2017-08-26 204 浏览
旺角排隊店, 主打蛋包飯及韓式芝士菜式, 專攻年輕人市場.點了個晚市2人餐, 頭盤有煙鴨胸沙律, 鴨胸都煎得香口.牛肝菌湯菌味濃郁, 不錯.卡邦尼年糕煮青口 - 個汁其實係忌廉湯, 比較稀, 年糕掛唔到汁. 青口細隻但都有少少海水味.主菜 - 韓式芝士炒年糕(配韓式拉麵) - 配料只有韓式魚糕, 但就俾左好大碗芝士. 每口拉麵都是芝士, 邪惡得黎食得好滿足.香煎豬扒拼司華力腸蛋包飯 - 豬扒大大塊, 蛋就不算太滑, 一般.套餐還包兩杯特飲. 不收加一, 性價比頗高.
旺角排隊店, 主打蛋包飯及韓式芝士菜式, 專攻年輕人市場.

點了個晚市2人餐, 頭盤有煙鴨胸沙律, 鴨胸都煎得香口.
煙鴨胸沙律

牛肝菌湯菌味濃郁, 不錯.

卡邦尼年糕煮青口

韓式芝士炒年糕(配韓式拉麵)

香煎豬扒拼司華力腸蛋包飯

套餐還包兩杯特飲. 不收加一, 性價比頗高.
2017-08-25
牛肝菌湯
韓式芝士炒年糕(配韓式拉麵)
2017-08-16 135 浏览
It was highly recommended by my friend so we paid a visit there recently. We went there around 12:30nn and luckily it wasn't too crowded, probably because school kids were all on summer holiday (there were so many schools around, I bet that it would be flooding at lunch hour normally).The price of the food is fair enough, only a few recommended dishes are slightly higher. I've tried the Korean Fried Rice Cake with Cheese. The taste was just normal, not surprising, to be honest, and the portion o
I've tried the Korean Fried Rice Cake with Cheese. The taste was just normal, not surprising, to be honest, and the portion of rice cake was obviously less than the noodles. Still, I guess the fun part was to watch the waiter stirring the cheese and the other ingredients together.
My drink was the coconut milk with glutinous. This was quite good, having a pleasant smell and not-too-sweet taste. Topping up with $9 for this was kind of worthy.
There was time limit for catering (1.5 hrs), not recommended for gathering but for a quick lunch. Some restaurants allow you to stay a little bit overtime but this would ask you to leave immediately.
鐵板韓式芝士炒年糕
椰汁紫米冰
2017-08-15
椰汁紫米冰
2017-08-16 211 浏览
我個fd之前試過呢間野話好抵食所以就帶我泥試下可能係平日加埋8點鐘後泥無乜人 所以吾洗等位環境都算吾錯 岩晒同朋友吹水我地叫既係晚市二人B餐 因為我想食蝦 首先就上左兩個湯先啦。有趣既係佢另外一款湯係牛肝菌湯 當我同朋友犹豫左好耐決定試下果隻湯。點知佢上左兩個栗米湯甘無辦法 天意 下次再試果款湯啦。講返個湯先。不過不失啦 吾會淡到似水咁樣 但係都無乜忌廉味跟住就上左呢個長洲魚蛋。就咁睇仲以為係小丸子不過都幾有新意既 加埋下面果層蛋 可惜我唔中意食蛋haha。味道方面 就無咩特別 普普通通咁。之後到蒜蓉包啦。我個人好中意食蒜蓉包 佢個蒜蓉包真係好香 蒜蓉果層係脆既 之後個包身係軟既真係好好味 同埋個包夠大 吾會食兩啖就無點湯都好味 可以食多兩個就好之後到個沙律啦 第一時間食左個蝦先啦熱辣辣 點埋沙律醬 好味佢啲栗米係罐頭甜栗米 無咩特別沙律菜亦算新鮮 加埋菠蘿就可以解下食炸蝦既油膩。前菜小合照其實食到呢個位 已經feel到飽!實在太多前菜啦!終於到主菜啦 無錯 又係炸蝦個牛肋條不過不失啦 出面有少少老蛋包飯就係搵層蛋包住入面啲米 值得一提既米係糙米 健康我地叫既醬汁係黑椒汁。但我覺得汁偏
我個fd之前試過呢間野話好抵食所以就帶我泥試下

可能係平日加埋8點鐘後泥無乜人 所以吾洗等位

環境都算吾錯 岩晒同朋友吹水

我地叫既係晚市二人B餐 因為我想食蝦

栗米忌廉湯

首先就上左兩個湯先啦。
有趣既係佢另外一款湯係牛肝菌湯
當我同朋友犹豫左好耐決定試下果隻湯。
點知佢上左兩個栗米湯
甘無辦法 天意 下次再試果款湯啦。

講返個湯先。不過不失啦 吾會淡到似水咁樣 但係都無乜忌廉味

鐵板照燒長洲魚蛋串

跟住就上左呢個長洲魚蛋。就咁睇仲以為係小丸子

味道方面 就無咩特別 普普通通咁。
蒜蓉包

之後到蒜蓉包啦。我個人好中意食蒜蓉包
佢個蒜蓉包真係好香 蒜蓉果層係脆既 之後個包身係軟既

真係好好味 同埋個包夠大 吾會食兩啖就無

點湯都好味 可以食多兩個就好

吉列大蝦菠蘿沙律菜

之後到個沙律啦 第一時間食左個蝦先啦
熱辣辣 點埋沙律醬 好味

佢啲栗米係罐頭甜栗米 無咩特別
沙律菜亦算新鮮 加埋菠蘿就可以解下食炸蝦既油膩。

所有前菜

前菜小合照

其實食到呢個位 已經feel到飽!

實在太多前菜啦!
吉列大蝦拼燒豬肋條骨蛋包飯

終於到主菜啦 無錯 又係炸蝦

個牛肋條不過不失啦 出面有少少老

蛋包飯就係搵層蛋包住入面啲米 值得一提既米係糙米 健康

我地叫既醬汁係黑椒汁。但我覺得汁偏少
所以淨左一半飯吾想食

烤雞大脾扒

到第二樣主菜喇!雞脾真係好大 可能大過我塊面

雞脾下面有啲薯角條咖!收埋左

佢出面層皮就唔食得喇!焦味

雞脾

個雞脾入面。可能佢係油炸過 所以吾會乾 食果陣有少少juicy

但係食得一半都無 因為真係太飽喇

美中不足就係我覺得件雞有啲雪味

濃湯芝士鍋

個芝士鍋 最後食得最少既野食 因為已經飽到上頸

入面個年糕無入到味 餃子幾好食 個辛辣麵算係咁。
特別既係佢個鍋入面加左青椒
所以會有小小辣
佢個湯濃唔濃就真係唔知
飽到無試到。

飲品水果菜 入面有菠蘿 檸檬 火龍果 荔枝肉同埋提子

都幾好飲 起碼我飲晒
唔知佢飲晒有無得叫人加水呢 因為有個茶包係入面

總結以上咁多野食啦。雖然無咩特別好食既 但係都唔係難食。
成個餐係208蚊。我感覺到佢地用呢208蚊 盡量去做到好多野食好抵既感覺
我都感受到佢份誠意既 起碼比出面果啲貴餐廳 又貴又唔飽要好 款式多多好滿足

二人餐兩個女仔食真係飽到喊都食唔晒 可以三個女仔食呢個餐

最後 最特別既係呢間餐廳唔洗收加一服務費!
出面啲餐廳 完全係遞個菜比你 其他時間個侍應理都唔理你 咁樣要收加一 條氣真係會唔順咖嘛

呢間算好服務 侍應上菜時都有禮貌

如果想平平地又食飽 就可以選擇呢間餐廳喇!

係甘先喇

烤雞大脾扒
雞脾
濃湯芝士鍋
2017-08-02 131 浏览
如果要揀間好食又要坐得舒服又要食得舒服餐廳係好難,但位於旺角呢間飯意附合以上要求,餐廳坐得寬敞,唔會密則則。餐牌上面選擇種類都好多,我就點了餐廳推介鰻魚蛋包飯,蛋內配上炒飯底又係另一種感覺 果然味道同賣相都非常好還點了杯特飲,而且都非常夾抵食價錢尚算啦😏
還點了杯特飲,而且都非常夾抵食
價錢尚算啦😏
2017-07-28 223 浏览
去旺角行街👟已經買咗好多野💸💸💸,所以想食d平價美食🍛草根好自然第一時間就諗起去食飯意。不過温響提示💡真係要早少少去排隊,因為成日都有好大條人龍🐉等食呢間餐廳當日人龍都唔少.....一直都知食客對呢間餐廳反應幾兩極,有人不斷讚嘅同時都有人彈到一文不值。其實草根一家好耐之前已經係深水埗食過一次,覺得價錢平得嚟味道都唔錯,旺角店位置易到達好多,不過一直都冇去過。今次要叫d上次未食過嘅嘢,先叫一個小食,一個飯,一個麵同2杯野飲岩漿芝士鐵板肉醬薯角($42)Potato Wedges in Bolognese Sauce & Cheese 脆炸薯角好香脆😎唔會好油膩,薯角上有芝士🧀同肉醬,令味道更濃烈🌋好有衝突味蕾嘅感覺🤘🤘芝士較流質,所以真係做到好似岩漿咁👀鰻魚‧蟹籽芝士熔岩蛋漿飯($78)芝士熔岩蛋漿飯係餐廳名物,上一次已經食過,呢個完全就係升級版。店員會先放蛋漿🍳同芝士🧀,再透過鐵板嘅熱力🔥炒熟撈勻全部食材🍽實際上,飯中間藏有大量蟹籽,仲有d鰻魚🐟午餐肉、紫菜同泡菜,材料本身已經好豐富🙌加上半熟嘅蛋漿同芝士真係好吸引。草根本身食得好濃味,所以都覺得幾好食。蟹籽同泡菜夠爽脆,增加咬口❤鰻魚
當日人龍都唔少.....

岩漿芝士鐵板肉醬薯角($42)
岩漿芝士鐵板肉醬薯角
鰻魚‧蟹籽芝士熔岩蛋漿飯($78)
鰻魚‧蟹籽芝士熔岩蛋漿飯
草根本身食得好濃味,所以都覺得幾好食。蟹籽同泡菜夠爽脆,增加咬口❤鰻魚肉質柔軟油潤😋加上燒汁好入味👍而芝士可以拉絲for影相係一流嘅🧀價錢比冇鰻魚貴左大約$20,不過食過普通版試下呢個都唔錯!
鰻魚‧蟹籽芝士熔岩蛋漿飯
進擊巨橋(豬肋排)•濃湯芝士($120)
Cheese Pot with Roasted Pork Back Rib
見到餐牌有呢個芝士鍋就即時叫左🏅芝士鍋可以揀配飯、通粉等等,草根今次就揀左手作意。
進擊巨橋(豬肋排)•濃湯芝士
原條豬肋排放係芝士鍋上嘅賣相的確幾吸睛,豬肋排下面仲有幾件薯角。手作意口感似烏冬,煙韌又好有咬口,麵身扁平比烏冬幼身d。鍋內仲有3隻炸餃子同煙煙韌韌嘅韓式年糕,烏冬好有咬口,十分煙韌😍精髓在於個芝士濃湯🧀食落味道好似龍蝦伊麵,應該落左海鮮去煮👍👍好正!!!不過個豬肋排就令人好失望
豬肋排明顯比上次深水埗食個條細好多,更重要係今次燒得太乾加上豬嘅選材太瘦,令肉質好柴,明明上次食好Juicy嫁!!除左豬肋排仲可以揀燒雞、大啡菇、豬扒等等食材,其實個芝士鍋本身好食,不過下次會試下揀其他配料去配個芝士鍋。
進擊巨橋(豬肋排)•濃湯芝士
綜合水果茶(+$9)
Mixed Fruit Tea
水果茶味道清爽👩係草根妹妹最愛❤❤食落好fresh🌿好健康👍味道主要以芒果味最為突出👅飲品🍹內有火龍果、提子粒🍇提子仲要好新鮮同甜添😁

奶茶(+$7)
Milk Tea
奶味較淡,都算正常發揮😉
綜合水果茶、奶茶
因為出面嘅人龍不絕,一直有人入座不過人龍冇短過,草根食完都快手離開。味道其實真係ok,以價錢嚟講真係幾抵食,斬難怪成日會咁多人嚟排隊
2017-07-26 139 浏览
外買個樣都好靚。不過只係食咗一半先影相所以差小小。味道係我叫數次U takeaway中最好!连delivery 只是148,还有特饮。真的十分很不錯!會再encore
中最好!连
2017-07-13 205 浏览
Screw this! It is a Thursday night and there are a lot of empty spaces. However, the waiter insisted that I have to wait for my friend before we can go in. I stood outside for more than 15 minutes. It was still pretty empty, yet he refuses to let me in.
2017-06-04 354 浏览
次次夜晚經過呢間餐廳都見到大排長龍,一直好想試,但見到條龍已經卻步。今晚八點幾嚟到,見人龍唔太長,終於的起心肝排一次隊!有二人套餐唔駛逐樣野揀叫咗晚市二人套餐B,有甜薯煙鴨胸沙律菜,鴨胸大大片,幾好食牛肝菌湯,幾大碗,好CREAMY鐵板照燒長洲魚蛋串,有四粒,估唔到魚蛋都可以用鐵板上,有創意,熱辣辣。烤大雞扒·濃湯芝士鍋,雞扒大大塊,烤得皮脆肉嫩。下面個芝士鍋有超濃芝士,另外仲有一碗芝士粒俾你添加。綜合水果茶,太多冰,沖淡晒啲水果茶味,有點失色。成個餐有一款湯連蒜蓉包、四款野食同一款野飲,都係$208,仲要唔駛加一,份量又好大(三個人都夠晒食),好抵食呀,難怪咁多人排隊啦

叫咗晚市二人套餐B,有甜薯煙鴨胸沙律菜,鴨胸大大片,幾好食

甜薯煙鴨胸沙律菜

牛肝菌湯,幾大碗,好CREAMY

鐵板照燒長洲魚蛋串

烤大雞扒·濃湯芝士鍋,雞扒大大塊,烤得皮脆肉嫩。
烤大雞扒·濃湯芝士鍋
下面個芝士鍋有超濃芝士,另外仲有一碗芝士粒俾你添加。

綜合水果茶,太多冰,沖淡晒啲水果茶味,有點失色。

2017-06-03
甜薯煙鴨胸沙律菜
烤大雞扒·濃湯芝士鍋
2017-05-29 241 浏览
食物好味又選擇多服務員服務也好買相好。。食物質素也好。。價錢合理二人餐份量剛剛好。。好滿足。。值得再去試其他食物坐位不多但值得去等的食店。相影得不多。會下次影多啲放上嚟
食物好味又選擇多
服務員服務也好
買相好。。食物質素也好。。價錢合理
二人餐份量剛剛好。。好滿足。。
值得再去試其他食物

坐位不多但值得去等的食店。
相影得不多。會下次影多啲放上嚟
2017-05-24 3391 浏览
下午在旺角上海街,大型酒店旁邊的政府熟食中心,用了比較狼狽的方式,吃了澳門咖喱雞肉農夫包後。晚上回到較多食肆,年輕人和途人都較多的廣華街。廣華街有很多新食肆,不認真試食一次,就可能以後都會錯過了它們,它們可能未必能再經營下去,我們未必再有機會光顧它們了。例如港式粉麵店「許X記」旁邊,有一間以飯作為主打菜式的餐廳「飯意主題餐廳」。「旺角」廣華街那間「飯意主題餐廳」,是他們的開的分店,總店在深水埗那邊。我在開飯網已經收藏和關注了「飯意主題餐廳」很久了,不過親臨光顧卻只是第一次,原因其實只不過因為我忘記了,就那麼簡單。當日我光顧「飯意主題餐廳」的旺角分店時,正值是「五一勞動節」的公眾假期,旺角廣華街眾集了很多準備晚膳的食客,整條街氣氛都十分熱鬧,人流比旁邊的登打士街食肆穩定。不過,一個人食飯總有它的好處,至於等候座位的時間,沒有一幫人那麼麻煩。旺角「飯意主題餐廳」樓面設計,有點像太子的台灣餐廳「好媽媽」,一大部平面電視掛在餐廳廚房上方,望向餐廳正門。我選擇背向電視,坐着面向正門用膳,雖然電視仍有不少的聲浪,我只要集中精神食飯,電視的聲浪對我的影響其實很有限。可能晚飯時間尚早,所以還沒有人在食

我選擇背向電視,坐着面向正門用膳,雖然電視仍有不少的聲浪,我只要集中精神食飯,電視的聲浪對我的影響其實很有限。可能晚飯時間尚早,所以還沒有人在食飯中途搭檯,讓我可以在心無旁鶩的情況下食飯。

「飯意主題餐廳」的樓面檯櫈擺設很整齊,餐檯是實而不華的方角木製餐檯,地面很清潔和企理,餐廳的燈光屬於很光猛通明,給人很開明和舒適的氣氛。

餐廳不只燈火通明,清潔企理,甚至餐具擺放都是有規有矩,牙籤以獨立包裝的方式擺放於「牙籤筒」內。餐廳裝修和餐具算是企理得體了,但餐廳的食物質素又怎樣?

其實「飯意主題餐廳」店名,既然稱得上是以飯為主調的食店,但其實餐廳並非獨沽一味只有飯類餐。例如「飯意主題餐廳」其中一道菜式,「鐵板韓式芝士炒年糕」,芝士炒年糕跟餐的就不是飯,而是韓國拉麵。

原來「飯意主題餐廳」的招牌菜式,都是走韓風的餐飲路線,「芝士熔岩蛋漿飯」跟「韓式芝士炒年糕」都是韓國菜,可惜缺少了韓國炸雞,如果不是的話,在「飯意主題餐廳」點個韓式晚餐應該都不錯。

「飯意主題餐廳」不只是以飯為主題的餐廳,而且匯集了不同國家的菜式。除了有韓國菜的芝士熔岩蛋漿飯和炒年糕之外,還有歐洲意大利的燴飯和日本的芝士薯餅咖喱飯,「飯意主題餐廳」是間多國菜的餐廳。

更重要的是,「飯意主題餐廳」規定了,晚市個人消費下限需要港幣六十元一位。這樣即是說,像我這般的「獨行俠」,若果點了「芝士薯餅·雞扒煙肉咖喱飯」的話,就算跟餐點了比較貴的飲品,都有可能過不了消費規定。

可惜「芝士熔岩蛋漿飯」的配菜只是午餐豬肉,否則我在「飯意主題餐廳」大可以選擇韓系的「芝士熔岩蛋漿飯」,再配一杯凍檸檬水作飲品,一切事情都變得很易辦了。

結果我選擇了一客,意大利系的「碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯」,飲品配凍檸檬水就行,整餐飯連飲品不收加一,就只收港幣六十四大元而已。
碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯

大概十多分鐘之後,我的「碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯」,連凍檸水已經完全和可以上檯。「碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯」,飯面的芝士還處於粒狀的原料狀態,好像沒有經過烤焗,便立刻端出來送到我的面前。
碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯

「碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯」有樣東西出乎我的預料之外,就是整個飯都沒有明顯經過烤焗加工的廚房處理。意大利飯飯面由芝士粉,到配菜的煎雞扒,我都感受不到它的熱度,感覺沒有烤焗過就直接拿出來的樣子。

而且,「飯意主題餐廳」的整碟「碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯」,雞扒就只得飯面那一塊,其餘都只是碎芝士,感覺整碟飯份量都很單薄。

反而凍檸水就沒有太大問題,凍檸水始終還是凍檸水,甜度中等,沒甚麼驚喜可言。不過凍檸水已經是飯餐選配飲品之中,最便宜的飲品之一了。

至於「碎芝士煎雞扒意大利飯」,意大利飯的飯和餸份量不多,已經是出乎我意料之外,唯一令我驚訝的是,飯裡面竟然還夾雜,不少切條的火腿肉,火腿肉亦可以是雞肉,所以我沒有把那些事放在心上。

不過最大的問題是,「碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯」的飯菜真的造得不夠熱,碎芝士無法在短時間內融化,融化在意大利飯裡面。意大利飯相對於亞洲的米飯,屬於煮得比較濕潤的飯種,匙羹刮起來米飯只是一般濕爛的粘稠狀態。

意大利飯只能勉強做到濕潤的口感,我用匙羹出力攪勻芝士,芝士最後只夠僅僅融化在意大利飯。真正大的問題,應該是雞扒不夠新鮮,我吃到雞肉有點點霉,好像雞扒被長期雪藏過後的味道和口感。

整體而言,「飯意主題餐廳」的「碎芝士煎雞扒卡邦尼意大利飯」,意大利飯煮得不夠熱,芝士不夠溶,雞扒不多兼不夠新鮮,是有點讓我感到失望。

或者下次再試試「飯意主題餐廳」的「芝士熔岩蛋漿飯」,再觀望多一次就可以看出,它們食物質素的高低好壞,才能決定它們將來值不值得再幫襯……

2017-05-01
2017-05-22 151 浏览
相信大家對呢間位於深水埗、以低價抵食韓國菜作賣點的本地韓國餐廳都唔會陌生~而佢地最近係旺角開了分店,地點又更加方便了~今次我地閒日夜晚大約九點來到深水埗呢間,都要等大約10-15分鐘~今次介紹這個新派芝士熔岩蛋漿飯和鐵板韓式芝士炒年糕都只係四五十蚊,十分抵食~芝士熔岩蛋漿飯雖然無肉但勝在芝士夠多牽晒絲夠邪惡,如果你喜歡的話仲可以自己再加添~而芝士炒年糕同樣有好多芝士,另外亦有韓國泡麵同雞蛋等,兩款菜式都只是很微的辣適合絕大部分人的口味。份量方面,2-3人的話點三款菜式就應該岩岩好了,除開每人都是幾十蚊~的確幾抵食~
新派芝士熔岩蛋漿飯
新派芝士熔岩蛋漿飯
🍴烤大雞脾扒·濃湯芝士鍋🍴$72炸雞脾好嫩好多肉喔🐥對個芝士鍋好大期望 但失望更大😶叫左配珍珠米 點知係泡飯形式上個芝士鍋唔杰好稀 味道好淡 唔敢想像淋係個雞脾上面👽可能叫通心粉會無咁怪😅.地址:飯意旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖幸福指數:6.5/10
🍴烤大雞脾扒·濃湯芝士鍋🍴$72
地址:飯意
旺角廣華街15-33號明威閣地下L舖
幸福指數:6.5/10
2017-04-10
我知晚市多人要求四人枱(坐埋-邊),未上菜時我同朋友巳坐一旁,食到-半有2位入座,店員不禮貌叫我起身,舖內仍有其他未入座的(二人枱),我以後不再去,服務態度差!
2017-05-16
2017-05-16 136 浏览
差不多7點去到,都估到要等位,但冇得攞飛要排隊,大概排左20分鐘就有位。睇到menu果然真係幾抵食,有好多款食物,樣樣價錢都好親民,但唔覺得特別好味。叫左個煙三文魚有殼蜆肉香草忌廉汁意粉,睇落好細碟,但因為意粉比較粗同硬身,所以其實都幾飽。煙三文魚有2大片,有殼蜆肉係殼多過肉,得幾粒蜆肉。但最敗筆係個汁,真係好鹹好鹹!本身已經算食得濃味,但呢個汁真係非常鹹,如果淡翻一半其實成碟會好味好多!另外仲叫左個蔥燒牛肉鐵板飯,其實同pepper lunch 9成似,但呢度既牛肉好肥好油。好在粟米既份量算多,甜甜地可以balance翻,而且都好多芝士,呢個係加分位。汁方面揀左燒汁,都係偏鹹,但係自己可以按口味加適當份量,所以落少d就ok!整體來說,想食個平平地,又夠飽既晚餐都可以黎飯意,但唔好expect話好好味~

2017-05-15 2065 浏览
又一間我經常經過時都是大排長隊好奇下,我朋友約我到旺角吃飯時我就提意這裡了我們選了個2人套餐太專心選,沒有拍下餐牌看到有芝士岩漿飯已經覺得很合胃口!先來了個沙律,粟米應該是用罐頭的,偏林亦甜沙律菜算新鮮我期待的來了有專人幫忙炒飯炒完雖然不是很好看但芝士很夠,所以整個飯吃起來很CREAMY縱使飯的配料不多炸物有一點乾,普普通通的一碟朋友跟我都想試濃朱古力,他遷就我選了椰汁紫米我的朱古力真的超特濃至於的他,感覺像一碗糖水變了用杯喝2個人最後已經覺得挺飽了還好這個意粉沒有很大碟三文魚稍為薰過,挺香如果意粉多一點醬汁會更好我覺得現在餐廳都很多要加一這間不用,感覺抵吃多了!
又一間我經常經過時都是大排長隊
好奇下,我朋友約我到旺角吃飯時我就提意這裡了
我們選了個2人套餐
太專心選,沒有拍下餐牌
看到有芝士岩漿飯已經覺得很合胃口!
先來了個沙律,
粟米應該是用罐頭的,偏林亦甜
沙律菜算新鮮
我期待的來了

有專人幫忙炒飯

炒完雖然不是很好看但芝士很夠,
所以整個飯吃起來很CREAMY
縱使飯的配料不多
炸物有一點乾,
普普通通的一碟
朋友跟我都想試濃朱古力,他遷就我選了椰汁紫米
我的朱古力真的超特濃
至於的他,感覺像一碗糖水變了用杯喝

2個人最後已經覺得挺飽了
還好這個意粉沒有很大碟
三文魚稍為薰過,挺香
如果意粉多一點醬汁會更好

我覺得現在餐廳都很多要加一
這間不用,感覺抵吃多了!
  • 芝士岩漿飯