2018-07-19 2160 浏览
出完job夜晚11點幾未食野全日都餓住個肚,打算去任食火鍋到刷餐勁啦,睇openrice好似覺得幾好,咁點知一去冇人招呼之如個侍應見到我揮手就扮睇唔到。好啦,咁都算,個雞煲黎到我眼都凸埋,啲雞我10隻手指都數得哂,仲要差唔多全部都係雞骨,我真係燥左佢個任食套餐有包點心,個煲黎左半個鐘個點心都未黎,咁我咪問個呀姐個套餐係咪有埋點心佢話入去跟一跟,過左幾分鐘我望住佢拎籠點心去第二張枱,之後走埋黎話原來籠點心唔小心拎左去第二張枱喎,我真係心諗唔係呀嘛好啦,埋單個時竟然有服務費服務?邊到有服務呀?一黎到就話我唔得閒招呼你,啲員工見你揮手又當睇唔到真係一分錢半分貨比錢買難受呀我中大伏呢間野真係永遠都唔會再去囉
出完job夜晚11點幾未食野全日都餓住個肚,
打算去任食火鍋到刷餐勁啦,
睇openrice好似覺得幾好,
咁點知一去冇人招呼之如個侍應見到我揮手就扮睇唔到。

好啦,咁都算,
雞煲黎到我眼都凸埋,
啲雞我10隻手指都數得哂,
仲要差唔多全部都係雞骨,
我真係燥左

佢個任食套餐有包點心,
個煲黎左半個鐘個點心都未黎,
咁我咪問個呀姐個套餐係咪有埋點心
佢話入去跟一跟,
過左幾分鐘我望住佢拎籠點心去第二張枱,

好啦,埋單個時竟然有服務費
服務?邊到有服務呀?
一黎到就話我唔得閒招呼你,
啲員工見你揮手又當睇唔到

真係一分錢半分貨
比錢買難受呀
我中大伏
呢間野真係永遠都唔會再去囉

雞煲
2018-07-13
$150 (宵夜)
2018-07-06 1738 浏览
我同班朋友見到點心雞煲甜品飲食好飲好正就去左食點知想叫點心就話冇甜品又冇上唔理你啱5啱先先上一堆填飽你肚先魚明顯唔新鮮根本任食2字定義何在廁所污糟到唔想入去冇廁紙沖唔到廁好嘔心又熱我地自己帶堆風扇仔吹都成身汗服務又差,侍應叫極冇反應唔會再去地下又滑又污糟好危險好易發生意外以前食過都看得唔差衣家差到根本貼錢都唔會食
我同班朋友見到點心雞煲甜品飲食
根本任食2字定義何在
廁所污糟到唔想入去
冇廁紙沖唔到廁好嘔心
又熱我地自己帶堆風扇仔吹都成身汗
服務又差,侍應叫極冇反應
唔會再去

地下又滑又污糟
好危險好易發生意外
以前食過都看得唔差
衣家差到根本貼錢都唔會食
點心
2018-06-14 1102 浏览
平日晚上一行12人去食消夜,店內經理態度非常殷勤友善,點心有韭菜餃集菌餃子又新鮮又熱辣辣,我們選了胡椒湯底,湯底好好味,火鍋配料任叫而且真係好新鮮,真係尖沙咀少有嘅抵食好食好坐的好地方!
2018-01-21 1666 浏览
上星期同朋友去食,見到點心加火鍋任食以為咁正,原來點心得2款任食,其他款加錢我們都O咀,我們問幾次,點叫點心架,店員強調幾次 「比咩你就食咩」,每個店員都咁答火鍋質素正常,但我地其實為點心而去某個店員姐姐仲話翻我地,未加水叫咩配料,好無奈。我地其實為聚舊,所以都扮無野,其實食得吾太開心,原全張紙無寫過點心額外加錢點心個兩款,仲要係規定你個兩款一齊上,吾可以只要一款,逼你食足2款,所以好浪費。。。。。
上星期同朋友去食,見到點心加火鍋任食
以為咁正,原來點心得2款任食,其他款加錢

火鍋質素正常,但我地其實為點心而去

某個店員姐姐仲話翻我地,未加水叫咩配料,好無奈。

2018-01-16 1230 浏览
此店幾乎人人都係食雞煲。礙於去到嘅時候已經夜晚十一點幾,而雞煲只係食到十二點半,諗落食雞煲食得唔耐,不如就爆冷試試佢哋嘅點心,反正食評冇咩人寫過。宵夜點心就只限綠色呢張點心紙上有供應。直接入正題。食得出係疑似翻叮包,包身韌、叉燒餡太削。熱辣辣,好特別,唔發現第二度有得食,入面有隻冬菇,仲有其他餡料,夾埋口感唔錯。口感軟糯,足紅棗味,但係疑似加色。原盆馬拉糕,第二度唔覺有得食,所謂原盆,睇相就知道,佢係一籠就係一底咁蒸法,唔係舊式酒樓嗰種大盆蒸法。非常好味,甜度啱啱好,鬆軟熱辣辣。衰响啲蝦度,腸粉唔夠爽。勝在豉油分開另碟上,唔怕浸住哂。強烈推介,唔似舊區酒樓咁用下欄豬肉造,啖啖鮮味過癮。一眼望哂,冬菇、火腿、魚肚、雞,滾熱辣,唔覺味精,雞又夠滑。
宵夜點心就只限綠色呢張點心紙上有供應。
雪山叉燒包
直接入正題。
食得出係疑似翻叮包,包身韌、叉燒餡太削。
雲南野菌餃
紅棗糕
口感軟糯,足紅棗味,但係疑似加色。
原盆馬拉糕
非常好味,甜度啱啱好,鬆軟熱辣辣。
食力鮮蝦腸
衰响啲蝦度,腸粉唔夠爽。勝在豉油分開另碟上,唔怕浸住哂。
北菇燒賣皇
強烈推介,唔似舊區酒樓咁用下欄豬肉造,啖啖鮮味過癮。
魚肚四寶滑雞扎
题外话/补充资料: 1.店內食客以「鄰近地區」遊客為主。 2.深夜時份嘅地牢,唔少人响度燃燒植物。
2018-01-15
$64 (宵夜)
雲南野菌餃
紅棗糕
原盆馬拉糕
北菇燒賣皇
魚肚四寶滑雞扎
2018-01-11 861 浏览
星期五收工同成班朋友一齊去打邊爐,佢個火鍋有雞同羊腩選擇。因為天氣有點涷,所以我地選了羊腩暖下身,一開始要食晒啲羊腩,然後佢先會加水,再食火鍋。佢除咗有火鍋之外,佢另外都會送點心,味道都相當唔錯同幾大分。嘢食同飲品都係任食,所以冬天成班人去打邊爐呢度就啱晒,價錢每位都係$190
2017-12-03 813 浏览
出開尖沙咀,見到isquare附近有一間咁就腳既雞煲 就試下佢啦 好多年無食過喇!:D本人唔太食得辣,所以叫左個小竦既,香料味有啲不足,不過肉質幾滑,都算好味個點心望落唔錯,不過因為大部份都係有蝦,所以都無乜食,如果佢點心有得揀返就好好多喇火鍋料唔夠多!重點係無芋絲哈哈,肥牛同羊都一般般,反而豬幾好食,其它都無乜特別,湯底都唔夠濃飲料選擇少,得幾種罐裝汽水,有茶,個羅漢果水長期都缺,無雪糕做甜品,變左做紅棗糕對於任食火鍋來講,點心同糕點實在太飽肚喇!

雞煲 小辣

火鍋料

對於任食火鍋來講,點心同糕點實在太飽肚喇!
2017-12-02
雞煲 小辣
2017-11-27 758 浏览
11月22日晚一家人同細妹預祝生日🎂,細妹選“食力點心·雞煲專門店”,起初見到入口係一座舊樓樓梯落地庫, 鋪面普通裝潢,只有幾枱客,非常之清靜,感覺低咗一截。😌幸好等到人齊,開始點餐,到食物分批送上,感覺完全不一樣,好有驚喜🤗🤗🤗,論食物同價格都值得推薦。🖒🖒🖒
2017-11-22
  • 青口
  • 牛肉
  • 點心拼盤
2017-10-31 769 浏览
係尖沙咀搵個唔限時食飯嘅地方都幾難!呢間仲有齊點心,雞煲,火鍋,好唔錯入到去啲職員態度好好,好有耐性介紹坐位好闊,唔會太逼,都幾乾淨食物方面,送一籠點心,幾好食之後上雞煲, 麻辣雞煲好野味食完雞煲打邊爐, 會根據人頭上火鍋拼盤啲嘢食唔差,有青口, 蝦,魚⋯⋯唔夠食可以再嗌,但基本上佢上果盤都夠食野飲有啤酒同各種汽水總括而言呢間雞煲都好唔錯,坐得舒服, 唔限時, 嘢食又好味
係尖沙咀搵個唔限時食飯嘅地方都幾難!
呢間仲有齊點心,雞煲火鍋,好唔錯

入到去啲職員態度好好,好有耐性介紹
坐位好闊,唔會太逼,都幾乾淨

食物方面,送一籠點心,幾好食
之後上雞煲, 麻辣雞煲好野味
食完雞煲打邊爐, 會根據人頭上火鍋拼盤
啲嘢食唔差,有青口, 蝦,魚⋯⋯
唔夠食可以再嗌,但基本上佢上果盤都夠食
野飲有啤酒同各種汽水

總括而言呢間雞煲都好唔錯,坐得舒服, 唔限時, 嘢食又好味
2017-10-29 502 浏览
同朋友聚餐 相約尖沙咀 朋友推介食力!話好好食! 去到喺地庫 環境一般 好似無裝修過囈 原本期望都不大 不過朋友試 咁就一於試下啦! 仲有點心可以食喎!點心相就無影 但有蝦餃 粉果嗰啲 味道都唔錯架! 至於火鍋方面 我地嗌左個椰子雞 好香椰子味 啲雞都幾好食! 火鍋配料仼食既! 都擺得幾靚架! 除左有個樣外 材料都好新鮮 啲蝦好新鮮 啲手打丸都好好食! 全晚掛住食食食 同傾計之外都無咩影到相! 估唔到間野其貌不揚 啲野都幾好食喎!下次可以再戰! ! !

2017-09-25
2017-10-24 653 浏览
今日係紅日,所以係family day。由阿媽話是,帶我們去tst鬧市食點心。好有驚喜係nathan road isquare 行去海防道不下百次,都唔覺有間食店。落地牢入到去同一般點心酒樓不同。沒有地氈,沒有枱布,但張張枱都係食緊點心。間中有一兩台午餐時分食緊雞煲,因為夜晚做雞煲。冇枱布,就用上枱紙。同打邊爐冇乜分別。嘢食出品唔差,尤其是煲仔飯好大碗。最緊要價錢唔貴,嗰日五個人食午飯計埋茶錢都係200頭
今日係紅日,所以係family day。
由阿媽話是,帶我們去tst鬧市食點心。好有驚喜

冇枱布,就用上枱紙。
同打邊爐冇乜分別。

嘢食出品唔差,尤其是煲仔飯好大碗。
最緊要價錢唔貴,嗰日五個人食午飯計埋茶錢都係200頭
2017-10-05
午餐
2017-10-05 493 浏览
本身想食雞煲邊爐,因為都有成6-7個人一齊食~而咁岩見到尖沙咀有一間仲要係有點心食,咁就係好奇心底下入左去試啦~個名仲要叫食力點心,幾有氣勢!佢點心類既就叫左蒸餃類既~每一種入面既材料都係好豐富而且又唔會因為太多而爆開外皮亦都唔會太厚,個皮都有番少少咬口,唔係好軟個D而雞煲方面就叫左胡椒豬肚雞煲所以一開始就係湯既形式黎~湯既胡椒味足夠,唔會太過辣而豬肚就大小適中,唔算太過硬都容易咬開,可以煮多陣先再食既~同埋雞就係另外一碟自己放落去食既,所以唔會因為煮得多耐而老左,可以自己就番時間~而呢度都有唔同既海鮮想講個蝦真係幾新鮮,佢既肉唔會梅同埋佢比既份量會就番我地既人數,所以都會食得晒呢度D野既~除左肉,都有菜類,粟米,菇類等等所以呢度食物都有好多唔同選擇仲可以滿足食點心,食雞煲同打邊爐3個願望~可以食到飽飽再係尖沙咀到行陣街~
本身想食雞煲邊爐,因為都有成6-7個人一齊食~
個名仲要叫食力點心,幾有氣勢!

佢點心類既就叫左蒸餃類既~
每一種入面既材料都係好豐富而且又唔會因為太多而爆開
外皮亦都唔會太厚,個皮都有番少少咬口,唔係好軟個D

雞煲方面就叫左胡椒豬肚雞煲
所以一開始就係湯既形式黎~
湯既胡椒味足夠,唔會太過辣

而呢度都有唔同既海鮮
想講個蝦真係幾新鮮,佢既肉唔會梅
同埋佢比既份量會就番我地既人數,所以都會食得晒呢度D野既~

除左肉,都有菜類,粟米,菇類等等
所以呢度食物都有好多唔同選擇
仲可以滿足食點心,食雞煲同打邊爐3個願望~
可以食到飽飽再係尖沙咀到行陣街~
2017-09-14 452 浏览
在尖沙咀區想吃一頓平價晚餐的話選擇會相當較少,幸好這次發現了這間火鍋店,價錢相宜。店員一開始給我們醬料自制喜好的醬油,有辣椒,蒜蓉,沙茶醬,蔥和炸蒜,也就是一般火鍋都會用到的醬料俱備。雪櫃裏有各款汽水讓客人自取,也有酸梅湯和夏枯草以供下火之用。店家會送上一籠點心拼盤給客人,當中蝦餃中的蝦也算大隻,面且內裏不只有一隻蝦肉,而菜餃也不差,作為一家火鍋店有這種質素是不錯的。這裏是雞煲火鍋~所以一開始是醬汁雞,香濃惹味的醬汁,雞肉不會很嚡,肉量很多雞油卻很少不會感到油膩,不錯。吃到差不多,當再把湯倒下鍋,重點來了!雞煲火鍋~香濃惹味的湯底。而且店家奉送的頭盤也很是豐富!有新鮮青口,豬肉,肥牛,鯇魚肉片,餃子,各款手打肉丸和蔬菜。青口相當新鮮肥美,大大粒,咬落挺彈牙,沒有霉肉;肥牛肉質鮮嫩,肥瘦適中,肉味很濃不會太肥;鯇魚片魚肉很彈牙,緊實有緻,很鮮美不腥味,只差在有一點點骨在中間,怕吃骨的人注意;餃子皮溥餡料不錯,就是餡不太多和要小心在鍋中皮穿破。最令人意外的是手打肉丸,每粒都彈牙鮮味濃郁,吃得出很用心而且很多功夫。蝦子是整個頭盤中,我最喜歡的一樣食物。肉質挺爽口,蝦肉挺香,亦為不錯。對於各種

對於各種蔬菜,我個人喜歡莧菜,爽口而又好吃。

除了餐盤外,還可以追加食物,各類蔬菜,肉類,丸類應有盡有,也能再追加手打肉丸。

肉類我覺得安格斯肥牛不得不吃!肉味濃郁又雪花均勻,不會有一大片脂肪和筋,容易入口之餘也易入味。

豬潤量多味道不臊,色澤亦算鮮色和爽口。

相信大多女士們都知道,豬皮亦是補充骨膠原的恩物。而且豬皮能吸取湯中精華,令湯底的味道鎖在豬皮的夾層內,令味道更為香甜。

豚肉質量都不錯,脂肪相對的少,入口免卻肥膩感。肉質亦算結實。
2017-08-21 7397 浏览
想吃得便宜一點省點錢,但朋友剛好約在尖沙咀吃雞煲,心想,連加一最平也要$250左右吧! 沒想到朋友居然在尖沙咀找到一間又抵食又好食的雞煲店,真是驚喜萬分。這間餐廳位於彌敦道,地鐵站行一分鐘便到,超級方便。門口可能不起碼,有時行過也會錯過,不過食店的招牌霓虹燈閃亮亮的,其實也很搶眼。內裡是酒樓的裝修我們選了點心。火鍋放題,每位$168,如果9點半後宵夜時段更抵食啊! 不過我捱不到了,我總是很快便肚餓,正價也是$168,已經很便宜呢! 最驚喜是火鍋料以後,還有點心可吃!任食也當然要任飲啦,飲品選擇好多OMG! 是我喜歡的泰國單酒,象啤呀呀呀!等雞煲期間,先吃鴛鴦餃醫肚,皮夠煙韌,正!香辣雞煲,好香好惹味呀! 我跟朋友都吃到停唔到口吃完便開始打邊爐!食材夠新鮮,選擇應有盡有吃到飽飽,還送上甜品,朋友一口吃晒兩個,大滿足!開頭還擔心價錢這麼便宜,食物飲品選擇會否好少或食物質素會否一般,沒想到這裡的CP值超高,而且地理位置也很方便,大推呀! 以後想省錢又想吃好一點,必選這間點呢!
內裡是酒樓的裝修
任食也當然要任飲啦,飲品選擇好多
OMG! 是我喜歡的泰國單酒,象啤呀呀呀!
雞煲期間,先吃鴛鴦餃醫肚,皮夠煙韌,正!
香辣雞煲,好香好惹味呀!
我跟朋友都吃到停唔到口
吃完便開始打邊爐!
食材夠新鮮,選擇應有盡有
吃到飽飽,還送上甜品,朋友一口吃晒兩個,大滿足!
2017-06-07
2017-08-16 352 浏览
這間是第一次試。總體感覺不錯去到先點一種口味雞煲。我們點了香辣雞煲,不過對雞煲不太滿意,因為好多骨,無乜肉,略有失分。點完鷄煲後,點心就送上,按人頭每人2件,吃完就無,想吃要另外加錢;都ok好味ge,仲好過茶樓tim。吃完雞煲就打邊爐啦,配料吃完可以再叫,叫姨姨比配料紙,想吃咩就tick,一樣是按人頭比料。最好吃是蝦丸、墨魚丸、肥牛、餃子,真材實料,掋讚。最後好似有甜品的(not sure),但吃得太飽都費事再問,然後就走啦。其他空間:夠大服務:挺好,員工主動,態度ok其實我對外出吃飯都比較有要求,呢間我都ok滿意,起碼吃得夠飽,又好味,而且無限時啊,可以同朋友慢慢吃一路傾!不足:飲品選擇很少 雞煲有待改善結論:有機會再試其他口味雞煲
這間是第一次試。
總體感覺不錯

,略有失分。

其他
空間:夠大
服務:挺好,員工主動,態度ok

不足:飲品選擇很少
雞煲有待改善
結論:有機會再試其他口味雞煲