2006-08-07 13 浏览
難得親大佬請食飯,就來呢間試試。當晚星期天八點鐘到,好快有位。首先格局都幾浪漫,恰好見到隔離桌的男仕為女友拉椅子,試問普通茶記,何需顯露這些風度呢? 主菜就點了芝士白汁龍蝦一隻,味道不太好,西餐雖然唔講究新鮮,但我吃不出龍蝦有什麼味道,口感普通。和什麼專鋸扒的餐廳沒兩樣。反而我喜歡頭菜蒜蓉包,和這個白湯。前者蒜蓉味香,包又鬆化,後者材料足,份量適中。餐茶是Apple綠茶,甜品係朱古力杏仁蛋糕。幾好!

2006-08-05 9 浏览
見同男友未黎過哩間,即管試下啦。order了兩個set lunch,味道麻麻。餐湯同主菜都好salty,搞到我要不停飲水。男友個抄飯仲得人驚,個chef連埋個膠袋一齊抄呀,真係好核突呀!!!!個manager只係一句sorry就拎走左,唉......餐飲就好大杯,但咁又點呢?衛生程度超差!!一個set lunch都唔平,但質素就.....我地下次唔會再黎了
見同男友未黎過哩間,即管試下啦。
order了兩個set lunch,味道麻麻。
餐湯同主菜都好salty,搞到我要不停飲水。
餐飲就好大杯,但咁又點呢?衛生程度超差!!
一個set lunch都唔平,但質素就.....
我地下次唔會再黎了
前幾日,又去Dining Room 食Lunch今次整d 咖啡好正,四眼後生Captain 又有貌,有講有笑呀,態度一d 都唔差呀!湯是南瓜忌廉湯-忌廉味過重,飲唔出有南瓜味。主菜揀了三文魚扁意粉-材料勁多,有蕃茄、紅黃椒、洋蔥等;三文魚不是一片片的,而是一大粒一大粒,好有口感。蕃茄汁味道過濃,濃到有點溜,如果淡少少會好D。意粉軟硬度適中。食物ok,不過之前tea陣叫過French bread toast,有難食芝士又少Corn Beef 又烘到乾晒,想不到Lunch 既意粉都ok既仲有tea個時,係個老并既女經理(大概3? yrs)serve 我,態度都幾差服務又差,俾錢時想望下張單, 立即黑面兼唔likey....非常差! ,我仲以為去黑店!!!好彩都有番nice d 既員工^-^
前幾日,又去Dining Room 食Lunch

湯是南瓜忌廉湯-忌廉味過重,飲唔出有南瓜味。

,我仲以為去黑店!!!

好彩都有番nice d 既員工^-^
2006-07-14 9 浏览
今日和朋友2個行街,看見裹面有菲律賓歌手彈結他,於是入內,叫了個千島蝦沙律和海鮮天使面,沙律賣相一流,食落都ok,天使面D汁很香,值得一讚!!!略兼菲律賓歌手太大聲,影響食慾!!!我叫朋友來!價錢合理.
2006-07-08 3 浏览
昨晚與朋友到荷里活逛街, 行完到此餐廳食飯. 當時八點半左右, 吸煙位就要等. 等左十五鐘才可入座.點左焗青口/ 海鮮天使麵/ 炸軟殼蟹天使麵/ 墨西哥薄餅基本上樣樣都有水準, 個天使麵好好味. 焗青口都正!再加上有個菲律賓男人自彈自唱, o係我地側邊唱左兩首送比我地, 都好有氣氛.既然有mood, 本來想開支紅酒. 只可惜, 此餐廳沒有Drink list, 要飲酒的話, 選擇很有限, 所以我地最後都無要紅酒.此區附近並無此類型有人唱歌的餐廳, 值得帶朋友再去! ^_^

點左焗青口/ 海鮮天使麵/ 炸軟殼蟹天使麵/ 墨西哥薄餅
基本上樣樣都有水準, 個天使麵好好味. 焗青口都正!

2006-07-03 8 浏览
之前同fd試過下午茶都OK,點知中午我叫左個"海南雞飯"難食到不得了呀><"有點後悔無影底個賣相,總之我從未食過咁難食的"海南雞飯"!!!食了兩件已經放棄....我以為我叫錯野,格離台都唔係好好多...叫左個羊腿位男士話好似煲湯"咋"咁=="真係無下次呀!!!!
2006-04-30 13 浏览
今日同朋友六點去到食飯d waiters做野好快手, 招呼不俗先黎左個蒜蓉小磚面包(幾好味!)再上個茄汁鴨胸篇意粉(熱騰騰好味道!)黎左個芝士三文魚露笋面包盒(正, 不過無諗過佢個盒係"淋"既, 初頭仲以為係法國面包咁硬既添!)最後黎多個黑咖哩牛飯(小spicy, 不過幾特別!)埋單都係186元, 好抵食!食到最尾, 個結他手係菲律賓人, 見佢好似悶悶地, 咁我就聊下佢講野, 一講之下, 佢就送左3首歌比我, 仲問我有咩歌想聽添...haha!不過在場d人個個眼金金咁望住我同我個fd, 見到我地好似好奇怪咁聊個結他手講野, 不過, 其他顧客又真係好似唔理佢, 佢又幾慘既!我都幾enjoy有人perform music比我聽...因為我比較鐘意有真人歌聲>.<
今日同朋友六點去到食飯
d waiters做野好快手, 招呼不俗
先黎左個蒜蓉小磚面包(幾好味!)
再上個茄汁鴨胸篇意粉(熱騰騰好味道!)
最後黎多個黑咖哩牛飯(小spicy, 不過幾特別!)

埋單都係186元, 好抵食!

2006-03-26 16 浏览
25/3/06 7:00pm常常跟女朋友k在這裡吃飯,來過不下三四次了,味道雖然不算太好,但覺它的環境不錯,寧靜舒適,再者在荷里活的選擇確實不多。進來時發現一南美裔人在彈木結他唱歌,從前來是沒有的,只是我們進來後不久他便走了,我想他也要去吃晚飯。曾經在這裡吃過黑咖哩和牛,是沒有咖哩味的黑色醬汁,和牛更是強壯堅韌,劈不截,砍不斷,牢固不破,怕了。這晚要了鐵板雞扒配墨西哥薄餅和麵包球辣肉腸雜菌意粉。先前來了數次都發覺它們上菜特別慢,這次改善了,快了不少,不需要再追單了。指定動作是先來兩個四四方方的蒜蓉包,惜是冷的。鐵板雞扒配墨西哥薄餅,這個菜在做特價推廣,四十多元而已。有一個高台鐵板,頗特別,上面盛著雞扒和菜,真的熱氣騰騰,卻使那些菜很容易變得焦黑。四小薄餅隨五小醬,有芝士、番茄、肉醬汁、青瓜沙律醬、又是青瓜四片。我們用薄餅包著雞扒吃,味道一般,好玩而己。辣肉腸雜菌意粉,我們要了瘦身版,意粉是分開上,包包細了,比拳頭大小許。除味道比想像中辣、意粉是冷的、我的包包細了、肉腸變了肉醬之外,都沒有什麼大問題了。我會再來的,沒啥原因。
25/3/06 7:00pm

這晚要了鐵板雞扒配墨西哥薄餅和麵包球辣肉腸雜菌意粉。

指定動作是先來兩個四四方方的蒜蓉包,惜是冷的。

我會再來的,沒啥原因。
2006-03-23 1 浏览
3月21日晚,小組一行十人去左呢間餐\廳都食晏.. 因為席上有一位朋友生日.. 我地就預先買左個蛋糕.. 由於Dinner 時份人太多.. 都無乜位..但個部長好好人.. 幫我地泊左4 張.. 令我地唔使分開坐.. 其實我覺得食物水準一般..不過不失.. 但服務就真係唔錯.. 好似我個friend叫左西冷扒餐\.. 食左幾啖覺得好似太生.. 諗住叫佢\煮熟少少.. 點知佢\就成碟幫佢\換過咁既價錢有咁既服務真係好唔錯.. 其實服務同食物質素真係同樣咁重要.
2006-03-22 5 浏览
呢度的安格斯牛柳石鍋飯好好食!加埋照燒汁同泡菜汁真係好正! 每次來都必食!
2006-03-20 6 浏览
琴晚sat女友打通宵牌,而我就同朋友打通宵winning eleven, 搞到sun 早上9點幾先返到屋企,之後訓到晚上7點幾,起身緊係搵野食啦,我同女友目標1致,去荷里活廣場食dinner,我想食据扒本來打算試下去禮賓餐廳,女友話想食dinning room 因為想佢試下麵包芝土焗田螺,又可以据扒,之後我地排隊等位等左5分鐘左右入到去d座位環境好舒服,我點左蜜糖豬肋骨皇配意粉,so皮白湯,炸軟腳蟹沙津,而女友就點左肉眼扒配薯菜燒汁,麵包芝土焗田螺,紅湯o先黎個紅湯,好好飲好有番茄味,餐包係細細個四四方方蒜蓉包好正軟硬適中,又夠蒜味, 之後炸軟腳蟹沙津呢個普通d, 麵包芝土焗田螺-好夠芝士味不過汁比較少可能比麵包吸晒都不俗,蜜糖豬肋骨皇配意粉-嘩!d肉又軟又多肉汁足足有9條骨,計起上黎每條骨9.8 到肉眼扒配薯菜燒汁-唔錯!不過7成熟都算生左d 最後甜品係朱古力批夠味唔係好甜,我女友讚到佢....不過做野d人都幾唔得叫佢拎d野黎用,次次都要叫2次先有,整體都幾好會再去
琴晚sat女友打通宵牌,而我就同朋友打通宵
winning eleven,
叫佢拎d野黎用,次次都要叫2次先有,整體都幾好會再去
2006-03-04 2 浏览
到過呢間餐廳數次...感覺不錯!有一次夜晚...仲有個外國人拉結他&唱歌佢又會走過黎同食客傾計,送幾首歌俾佢聽呢d真係夠哂special!!酥皮cream湯麻麻地...味道較淡
到過呢間餐廳數次...感覺不錯!
有一次夜晚...仲有個外國人拉結他&唱歌
佢又會走過黎同食客傾計,送幾首歌俾佢聽
呢d真係夠哂special!!
酥皮cream湯麻麻地...味道較淡
2006-02-02 6 浏览
試了一個午市套餐, 石鍋安格斯牛柳, 飯的份量很大, 一個人一定吃不完, 相比之下, 牛柳略嫌少, 但肉質不錯, 很鮮味很鬆軟! 雖然價錢略貴(大約$70), 但值得一試!另外, 店內的即磨咖啡很香滑, 喜歡咖啡的朋友一定要試!
另外, 店內的即磨咖啡很香滑, 喜歡咖啡的朋友一定要試!
2006-01-07 0 浏览
前排同朋友來食lunch,叫左蛋包飯同埋海鮮扁意粉,另set lunch一個.麵包粒仍然保持水準,海鮮扁意粉幾多料同味道都ok.蛋包飯就差d,蛋一d味都冇,入面o既茄汁炒飯重好d.坐得好舒服,吹水傾計一流.
2005-12-11 3 浏览
下午5個人黎呢度食飯, 想試下menu上的食物所以冇叫set餐.5個人點左:白汁雞麵包球- 個麵包都食得架喎, 點白汁食好味!鐵板雞扒- 買緊廣告個個餐, 同hard rock cafe既墨西哥薄餅餐幾似, 多大堆頭, sauce都有幾款, 特價$42真係好抵食!! 塊板下面有個火燒住, 所以好易"lone", 要快食..鐵板牛- 韓式, 少少辣, 都幾好食皮蛋三文魚沙律- 咁創新? 一定要試啦, 估唔到個味又幾夾喎, 好食.有個北海道燒牛奶, 不過燒得有d "lone"..苦苦地咁..
5個人點左:
白汁雞麵包球- 個麵包都食得架喎, 點白汁食好味!

鐵板牛- 韓式, 少少辣, 都幾好食