2025-03-17 37 浏览
香港濕氣就好重,要飲祛濕涼茶。今日搵到一間飲品,好味又方便祛濕養生,好正。 在葵涌廣場一樓的養氣津以養生茶和冰粉為主,好岩糖尿病及減肥的人飲🫶🏻使用阿拉伯糖,可抑制糖分吸收,促進腸道蠕動,好健康。🌟養生茶濕氣重瞓得唔好,飲養生茶抗氧化排毒,飲完一陣就即刻有得去廁所🤭,好有效。外賣俾屋企人食都好方便,我即刻比冰粉吸引咗,買返屋企慢慢享用先。🌟羅漢果胎菊冰粉🌟玫瑰花綠茶冰粉自選配料爆珠,仲有人氣青提。冰粉好QQ,彈牙滑溜,口感一流,好好食食完真係要排隊去廁所🫣明顯有助排宿便,清腸胃,十分欣賞功效明顯,足料養生,下次要再試下其他茶先

🌟養生茶

🌟羅漢果胎菊冰粉
🌟玫瑰花綠茶冰粉

食完真係要排隊去廁所🫣
  • 冰粉
2025-03-13 25 浏览
我一直幫襯佢哋,我有食冰粉飲健康茶,而家仲新推出水果燕麥杯,除咗可以做代餐,真係健康又有營養,睇到已經好吸引,食落去嘅味道,就好似食糊仔咁,同平時嘅燕麥差唔多,但加咗百香果同埋水果,好飽肚又有助排毒❤️❤️,仲可以做代餐。。。佢仲有其他嘅冰粉同健康嘅飲品,味道非常之好味,又易入口,又甜又淡,適合唔同嘅人士。交通都非常方便附近就已經有地鐵站。環境非常之衛生,乾淨服務非常之好,而且仲好有禮貌同好關心人。

交通都非常方便附近就已經有地鐵站。

環境非常之衛生,乾淨

服務非常之好,而且仲好有禮貌同好關心人。

2025-03-12 23 浏览
今日去咗葵涌廣場發現咗間新開嘅健康茶同低糖甜品專門店,真係即刻被吸引住!都市人平時食得唔健康,呢度啱啱好可以幫我調理一下,真心覺得值得推介俾大家。首先試咗佢哋嘅王牌排毒茶,本身以為涼茶一定係苦㗎啦,但原來完全唔係!呢杯排毒茶帶少少酸酸甜甜嘅感覺,好開胃又易入口,飲完之後仲覺得好舒暢。聽店員講,呢款茶係純天然低糖,對促進新陳代謝好有幫助,仲話有機會舒緩濕疹、減少脫髮,甚至可以幫助排毒去暗瘡,真係健康得嚟又滿足。甜品方面就試咗佢哋嘅玫瑰綠茶冰粉,真係一見就愛!冰粉入口清涼,仲有淡淡嘅玫瑰香氣,食嘅時候仲會見到玫瑰花瓣,視覺同味覺都好享受。呢款甜品仲可以自選配料,我揀咗瓜子仁、提子乾同山楂,配埋店內超特別嘅紅豆爆爆豬,口感層次豐富又帶少少驚喜。最正係冰粉本身卡路里超低,又有豐富嘅水溶性膳食纖維,食完飽肚之餘完全冇負擔。最後仲試咗佢哋嘅躺平咖啡冰粉,用咖啡整成嘅冰粉真係未見過,味道唔會過甜,咖啡香味同冰粉嘅質感好match,啱晒香港人鍾意嘅微甜口味。如果你都想健康飲食又唔想放棄甜品,呢間小店真係值得一試!

2025-03-12 42 浏览
收工經過葵廣,好想飲廢水💧,行吓見到有一間叫做養氣津嘅舖頭🍵。見到出邊有免費試飲嘅美顏茶,入邊嘅職員好熱情咁樣出嚟畀我試下👩‍💼,試完覺得好飲咁一定要幫襯啦😊。我叫咗一杯暖嘅美顏茶🍵,另外叫咗一杯咖啡冰冰粉☕️❄️。美顏茶飲落酸酸甜甜,好清新,飲完都冇罪惡感✨。咖啡冰粉我就買返屋企俾老公飲,加咗阿拉伯嘅健康糖🍬,佢地話冰粉都係健康糖做,好似好健康咁,咖啡無乜甜味,反而幾香滑,咖啡品質合格有餘👍,咁岩經過可以一試!地址:養氣津:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓B92A號舖@chillchill_aloye#葵廣美食#廢水#冰粉#健康糖#健康飲食#香港特色#美食推薦 #食好西#hkfood#香港美食#foodiehk #foodpics #hkfood #foodstagram #foodie #hkig #igers #foodblogger #foodislife #hkfoodie #hkigdaily #hkeat #foodie

地址:養氣津:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓B92A號舖

#香港特色
#美食推薦 #食好西
#hkfood
#香港美食
🌸養生茶(袪濕、袪火、安眠)🌟🌟🌟🌟🌟味道獨特,而且養生茶真的不是很多地方有,味道有點薄荷味,飲完後也感覺不錯。🌸美顏茶(抗老、抗炎、養顏)🌟🌟🌟🌟🌟這款調配口感,有點澀的感覺,但飲完可以抗衰老、抗炎及養顏也感覺不錯。🌸排毒茶(去水腫、排宿便、清腸胃)🌟🌟🌟🌟🌟這款是店家推介的,飲落口感像檸檬茶,味道甚佳,店家說這個排毒功能非常好。🌸桂花綠茶冰粉(消滯、散瘀、化痰)🌟🌟🌟🌟🌟因為冰粉可以選擇四款配料,超濃郁黑芝麻味的黑芝麻爆爆珠,香甜蜜桃肉,鮮甜青提子同埋軟糯黑糯米,配搭着滿滿,桂花的綠茶冰粉,非常冰涼可口。🌸玫瑰綠花冰粉(疏肝理氣、調理腸胃)🌟🌟🌟🌟因為冰粉可以選擇四款配料,藍色的超清涼爆爆珠、濃郁紅豆味紅豆爆爆珠、香甜蜜桃肉、脆卜卜馬蹄爆爆珠,配搭着濃郁玫瑰綠茶冰粉,滿滿玫瑰味,非常冰涼。店家所有甜品及茶類都是用了阿拉伯糖,因為這款糖不會令糖指數上升,是一隻非常天然的糖。
🌸養生茶(袪濕、袪火、安眠)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸美顏茶(抗老、抗炎、養顏)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸排毒茶(去水腫、排宿便、清腸胃)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸桂花綠茶冰粉(消滯、散瘀、化痰)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸玫瑰綠花冰粉(疏肝理氣、調理腸胃)🌟🌟🌟🌟

2025-02-19
  • 養顏茶
  • 排毒茶
2025-02-23 88 浏览
到葵廣食野,見到新開嘅養生茶,仲有冰粉,幾吸引。我哋怕肥,問可否少甜先知,原來養氣津使用阿拉伯糖,健康得來,可以抑制糖分吸收,及加入水溶性纖維促進腸道蠕動。好岩糖尿病及減肥的人飲🫶🏻🌟養生茶近期瞓得唔好,加上濕氣重,店主就推介我飲養生茶。抗氧化排毒,而且微甜,好岩女仔飲。👍🏻2.大麥輕體鮮奶茶朋友就揀左減肥排毒抗炎,大麥幫助腸道蠕動,味道好清新,好順滑。3.羅漢果胎菊冰粉見到咁夢幻嘅冰粉可以自選配料,即刻買反回家享用。我選了黑糯米加爆珠,仲有人氣青提。冰粉好QQ,彈牙滑溜,口感一流,好好食食完真係要排隊去廁所🫣明顯有助排宿便,清腸胃,十分欣賞功效明顯,足料養生,下次要再試下其他茶先
到葵廣食野,見到新開嘅養生茶,仲有冰粉,幾吸引。

🌟養生茶

2.大麥輕體鮮奶茶

3.羅漢果胎菊冰粉

食完真係要排隊去廁所🫣

• 冰粉
2025-02-22 106 浏览
估不到我遇到這間用心經營的小店在葵涌廣場 , 店主特別選用了阿拉伯糖,相對於砂糖價格貴了十倍以上, 砂糖看來只是配料其實相當冇益,人吸取太多砂糖會引起病症, 而這種天然稀有的糖有助於健康冰粉口味選擇都幾多,配料我選了青提🍇、黑糯米🌾及粒粒橙肉,搭配起來好夾呀!茶品有:排毒茶不僅抗氧化💪,還能排毒🚽、抗炎🔥,促進血液循環❤️,幫助穩定膽固醇美顏茶抗老美容,讓肌膚光滑有光澤,更可幫助濕疹問題呢!💓我還點了大麥輕體鮮奶🥛,精心調製茶奶組合飲落好似綠茶🍵latte 好滋味,它不僅是大麥若葉的變化,還有幫助清腸效用的!💚

茶品有:
排毒茶

美顏茶
抗老美容,讓肌膚光滑有光澤,更可幫助濕疹問題呢!💓

2025-02-22 74 浏览
排毒茶這款排毒茶專為對抗水腫、排宿便及清腸胃而設,結合多種天然草本成分,能有效促進新陳代謝,幫助身體排出多餘的水分和毒素。飲用後一日就要上洗手間,容易入口,很清香。美顏茶美顏茶擁有抗氧化及抗炎的特性,能有效提升肌膚的亮度,並減少肌膚發炎反應。這款茶品淡淡茶香。桂花綠茶冰粉桂花綠茶冰粉清新可口,含有抗糖成分以抑制糖分吸收,並加入水溶性纖維促進腸道的健康舞動。配方中還有桂花、馬蹄瀑爆珠、花生、山楂、提子乾和瓜子仁,能消滯、散瘀及化痰。星空冰粉星空冰粉是一款低卡的清涼飲品,富含抗糖成分,有助於抑制糖分的吸收。獨特的配方中包含馬蹄爆爆珠和桃肉,並使用天然的藍色蝶豆花,不含任何色素,可以打卡又健康。

排毒茶

美顏茶

桂花綠茶冰粉

星空冰粉

2025-02-21 77 浏览
這家店真的是用心良苦,店主特別選用了高品質的阿拉伯糖🍬,相對於砂糖價格貴了十倍💰,但這種天然稀有的糖有助於健康,還能減少熱量攝取🔥,促進新陳代謝,真是一舉兩得啊! 冰粉的價格分為大$42和細$36,口味選擇包括玫瑰🌹、羅漢果🍈和咖啡☕等,讓人眼花繚亂。配料方面,可以選擇四種,如桃肉🍑、青提🍇、黑糯米🌾,搭配起來超美味😋,尤其是星空主題的蝶豆花冰粉🌌和桂花綠茶冰粉🌼茶品方面,成分包括新鮮葉子🍃、菠蘿🍍、花朵🌸和種子🌰,味道清新,讓人感覺清爽。排毒茶的功效不僅抗氧化💪,還能排毒🚽、抗炎🔥,促進血液循環❤️,幫助穩定膽固醇⚖️,真是健康之選!美顏茶專注於抗老👵和美容✨,讓肌膚光滑有光澤,而養生茶則類似於排毒茶,幫助消化🍽️,讓身體更輕盈。 不能錯過的大麥輕體鮮奶🥛,這杯飲品的味道經過精心調製,更加美味,讓人驚喜😍!它不僅是大麥若葉的變化,還有幫助清腸的效用💨,喝了之後感覺特別舒暢。

店主超有心❤️ 選用上乘嘅阿拉伯糖🍬 價錢大概喺砂糖嘅10倍💰 拉伯糖是天然稀有糖、健康食品添加劑🌱 可減少熱量攝取、促进新陳代謝🔥茶品 - 成份:葉子🍃、菠蘿🍍、花朵🌸、種子🌰- 味道似有生津解渴嘅竹蔗茅根1. 排毒茶🌿 - 功效:抗氧化💪、排毒🚽、抗炎🔥,促進血液循環❤️,穩定膽固醇⚖️,清腸健胃🥗,幫助消化🍽️。2. 美顏茶🌼 - 功效:抗老👵、抗炎🔥,養顏美容✨。3. 養生茶🌱 - 成份:類似排毒茶🍃 - 功效:抗氧化💪、排毒🚽、促進血液循環❤️,幫助消化🍽️。冰粉❄️- 價格💵: - 大:$42💲 - 細:$36💲- 口味選擇🍧:玫瑰🌹、羅漢果🍈、咖啡☕、碟豆花🌼等。- 配料🥗可以揀四種: - 桃肉🍑、青提🍇、黑糯米🌾、馬蹄爆爆珠💦、清涼因子❄️、紅豆爆爆珠💧、朱古力爆爆珠🍫、橙粒粒🍊、山楂碎🍏、瓜子仁🌻、提子乾🍇、花生碎🥜、白芝麻🌾。- 最佳搭配🥄:花生🥜、山楂🍏、提子乾🍇、瓜子仁🌻1. 星空主題 蝶豆花冰粉2. 桂花綠茶冰粉熱飲☕️- 大麥輕體鮮奶🥛如果試過清腸胃飲日本嘅大麥若葉🌾 就知道呢杯係咩嚟🤔 佢類似採用大麥藥業嘅成份,但係佢嘅味道經過調製過更加好味😋 味道似green tea l
店主超有心❤️ 選用上乘嘅阿拉伯糖🍬
價錢大概喺砂糖嘅10倍💰
拉伯糖是天然稀有糖、健康食品添加劑🌱
可減少熱量攝取、促进新陳代謝🔥
茶品
- 成份:葉子🍃、菠蘿🍍、花朵🌸、種子🌰
- 味道似有生津解渴嘅竹蔗茅根
1. 排毒茶🌿
2. 美顏茶🌼
- 功效:抗老👵、抗炎🔥,養顏美容✨。
3. 養生茶🌱
- 成份:類似排毒茶🍃
冰粉❄️
- 價格💵:
- 大:$42💲
- 細:$36💲
- 口味選擇🍧:玫瑰🌹、羅漢果🍈、咖啡☕、碟豆花🌼等。
- 配料🥗可以揀四種:
- 最佳搭配🥄:花生🥜、山楂🍏、提子乾🍇、瓜子仁🌻
1. 星空主題 蝶豆花冰粉
2. 桂花綠茶冰粉
熱飲☕️
- 大麥輕體鮮奶🥛
如果試過清腸胃飲日本嘅大麥若葉🌾
就知道呢杯係咩嚟🤔
佢類似採用大麥藥業嘅成份,但係佢嘅味道經過調製過更加好味😋
味道似green tea latte🍵
同時有清宿便嘅能力💨
🍽️食物方面: 🍵B3養生茶 大杯💲40似唔苦嘅涼茶 真材實料幾種食材味好處多-排毒降火 啱晒掃街慢慢飲🥛大麥輕體鮮奶💲50 (熱飲)無草青味 少少似Green tea latte 通便🧊火龍果冰粉💲42 (包1款配料)一大筒 藍色方形啫喱狀 涼涼地 幾得意唔甜 用阿拉伯糖(少熱量+新陳代謝快d)配料多健康/特別嘢 揀咗黑芝麻爆珠 濃味📷打卡方面:白板menu水果畫得好cute🔈環境方面: 門口有茶試飲 入面有夾嘢機老闆好熱情介紹 有濕疹便秘嘅康復例子💬其他資訊:養氣津 📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓B92A號舖
🍽️食物方面:
🍵B3養生茶 大杯💲40
似唔苦嘅涼茶 真材實料幾種食材味
好處多-排毒降火 啱晒掃街慢慢飲

🥛大麥輕體鮮奶💲50 (熱飲)
無草青味 少少似Green tea latte 通便

🧊火龍果冰粉💲42 (包1款配料)
一大筒 藍色方形啫喱狀 涼涼地 幾得意
唔甜 用阿拉伯糖(少熱量+新陳代謝快d)
配料多健康/特別嘢 揀咗黑芝麻爆珠 濃味

養氣津
📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓B92A號舖
  • 大麥輕體鮮奶
2025-02-18 51 浏览
呢排食得多辣嘢🌶️同煎炸🔥嘢,又開始便秘,咁啱今日嚟葵涌廣場行街,見到呢間舖頭主打健康茶,門口仲有個🌻美顏茶試飲,飲咗一杯之後發覺味道清香🪷,又唔會太甜,原來小店用嘅糖係無添加嘅砂糖,仲有隻天然稀有糖叫阿拉伯糖🍬,啱晒追求健康🧘‍♀️又唔想吸收糖分嘅人士。揀咗杯排毒茶,可以去🧘水腫、清宿便💩,三個鐘內就會見效,而且唔係肚痛嗰種。呢杯茶主要係由香茅同檸檬🍋製作而成,飲落檸檬🍋味都比較重。🧊羅漢果胎毒冰粉(大)呢杯買俾阿媽清熱,個賣相幾吸引🤩,揀咗馬蹄爆珠、提子🍇、桃肉等等。冰粉口感好滑,入面仲有舊菊花🌼,成杯嘢唔算太甜,清淡嘅羅漢果味。

🧊羅漢果胎毒冰粉(大)
養氣津今次要介紹一間喺大家一定熟悉嘅掃街名勝地方「葵涌廣場」,掃街除咗掃小食之外,買杯野飲都好重要,最近發現有一間健康茶飲店叫「養氣津」,佢哋唔係非一般嘅茶飲店,係用阿拉伯糖,好低卡,我查過阿拉伯糖都好貴,佢哋真係落好重本,大家如果去茶飲店買野飲最緊要揀健康茶飲!1.美顏茶$40(9.5/10)呢杯美顏茶係有抗老抗炎養顏功效,飲落微酸,飲完之後第二日都覺得面油少咗好多,面部氣息都靚咗好多,唔錯唔錯!2.羅漢果胎菊冰粉$42(含四款配料)(9/10)呢個羅漢果胎菊冰粉係清熱解毒去暗瘡,含抗澱粉及止油成分、含抗糖成份抑制糖分吸收同加入水溶性纖維促進腸道蠕動,仲包含四款配料,不過我只係揀咗兩款配料,揀咗馬蹄爆爆珠同花生碎,馬蹄爆爆珠唔會好甜,花生碎勁多勁香,反而胎菊有少少苦係正常,平時我都沖開胎菊水飲,如果胎菊無落咁多就更好!2人總共價錢$82個人口味總評分:9.25/10   地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓B92A號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇
養氣津

1.美顏茶$40(9.5/10)

2.羅漢果胎菊冰粉$42(含四款配料)(9/10)

2人總共價錢$82

個人口味總評分:9.25/10

地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓B92A號舖

#養氣津 #健康茶飲店 #香港美食 #葵芳美食 #葵芳好去處 #葵涌廣場 #hkkol #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2025-02-13 43 浏览
葵湧廣場新店主打健康養生飲品全部飲品採用阿拉伯糖冇另外添加砂糖✨排毒茶店舖皇牌,排毒清宿便係自然去廁所,而唔會肚瀉個種飲落都幾清香~✨美顏茶另一款熱門招牌飲落酸酸甜甜好似有啲玫瑰花香咁兩款嘅味道都唔難入口~希望飲完之後可以養顏排毒🤣🤣🤣🤣✨甜品冰粉-桂花綠茶冰粉-星空冰粉-咖啡冰粉自由配搭配料例如黑糯米、馬蹄爆珠、黑芝麻、朱古力等桂花味香氣滿滿~冰涼解暑!!加埋多款配料,口感特別豐富!!!
葵湧廣場新店
主打健康養生飲品
全部飲品採用阿拉伯糖
冇另外添加砂糖

✨排毒茶
店舖皇牌,排毒清宿便
係自然去廁所,而唔會肚瀉個種
飲落都幾清香~

✨美顏茶
另一款熱門招牌
飲落酸酸甜甜
好似有啲玫瑰花香咁
兩款嘅味道都唔難入口~
希望飲完之後可以養顏排毒🤣🤣🤣🤣

甜品冰粉
-桂花綠茶冰粉
-星空冰粉
-咖啡冰粉
自由配搭配料
例如黑糯米、馬蹄爆珠、黑芝麻、朱古力等
桂花味香氣滿滿~冰涼解暑!!
加埋多款配料,口感特別豐富!!!

2025-01-28 139 浏览
位於葵芳廣場既一間手調飲品,新型式最新有火龍果冰粉、星空冰粉好靚(食落都係唔甜,配上荔枝爆珠就甜甜地咁食落都OK嘅)咁兩杯嘢食都其實唔甜店主話最唔健康,其實就係配料,其餘都10分健康另外仲試咗美顏茶同養生茶味道都比較淡唔甜嘅養生茶,仲有少少酸酸地加ig免費加大~同埋真係要睇個人體質,佢真係有抗糖能力,體弱或以下人士要注意不過最後呢度就要同大家講聲冰呢佢係由呢個蝶豆花製造而成嘅冰粉,唔係人人都啱飲㗎(注意人士:糖尿病患者、孕婦、經痛女士忌服、 容易出血、血虛人士、準備做手術和心臟病人)
位於葵芳廣場既一間手調飲品,新型式

店主話最唔健康,其實就係配料,其餘都10分健康