2017-12-25
位於中上環地區嘅餐廳好多都俾人一種好遠觀不可食用的Feel,不過呢間就比較平民貼地。$78Fete Box裏面可以選擇一個飯、一個肉、一個熱菜,兩個涼菜,以及調味料有好多款式,唔似平時中式食堂,啲煮法比較Fusion飯都已經有三種,薑黃飯,紅米飯,椰子飯仲可以溝埋一齊食。有豬肉、牛肉、雞肉、鴨胸隨意選擇一款。菜有合桃南瓜、西蘭花、椰菜花、蘿蔔等全部都經過精心調味唔係白灼菜。涼茶有車厘茄、青瓜、秋葵、椰菜、醃蘿蔔亦很有特色。四款調味料可以任君選擇,不設上限!飲品選擇香茅茶、洛神花茶另外加飲品$10一杯我哋一人一個飯盒,上面都有位置可以坐下食,本身飯已經有好多唔同嘅味道具有口感。肉類調味比較清新,唔會太過重口味,我哋食嘅鴨胸同埋牛肉香味十足。涼菜方便我就最鍾意秋葵,椰菜,秋葵爽口之餘唔會太癡粒粒,椰菜比平時食嘅更加乾身係爽口,俾人一種與眾不同的感覺。香茅茶、洛神花茶只係需要加$10 ,味道天然又清新,配搭健康食品就最好不過。飲普通綠茶或者水都可以自己自便,非常方便。
$78Fete Box
裏面可以選擇一個飯、一個肉、一個熱菜,兩個涼菜,以及調味料
有好多款式,唔似平時中式食堂,啲煮法比較Fusion
飯都已經有三種,薑黃飯,紅米飯,椰子飯仲可以溝埋一齊食。
有豬肉、牛肉、雞肉、鴨胸隨意選擇一款。
涼茶有車厘茄、青瓜、秋葵、椰菜、醃蘿蔔亦很有特色。
四款調味料可以任君選擇,不設上限!
飲品選擇香茅茶、洛神花茶另外加飲品$10一杯
飲普通綠茶或者水都可以自己自便,非常方便。