😑椰菜同白菜饺味道正常芹菜饺食到苦涩味😞韭菜饺就够晒香口👍🏻总结:以前成日听人讲呢间好好食,好出名今日终於一试饺子大粒馅多味道中规中矩,偏咸如果唔多人排 可以一试多人就不了🏳️

$46/8只(韭菜、椰菜、白菜、芹菜各2只)
可选汤饺或煎饺,今次选左煎饺🥟
等左10mins左右就拎得,热辣辣,应该系即叫即煎。

讲返重点饺子先:
都几大只,d馅塞得好满😀
但系调味都几重手,食到最尾两只顶唔顺要饮水😑
椰菜同白菜饺味道正常
芹菜饺食到苦涩味😞
韭菜饺就够晒香口👍🏻

总结:
以前成日听人讲呢间好好食,好出名
今日终於一试
饺子大粒馅多
味道中规中矩,偏咸
如果唔多人排 可以一试
多人就不了🏳️
2020-06-08
10 分钟 (外卖自取)
2020-06-07 134 浏览
前几日返工见人叫foodpanda 食饺子屋搞到成间房都系味😂 搞到我心丝丝都想食埋一份於是放工就同男朋友去食等位等左五分钟就坐得叫左韮菜煎饺同汤饺各6只 一样价钱各36蚊叫左枝冻豆浆8蚊个人就钟意汤饺多d食落好顺😂 饮埋个汤煎饺就外皮煎得有d硬食落相对汤饺咸 但饮埋豆浆就刚好预期话好食 其实我觉得系抵食多d因为粒粒都大粒我食左五粒饮埋汤已经食吾落比晒我男朋友食🤪顺带一提叫煎饺佢会送多一细碗汤所以吾叫野饮都 完成无问题架👍🏻仲会送比辣菜浦 几野味 放落饺好到食几夹🙈
前几日返工见人叫foodpanda 食饺子屋

韮菜煎饺同汤饺
2020-06-06
韮菜煎饺同汤饺
2020-05-26 234 浏览
之前已经听人讲过呢间成日有人排队,今次终於可以试到。咁我就叫左粟米香菇猪肉,碗野一送到上黎个时已经发现每粒饺都大到好跨张,系平时的两倍左右,食量细D的朋友仔其实叫粒已经够晒,唔好好似我咁叫左八粒。首先,粟米香菇猪肉饺呢个组合出奇地配搭,食落几重口味之余,粟米又好令到个口感好丰富,十分满分我会比八分。
2020-05-23 302 浏览
饺子屋地点豪毫不起眼 , 坐落一个颓废的所谓小型商场但无论早午晚 , 平日假日都排队食排到hihi , 并以无味精肴制老火汤自居的食店, 每次食前各位也可苦练脚骨力 ,幸运的只需排15min即可 , 黑仔时随时排1小时以上也是正常舖面自扩充後最多只能坐50人 , 有时後巷偷鸡仍再摆几张枱入正题 , 今次与友人点的是三式煎饺及猪骨汤 , 贪可试到3款款式 , 食饺岂能不加面相伴?立马就加了一客韭菜饺菜肉各占一半 , 味道适中不会过咸 , 一咬开其肉汁马上一涌而出汤头浓郁,鲜美甘淳除了一般常见的椰菜猪肉及韭菜猪肉外 , 还有特别的芝士饺 , 咖哩薯仔饺和紫菜饺等等两款汤底选择 , 分别是 鱼胶准山煲猪骨 及 重庆汤底鱼胶胶质重 , 而萝卜亦煲得鲜甜软腍 , 配料目测随机分配饺子足有半只手掌般大, 每粒饺子都涨卜卜, 非常饱满, 饺皮有少许厚度, 但可接受, 要是太薄肯定包不住这丰富得过份的内馅芝士猪肉 及 咖哩薯仔味最适合作煎饺, 香口美味但会相对油腻一点, 由於即点即煎的关系, 等候时间亦会稍长另外order饺子均送辣菜脯  爽脆咸香的味道与饺子匹配最後值得一提 , 舖面扩张後 , 饺子
饺子屋地点豪毫不起眼 , 坐落一个颓废的所谓小型商场

舖面自扩充後最多只能坐50人 , 有时後巷偷鸡仍再摆几张枱

汤头浓郁,鲜美甘淳
两款汤底选择 , 分别是 鱼胶准山煲猪骨 及 重庆汤底

鱼胶胶质重 , 而萝卜亦煲得鲜甜软腍 , 配料目测随机分配

另外order饺子均送辣菜脯  爽脆咸香的味道与饺子匹配
最後值得一提 , 舖面扩张後 , 饺子质素明显下降 , 加上此乃确认深篮店是也 , 我也只是友人极力要令才久食一次
各位自行斟酌
2020-05-22 185 浏览
本人经常见到店外大排长龙,终於忍唔住去试吓,虽然要等候一段时间,但品尝饺子後都忍唔住再次帮衬,每一款饺子各具特色,汤底也是顶级,但价钱却是大衆化,所以真心觉得就算系要排队也十分值得
2020-05-16 232 浏览
二零二零年五月十日一点三黎到荃湾荃昌中心饺子屋 一去到已经有好多人不断黎系门口等紧位有部机仔系门口㩒飞等位等左两三个字就有位啊 当然要探热先可以入座拣左: 传统四拼韭菜 白菜 椰菜 芹菜各两只$46 汤上饺加上海面加$8每只饺都好大只 好足料菜同肉都好多 啖啖馅饺子皮唔厚上菜时热辣辣 食到出哂汗 但食得好满意一只系等如平时嘅两只啊汤底仲系鱼胶准山煲猪骨 无味精架 又无乜油 真系要连汤都饮埋 先尊重店家风味三拼$56拣左煎饺热辣辣上菜 饺子皮好香脆 再埋汤另上煎同汤饺都有汤饮粟米 香菇木耳鸡肉 三色椒各三只加$8 可以拣黑豆浆唔会太甜

有部机仔系门口㩒飞等位

加$8 可以拣黑豆浆
唔会太甜
2020-05-10
2020-05-16 149 浏览
一间唔系太起眼嘅饺子店,喺荃湾好出名,次次黎都要排长龙⋯⋯食过好多次都仍然经常帮衬,大力推介羊肉饺,韭菜饺,佢个汤底好鲜甜,辣菜脯又系冇得输,再加埋佢个秘制拍青瓜,真系大满足😋
一间唔系太起眼嘅饺子店,喺荃湾好出名,
次次黎都要排长龙⋯⋯
2020-05-14 133 浏览
话说男友人住荃湾,小妹久不久就会黎揾佢嘅时候,经过呢间饺子店,不过次次都好多人,同埋环境又相对逼,次次都系望下就算。话说今日谂住买外卖就兴起去买,我哋叫左一个汤嘅冬菇鸡肉饺,一个煎嘅芝士猪肉饺。啲饺子果然好大粒,但系出其地唔腻,个芝士猪肉饺一咬仲好有惊喜,好香好夹。而个汤饺嘅冬菇好足料,再值得一赞嘅系佢个汤底唔似味精汤,有啲煮家汤嘅清甜!总结,小妹觉得饺子来讲佢系好outstanding,好过好多连锁店,会再去嘅!

2020-05-09
15 分钟 (外卖自取)
  • 芝士猪肉煎饺
2020-05-08 219 浏览
今日趁平日有空挡时间下午1点去食,等位大概5分钟 ,第一次坐得咁宽松😻之前餐厅太忙太迫既时候坐得劲辛苦,有时想食都却步🤭今日难得等五分钟之余佢个座位阔落叫完饺子之後会比店舖自家制嘅辣菜甫,呢个攞嚟送饺子一路其实我都系为咗呢碟野嚟食咁我叫咗韭菜饺,个汤底好好饮😍同埋好热佢系即叫即整嘅系劲足料㗎另外我男朋友叫呢呢个系羊肉饺羊肉饺都好好食咁我见佢餐牌上仲有其他小食 ,下次再试或者你地想外卖都可以外卖生饺返去自己煮
今日趁平日有空挡时间下午1点去食,等位大概5分钟 ,
叫完饺子之後会比店舖自家制嘅辣菜甫,呢个攞嚟送饺子一路
其实我都系为咗呢碟野嚟食
咁我叫咗韭菜饺,个汤底好好饮😍同埋好热佢系即叫即整嘅
系劲足料㗎
另外我男朋友叫呢呢个系羊肉饺
羊肉饺都好好食
咁我见佢餐牌上仲有其他小食 ,下次再试

或者你地想外卖都可以外卖生饺返去自己煮
2020-05-08